Iemand ervaring met sterilisatie Cocker Spaniel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Vanaf het moment dat we besloten een hond te nemen, besloten we ook gelijk dat het een vrouwtje moest worden en we haar zouden laten steriliseren. Ik heb twee volwassen Cockers gehad (ook vrouwtjes) en die waren ook gesteriliseerd. Alleen nu lees ik sinds een paar weken veel op internet over de verandering van de vacht voor de Cocker na een sterilisatie. Ik begin me daardoor toch wat zorgen te maken, de foto's die ik zie, dat wil ik echt niet!

Hebben meer mensen ervaring hiermee? Wat ik al zei, ik heb ervaring met twee teefjes en die hadden geen van beide dit probleem. En weet iemand anders een alternatief? Naira is nu 7 maanden en als we haar willen laten steriliseren wil ik dit graag laten doen voor haar eerste loopsheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met sterilisatie Cocker Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Heel vaak wordt de vacht een probleem bij gesteriliseerde honden. Maar waarom voor de 1ste loopsheid laten steriliseren?

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Dit werd aangeraden door de DA. En daarbij zit ik zelf ook niet op een loopse hond te wachten eigenlijk. We gaan over 2 weken op vakantie en dan komt mijn schoonzusje hier 2 weken in huis. Ik wil haar er ook niet mee opzadelen mocht Naira wel opeens loops worden.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

het is idd een bekend "probleem" bij cockers... dat ze zeg maar in de krul en pluis springen na sterilisatie.... het hoeft niet te gebeuren.... maar het kan wel....

Je zou haar fokker kunnen bellen met de vraag of zij weet of andere pups van haar hier last van hebben gehad na sterilisatie... dan heb je enig inzicht in de kans of het zal gebeuren.... maar een garantie heb je natuurlijk nooit....

Mijn ouders hebben al jaren cockers, en hebben juist om deze reden ze nooit laten steriliseren....

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je een Cocker laat helpen - reu of teef worden - het borstel cavia's..
Ze krijgen een vreselijke haargroei...

Op mijn fotopagina staat een rode Cocker - Sterre vriendje Rakker - die helaas altijd geschoren moet omdat hij anders totaal vervilt met die vreselijke castraten vacht..

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Vanaf het moment dat we besloten een hond te nemen, besloten we ook gelijk dat het een vrouwtje moest worden en we haar zouden laten steriliseren. Ik heb twee volwassen Cockers gehad (ook vrouwtjes) en die waren ook gesteriliseerd. Alleen nu lees ik sinds een paar weken veel op internet over de verandering van de vacht voor de Cocker na een sterilisatie. Ik begin me daardoor toch wat zorgen te maken, de foto's die ik zie, dat wil ik echt niet!

Hebben meer mensen ervaring hiermee? Wat ik al zei, ik heb ervaring met twee teefjes en die hadden geen van beide dit probleem. En weet iemand anders een alternatief? Naira is nu 7 maanden en als we haar willen laten steriliseren wil ik dit graag laten doen voor haar eerste loopsheid. "


Hoe ging dat dan met je eerste 2 cockers, zijn die niet veranderd?

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Claire: De fokker bellen heeft geen zin, broodfokker.... Alle ellende al gehad met deze vrouw, dus denk niet dat zij me nog te woord zal staan ;-) En al helemaal niet met deze vraag :-D

Ilja en Oukje: Die foto heb ik dus eerder gezien hier op het forum en heeft me dus inderdaad laten schrikken. Maar inderdaad, eerste twee Cockers hadden nergens last van.... Toen wist ik ook niet eens dat het een probleem kon zijn, vacht bleef prachtig, daarom zit ik nu dus beetje met een dilemma....

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Over sterilisatie zijn de meningen erg verdeeld. Het is sowieso verstandig om haar eerst een keer loops te laten zijn. Ik dacht altijd dat ik mijn teefjes zou laten steriliseren tenzij ze geschikt zijn voor de fok. Maar bij Ivy vond ik de loopsheid zo iets natuurlijks, zij wordt echt niet gesteriliseerd tenzij er een medische noodzaak is, bij een andere hond zou ik misschien een ander gevoel hebben.

Met een broodfok hondje moet je iig. nog meer je best doen om ongelukjes te voorkomen, de kans dat zij een erfelijke aandoening hebben/dragen is vele malen groter!

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

sowieso moet je goed kijken naar je hondje, hoe die is, tijdens loopsheden en rond om heen. Het is niet alleen de vacht wat kan veranderen he, ook karakter, op late leeftijd sneller kans om atrose, ook meer kans op incontinentie vooral bij teven.

En de loopsheden, tja dat is een teef, en ja dat kan vervelend zijn. Maar persoonlijk zal ik alleen door voor mijn teef niet laten helpen, maar dat is persoonlijk he :-D (te veel nare dingen gezien van teven die geholpen zijn geweest).

Groetjes Bianka

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Fanny: Dat is ook de reden dat ik dit eigenlijk gewoon wil. Ik wil geen puppy's van deze hond, wat je zeg, ik weet niet wat dit beestje allemaal eventueel onder de leden heeft. En als het bij wijze van ontnapt, weet je ook niet wie de andere hond en wat die allemaal mankeert. Ik moet er niet aan denken! Dat is dus ook mijn grootste angst. En ik moet er al helemaal niet aan denken dat dit zou gebeuren wanneer we op vakantie zijn.

