Verplaatste agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Zoals de meeste van jullie al weten heeft mijn meisie een rot leven gehad voor dat ze bij mij kwam.

Gister heeft ze voor het eerst verplaatste agressie laten zien (ben ik niet blij mee :'( ). Ik zal even vertellen wat er gebeurden: Wij waren heerlijk met de bal bezig en op een gegeven moment was ze moe en kwam ze naast me liggen uithijgen. Vanachter uit de bosjes komt er een kruising Bouvier, sprong boven op mijn meisie en mijn meisie verloor het gevecht en haar bal (eigenaar van de Bouvier was nergens te bekennen).

Ik ben gewoon gaan doorlopen alsof er niets was gebeurd en we liepen gewoon heerlijk relax te genieten tot dat mijn meisie een andere hond zag die achter een bal aan ging en mijn meisie ging meteen over in de aanval. Ze staat mega goed onder appel, maar voor het eerst negeerde ze mijn commando hier totaal. Gelukkig vloog ze niet boven op die andere hond, maar ze bleef er omheen draaien en sneppen.

Wie kent deze situatie nog meer?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplaatste agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Baasje E&EBaasje E&E 3 doggies

honden foto van Baasje E&E

Ik herken dit zelf niet, maar eigenlijk vind ik het niet haar schuld.
Jouw meisie is totaal overrompeld door die Bouvier en natuurlijk hoort ze wel naar jou te luisteren, maar ja, die rot Bouvier sprong wel boven op haar. Ze is gewoon van slag geweest, de arme meid.
Ik snap wel dat je er niet blij mee bent, maar eigenlijk moet je het iets positiever bekijken, want ondanks haar rot leven en die rot Bouvier, is ze tenminste niet doorgedraaid en zat ze ook niet bovenop de andere hond te bijten.

Ze is gewoon geschrokken en wie weet komt er nooit meer zo'n situatie.
Het is even afwachten hoe jouw meisie een volgende keer reageert op een andere hond, dus maak je nog niet teveel zorgen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

haar bal is ingepikt door een andere hond, nee ik praat het niet goed natuurlijk maar waar is haar bal gebleven ? vandaar dat ze dacht toen ze die bal zag, zo die is van mij. kan er wel even begrip voor hebben, zeker als je hond veel hebt mee gemaakt.

en echt aanvallend was ze toch niet.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Haar bal was na een knokpartij ingepikt door die stomme Bouvier en toen die eindelijk de bal had droop hij af en kon ik fluiten naar de bal. Ik ben nog een klein stukje rustig achter die hond aangelopen, maar die draaide steeds om en begon steeds te grommen. Ik ben toen maar de andere kant op gaan lopen om een confrontatie uit de weg te gaan (niet voor mezelf, maar voor mijn meisie)!

Anoniem (Gast)

Toen je meisje je commando negeerde was je toen nog in een zittende positie..?
Dit maakt uit hé..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik stond op dat moment. Maar goed, er wordt hard getraind om deze dingen voortaan te voorkomen ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Lullig voor haar!

Ik zou me er niet te veel druk om maken.
Het komt alleen door het moment van nu(toen).

De volgende keer is ze dat al vergeten. Dus het enige wat je kunt doen is als het ooit nog gebeurt,dat haar bal wordt gejat en er geen baas te bekennen is(hoe groot is die kans),dan aanlijnen,mocht er onder weg toch een hond nog zijn met een bal zoals nu is gebeurt.

En misschien altijd 2 ballen mee,zodat je een eigen reserve hebt.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Dit vind ik vallen onder frustratie jou hond is hoogst waarschijnlijk, ( het ras kennende ) verzot op ballen en stokken, haar bal is afgepakt op een niet leuke manier, daar is ze natuurlijk pist over, vervolgens ziet ze een hond met bal, ja dan is het eigenlijk logisch dat zij die bal wil en dan door de frustratie niet al te vriendelijk is.
Ook het niet opvolgen van je commando vind ik niet vreemd al mag het niet maar dat ter zijde. Een kind luistert ook niet altijd naar de meerdere niet waar. En zij had nu zo iets van je kan me wat met je commando maar ik ga nu eerst op mijn doel af en dan ben jij weer aan de beurt.
Het is gewoon niet tof als je speelgoed afgepakt wordt. En al helemaal niet als je het niet terug krijgt.
Misschien inderdaad ook 2 ballen meenemen voor de zekerheid, en hier niet meer zoveel aandacht aan schenken.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb altijd 3 ballen mee, je weet maar nooit O-) . Maar dat is niet de bal die is afgepakt, dus dan moet ze ze niet. Na het incident van de bal afpakken heb ik eerst nog heel relax gewandeld en was ze weer lekker ontspannen en had ze al met andere honden contact gehad, ook dit alles heel relax. Dus het was zeker niet van het ene moment in het andere, dan had ik er minder moeite mee gehad.

