Dragende botten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Akino&BoeddhaAkino&Boeddha

honden foto van Akino&Boeddha

Ik heb voor mijn pup een paar dragende botten gekocht, kleintjes, die vind ie onwijs lekker! maar hoelang kunnen ze buiten de vriezer/koelkast...

weet iemand dat?

Het zijn 'Dragende botten (Knoesten en harde botten)'

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dragende botten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Hangt er vanaf hoe warm het is. Hier was het vandaag erg warm, ik zou dat niet te lang laten liggen. Je ruikt het dan ook wel als het niet meer zo lekker ruikt. Het hangt er ook een beetje af van wat voor dier het is misschien.

Verder zou ik geen dragende botten geven (die harde), grote kans dat je hond een kies/tand breekt. Liever geen dragende delen en het liefst van jonge dieren.

honden page profiel Akino&BoeddhaAkino&Boeddha

honden foto van Akino&Boeddha

oooh.... dan haal ik em snel weg! het is super benauwd hier geweest! :P xD

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

ik zou inderdaad geen dragende botten geven, te hard en teveel calcium als ze er teveel van binnen krijgen.
Kan veel moeite geven met poepen.
Dus persoonlijk zou ik ze helemaal weg doen, andere botten aanschaffen zoals bevleesde karkassen van kip, eend konijn, of ribben van lam of jonge geiten, nekken kan ook eventueel

honden page profiel Akino&BoeddhaAkino&Boeddha

honden foto van Akino&Boeddha

ooww... Dus daarom zit ie steeds langer te schijten...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb mijn honden altijd dragende botten gegeven. En daar hebben ze geen tanden of kiezen op gebroken.
Ik geef het meestal een half uurtje en dan terug in de koelkast, een paar dagen. Daarna is het lekkerste eraf en laat ik ze de hele dag liggen, ze gaan wel muf ruiken maar niet rot. En je krijgt er vetvlekken van op je vloer, of bank, of bed........

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Ze krijgen juist minder calcium binnen van de grote hardere botten, want daarvan kunnen ze geen hele stukken afbijten en opeten. Ik heb ook nog nooit afgebroken tanden of kiezen gezien bij dit soort grote botten. Kleinere botjes die ze wel kunnen kraken moeten ze natuurlijk alleen opeten als ze ze goed klein kauwen. Mijn ervaring is dat ze dat vrij netjes doen als je ze rustig laat eten (konijn bijvoorbeeld).

Maar even over de houdbaarheid: bij kamertemperatuur heb je in een dag al veel bacteriën en kans op maden. Niet dat ze daar ziek van hoeven te worden trouwens, maar als er toevallig een echt kwalijke bacterie bij zit is dat niet gunstig.
Als je hem tussendoor in de koelkast doet, zoals Wendy zegt, kun je er wel enkele dagen mee doen.

De ene hond kan wat beter tegen bedorven eten dan de andere. Met jonge en oude dieren altijd wat voorzichtiger zijn, net als met zwangere dieren en (uiteraard) ook met zieke dieren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik leg 'm erna in de diepvries terug, zeker met warm weer.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Sorry hoor maar dragende botten zijn not done en tanden en kiezen kunnen er wel degelijk van kapot gaan.
Ik zou het nooit adviseren.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Er zijn diverse rauwe voedingsexperts die het voeren van dik bevleesde dragende delen, waaronder rugkarkassen van grote zoogdieren zoals kalf, hert etc, adviseren voor pups in het nest. Het is een prima manier om pups te laten wennen aan deze manier van voeren en tegelijkertijd kan een heel nest zich op geheel natuurlijke wijze storten op zo'n groot karkas, alle gedrag en activiteit daarbij inbegrepen. Dragende delen van grote zoogdieren worden zeker niet dagelijks geadviseerd, maar wel bijv. 1x per week. Pups die afgespeend worden op natural raw feeding en waarvan de ouders ook op die manier zijn grootgebracht, kunnen prima dragende delen van kleine zoogdieren zoals konijn, haas, fazant, kalkoen etc. verteren. Pups van brokgevoerde ouders of van ouders die hoofdzakelijk KVV krijgen, hebben daar meer moeite mee, waardoor de adviezen van het voeren van in beginsel niet dragende delen wel reëel zijn. Het darmstelsel van een pup is pas 'klaar' op een leeftijd van gemiddeld 6 maanden. Aan knoken en poten van rund zitten vaak veel vetdelen, aan schedels zitten veel kimmels en wangvlees die de vertering bemoeilijken. Een pup kan hierop enorm veel ontlasting produceren, zoniet daar 'loose stool' op krijgen.
Kiezen en tanden kunnen wel degelijk afslijten en zelfs afbreken bij het eten van te harde dragende delen van grote zoogdieren. Dus dit veelvuldig voeren en langdurig eraan laten knagen, is echt niet aan te raden.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Bevleesde dragende botten ok daar kunnen ze lekker aan trekken en scheuren en dan krijgen ze spiervlees tot zich, of vet ligt er net aan wat er aan het bot zit natuurlijk, maar kale dragende botten van grote dieren inderdaad dat is gewoon niet te adviseren. De dragende delen van kip, fazant eend enzo dat kan natuurlijk wel.

