En ik heb nog wel 2 cursussen gedaan!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Vanmiddag kwam ik een vrouwtje tegen met een jachthond van ruim 1 1/2 jaar oud. Haar hond wilde graag spelen met die van mij, maar die van mij wilde niet spelen met hem, ik had de bal en werpstok.

Dat vrouwtje wilde eigenlijk ook doorlopen, maar ja, haar hond dacht er duidelijk anders over en die bleef maar achter mij en mijn meisie aan lopen. Dus ik zei dat ze beter de hond even aan de lijn kon doen, maar ook daar dacht de hond duidelijk anders over en rende luid blaffend rond de eigenaar. Na 15 min nog steeds geen hond aan de lijn en de baas maar roepen en schelden, maar op de manier hoe ze bezig was vroeg ik me af of dit haar 1e hond was, dus dat vroeg ik haar ook. Haar antwoord was een duidelijke JA en ik heb puppycursus gedaan en een vervolg daarvan, maar de laatste tijd luisterd hij niet meer, zonde van mijn geld die cursussen! Mijn 2e vraag aan haar was, train je nog wel eens op commando\'s? Zegt ze ijskoud, dat is toch niet meer nodig, daar waren die 2 cursussen toch voor!

Sommige mensen hebben geloof ik niet veel hersenen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En ik heb nog wel 2 cursussen gedaan!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

haha inderdaad! Ik hoor het vaker hoor! Dat ze na die cursussen denken dat de honden het nu automatisch doen. Veel oefenen bijvoorbeeld ook alleen het volgen tijdens de cursus, en thuis hebben ze daar geen zin in omdat ze hun rondjes gewoon willen doen zonder moeite. En dan vinden ze het heeeel gek dat hij het niet doet thuis haha.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Tijd voor een puberklasje?? ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

haha! handig!! Daarom trainen wij ook door, en omdat de honden t heerlijk vinden :-D

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hahahaha dat is echt grappig, je had ff moeten vragen wat zij nog wist van bijv. middelbare school wiskunde........

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ha ha ha ha ha... some people!!!!

Ik moet alleen wel eerlijk bekennen... ik heb 4 cursussen gevolgd, en train het nog iedere dag gewoon omdat Tess het heel erg leuk vindt.... maar ik stond ook zondag echt voor jan met de korte achternaam leuk te fluiten en roepen terwijl Tess haar eigen feestje aan het bouwen was met het drijven van 20 koeien.... na 5 minuten stonden de koeien op een kluitje en was ze klaar en voldaan,kwam toen heel braaf terug en week verder geen meter meer af...en vooral heel erg blij... maar ik had een hele rode kop van schaamte... O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hersen heb je ook niet nodig, daar heb je andere mensen voor O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Jemig zie je, bij mij begint het al.. Hersenen natuurlijk :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh gets, ik word weleens moe van mezelf, maar dwing ons om elke dag weer oefeningen te doen, die hij allang moet kennen, maar puur voor het "onderhoud".
Daarnaast probeer ik nieuwe dingen te bedenken om hem te leren.
Rare mensen heb je toch.
Alsof ze een soort reparatie heeft betaald en nu nooit meer onderhoud hoeft te plegen.

Sammy, tijd om te gaan slapen?? ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Haha, ik kan me eigenlijk wel voorstellen dat iemand dat denkt als diegene voor het eerst een hond heeft, zonder er veel verstand van te hebben. Vaak denken die mensen gewoon als mensen. Die hond kent het nu, dus kent hij het over 2 jaar nog steeds. Die mensen snappen vaak niet dat zo'n hond dat gewoon vergeet en dat zn geheugen soms ff opgefrist moet worden. Al is het vrij logisch dat je het soms moet herhalen als je er over nadenkt.

Heb je niet gezegd dat het misschien maar even moet proberen? hihi

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hmmmm, vandaag had ze weer problemen en heb haar vriendelijk gezegd dat het mssn een goed plan was om opnieuw te gaan trainen bij een kc ofzo! Madam werd een beetje pissig, maar toch met veel praten en uitleggen was ze eigenlijk overstag.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

:-)
Ik had vandaag ook al zo'n soort gesprek met een collega.
Ik kan namelijk op de maandagen niet overwerken omdat ik dan eerst Dino moet ophalen bij de oppas en daarna ga trainen met hem. Toen vroeg de collega zich af...je hond is nu toch al een jaar oud ofzo? Ik vertel dat je dan nog niet klaar bent met trainen. Vervolgens zegt ze ' wanneer stop je dan met die trainingen?'. Ik vertel haar dat ik zolang als dat het kan we blijven trainen. Het antwoord was ' nou daar ben je mooi klaar mee'. :-D

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Ik moet zeggen dat ik ook niet zo veel meer train, nu eigenlijk de dingen die ik gebruik. "HIER" is denk ik de meest gebruikte en die zit er ook goed in, haha. maar af en blijf gebuik ik bijna niet. Ik denk dat ik daarvoor wel een stukje kaas nodig heb. Want Sjon weet alles hoor maar hij heeft er gewoon niet zo`n zin in.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hahaha Priscilla!

