Ruzie door mijn honden !!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

" De honden die zij kennen, zijn wilde honden, die vrij in de natuur leven, misschien zelfs mensen aanvallen en weten het verschil niet met onze huishonden. "


Nouuuuuuuuuuuuu, ik zal je uit je droom helpen hoor.

Veel oudere Turken zijn hier al 20 of 30 jaar.
Dan zouden ze toch hebben kunnen weten hoe wij met huisdieren omgaan, toch ??
Stukje integreren.........

Dan heb ik het nog niet eens over al die jong volwassenen en kinderen die hier gewoon geboren zijn, en toch hetzelfde gedrag t.o.v. huisdieren vertonen als hun ouders.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie door mijn honden !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

" @Mack; De manier waarop is uiteraard belachelijk. Tegenwoordig kom je nog amper beschaafde mensen tegen. Ongeacht het "soort" of geloofsovertuiging hoor, dat staat er wat mij betreft los van. :-) "


Daar sluit ik me bij aan

honden page profiel DD

honden foto van D

De buurman van mijn schoonmoeder is een Turkse man met zijn gezin, Hij heeft in zijn bezit gehad 3 an die grot Turkse honden. Daar zijn er 2 op de hei spoorloos verdwenen, maar hij heeft er nog steeds eentje. Die man is gek op zijn honden! Hij was dus ook in paniek toen 2 van zijn honden zijn verdwenen. Nooit meer terug gevonden, heel raar.
Nu met die ene, hij let er zo goed op dat het niet nog eens gebeurd.
Dus ja, het kan ook op deze manier.

Ook Nederlandse (of ander witte mensen) kunnen zo reageren als de Turkse man uit het verhaal van de TS. Dat heb ik zelf ooit mee gemaakt. Mijn hond die zo gek op kindjes was, maar hij kwam te dicht bij zijn kind en nou ja, ik zal het verhaal niet verder vertellen. Maar leuk was het absoluut niet!

De Irakees naast mij heeft er ook geen problemen mee en zo ken ik er nog wel een aantal hier in de buurt. Het is maar net hoe ze er zelf tegenover staan en hoe ze er mee om willen gaan.

Ik zou er verder niet bij stilstaan en als het je weer gebeurt, gewoon doorlopen en verder gewoon niets doen en je negeert dus de man met kind. Da is het allerbeste wat je kan doen, gewoon negeren en doorlopen. Wees jij nu maar de wijste!

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Hier is dat ook zo, maar dan gewoon met Belgen. Veel mensen bekijken mij hier vies als ik met mijn hond over straat loop. 1 man in mijn straat grommelt altijd op ons als Chipke over het stukje gras voor zijn huis loopt, want dat is van hem en dat 'vies ding' mag daar niet lopen. Tja wat doe je dan hé? Laat hem maar zeiken hé.
Of als Chipke in de buurt van een huis bij ons op de wijk zijn behoefte doet, amai nog nie, die blikken en benamingen die je dan krijgt. Ook al ruim ik het altijd op.
Pff hopeloos denk ik dan. Hun kinderen lopen toch ook over mijn gras?? Ik zeg toch ook niks

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik kan eerlijk zeggen dat ik zoiets nog nooit heb meegemaakt. Wellicht komt het omdat Django zo'n lieve uistraling heeft/hoge aaibaarheidsfactor. Hij zwaait dan met zijn staart kijkt dae kat de boom uit en meeste mensen moeten hem dan toch wel even aaien. Bij Nero is het meer omdat hij een pup is.

Hier in de buurt werkt een marokaans meisje, zij zegt wel dat ze eigenlijk de hond van haar ouders neit mag aaien, maar kan het telkens niet laten om Django een aai over zijn bol te geven. Ik vind het niet erg. Die meid is hier geboren en snapt de afkeur die haar ouders tov dieren hebben niet.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Vind dat je groot gelijk hebt hoor! Losloopgebied is losloopgebied. Mocht het nou zijn dat je hond dat kindje nou beet of aanviel, vind ik het wat anders, maar dat was niet het geval.
Ik heb altijd zo van..wil je geen hond tegen komen? Loop dan niet door een uitlaatgebied.
Hetzelfde als mensen niet vies willen worden...tsja...toch klein beetje eigen schuld..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"

Dan heb ik het nog niet eens over al die jong volwassenen en kinderen die hier gewoon geboren zijn, en toch hetzelfde gedrag t.o.v. huisdieren vertonen als hun ouders.
"


Dat noemen ze kopiëren. Het wel of niet hier geboren zijn staat daar los van. Uiteraard zijn er uitzonderingen tussen.

