Dilemma, wat zou jij doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Zoals bij enkele van jullie bekend, gaan mijn man en ik vrijdag naar Engeland om zaterdag een keuze te maken uit en nestjenLabradoodles.
Nu is het helaas zo dat mijn man heel erg veel pijn heeft in zijn rug, en ik voorzie dat een autorit van acht uur dit veel erger maken gaat.

Nu ben ik via rondklikken een advertentie tegengekomen van iemand die geen officiele fokker is, omdat ze enorm tegen het vroegtijdig castreren/steriliseren is. En doordat dit haar eerste nest is heeft ze nog niet een grote kennissen vrienden kring, en heeft haar pups op MP te koop staan.

Ik heb deze dame gesproken en ze vertelde dat ze zich realiseerd dat je pups op MP zetten niet echt een heel goede zet is, maar ze verzekerde me er wel van dat ze gezonde goed gesocialiseerde pups zijn.
Ze is met ze naar de basisschool geweest, en hebben ze al auto gereden en wonen in huis met haar gezin en spelende kinderen. Zelf stelde ze voor te komen kijken met de kinderen om kennis te maken en ons ervan zeker te stellen dat het mooie gezonde en gesocialiseerde pups zijn.

Qua nestkeuze zegt ze dat we goed naar onze zoon moeten kijken voor de beste keus.
Dit kan in Engeland niet, daar mogen we ze niet eens vasthouden, doordat er een Parvo virus uitbraak is. En de kinderen kunnen niet mee met zo'n lange reis....En dat de pup dan met een dieren koerrier naar Belgie gebracht wordt zodat we haar daar kunnen ophalen en voor het eerst vasthouden.

Dussss, wat zouden jullie doen?

Plus en min op een rijtje zetten ben ik mee bezig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dilemma, wat zou jij doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Mail uit

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet je wat nou zo moeilijk is, er zijn pupjes, je bent verkocht als je daar gaat kijken, nou zeg ik niet dat het een slechte fokker is, maar echt pupjes bekijken, is meestal kopen. wat je kan doen...

een afspraak maken, gaan kijken een optie nemen, en dan heel goed vragen over van alles, wat voor moeder en vader het zijn, wat er gebeurt is tijdens het dekken, daar bedoel ik mee, wat hebben ze de moeder gedaan ? getest of niet, dus niet alleen een gezondheids verklaring laten ondergaan.

je hoeft heus niet een top fokker te hebben, om een goeie pup te krijgen, maar een beetje weten wat de achtergrond is van vader en moeder, is wel een must.

gerust gaan kijken, maar nog niets kopen, eerst eens van alles vragen, en rondkijken hoe alles eruit ziet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb nog even heel goed gelezen jouw bericht, ben er al helemaal niet voor om een pup via een koerier naar belgie te laten overkomen, en dan de eerste kennismaking met de pup te ondergaan, ik zou dat niet doen. een pup is het beste als je die een paar keer bezoekt. en wees realistisch. niet gelijk weg zijn , want de pup is er, ieder pupje ziet er schattig uit, wees daar op bedacht.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Dank je voor je super reactie. Ik denk dat ik eerst ga kijken daar en dan later als ik alles gezien heb met de kinderen.
Ik vind ditnextreem moeilijk, want als mijn man geen pijn had dan hadden we helemaal voor de Engelse pup gegaan, en niet eens hierover nagedacht.....Het voelt als 2e keus, maar ook weer niet.
Mijn man kan overigens niet eens normaal zitten van de pijn op het moment...Hij heeft een hernia gehad 11 jaar geleden, en ik vermoed dat deze terug is.... :'(

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Pfff moet ik wel echt mail uit aanklikken:p O-)

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Mijn keuze zal England zijn/blijven. Ik neem aan dat daar alles gecontroleerd en onderzocht is op evt afwijkingen. (alleen de koerier is af te raden)Of het nestje "hier in Nederland" moet dat ook gebeurt zijn, dan is het anders. Of je moet dan wat langer wachten op een nestje hier in nederland. Ik neem aan dat hier in NL ook fokkers zijn die volgens de regels fokken.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Hoi Sandy,

wat vervelden voor je man zeg. Beterschap aan hem!!! Moeder heeft diverse hernias gehad dus ik weet wat het is. Een lange autorit is nu wel het stomste wat hij kan doen.

