Wachten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoBo

honden foto van Bo

Tijdens de puppycursus heeft Bo geleerd te zitten en te liggen op commando. Dat gaat heel goed, op 1 ding na: ze wacht niet tot ik het commando ophef. Terwijl ik dat wel vrij snel doe...

Heeft er iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wachten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3 3 doggies

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Het gebeurt inderdaad dat ze het commando zelf opheffen. Ons is geleerd om hier dus nog sneller op te reageren. Als je weet dat je hondje heel snel terug gaat zitten na het liggen, kan je proberen om heel snel het commando te geven (zo heb jij het commando gegeven en is het minder uit vrije wil van je hondje. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor zitten en staan. Stel dat ze zit, maar snel weer gaat staan, kan je snel het commando 'sta' hieraan koppelen.

Bij Lucky heb ik nooit problemen ondervonden, bij Zita wel.
Zita hefte het commando ook zelf op. Door haar voor te zijn, doet ze het nu wel netjes.

Jou hondje is natuurlijk ook nog maar een pup, dus geef haar wat tijd om te wennen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je hond niet in de "fout" laten gaan door het commando op te heffen voor ie uit zichzelf overeind zou komen.
Hoelang wacht jij?

honden page profiel ka-girlka-girl 3 doggies

honden foto van ka-girl

hoe doe je dat dan precies? Geef je bijvoorbeeld zijn beloning direct nadat hij gaat zitten? Want dan kan je de beloning bijv. uitrekken als hij de zit en af al kent.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik ga ervan uit dat je oefent met beloning. als je dan bijv. af oefent. heb je het brokje op de grond liggen. deze houdt je vast. als je het brokje geeft zeg je daarna gelijk "vrij"
dit kan je dan verlengen door het brokje langer vast te houden.. je hond moet dus iets langer wachten op het brokje.. maar weer.. als je het brokje hebt gegeven gelijk vrij zeggen zodat je elke keer op tijd bent..
zo zou je het moeten kunnen opbouwen. probeer elke keer net wat sneller te zijn dan je hond.. en als hij toch opstaat, terwijl je nog geen vrij hebt gezegt.. opnieuw het commando geven en pas afsluiten als hij lang genoeg heeft gewacht (dus tot je vrij commando)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Hoe weet je hoe lang je pup iets kan? Tel hoe lang ie het vol houdt en maak je oefening korter dan dat.

honden page profiel BoBo

honden foto van Bo

Snelle reacties, bedankt!

Bo is inmiddels bijna 6 maanden, vandaar dat ik eigenlijk iets meer zou willen gaan vragen. Ik hef het commando meestal op nadat ze haar beloning heeft opgegeten, maar de laatste tijd wacht ze daar niet altijd meer op.

Het rekken van het zitten of liggen is ook lastig. Ze wil zo graag haar brokje dat ze van alles blijft proberen tot ze het krijgt. Ze begint dus wel met het uitvoeren van het commando, maar wordt ongeduldig. Toch zou ik het wel graag opbouwen...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik denk dat hierbij het belangrijkste is:
Heb geduld met je hond..

als je gaat oefenen moet je er echt de tijd voor nemen.. ga desnoods zitten.. begin met af. dat is een makkelijkere oefening om lang te doen. laat haar af liggen en bedenk van tevoren hoe lang je haar wilt laten blijven wachten.. eerst een paar seconden.. staat ze daarvoor op.. zeg dan rustig weer af.. begin weer opnieuw met tellen.. wacht ze lang genoeg.. beloon haar dan goed en geef op tijd vrij.. Hier moet je gewoon veel mee oefenen en opbouwen.. zorg in ieder geval dat je zelf rustig bent en laat haar niet bepalen wanneer je stopt of begint met oefenen.
dan zou het echt wel moeten gaan lukken..
begin eerst met 2 sec. en bouw het dan heel langzaam op.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat vind ik fijn aan met de klikker trainen, het is altijd duidelijk wanneer de oefening klaar, namelijk als ik klik.

honden page profiel ka-girlka-girl 3 doggies

honden foto van ka-girl

Ik herken het met 1 van mn husjes. Hij is erg leergierig en als ik iets niews aan wil leren dan gaat hij weer heel gek doen en probeert hij van alles en nog wat om die beloning te krijgen. Ik gebruik op zulke momenten de klicker. Stel hij moet buigen maar begint rondjes te rennen of springen of wat dan ook en ik weet zeker dat hij de comando wel kent, dan wacht ik net zo lang tot dat hij weer gaat buigen. Dan klick ik en krijgt hij pas zijn beloning. Ontzettend veel geduld is hier bij nodig. Dus wat ik probeer te zeggen is dat je bijvoorbeeld hem laat liggen, gaat hij weer staan of wat dan ook, zeg dan rustig nee en nog een keer de comando en wacht dan gewoon af. hou hem aan de lijn zodat hij niet weg gaat lopen. gaat hij liggen 3 sec wachten en gelijk belonen. Dan laat je hem zelf nadenken en weten dat je echt pas beloond als hij die comando doet. over het uitbouwen is al veel tips gegeven ;-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Volhouden, veel geduld en rustig blijven oefenen. Zo kom je er vanzelf. Misschien gaat het nu niet in een keer goed, maar over drie of vijf of tien keer wel. Vooral heel erg veel en positief belonen wanneer het goed gaat. Wanneer het niet goed gaat, dat negeren of de oefening opnieuw doen. Probeer het leuk voor jou en je hond te houden door de oefening niet te lang te maken. Lukt het nu niet? Misschien later vandaag wel.

Oefen tijdens het wandelen, thuis, bij anderen. Oefen het elke keer een of twee keer als je er aan denkt. Oefening baart kunst en de aanhouder wint :-). Heel veel succes en hoop dat je de komende weken vooruitgang ziet.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

In eerste instantie niet te ver bij de hond vandaan lopen, dit langzaam opbouwen, maar honden reageren ook heel snel op lichaamstaal, en dan te bedenken dat wij mensen Zo rond de 80 procent communiceren door lichaamstaal ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wachten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuw, Nieuw, Nieuw
^