Geblaf in de ochtend. Dit kan zo niet, heel graag tips!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Help, ik begin mijn geduld te verliezen! Promise en Duuk hebben ongemerkt een nieuwe gewoonte ontwikkeld en dat is blaffen en/of aan de deur krabben (en dat gaat me met een geluid gepaard!) veel en veel te vroeg in de ochtend :'(

Eerst konden ze dat ook wel eens doen, maar dat was maar af en toe en dan op een veel later tijdstip. Sinds een dikke week is dit vervroegd naar rond een uur of 6, half 7. Veel te vroeg dus, als je keihard werkt in de horeca en soms pas om half 4 thuis bent O-)
Ik voel me langzaam mijn reserves, en dus ook geduld verliezen. En omdat het bij je eigen honden soms lastiger is de oplossing te zien, kom ik hier even winkelen voor hopelijk tips.

Wat ik al gedaan heb:
-negeren (stopt hierdoor niet echt, soms voor een half uurtje met geluk, begint het weer van voorafaan, schaamte voor de buurt komt hier ook de hoek om)

-naar beneden roepen (niet kwaad, meer in de zin van: 'ik ben hier, het is goed jongens', zelfde verhaal: het stopt even)

-nog even iets meer te doen geven als ik 's nachts thuis kom (even een langer wandelingetje <-- wilden ze niet O-) , heb ze nog wat lekkers laten zoeken --> vanmorgen toch weer 6 uur eerste geblaf :'( )

-naar beneden gaan en zogenaamd 'checken' of er iets is (helpt wederom maar even)

-op de bank gaan liggen (werkt perfect, meneer en mevrouw zijn tevreden en vallen in diepe, diepe slaap bij mij op en naast de bank, zijn zelfs tot half 11 kunnen blijven liggen --> zo laat sta ik vanuit boven nooit op)

Dit zijn in mijn ogen de manieren niet. Vriend wil dat ik een keer ontieglijk boos ga worden. Helaas zit dat er ook aan te komen, maar omdat ik niet denk dat dát de oplossing is, wil ik dat niet.

Jullie tips? Heel graag :-)

En nu eerst maar weer proberen hoe lang ik nu weer kan slapen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geblaf in de ochtend. Dit kan zo niet, heel graag tips!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

he Dewi geen tips wil je alleen effe succes en veel geduld wensen.

Ik heb hier ook een hond die erg gemakkelijk blaft en ik vind dat soms ook moeilijk dus de ultime tip heb ik helaas niet voor je. Goede tips krijg je vast nog wel.

Voor nu slaap lekker zo lang als het duurt.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mmmmm, je heb het al op de vriendelijke manier geprobeerd dussss.......misschien een blikje met knikkers/grint tegen de deur gooien als ze weer beginnen? Gewoon niets zeggen maar gewoon gooien. Of de trap af gooien, ik weet niet hoe je huis in elkaar zit. Zorg wel dat ze niet zien dat het van jou komt...... O-) en zeg helemaal niets.

Zorg wel voor meerdere blikjes zodat je direct weer kan gooien als ze de eerste keer niet stil zijn.......misschien werkt dit?

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

Boris piept s'morgens vroeg, idd hetzelfde hier, als ik eruit ga is het goed, meneer krult zich op in zijn mand en snurkt heerlijk verder haha.
Ik lees mee,
groetjes Ina.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wat greetje zegt, een plots geluid maken waarvan ze opschrikken, telkens ze weer blaffen komt het geluid weer. als dat het niet oplost kun je ze altijd leren blaffen op commando en ze dan ook leren stoppen op commando.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

wat ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben, maar hier staat dusty nog boven. ik wil gaan proberen om hem naar beneden te doen in de bench zodat ik hopelijk even door kan slapen tot 8 uur. en geen 6 uur zoals nu iedere dag O-) ! dus ik lees ook even mee!

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Vreemd, die van mij zijn daar sindskort ook meebegonnen. Vooral Vlinder, die slaapt in de hal blaft met haar piepgeluid iedereen wakker om half zeven! Nu net in MIJN zomervakantie!

Dus ik lees even mee, want ik heb ook geen idee hoe ik het moet aanpakken...

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Cyra heeft dit ook gedaan een plasje in de tuin deedt wonderen...

Idee mischien?