Daarnaast zou ik idd zelf eens gaan kijken bij die fokker in NL. Ga met haar praten, ontmoet de ouderdieren, wacht even af of ze zelf begint over de tests die ze gedaan heeft en begin er anders zelf over. Neem de resultaten ook rustig met haar door. Als het goed is moet zij alle papieren hiervoor hebben. (zorg wel dat je precies weet waarop getest moet zijn)

als je alles hebt gezien en alles staat je aan kan je inderdaad rustig zeggen dat je erover na wil denken en met het gezin wil overleggen. een goede fokker die begaan is met de pups zal dit alleen maar toejuigen. Als je de volgende dag nog steeds enthousiast bent kun je een tweede afspraak maken om een aantal dagen later nog een keer gaan kijken met de kinderen. Op die manier bouw je voor jezelf een rustmoment in en kan je alles goed overdenken. Als alles de keer daarop nog steeds goed voelt, de kinderen een klik hebben met een van de pups en de communicatie tot dan toe prettig verlopen is, zou ik zeggen DOEN.

Een pup op transport en je pupje niet vast mogen houden ivm een parvo uitbraak zit mij niet lekker en ik denk jou ook niet.

Succes met je keuze.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hmm niet officiele fokker,hoe weet je dan dat deze hond echt labradoodle is en niet zomaar ene kruising van een lab en een poedel...??
Jullie hebben al zolang contact met de fokker in engeland....ik zou daar blijven...daarbij vind ik het ook niet helemaal netjes als je op het laatst overstapt naar een andere O-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

@ Cabasja, niet netjes, nee dat is het zeker niet....maar ja ik kan het niet alleen naar Engeland en mijn man kan niet eens zitten op dit moment, en ze hebben maar 1x bezoeken per nestje per koper, dus ik kan het ook niet uitstellen.

Met geen erkende fokker bedoel ik dat ze niet bij de labradoodle vereniging mag omdat ze haar pups niet met 6 weken wil steriliseren ivm negatieve uitwerkingen.

De moederwoont bij hun in huis, en de rest ga ik gewoon nog even navragen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik zou zeker bij de fokster blijven uit Engeland.

Je weet dan zeker dat het verder goed is.

Wel erg voor je man en beterschap.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Is ze wel erkend door raad van beheer.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

MP!
ben ook altijd anstig met dit soort advertenties,maar als het niet goed voelt kun je makkelijker zonder pup weggaan terug naar huis.
ik zou uit engeland wegblijven!!!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Is ze wel erkend door raad van beheer. "


De labradoodle is geen erkend ras....het is een hele dure kruising:P

Jeetje wat verschillen de meningen van jullie.....

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

"

De labradoodle is geen erkend ras....het is een hele dure kruising:P

Jeetje wat verschillen de meningen van jullie..... "


Oja, dom van mij. Wat als je er {gewoon} een in nederland koopt. Het is mss wel langer wachten, maar dan ben je wel verzekert dan het een "ras" echte is. Elk geval, we maken het niet makkelijk voor je, zoveel mensen zoveel meningen. (volg je gevoel en wijsheid)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Mp hoeft niet meteen slecht te zijn....
als hier alles ook in orde is, waarom zou je dan naar engeland gaan?? helemaal als je nu alleen moet gaan, je moet dus zelf je verhaal thuis weer doen en aan de hand van jouw bevindingen wordt n keus gemaakt...dan moet jij dus voor het hele gezin praten....

ik zou lkr bij de fokker van mp gaan kijken, kan je zoon ook mee en missc je man ook nog wel....
vooropgesteld even dat deze fokker ook verantwoord is, waarom zou je dan moeilijk gaan doen??



honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Hhm, ik weet niet precies waar de Labradoodle op getest moet worden, omdat het dus geen erkend ras is.
Maar ik weet wel bijna 100% zeker dat er sowieso getest moet worden (niet dat iemand kan zeggen dat het moet, want er is dus geen echte rasvereniging, maar toch..) op erfelijke afwijkingen.
Het lijkt me in ieder geval raar als dat niet zou hoeven.