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Wie ooit zelf daadwerkelijk heeft meegemaakt dat een hond tanden afbrak op een bot mag het zeggen, want dat zou voor mij nieuw zijn. Ben altijd bereid om te leren! Ik zou me in zo'n geval wel druk maken om de kwaliteit van de tanden trouwens...

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Nuancering: je moet wel in de gaten houden hoe je hond kluift. Als je ziet dat hij het onverstandig doet (veel te hard bijvoorbeeld, of grote scherpe stukken afgebroken bot inslikken) dan istniegoednie. Kampioen tanden afslijten zijn trouwens de tennisballen in mijn ervaring.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

gewoon kippenpoten, nekken etc geven, en eenden nekken, runderstrot :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de dragende botten, dat zijn recreatie botten, even okee, maar niet lang geven, als je hond er de hele dag maar aan mag kluiven, poepen ze kanonskogels.

en de tanden slijten enorm van deze dragende botten, ze zijn niet goed. geef zacht kraakbeen, kippen nekken, eendennekken, strot. enz. kippenpoten, maar beslist geen dragende botten, slecht voor tanden en kiezen, en harde kanonskogels.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb bij 4 van de 5 honden waar ik eigenaar van ben (geweest) geen overdreven slijtage aan het gebit gezien door dragende botten. Bij 1 heb ik wel slijtage gezien, deze hond was ook een tennisbaljunkie en uit hetzelfde combinatie weet ik van nog een hondje waarbij het gebit sneller sleet en deze kreeg geen dragende botten.
Wel op de eerste dag van een nieuw bot harde ontlasting.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

het is een risico bij dragende kale botten van grote dieren, ieder risico moet gemeld worden en ja ik heb wel meegemaakt dat honden stukjes tand verloren door deze kale te harde botten.
Waarom zou je het risico opzoeken als er zo heel veel andere mogelijkheden zijn. Dat begrijp ik niet.
Er zijn veel mensen die leek zijn op het gebied van vers voeren en juist die mensen moeten erop gewezen worden wat de voor en tegens zijn.

En inderdaad tennisballen is helemaal fout voor het gebit van je hond, er zit zand in en dat slijt de tanden, van een mooie punt naar een platte tand.

je kunt beter tobey ballen gebruiken om lekker mee te spelen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Wie ooit zelf daadwerkelijk heeft meegemaakt dat een hond tanden afbrak op een bot mag het zeggen, want dat zou voor mij nieuw zijn. Ben altijd bereid om te leren! Ik zou me in zo'n geval wel druk maken om de kwaliteit van de tanden trouwens... "


Tja, ik kan met 'sluitend' bewijs komen dat het wel gebeurt, maar dan wordt het zo'n wel of nietus gelijk behaal spelletje. Denk niet dat dit veel nut heeft. Het risico kan er zijn en is aanwezig. Overigens recent nog hier in Nederland op een algemeen hondenforum dat er een kies afbrak na het eten van een kale runderknook. Dat was een volwassen hond. Dan zijn er door de tijd heen op raw feeders lists pups geweest die tijdens het wisselen nog wel eens iets afbraken door het knagen op te harde dragende delen van grote zoogdieren. Ik vind net als Kita dat een eventueel risco hierop wel gemeld moet worden. Dr. Tom Lonsdale beschrijft dat risico ook in beide boeken. En ja, ik ben voorstander van het geven van zo af en toe dik bevleesde sienna borsten, knoken in vakanties etc. Maar niet standaard en regelmatig als onderdeel van hun voeding.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dragende botten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Incontinentie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^