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

nou ik kan wel met een kanon schieten maar onze lisa trekt zich nergens wat van aan, als ik alleen boven ben weinig aan de hand is mn man douchen of iets nou berg je maar want krabben en piepen en joelen net zo lang tot hij terug is. zelfde geldt ook las we beiden toevallig even boven zijn.
ik lees mee misschien ook een evt tip voor mij

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dank jullie voor jullie reacties. Ik heb ongestoord kunnen slapen tot nu, ga zo maar eens naar beneden :-)

@ Greetje: Het blikje gooien is niet mijn stijl, dat wil ik niet gaan doen, toch bedankt voor je reactie.

@Yvonne: We hebben een hondenluik, dus ze hoeven nooit hun plasjes op te houden.

Wel typisch dat zovelen dit herkennen trouwens O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lastig. Je weet dus niet waarom ze eigenlijk blaffen en aan de deur krabben, horen ze misschien een kat of iets anders. Is het de buitendeur waaraan ze krabben?

Ik kan niets anders verzinnen dan

de honden bij je in de slaapkamer nemen, of

op de bank slapen voorlopig totdat de rust is weergekeerd

in de bench laten slapen

in een andere ruimte laten slapen,

in elk geval iets om het gedrag wat langzamerhand normaal aan het worden is te doorbreken

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Een hond is een sociaal dier en wil dus bij je zijn. Eefke slaapt bij ons op de slaapkamer en geeft dus geen problemen. Hij komt hoogstens kijken of je al wakker bent. Reageer je niet dan gaat hij weer in z'n mand. We hadden een oppashondje van m'n dochter, een (Westie) en die deed na twee dagen precies hetzelfde. Ook wachten tot je wakker was. Ik kan mij voorstellen dat je geïrriteerd raakt, zeker door slaaptekort. Ik zou alleen niet ontiegelijk kwaad worden. Je haalt dan het vertrouwen wat de hond in jou heeft weg. Ik zou daarom als je gaat slapen de honden meenemen en ze een plekje op de slaapkamer geven. Het is voor een hond ook het meest natuurlijk. Gaan ze reageren dan dat negeren. Ik denk dat het twee a drie nachten over is. Wat dat blikje met knikkers betreft, dat is het werpkettingprincipe. Ik denk niet dat het hier werkt. Dat is negatief geassocieerd leren. Maar met wat dan? Blaffen? Op die plek zitten? Het is voor de hond niet duidelijk dus werkt het niet of net verkeerd.

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

nou daar ben ik al 1 jaar mee bezig ook op slaapkamer maar sorry mij lukt het niet, met bensch open en dicht, aan de riem vast leggen enz. ze ligt nu dus nog steeds op bed terwijl ik dat liever niet wil. heb alleen geen methode meer waar ik dit mee kan doorbreken

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi,

ik weet niet of je er iets aan hebt... maar hier ons verhaal....

Een maand of 3 geleden ging Tess ook ineens iedere ochtend rond half 6 flink blaffen... iedere ochtend behalve op zondag.... bleek dat er een nieuwe krantenbezorger was.... en ze moest even zijn geluiden buiten leren herkennen en vertrouwen.... na een week of wat was ze gewend en ging het over.....

Zou het zoiets kunnen zijn? Het is immers vakantietijd met veel invallers....

groetjes....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Misschien een heel fout advies, maar ik zou zeggen; Neem ze mee naar de slaapkamer. In hun eigen mand/bench.
Bijou had ook een lange tijd zo'n periode waarbij ze heel vroeg alles bij elkaar ging blaffen en piepen, terwijl er helemaal niets aan de hand was (ze kon prima al in de bench, was zindelijk, enzovoorts).
Op ten duur word je er gek van als je wéér gewekt word door geblaf, zo irritant dat geluidO-), niet te vergeten de buren die het ook kunnen horen.
Dus toen heb ik Bijou meegenomen, en vanaf toen kon ik weer heerlijk slapen tot een normale tijd in de ochtend.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Dino is een stuk minder vocaal sinds we hem op commando hebben leren blaffen.
Schijnt bij sommige hondjes goed te helpen :-D

Zitten er gordijnen voor het raam ? Soms zien de dan schaduwen zonder te kunnen herkennen wat het nou is...en dan moet je wel blaffen :-D