Heeft zij getest op erfelijke afwijkingen?
Zijn de pups goed gesocialiseerd etc.
Als je hier echt goed naar gaat kijken, lijkt het me geen probleem.

Echter zijn jullie helemaal ingesteld op de pup uit Engeland, en het lijkt me erg jammer om dit af te zeggen.

Zou je niet bijv. die autorit in 2 dagen kunnen doen.
En dan bijv. op dag 1, 2x 2 uur kunnen rijden (met lange pauze ertussen) en de andere dag ook zo?
Dat je 's nachts in een hotel gaat slapen oid.?

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Hey,

Ik denk eerlijk dat het wel opvalt als je bij malafide kweker terecht zou komen. Feit dat je bij mevrouw hier gewoon op bezoek kan en echt kan zien hoe ze daar leven en opgroeien is toch best veel waard! Je ziet ook de moeder en haar karakter enz.
Het ganse courier gebeuren vind ik zooo traumatiserend voor pup dat ik daar nooit zou aan beginnen.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Zou je niet bijv. die autorit in 2 dagen kunnen doen.
En dan bijv. op dag 1, 2x 2 uur kunnen rijden (met lange pauze ertussen) en de andere dag ook zo?
Dat je 's nachts in een hotel gaat slapen oid.? "


zou kunnen, maar ik heb geen oppas, mijn ouders komen een nachtje maar dat is echt maximaal wat ze willen...(ja ze zijn een beetje typisch)
Lastig is dit toch wel voor ons....ik maak het mezelf wel erg moeilijk

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

ik zou bij die in engeland blijven zou het niet kunnen doen wat lauren zegt maar dan dat bijv 1 nachtje passen je ouders op en de amdere nacht bijv de buurvrouw of een vriendin van jullie??

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik zelf zou nooit een pup nemen van een fokker die zulke rare eisen heeft als die van engeland, parvo uitbraak of niet, ik wil mijn pup vasthouden. En dan met koerier hier heen brengen? ja daag, ik wil mijn pup ophalen!

Neem een lijst mee met dingen waar je op moet letten, en wat je moet vragen. Ga deze ook echt door daar!
Dit zal ook de fokker(is het een goeie) waarderen.

Vraag of je vaker langs mag komen enzo.

En volg je gevoel hierbij, welke lijkt jou het beste.

En ik ben ook tegen het castreren op vroege leeftijd, dus een "echte" labradoodle fokker valt bij mij dan meteen af. maar ja het is ook niet mijn ras ;-)

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Nu ik nog is zit te lezen over de Labradoodle, vind ik het standpunt van die vrouw in NL toch wel goed.
Wist niet dat een "échte" Labradoodle fokker, honden altijd vroeg castreerde.
Nee, daar ben ik het ook absoluut niet mee eens.

Maar je moet doen wat je eigen gevoel zegt..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou niet bij de fokster in Engeland blijven.

Er zijn wel een aantal dingen waar ik het niet mee eens ben.
Maar dat is persoonlijk.

Bijv.
- Er heerst Parvo.
- Je kinderen kunnen niet mee
- De pup komt met een koerier
- 1x bezoeken per nestje per koper

Ik zou naar een fokker gaan waar je je kinderen mee naar toe kunt nemen.
Het is immers een familie beslissing.
Je moet je pup gewoon lekker zelf kunnen ophalen.
En ik vind dat je eigenlijk gewoon wat vaker moet kunnen gaan kijken.

Maar goed dit is dus een persoonlijke mening.
De keuze is echt aan jou zelf.

Ik zou naar de verkoper gaan van MP.
Maak een vragenlijst voor jezelf wat je allemaal wilt weten.
Als je het niet vertrouwd zoek dan even verder naar een andere fokker.
Je kan beter iets langer wachten als je het niet vertrouwd.

Heel veel sterkte met je man en de keuze!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Als je niet de pup uit Engeland wil, zou ik al helemaal niet gaam voor de pups bij de vrouw die niet volgens de vereniging wil fokken.

Je weet nooit of dat een juiste Doodle zal zijn.
Als haar hond een kruising lab en poedel is, noemt men het ook een Labradoodle.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar is het verplicht volgens de regels van de vereniging dat een pup gecastereerd verkocht wordt??
Kan ik me niet voorstellen...er moet dan een andere reden zijn dat deze fokker niet volgens de ver fokt...