Een simpel voorbeeld is dat de meeste Nederlanders rond 6 uur eten. De kinderen doen dit automatisch ook en dat gaat van generatie op generatie. Daarom zie je hier amper iemand rond zessen op straat.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

"

Nouuuuuuuuuuuuu, ik zal je uit je droom helpen hoor.

Veel oudere Turken zijn hier al 20 of 30 jaar.
Dan zouden ze toch hebben kunnen weten hoe wij met huisdieren omgaan, toch ??
Stukje integreren.........

Dan heb ik het nog niet eens over al die jong volwassenen en kinderen die hier gewoon geboren zijn, en toch hetzelfde gedrag t.o.v. huisdieren vertonen als hun ouders.
"

Dat ben ik met je eens..
Zoals ik al heb aangegeven heb ik ook een tintje en is mijn vader die chinees/surinaams is zo'n 56 jaar geleden naar Nederlang gekomen..
tuurlijk waren de honden in Suriname behoorlijk onaangepast, die beesten leven voornamelijk op straat en die moet je uit de weg gaan...
Zodra mijn vader hier was zag hij het verschil en zijn wij opgevoed met honden en katten, heel erg veel katten...hahahahahaha..
Je past je maar gewoon aan hoor en je ontwikkeld je maar een beetje. Als je hier al 30 jaar bent zou je nu ondertussen iets wijzer moeten zijn. Ik begrijp dat de angst diep kan zitten, maar doorbreek de cirkel en doe dat dan iig voor je kind die hier een toekomst op wil bouwen..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

maar dit hoeft toch ook helemaal niet met cultuur of afkomst te maken te hebben? er zijn ook genoeg nederlanders die niet van honden houden.
ik ben zelf gek op honden en kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die niet van honden houden, maar die zijn er genoeg en dat moet je toch ook respecteren?!?!
je kan toch niet iedereen verplichten dat ze allemaal maar honden leuk moeten vinden..
sorry, maar vind dat ook niet echt bij inburgering passen.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

" maar dit hoeft toch ook helemaal niet met cultuur of afkomst te maken te hebben? er zijn ook genoeg nederlanders die niet van honden houden.
ik ben zelf gek op honden en kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die niet van honden houden, maar die zijn er genoeg en dat moet je toch ook respecteren?!?!
je kan toch niet iedereen verplichten dat ze allemaal maar honden leuk moeten vinden..
sorry, maar vind dat ook niet echt bij inburgering passen. "


IK denk wel dat het met cultuur te maken heeft hoor...
en dat bedoel ik niet perse negatief ofzo, maar als je leert in het land van herkomst dat
honden onrein of gevaarlijk zijn dan neem je dat met je mee..
Ik woon nu in een dorp maar vorig jaar zomer woonde ik nog in de stad in een grote flat...
Ik had daar iedere dag ruzie met Turkse mensen en dan overdrijf ik echt niet, maar dat ging altijd over de honden. Ze wilde niet met me in de lift staan, de kinderen stonden te gillen, of vlogen de lift uit, begonnen te huilen en de ouders werden dan kwaad op mij of wilde me niet in de lift laten...
Ik maakte dit iedere dag mee omdat ze ook iedere dag uit moeten. Het maakt echt uit waar je woont, als je in een buurt woont waar veel turkse of marokkaanse mensen zijn loop je hier sneller tegenaan...
En dat is in mijn ogen cultuurverschil. Zo zie je ook dat honden in Spanje, hongarije, griekenland, turkije erg slecht behandeld worden vandaar ook al die adoptiestichtingen...
dat wil uiteraard niet zeggen dat Nederlanders of andere blanke mensen altijd goed zijn voor hun dieren, zeker niet, ook dat zie ik dagelijks om me heen gebeuren, maar de paniekerige en angstige reacties heb ik alleen ervaren met mijn Turkse medelanders...Soms is er wel's een hollands kindje bang, maar dan zie je dat een ouder bijna direct tegen het kindje zegt dat zij of hij niet bang hoeft te zijn, of dat het een Pupje is, of dat het hondje niks doet etc etc..
Ik heb twee turkse buurvrouwtje aan de overkant wonen, echte schatjes en die kindjes zijn ook totaal niet bang, maar dat wordt ze ook geleerd en uitgelegd en deze vrouwen zeggen zelf dat ze zich kapot irriteren aan hun landgenoten die zo achtelijk doen als het om honden gaat..

