Wat kun je nu het beste doen als je hond word aangevallen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou 3 doggies

honden foto van anais ~ filou&kajou

" Heb alles gelezen, maar vraag me af of ik het nog weet als 't zover zou komen.
Gets, word er een beetje bang van.
Ben altijd erg bang geweest voor honden namelijk! "


probeer er niet teveel aan te denken.. ;-)
je moet gewoon denken ''het gaat niet gebeuren''
en als het wel gebeurt dan moet je gewoon rustig maar snel handelen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kun je nu het beste doen als je hond word aangevallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik vind het goed om zulke scenario's af en toe te overdenken. Daarom : hoe meer tips en reacties om te lezen hoe liever... want niet elke situatie is hetzelfde.

Mja, dat ik zou ingrijpen weet ik zeker. Of ik dan gebeten wordt... dat voel ik niet eens op zo'n moment... m'n hond bevrijden gaat voor. Maar als je dat misschien kunt voorkomen door nuttige reacties van andere baasjes te lezen, zoveel te beter.

Sorry voor wat ik nu ga schrijven , maar... : De aanvallende hond bij de achterpoten pakken lijkt me een heel goed idee. Maarre... kan ik hem dan misschien ook in z'n kont bijten ??? ;-) O-)

honden page profiel Hope & RamboHope & Rambo 3 doggies

honden foto van Hope & Rambo

ik heb het nog nooit meegemaakt
dus weet ook niet wat ik zou doen als me hond/honden worden angevallen
weet wel dat ik ze dan zo snel mogelijk er af probeer te halen want laat me honden niet bijten ;-)

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wij hebben het laatst meegemaakt dat onze Morris zonder waarschuwing aangevallen werd door een grotere hond. Deze ging boven hem staan en hield hem in zijn nek vast. Beide honden waren aangelijnd. Morris kon zijn eigen nog niet eens verdedigen. Degene die met de hond liep (was niet de eigenaar van de hond), schopte die hond onder zijn buik! Niet de manier natuurlijk....maar op dat moment liet die hond onze Morris wel los. Die hond viel wel even op de grond neer, maar gelukkig heeft hij er niets aan over gehouden. Deze hond kon blijkbaar niet met alle honden opschieten en degene die met de hond liep, was daar niet helemaal van op de hoogte! Morris had een aantal flinke gaten in zijn nek en bij zijn oren, waar we mee naar de DA zijn geweest. Gelukkig is het lichamelijk goed genezen....Geestelijk is nog een ander verhaal. Ook al vertrouwt hij beetje bij beetje weer wat meer honden! De eerste dagen was hij echt heel somber en wilde niet eens mee met de wandelingen! We zijn nog wat voorzichtig om hem bij andere honden te laten. Maar het gaat steeds beter....De jas erover heen gooien, heb ik van meerdere gehoord dat dit goed helpt. Ik hoop het nooit meer mee te maken....

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

@Kylie, ik denk dat dit juist heel nuttig kan zijn, maar je moet dan wel oppassen dat hij niet omdraait en jou pakt! misschien knijpen? Dan kun je sneller weg.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Heb het te vaak meegemaakt, 1 keer is al teveel.

Ben het helemaal met Claudia eens. En jongens, ga alsjeblieft geen achterpoten pakken want dan help je je eigen hond de vernieling in.

Heb zelf alle keren gereageerd behalve de laatste, ik stond voor m'n gevoel gewoon aan de grond genageld. Had mazzel met Alex toen :-) Het is dus niet te voorspellen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

@ Maxine : Ik heb geen handen vrij als ik de achterpoten vastpak
@ Sammy : Ervaring mee ? Gehoord van iemand met slechte ervaring bij vastpakken achterpoten ? Graag een beetje uitleg.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

" @ Maxine : Ik heb geen handen vrij als ik de achterpoten vastpak
@ Sammy : Ervaring mee ? Gehoord van iemand met slechte ervaring bij vastpakken achterpoten ? Graag een beetje uitleg. "


Dan zou het vel uitscheuren van jouw hond.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

" Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik vind het goed om zulke scenario's af en toe te overdenken. Daarom : hoe meer tips en reacties om te lezen hoe liever... want niet elke situatie is hetzelfde.