Hoezo heerst er parvo in engeland?? en hoeze een pup per koerier...??
Je kan je pup toch gewoon per vliegtuig laten komen.??
Je was zo te spreken over die fokker daar in engeland...???
Waar al deze verhalen nu ineens van andere hp-ers??

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

btw, wij gaan niet voor een labradoodle vanwege allergie, maar voor trainbaarheid voor ons en onze zoon waarvoor de pup een "maatje" moet worden....daardoor ook de extra twijfel, waar doen we goed aan??

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

" Maar is het verplicht volgens de regels van de vereniging dat een pup gecastereerd verkocht wordt??
Kan ik me niet voorstellen...er moet dan een andere reden zijn dat deze fokker niet volgens de ver fokt...

Hoezo heerst er parvo in engeland?? en hoeze een pup per koerier...??
Je kan je pup toch gewoon per vliegtuig laten komen.??
Je was zo te spreken over die fokker daar in engeland...???
Waar al deze verhalen nu ineens van andere hp-ers?? "


Ik ben nog steeds te spreken over deze fokker, maar door de rug problemen met mijn man probeer ik voor na na-delen op een rij te krijgen....De fokker in Engeland staat heel erg goed aangeschreven, dat staat voorop, een goede fokker is ze zeker wel.....

En ja, volgens de vereniging moeten de labradoodles gecatreerd en gesteriliseerd als ze uit het nest komen, voor fok honden gelden weer andere regels.

En waarom niet per vliegtuig, dat is omdat ze pas met 12 weken vliegen mogen,en dat is heeeel duur, en de pup is ook al niet goedkoop. We kunnen niet nog een keer heen en weer met de auto om haar op te halen, want je mag geen pups invoeren in Frankrijk onder de 12 weken.

Het is gewoon lastig......

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik neig zelf na al je argumenten te hebben gehoord naar de fokker in Nederland. Waarom? Om redenen die hierboven al genoemd zijn. Makkelijker voor jou en je man, kinderen kunnen mee, kunt de pup lekker vasthouden en zo op het eerste oog klinkt de fokker ook wel als een redelijke fokker. In Engeland zijn op het moment zoveel nadelen dat ik me afvraagt of dit opweegt tegen de voordelen. Zeker omdat je niet zozeer een anti-allergie hond zoekt, meer een hond met een goed en leuk karakter. Maar ik vind het moeilijk hoor, want gevoelsmatig zeg ik ga voor de fokker die goed aangeschreven staat. Praktische wijs alleen en ook vanwege wat punten waarbij ik vraagtekens zet bij de fokker in Engeland (zoals het niet mogen vasthouden van de pups en maar 1x mogen langskomen op bezoek) neig ik weer meer naar die in Nederland, maar goed bij die neem je wel een risico omdat je gewoon niet weet of de fokker wel de waarheid verteld en de pups wel 'echte' labradoodles zijn. Moeilijk, moeilijk, moeilijk... Maar zo afgaande op je verhaal neig ik dus naar Nederland.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

ga aub niet naar Engeland. het woord Parvo moet toch alle alarmbellen laten rinkelen. Als je dat virus mee brengt onder je schoenen ofzo naar Nederland zijn wij bedankt. Houdt er dan ook rekening mee dat je zelf voorlopig helemaal niet aan een pup hoeft te denken ivm overlijdens risico.
Veel beter om dan in elk geval in Nederland te gaan kijken, kost ook stuk minder moeite.
Misschien woont er wel iemand van Hp in de buurt van dit nestje en kennen ze deze mensen ofzo?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waarom reageert iedereen alleen op het woord parvo, als iedereen de berichten in de gaten had gehouden, had je kunnen horen dat er in Engeland een Parvo uitbraak is geweest.
Dat wil niet zeggen dat het bij die fokker is.

Juist door dan zo te handelen is erg goed van de fokker.
Juist dan zou ik het ook zo doen.

Waarom denkt iedereen dan gelijk dat er van alles mis is met de fokker zelf.

Hou toch eens de nieuwsberichten in de gaten ipv gelijk met zijn alle op het woord Parvo te duiken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dilemma, wat zou jij doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^