Dit was gewoon na een tijd relax zijn ineens foute boel, dus is het nog harder trainen, trainen en nog eens keihard trainen!

honden page profiel XalandraXalandra 3 doggies

honden foto van Xalandra

Inderdaad, extra balletje op zak voor het geval dat..

Succes! :-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat goed dat je altijd al meerdere ballen bij je hebt :-D Dat echt vooruit denken ;-)

Je hebt haar wel een bal aangeboden nadat die van haar was gejat?
Omdat je zegt dat ze niet geïnteresseerd is in een andere bal van jou,omdat ze weet dat het die ene bal niet is..maar die bal die die andere hond had was ook neit haar bal,dus of ze nu echt voor de vollledige herkenning gaat van haar eigen bal vraag ik mij dan wel af.
Ik kan er verder ook niks zinnigs over zeggen.

Waarschijnlijk kon ze contacten met andere honden zonder bal nog wel aan,met die met bal was te veel van het goede.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

@ Soraya

Een bouvier ging met haar een gevecht aan om de bal van shai te bemachtigen, maar dat was niet de hond die ze later aanvloog, dat was een totaal vreemde hond met een kleine voetbal!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee dat snapte ik wel..misschien is mijn laatste stukje onduidelijk.

Wat ik bedoelde naar aanleiding dat je zegt dat ze geen interesse heeft in een bal van jou(omdat we dat zeiden-meerdere ballen mee nemen en zij echt alleen die bal wil die ze kwijt is geraakt),dat ik het dan apart vindt dat ze dan wel reageerd op een andere hond met een bal en onderweg al wel kalme contacten heeft gehad met andere honden zonder bal.
Dus dat ze niet zo verknocht was aan haar eigen bal als je dacht misschien,omdat ze wel reageerd op een andere hond met een klein voetballetje.

Misschien klinkt het nog te vaag wat ik nu schrijf,maar dat was even mijn gedachtegang,maar daarom schreef ik ook dat ik er verder niks zinnigs over kan zeggen ,dat ze geen bal wil van haarzelf maar alleen haar eigen bal,die ze net kwijt is geraakt ,maar wel vrij direct reageerd op een totaal andere hond met een andere bal,die ook niet die bal was die ze oorspronkelijk was kwijt geraakt.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik had dit topic laats al gelezen, maar toevallig maakte ik dit gister mee met Lootah. We kwamen eerst een duitse dog tegen en Lootah vond die hond heel eng. Hij liep er in een grote boog omheen met zijn staart tussen zijn benen. De hond benaderde hem toch en Lootah begon te grommen. Nog steeds liep de andere hond (in een rechte lijn ook nog, zonder enige kalmerende signalen) op Lootah af. En Lootah hapte richting de hond. Maar nog ging de hond niet weg. Dit dit hij pas toen Lootah hem in zijn neus hapte.

Gelijk daarna kwam er een jongeman met een bang hondje aan en die begon te rennen toen Lootah dichterbij kwam en Lootah ging er gelijk achteraan. Hij dook er ook niet boven op, maar wel al happend naar het hondje er achter aan.

Ik heb bij hem echt het idee dat kwam door de grote spanning die hij opgebouwd had door de vorige hond en dan deze er nog bij dat hij de situatie even niet meer aankon en daarom zo reageerde op de andere hond. Normaal loop ik ook weg uit zon situatie, maar we waren net in het bos en de andere richting was richting een 80 km weg...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

De laatste zin klinkt een beetje alsof ik vaker zo'n situatie meemaak, maar ik bedoelde meer als ik zie dat hij een andere hond spannend vind ik een andere richting oploop. Zodat hij niet in een nare situatie terecht komt :-)

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Ik ken het niet, maar kan het mij wel voorstellen. Jammer dat er vaak zoveel honden onbegeleid rondlopen. Los is prima, maar blijf wel in het zicht, dan had het zover helemaal niet gekomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verplaatste agressie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pup en andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^