Of je bent mooi klaar met zo'n eeuwig commentaar leverende collega, dat kan natuurlijk ook O-)

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

" :-)
Ik had vandaag ook al zo'n soort gesprek met een collega.
Ik kan namelijk op de maandagen niet overwerken omdat ik dan eerst Dino moet ophalen bij de oppas en daarna ga trainen met hem. Toen vroeg de collega zich af...je hond is nu toch al een jaar oud ofzo? Ik vertel dat je dan nog niet klaar bent met trainen. Vervolgens zegt ze ' wanneer stop je dan met die trainingen?'. Ik vertel haar dat ik zolang als dat het kan we blijven trainen. Het antwoord was ' nou daar ben je mooi klaar mee'. :-D "


Sja, niet iedereen snapt dat dit nu juist een deel van de lol van een hond hebben is! Vandaag kreeg ik de uitnodiging voor de combi cursus. Dat wordt onze 3e cursus, Mayra is net een jaar oud geworden. Ik heb de trainer van mijn hondenschool net vanavond gemaild dat wij doortrainen tot Mayra 15 is. En daarna gaan we misschien naar om de week......

Overigens begrijp ik de hond van die mevrouw best. Als iemand tegen je loopt te schreeuwen en te schelden, waarom zou je daar naartoe gaan? En ieder van ons herkent het waarschijnlijk: je roept je hond, die bouwt zijn eigen feestje, komt na verloop van tijd toch maar aansloffen (nou ja, Mayra rent altijd, die sloft niet) en wat doe jij? In plaats van je hond een rotschop te verkopen (wat je af en toe bijna zou willen) roep je dat 'ie de liefste te wereld is. En je hoopt dat je hond je gelooft, want zelf geloof je dat op dat moment even niet O-)

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Herkenbaar Gea ;-) Zeker met een pubertje!! O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik geloof dat ik de logica van deze mevrouw niet goed begrijp. Ze dacht dat haar hond dus op cursus zit/af/blijf heeft geleerd en dat ze dat dan na de cursus nooit meer hoeft te oefenen?

Tja, ik trainde ook dagelijks met Bijou, zonder hondenschool maar wel met véél boeken waar ik trucs en commando's uithaalde. Dat is juist een van de leuke dingen die je kan doen met een hond, vind ik dan :-DO-)

honden page profiel Margriet & JuniorMargriet & Junior 3 doggies

honden foto van Margriet & Junior

Hahaha, denk dat iedereen wel eens voor paal heeft gestaan met een hond van anderhalf.. Maar om dan te denken dat hij geen training meer nodig heeft?? Hoop maar dat ze thuis geen puberkinderen heeft, want als ze daar hetzelfde over denkt is het vast niet zo gezellig daar!
Gea, jouw stukje is inderdaad heel herkenbaar. Als Junior dit deed en ik hem helemaal zat was, kwam hij uiteindelijk weer vrolijk aanlopen en riep ik net zo vrolijk Jaaaaaaa goed zo snerthond!! O-) Hahaha!

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Hahaha
een jachthond van 1 1/2 jaar met "peper in der kont" zo ken ik er ook 1 ;-) Heel normaal gedrag en zeker zoals ze met de hond bezig was!

Die zal gedacht hebben vlug een cursus of 2 en ik "krijg" de "perfecte" hond
Jaja...je krijgt de hond die je verdient!

Heb pupcursus gedaan,daarna basiscursus en vorige maandag 1ste les van de vervolgcursus...wel daar was maandag niet zoveel van te merken O-) het was weer wennen voor Kallista,gelukkig na een kwartier beter en toch nog eens laten zien dat ze "het WEL" kon :-)
Dus nee, ik ben ook nog niet klaar!Iedere dag blijven trainen,oefenen!!!
En mocht ze binnen x-aantal tijd toch "klaar" zijn hahaha
Dan doen we zeker toch verder!!! :-D

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

" Als Junior dit deed en ik hem helemaal zat was, kwam hij uiteindelijk weer vrolijk aanlopen en riep ik net zo vrolijk Jaaaaaaa goed zo snerthond!! O-) Hahaha! "


Heerlijk he, dat onze honden geen nederlands verstaan!

honden page profiel Margriet & JuniorMargriet & Junior 3 doggies

honden foto van Margriet & Junior

Jhaaaaa! De laatste keer zei iemand tegen me dat ik niet zo lelijk tegen hem moest doen, want dat hij dat heus wel doorhad.. Toen heb ik maar gezegd dat ik een hele slimme hond had, maar zo slim nog lang niet! ;-) Hahaha

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Net als Fleur die piest gewoon over iemand zijn voeten heen als ze haar gaan aanhalen en over haar heenbuigen.
Wanneer leert ze dat eens af vroeg iemand aan mij ze is toch al 11 maanden ik zei misschien moet jij eens afleren om over mijn hond heen te buigen hihi.
Maar goed gedaan Hadasa om weer een opfris cursusje aan te raden ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hahaha, inderdaad weinig hersenen!:-D
Een vriendin van mijn moeder heeft ook een hondje. Toen dat een pupje was gingen ze naar puppycursus.
"Hartstikke leuk, zo 1x per week!" zeiden ze, "Maar de hond doet het alleen nog niet zo heel goed na 5 weken.."

Mijn vraag daarop was: "Oefenen jullie thuis ook weleens?"
"Nee," zei ze, "Daarvoor is die cursus toch?"

Hihi, tja.. Een hond moet gewoon tijdens de cursus dingen leren en dat onthouden, want thuis oefenen hoort niet. Want daar is die cursus toch voor!? Daar betaal je voor!
Zo is het nou eenmaal, volgens haar O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En ik heb nog wel 2 cursussen gedaan!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Beloningssnoepjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^