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

"

Omdat het niet in je straatje past? Zet er dan voortaan bij, als je een topic opent, dat alleen ja-knkkers mee mogen praten. Wel zo duidelijk. "



Pfffff, waar heb jij precies last van joh....
je vat alles verkeerd op. Ik vind het verre van oke wanneer honden tegen mensen opspringen en als iemand dan boos of gerriteerd reageert zou ik hem/haar gelijk geven...
Maar dat deed jentho niet, hij heeft het kindje niet aangeraakt en heeft haar niet verder benaderd dan van zo 1,5 afstand. Ik schreef dat hij haar "wilde" begroeten en dat het kind daar
hysterisch op reageerde...
En daarom zeg ik dat je niet goed leest...
maar volgens mij ben je of met het verkeerde been uit bed gestapt of tref ik je net in een verkeerde periode van de maand, want je reageert wel heel erg heftig hoor..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Laten we aub lief zijn voor onze medemens en medeviervoeter :-D

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik liep ook een hele tijd terug (had alleen spike toen) op het hondenstrand, waar een vrouw even haar beklagd deed..
Spikey ging niet eens naar haar toe, hij liep gewoon in de rondte te snuffelen O-)
Toen was het ook, kan je hem vasthouden?

Nou geen probleem, misschien was ze bang..heb wel gezegd dat het een hondenstrand was.
Vervolgens gaat de vrouw daar OP het hondenstrand lekker staan kletsen, jah dag!!
Spike weer los, ga hem niet aan de lijn blijven houden..je komt elkaar tegemoet of je doet dat niet..
Boze blikken van deze mevrouw..dacht alleen maar, bekijk het lekker, je bent niet alleen op de wereld!

Ik zal altijd proberen me honden bij me te houden, maar als je hond een keer naar iemand toegaat, kan het ook vriendelijk gevraagd worden..

Zo heb ik het wel regelmatig in het openbaar vervoer..
Dat mensen zeggen, oowh een hond, vies, vies, vies O-)
dan vind je mijn hond maar vies, ook prima. Heb ik lekker de ruimte ;-)

Tuurlijk snap ik dat het niet leuk is om te horen :-)
Maar een hond is ieders eigen keus, dt hij voor jou de liefste, geweldigste noem maar op..is :-D, betekend niet dat iedereen een hond leuk vind :-)
Ik houd juist zelf vaak me honden bij me, als ik kinderen zie, juist omdat die rare geluidjes kunnen maken (schreeuwen bv.) dan gkan het gebeuren dat mijn hond gaat kijken, van wie maakt die rare geluidjes O-) Gewoon uit nieuwschierigheid, maar dat weten hun niet :-)
Dat je zegt, het is een losloopveld, groot gelijk heb je ;-) En ik vind dat andere mensen ook rekening moeten houden met de hondenbezitters, of je nou wel of niet van honden houd..

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

" Ik liep ook een hele tijd terug (had alleen spike toen) op het hondenstrand, waar een vrouw even haar beklagd deed..
Spikey ging niet eens naar haar toe, hij liep gewoon in de rondte te snuffelen O-)
Toen was het ook, kan je hem vasthouden?

Nou geen probleem, misschien was ze bang..heb wel gezegd dat het een hondenstrand was.
Vervolgens gaat de vrouw daar OP het hondenstrand lekker staan kletsen, jah dag!!
Spike weer los, ga hem niet aan de lijn blijven houden..je komt elkaar tegemoet of je doet dat niet..
Boze blikken van deze mevrouw..dacht alleen maar, bekijk het lekker, je bent niet alleen op de wereld!