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dobry: ik heb de indruk dat ze blaffen voor aandacht/mij naar beneden laten komen. Ze staan namelijk te blaffen voor de gangdeur van waarachter ik elke morgen verschijn, en het krabben is ook aan deze deur.
Als ik beneden kom wanneer ze zo blaffen, zijn ze werkelijk uitzinnig van vreugde. Veel blijer dan wanneer ik normaal beneden kom of thuis kom. Die keer dat ik op de bank ging liggen, besprong Promise me al voordat ik lag en voordat ik ook maar boe of bah kon zeggen lag mevrouwtje al prinsheerlijk op mijn voeten te snurken. Tot HALF 11!! :-D
Je tips zijn iets waar ik over na kan denken. Wat de beste oplossing zou zijn voor ons alle 3, en als vriendje thuis is, alle 4.

Paul: ik ga ook niet ontieglijk kwaad worden of gooien met blikjes. Dat is mijn manier van opvoeden absoluut niet. Op de slaapkamer zou ik enerzijds heerlijk vinden (en zij waarschijnlijk ook), aan de andere kant vind ik het nogal wat. Bovendien zijn het Beardies, met een enorme vacht. Dit wil ook zeggen dat ze minimaal de helft van het jaar -laten we zeggen: best wel- vies zijn ;-)
Ik heb nu al moeite met het huis redelijk houden en dan óók nog al die zand boven? Dat is wat me er ook in tegen staat.
Wat ik bovendien vreemd vind, is dat het met Promise al 5 jaar goed ging, en met Duuk ruim 2 jaar. En dan nu ineens niet meer? Zo lastig, konden ze maar praten ;-)

Claire: zou kunnen.. Ik weet wel dat ze enorm reageren op de vrachtwagen die één keer in de twee weken de kliko's op komt halen, vrijdagmorgen om een uur of 7.
Toch neig ik meer naar aandacht willen/bij me willen zijn, vanwege wat ik hierboven als reactie op Dobry schreef..

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hoe lang zijn ze dan al alleen? Zij hebben natuurlijk ook hun dag/nachtritme. De dag begint nou eenmaal om tja, zo laat. Een keer uitslapen, moeten ze zich bij neer kunnen leggen. Maar dagen achter elkaar, kan me voorstellen dat ze gaan klieren. Ik weet ook niet of je kan verwachten dat ze zich zodanig aanpassen.

Hoe je dit kan doorbreken?
Misschien als je thuiskomt nog een kleine ronde lopen? En 's ochtends voor zij wakker worden, hen iets te doen geven ?

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Begroet je ze normaal uitbundig ?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ha ha Marit.... ze bestaan wel hoor... uitslaaphonden.... :-D

ik heb er eentje.... ze wordt wel wakker als wij wakker worden.... komt lekker knuffelen.... maar als wij dan gaan douchen en opstaan dan zoekt ze een leeg bed op en gaat verdersnurken.... ik kan dan echt op m'n kop gaan staan qua "lekker naar buiten, stukje lopen".... zij doet 1 oog open met een blik van "nope... ik blijf nog even liggen.... ga jij maar lekker lopen in je eentje".... als ik dan terugkom van de kinderen naar school brengen rond een uur of 9..... dan pas wil ze opstaan.....

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

O en ik bedoel niet dat het ok is dat ze om 6 uur beginnen ;-) Maar met jengelen kregen ze toch succes en werd het geleidelijk aan steeds vroeger..?

Lastig Dewi.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hahaha Clair! Hier ook eentje hoor, Daantje is 's ochtends niet vooruit te branden. Ook de anderen kunnen prima eens uitslapen. Maar als het elke dag 12 uur is, dan worden ze toch verveeld in de ochtend.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Marit: Ik snap dat ik niet eindeloos uit kan slapen. Dat wil ik ook helemaal niet, vind ik zonde O-) Maar 6 uurrrrr? :'(
Het is twee keer per week dat ik tot 's nachts werk, en die morgens erop wil ik graag tot een uur of 9 in bed liggen. Normaal ging dit prima, nu niet meer, misschien inderdaad stiekem erin geslopen, maar dan ook echt stiekem, zou niet weten wanneer ;-)
Gisternacht ook het idee opgevat een langer wandelingetje met ze te maken, ze keken me aan of ik gek was, Duuk liep niet eens mee. Normaal als ik thuis kom van het werk zijn ze zo moe dat ze me maar met een half oog bekijken. Het zijn (gelukkig) twee honden met een menselijk ritme. Overdag actief, 's avonds 's nachts is het rusten (normaal gesproken dan O-) ).
De koekjes verstoppen 's morgens zou een goeie kunnen zijn, even kijken hoe ik dat zou kunnen versieren. Het samen zoeken is geen probleem, dat doen we bijna dagelijks.