Bianka: Ik snap dat het kan veranderen, maar de loopsheid is niet de enige reden. Nouwja, of eigenlijk wel. Ik moet er namelijk niet aan denken om pups te krijgen. Ik wil niet nog meer hondjes op de wereld brengen die misschien van alles mankeren.

Maar weten jullie of er een alternatief is? Voor één van men katten gebruik ik de poezenpil (omdat zij waarschijnlijk niet goed is gesteriliseerd) maar voor honden heb ik daar nog nooit van gehoord. Wel heb ik geinformeerd over een antiloopsheidprik, die wil ik sowieso voor de vakantie geven ivm de oppas. Maar zijn er nog andere alternatieven/mogelijkheden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je wilt graag je hondje sterilseren, denk eens goed na dat er niet alleen voordelen aan verbonden zijn aan sterilseren, ook zeker de nadelen die er zijn, er is net een topic geopend over sterilseren bij een rottweiler, kijk daar eens naar.

en hier op het forum is een encyclopedie waar ook staat wat de nadelen zijn van de ingreep.
je zit niet op een loopse teef te wachten ? teefjes worden loops he. dat weet je van te voren, okee.

kijk toch eens even verder dan er gewoon van uitgaan dat je steriliseerd, terwijl je nog niet weet of de loopsheid zonder problemen is.

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Ja ik wist dat een teefje loops werd, maar we wisten ook zeker dat we haar zouden laten steriliseren, helemaal nadat ze erachter kwamen dat ze uit de broodfok kwam.

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

woody's vacht is niks veranderd na zijn castratie zelfs mooier geworden :-D O-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Nou die foto van die cocker heeft niet alles met een casteratie te maken!!!!
Lekker makkelijk altijd maar een casteratie de schuld geven...deez cocer word namelijk geschoren,wat dus finest is voor een vacht.
Al is een cocker niet gecastereerd en deez wordt geschoren krijg je dezelfde vacht!!

Hier 3 gester teven en niks geen veranderingen.....ja de oudste waarom...omdat zij geschoren wordt.
Dan heb ik een teefje van 5 jaar niet gest die vacht is kruliger dan die oude...ook zij wordt geschoren omdat haar vacht te zacht is.
Maar zij is niet gester.

Je zegt 2 teefjes te hebben gehad die gester. zijn...was je daar tevreden over??
Waarom dan nu de twijfels...omdat er wat op internet te vinden is???
Ga je eigen ervaring achterna....werden Uw honden geschoren???
Al ben ik niet met het advies eens om voor de eerste loopsheid te steriliseren...Ik zou dit na de 2de doen....dit omdat voor de eerste loopsheid achterhaald zou zijn en problemen aan gewrichten kan oorzaken,omdat ze langer door groeien

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik spreek uit eigen ervaring..
Rode Cocker hebbeb over het algemeen een dikkere / andere vacht..!

Ik heb div. Cockers in de trimsalon gehad zwarte/rode /bonte /driekleurtjes ongecastreerd en erna gecastreerd..
In eerste instantie bleef ik altijd bij de honden de vacht normaal trimmen..
bij sommige kleuren ging dit prima maar bij de rode vacht was het na een keer of drie vier /vijf keer trimmen over en uit..

De bonte Cocker kon gewoon uitgeefileerd blijven worden..
Maar rode Cocker was gewoon geen efileren meer aan..

Ik heb jaren stage gelopen bij gerenomeerde trimsalons in Den Haag..
Ook daar dezelfde ervaringen opgedaan in mijn leerling periode..
Het is op een gegeven monent niet meer te doen om z'n gecastreerde Cocker met een efileerschaar en een trimmes te doen..

Ook de Cocker waar ik de foto van geplaatst heb - de hond van buren - was ongecastreerd en werd door de trimsalon gewoon getrimd door de trimster ook nog een lange tijd ongveer een jaar/anderhalf jaar na de castratie..
Maar de hond kreeg - net als de andere rode Cockers in mijn trimsalon en stage adressen - een giga haargroei..

Zelfs op de snuit komt vaak een snor..
De honden zijn/werden vaak ook niet meer goed onderhouden op den duur - na de inzet van de castraten haargroei want ook de baasjes zagen er geen gat meer in..
heel veel mensen stoppen een hond in bad zonder eerst uit te kammen ..

Als je dan de viltballen op de tafel krijgt heb je vaak ook geen keuze meer.. net als bij Poedel/Bobtals/langhaarbastaardjes/Maltezers e.d.]

Dus het is zeker geen onzin dat vachten castraten en zeker bepaalde kleuren van vachten niet meer op een normale manier te trimmen zijn....

- Voor het dier niet meer haalbaar..
- Voor de hond niet meer op te brengen....
- En voor de trimster niet meer te doen, of je wilt of niet....

Denk dus goed na wat wat je wilt..

De hond van de TS is geen zuivere Cocker, misschien valt de haargroei mee omdat hij/zij geen zuiver ras is..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met sterilisatie Cocker Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^