Ik zal altijd proberen me honden bij me te houden, maar als je hond een keer naar iemand toegaat, kan het ook vriendelijk gevraagd worden..

Zo heb ik het wel regelmatig in het openbaar vervoer..
Dat mensen zeggen, oowh een hond, vies, vies, vies O-)
dan vind je mijn hond maar vies, ook prima. Heb ik lekker de ruimte ;-)

Tuurlijk snap ik dat het niet leuk is om te horen :-)
Maar een hond is ieders eigen keus, dt hij voor jou de liefste, geweldigste noem maar op..is :-D, betekend niet dat iedereen een hond leuk vind :-)
Ik houd juist zelf vaak me honden bij me, als ik kinderen zie, juist omdat die rare geluidjes kunnen maken (schreeuwen bv.) dan gkan het gebeuren dat mijn hond gaat kijken, van wie maakt die rare geluidjes O-) Gewoon uit nieuwschierigheid, maar dat weten hun niet :-)
Dat je zegt, het is een losloopveld, groot gelijk heb je ;-) En ik vind dat andere mensen ook rekening moeten houden met de hondenbezitters, of je nou wel of niet van honden houd.. "

Het gaat er uiteindelijk idd om dat we gewoon rekening houden met elkaar...
Als die meneer anders had gereaeerd was ik ook coulanter geweest, zo werkt het nou eenmaal, het is de toon die de muziek maakt hoor.Als je meteen begint te schelden en niet voor rede vatbaar bent , ben ik ook heel erg snel klaar...

honden page profiel DD

honden foto van D

Het is de toon die de muziek maakt.................hm.........

Dus als er iemand begint te schelden, betekent dit dat je terug mag schelden, volgens jou. Want was de meneer aardig, dan was jij ook aardig. Dus is die meneer lastig en niet aardig, dan ben jij ook lastig en niet aardig. Mijn hemel.

Waarom niet gewoon niets doen en weglopen? Waarom niet de wijste zijn en gewoon negeren en de andere kant oplopen. Ik begrijp dit vaak niet. Waarom gelijk er tegenin gaan en waarom gelijk ook dan niet zo aardig zijn? Daar los je toch niets mee op.

Als een ieder nu eens gewoon normaal blijft doen, het of negeert en wegloopt, dan zou er heel wat minder ruzie in de wereld zijn.

Je kan denken, het is de cultuur. Je kan ook denken, meneer moet integreren. Maar dat laatste betekent niet automatisch dat ze alles waar hun in geloven, maar overboord moeten gooien omdat jij dat vind.
Nou, ik denk daar dus heel anders over.

Draai het eens om en bekijk het dan nog eens. Dat is mijn tip voordat men begint met de beschuldigende vinger of gescheld of niet aardig doen tegen anderen.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

" Het is de toon die de muziek maakt.................hm.........

Dus als er iemand begint te schelden, betekent dit dat je terug mag schelden, volgens jou. Want was de meneer aardig, dan was jij ook aardig. Dus is die meneer lastig en niet aardig, dan ben jij ook lastig en niet aardig. Mijn hemel.

Waarom niet gewoon niets doen en weglopen? Waarom niet de wijste zijn en gewoon negeren en de andere kant oplopen. Ik begrijp dit vaak niet. Waarom gelijk er tegenin gaan en waarom gelijk ook dan niet zo aardig zijn? Daar los je toch niets mee op.

Als een ieder nu eens gewoon normaal blijft doen, het of negeert en wegloopt, dan zou er heel wat minder ruzie in de wereld zijn.

Je kan denken, het is de cultuur. Je kan ook denken, meneer moet integreren. Maar dat laatste betekent niet automatisch dat ze alles waar hun in geloven, maar overboord moeten gooien omdat jij dat vind.
Nou, ik denk daar dus heel anders over.