Priscilla: ik begroet ze meestal niet uitbundig, gewoon rustig/vriendelijk. Als ik naar beneden kom door het geblaf, groet ik ze helemaal niet.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ha ha Marit.... ze bestaan wel hoor... uitslaaphonden.... :-D

ik heb er eentje.... ze wordt wel wakker als wij wakker worden.... komt lekker knuffelen.... maar als wij dan gaan douchen en opstaan dan zoekt ze een leeg bed op en gaat verdersnurken.... ik kan dan echt op m'n kop gaan staan qua "lekker naar buiten, stukje lopen".... zij doet 1 oog open met een blik van "nope... ik blijf nog even liggen.... ga jij maar lekker lopen in je eentje".... als ik dan terugkom van de kinderen naar school brengen rond een uur of 9..... dan pas wil ze opstaan..... "


kun je wat van die genen naar dusty opsturen O-)

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

@Dewi, Ik heb wel een werpketting gebruikt. Ze mochten niet de haan doodbijten die losliep. Een hond afleiden van een loslopende haan is moeilijk. Beide honden, Eefke en de Westie laten hem nu met rust. Wat dat zand betreft, het is kiezen uit twee kwaden. Of kort slapen of stofzuigen. Eefke haart in het najaar en het voorjaar uit. We hebben dan haren op de slaapkamer maar daar heb je weer een stofzuiger voor.
@Janneke, Gewoon los laten lopen. Springt ze op bed, dan er af duwen en je haar de rug toedraaien. Vooral niets zeggen. Dit hoef je maar een paar keer te doen en het is over. Eefke begon in het begin ook te piepen en aandacht te trekken. Niet reageren en de rug toe draaien. Lig je met de rug naar haar toe, doodstil blijven liggen en niet praten. Je doet alsof je slaapt. Ze zoekt na verloop zelf wel haar mand op. Bij ons was het met twee dagen over.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hm, lastig probleem. Maar ik denk niet dat het weg zal gaan met aandacht geven (of het nou negatieve of positieve aandacht is)

Wij hebben dit met Taika ook een tijdje gehad, wel toen ze nog een stuk kleiner was, dus misschien gaat het in jouw geval dan niet op.
Maar Taika sliep dus al een hele poos keurig de hele nacht door, en toen ze een keertje rond een uur of 6 begon te blaffen en te piepen zijn we de fout ingegaan... We zijn er naartoe gegaan: misschien heeft ze dorst? Water gegeven. Misschien moet ze plassen? Uit de bench en even naar buiten. Misschien is het te warm voor haar? Dekentje uit de bench. Kortom: aandacht! (En waarschijnlijk had ze gewoon iets gehoord waar ze op reageerde met blaffen)
Stom stom stom, want de volgende ochtend was het weer raak. Ze heeft het volgens mij 1,5 week volgehouden (werd ook steeds eerder dan 6 uur 's ochtends), maar met negeren hebben we het op kunnen lossen.
Ze heeft dus maar één keer positieve aandacht gehad, en daar 'teerde' ze dus vervolgens 1,5 week op...

Nou scheelt het dat wij geen buren hebben, dan is negeren een stuk makkelijker, want het gaat dan alleen om je eigen nachtrust die verstoord wordt en niet die van de buren.
Misschien kan je je buren inlichten en het blaffen dan toch proberen te negeren?

Ik weet trouwens niet hoe lang je het negeren hebt toegepast/volgehouden? Misschien al wel een lange periode, dan heeft mijn advies denk ik geen nut ;-)
Hoop in ieder geval dat je een oplossing vindt!

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

paul: helaas lukt dit niet bij haar :'( ik weet echt niet meer wat wel moet doen, dit is al een probleem van pups zijnde af.

ze kruipt onder de deken enz. winter lekker warm maar zomer te warm hahaah

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Het is een kwestie van consequent zijn en dat volhouden, maar ik geef toe dat dat soms moeilijk is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geblaf in de ochtend. Dit kan zo niet, heel graag tips!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^