Draai het eens om en bekijk het dan nog eens. Dat is mijn tip voordat men begint met de beschuldigende vinger of gescheld of niet aardig doen tegen anderen.
"


JE vult voor mij in wat ik bedoel en dat moet je niet doen...
Als ik zeg dat het de toon is die de muziek maakt, bedoel ik te zeggen dat wanneer de meneer begint te schelden er geen mogelijkheid is om rustig en redelijk met elkaar te communiceren en dan ben ik heel erg snel uitgepraat, ja toch??
Had de Meneer rustig gereageerd dan hadden we het ook rustig op kunnen lossen.
Als je "goed' had gelezen zie je dat ik heb geschreven dat ik heb geprobeerd het kindje uit te leggen dat er niets was waar ze bang voor hoefde te zijn, dat het een babyhondje was die alleen maar aardig wilde zijn etc etc...Ik heb wel degelijk geprobeerd dit vriendelijk op te lossen, maar als iemand direct begint te schelden en te tieren heeft dat erg weinig zin...
En natuurlijk is het de toon die de muziek maakt....
Op een bepaalde actie volgt bijna altijd een reactie..

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Ik merk het ook met die cultuur dat ze idd erg bang voor honden zijn. Ik heb dat inmiddels gewoon geaccepteerd. Als je er namelijk echt bang voor bent, dan gaat dat niet na paar jaartjes over. Je zou daar dan echt wat aan moeten doen. Maargoed waarom zouden ze als ze zelf die dieren niet willen. Ja ze komen ze wel erg veel tegen in Nederland en dat zou een reden kunnen zijn. Maar denk dat het ook een samenhang van problemen zijn. Stel je bent bang om te vliegen en je probeerd het een keertje en je krijgt ontzettend veel turbelentie (weet niet hoe je dat schrijft) dan denk ik dat je niet zo gauw de vliegtuig meer instapt. En als je familie vol blijft houden dat honden eng zijn, dan zal je die eerder geloven dan een vreemde met een hond.

Ik vind het zelf ook vervelend hoor en begrijp je reactie best wel in een losloopgebied. Ik zou ook willen dat ze honden vanaf een ander perspectief zouden gaan bekijken, maar heb zo'n gevoel dat dat te moeilijk is. Dan zou er een project moeten starten waar aan veel marokanen en turken MAAR ook andere culturen aan mee zouden moeten doen ofzo. Je hebt nu veel projecten die kinderen leren hoe je met honden om moeten gaan. Die nemen dan getrainde honden mee naar school en krijgen ze les. Kijk als dat vaker gebeurd, leren ALLE kinderen van VERSCHILLENDE culturen hoe ze met honden om moeten gaan en worden ze niet zo sterk uit de groep getrokken.

Maargoed soms kunnen ze ook wel overdrijven hoor hihi. Op een auto dak springen omdat je een rottweiler ziet gaat mij te ver bijvoorbeeld.

Maargoed dit is mijn mening :-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Hier idem.. Gillende kinderen..Ouders die er met een groooooootte boog omheen lopen. Om Sam heen he. Zie je het voor je?
30 cm hond.

Ik laat het maar gaan. Je kan er niets aan veranderen. Maar wat mij wel dwars zit is dat ik mij dan vreemd voel in mijn eigen land. O-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Aktie = reactie.

Wat ik probeer te zeggen is dat je het niet hoeft uit te leggen, je kan je omdraaien en de andere kant op lopen. Dat is een keuze die je maakt. Maar leg dan niet de schuld bij een ander neer, als het niet gaat zoals je dat had willen zien.

En draai de boel eens om, daarmee bedoel ik te zeggen dat, stel dat jij in een ander land woont. En jij gelooft ergens in vanwege je cultuur/geloof....dan zou je ook niet willen dat je dat moet opgeven omdat je toevallig in een ander land bent gaan wonen. Je kan je aanpassen maar sommige dingen blijven gewoon je hele leven bij je.
Enzo is het met deze mensen ook. Dat gaat van generatie op generatie, totdat er een generatie opstaat en inziet dat het niet zo hoeft te zijn.

Wij Nederlanders hebben ook van die dingen die op generatie overgaan. Ook slechte dingen en als er dan niet een generatie is die de cirkel wil doorbreken, dan houden ze het in stand.

Even logisch nadenken....dat is toch niet zo heel erg moeilijk en te veel gevraagd, als is het maar achteraf dat je je bedenkt van hé, ja............ik snap waarom die man zo reageerde.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Zullen we in ieder geval proberen vriendjes te blijven hier op het forum?

En ben het met Odielah eens... Mensen aub eerst wat beter lezen voor een oordeel vellen :-D

honden page profiel VivianeViviane

honden foto van Viviane

Ik heb hier ook problemen met mijn hondjes,hier vallen ze aan met hun kinderwagens,en willen ze over de dieren rijden terwijl ze je uitschelden,roepen en tieren.Een paar dagen later is de ruit van mijn wagen stukgeslagen en de banden kapot gestoken.Toevallig alleen mijn wagen. :'(

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

" Ik heb hier ook problemen met mijn hondjes,hier vallen ze aan met hun kinderwagens,en willen ze over de dieren rijden terwijl ze je uitschelden,roepen en tieren.Een paar dagen later is de ruit van mijn wagen stukgeslagen en de banden kapot gestoken.Toevallig alleen mijn wagen. :'( "


Jemig zeg, hefitg!!! Ik hoop dat je al aangifte van bedreiging en vernieling hebt gedaan.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Kan me niet voorstellen dat we dat afdoen als "cultuur" O-)

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

" Aktie = reactie.

Wat ik probeer te zeggen is dat je het niet hoeft uit te leggen, je kan je omdraaien en de andere kant op lopen. Dat is een keuze die je maakt. Maar leg dan niet de schuld bij een ander neer, als het niet gaat zoals je dat had willen zien.

En draai de boel eens om, daarmee bedoel ik te zeggen dat, stel dat jij in een ander land woont. En jij gelooft ergens in vanwege je cultuur/geloof....dan zou je ook niet willen dat je dat moet opgeven omdat je toevallig in een ander land bent gaan wonen. Je kan je aanpassen maar sommige dingen blijven gewoon je hele leven bij je.
Enzo is het met deze mensen ook. Dat gaat van generatie op generatie, totdat er een generatie opstaat en inziet dat het niet zo hoeft te zijn.

Wij Nederlanders hebben ook van die dingen die op generatie overgaan. Ook slechte dingen en als er dan niet een generatie is die de cirkel wil doorbreken, dan houden ze het in stand.

Even logisch nadenken....dat is toch niet zo heel erg moeilijk en te veel gevraagd, als is het maar achteraf dat je je bedenkt van hé, ja............ik snap waarom die man zo reageerde.
"


Mmm, vermoeidend..
IK hoef het niet om te draaien want zou me absoluut aanpassen in een ander land als ik ervoor kies om daar mijn toekomst op te bouwen. Tuurlijk blijven bepaalde gebruiken van mijn thuisland mij dan bij, maar ik zou mezelf willen ontwikkelen en alle gebruiken van zo'n land willen leren om daar ook goed te kunnen functioneren, dat is gewoon wie ik ben..
Ik kan hier hebben geleerd dat honden huisdieren zijn, maar als ik in Turlije ga wonen en zie dat daar honden in roedels leven en agressief gedrag vertonen , dan zou ik wel twee keer nadenken en bv mijn kinderen waarschuwen dat de honden niet zo zijn als wij gewend zijn, lijkt mij toch niet zo moeilijk... En dat kan ook andersom...IN landen als Turkije, griekenland, hongarije zijn honden vaak gevaarlijk omdat ze daar als vuil worden behandeld en iedere dag moeten overleven, niet omdat ze daar voor kiezen, maar door de slechte behandeling van dieren door de mens..zodra je hier komt en hier gaat leven en je kinderen hier wenst op te voeden ga je je ontwikkelen, ga je de gebruiken van het land waar je in leeft tot je nemen en zul je al snel zien dat de honden hier dus heel anders zijn, dat ze hier niet op straat in roedels leven, dat ze hier niet agressief zijn en liefdevolle huisdieren zijn, en zeker als je kinderen hebt die hier hun toekomst op gaan bouwen moet je als ouders een bijdrage leveren aan die opvoeding en dat betekend dat je je kinderen ook de gebruiken dat het land leert waar je in leeft..
Dat is mijn mening en daar zal ik qua gevoel niet echt erg veel flexibeler in kunnen worden, omdat ik het niet meer dan normaal vind en een kwestie van gezond verstand gebruiken..

Tuurlijk is het een keuze hoe je reageert op zoiets. Als iemand mij opeens uit begint te schelden draai ik me niet om, zo'n type ben ik gewoon niet, dat is verschil van mens en karakter . Ik ga niet terug staan te schelden, zo ben ik ook niet, maar laat me niet alles zomaar zeggen, zeker niet als het om mijn honden gaat of om mijn principes, normen, waarden of waar ik voor sta..

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

"
Het gaat er uiteindelijk idd om dat we gewoon rekening houden met elkaar...
Als die meneer anders had gereaeerd was ik ook coulanter geweest, zo werkt het nou eenmaal, het is de toon die de muziek maakt hoor.Als je meteen begint te schelden en niet voor rede vatbaar bent , ben ik ook heel erg snel klaar... "


Dat ben ik met je eens :-)
Dat is hetzelfde dat die mevrouw op het hondenstrand vroeg of ik hem even wou vasthouden?
Ze vroeg het netjes, en ik ben ook de beroertste niet, ik heb niet gevraagd, waarom ofzo..
Maar dat ze vervolgens gaat staan praten op het hondenstrand, en ik mijn hond aan de lijn heb, die ook lekker wil spelen, nee dat gaat er bij mij niet in. Dus ik laat men hond los ;-)

Het is heel vervelend als je in een buurt woont, waar veel mensen "last" hebben van honden.
Als ik naar Schiedam ga, met me honden, merk ik gelijk verschil..
Dan is hij nog minder welkom in het ov O-) zelfs de conducteur komt mijn kaartje soms niej controleren haha..

Ik snap het ook wel, dat als je echt bang ben voor honden, dit heel confronterend kan zijn.
Maar het is niet onmogelijk..
Mijn broertje is een aanaal jaar terug, toen was hij 11, aangevallen uit het niets, door een grote hond (noem het ras liever niet ;-) )
Het heeft zeker een kwartier geduurd, dat me moeder de hond op alle manieren die hond probeerde weg te halen bij me broertje .
Me broertje had diepe bijtwonden op zen armen, benen en in ze rug.
De eigenaar was er niet bij!!
Me moeder heeft me broertje naar een cafe gestuurd, terwijl ze zelf met de hond bezig was.
Mijn broertje is heel erg bang geweest voor honden, en vooral dat soort honden.
Als nou net zo'n hond, op me broertje zou afkomen, zou hij doodsangsten uitstaan..
Maar je leeft hier in een land, met veel honden, dan moet je elkaar in ieder geval tegemoet proberen te komen..
Als iemand niet voor rede vastbaar is in mijn ogen, ga ik daar ook niet heel veel moeite voor doen, om iemand anders te begrijpen ;-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Iemand heeft ooit in mijn hond geprikt met een paraplu!!!

Moet ik dat dan ook maar accepteren en weglopen?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat heb je toen gedaan dan Simone?

En waarom prikte diegeen met een paraplu?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Omdat max ook rustig kwam aanlopen omdat wij moesten passeren.
Geen enkele reden dus eigenlijk.

Maar die vrouw had zelf ook een hond, dus nog veel erger...

Ben uit mijn slof geschoten natuurlijk hahahaha

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Mijn mening is het dat als je niet eens de mogelijkheid krijgt om of een excuses of om in te grijpen of om ook maar wat te zeggen meteen een scheldkanonnade naar je hoofd krijgt, een iemand die dit doet dan ook geen respect verdiend!
Fatsoen is aangeleerd niet aangeboren ongeacht welke Nationaliteit, geloofsovertuiging of wat dan ook.
Ik vind uitgespuugde zonnepitschillen ook onrein op het trottoir maar dat weerhoud ook niemand om dat dan niet meer te doen.Kom zeg respect is wederzijds en niet enkelvoudig
O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie door mijn honden !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Nazorg operatie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^