Mja, dat ik zou ingrijpen weet ik zeker. Of ik dan gebeten wordt... dat voel ik niet eens op zo'n moment... m'n hond bevrijden gaat voor. Maar als je dat misschien kunt voorkomen door nuttige reacties van andere baasjes te lezen, zoveel te beter.

Sorry voor wat ik nu ga schrijven , maar... : De aanvallende hond bij de achterpoten pakken lijkt me een heel goed idee. Maarre... kan ik hem dan misschien ook in z'n kont bijten ??? ;-) O-) "


Haha kan ik dan die hond bijten!! Je kan het proberen natuurlijk! Die hond bijt dan waarschijnlijk nooit meer!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ik ken dus wel iemand die een slechte ervaring heeft gehad, met van achteren beetpakken tijdens een gevecht. Ze had een hele lieve Mechels herder, pakte hem van achteren vast, hij draaide zich om en heeft zo een stukje van haar duim afgebeten. Ze is trouwens absoluut niet kwaad geweest op haar hond, want ze wist dat het haar eigen schuld was. Maar het kan dus wel degelijk gevaarlijk zijn, ik zou het i.e.g. niet zo doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Is ook zo, maar ik raak van een hoop geweld altijd wel aardig onder de indruk, zeg maar.
En inderdaad, ik moet er ook niet van uitgaan. :-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik denk ook dat ieder gewoon zijn hond bij moet houden!!
Niet denken ze gaan lekker spelen,als ieder z'n hond nu gewoon bijhoud(althans probeert bij te houden) dan zullen er veel minder bijtincidenten zijn!!

Als ik ergens loop heb je altijd van die mensen die bij elkaar staan met een grote groep honden lekker aan het spelen,noemen ze dat,de ene rent hard achter de andere aan de andere weet niet hoe snel die weg moet komen,ppff spelen.....daarbij wordt er gewoon letterlijk gezegd...alle hondjes moeten kunnen spelen....walgelijk!!!
Mensen weten van geen toeten of blazen.....en denken dat hun honden aan het spelen zijn,gek hé als er een wordt gepakt!!

Laatste vertelde een vriendin,die met 4 tollers aan het wandelen was....dat er ene herder op hun af kwam stormen.....deze keek nergens na en vloog recht op 1 van die tollers af,had meteen vast....baasje enorm ver wag....mijn vriendin boos,dat dat mensen haar hond bij moest houden!!
Had eindelijk die herder er vanaf getrokken,valt die weer een andere toller aan.
Dat mens blijft ver weg staan,en zegt dat dit normaal honden gedrag is,nou mijn vriendin was woedend,dat je g*dverdomme die hond komt halen!!
Mara niks die vrouw kam niet......later had rende die herder terug....maar wel een toller mank....vrouw niets gezegd niks niet....normaal honden gedrag.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Toen ik met mijn vorige hond, een duitse herder, wandelde, kwamen er ineens uit het niets twee flinke rottweilers, grommend op ons afgerend, de ene sprong naar mijn hond, die snel probeerde weg te rennen, de ander liep grommend mijn richting, ik wist niets beters te doen dan me licht afwenden en keihard Foei brullen, gelukkig kwam toen het baasje, dat doodleuk zei dat ze vaker dit gedrag vertonen en hij niet weet hoe dat komt, misschien aan de houding van de ander...

Maar dat Foei roepen en afwenden heeft dus wel geholpen in die situatie.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Heb het jammer genoeg al meermaals meegemaakt dat mijn hond werd aangevallen, mijn sheltie nu en mijn golden retriever vroeger ook.

Heb nog steeds de methode niet gevonden, het is ook altijd op een andere manier, elke situatie is anders, ik ga het allemaal nog eens lezen, interessant topic

Ze houden ook niet altijd "vast" ze kunnen ook verpakken en wat doe je dan?

Snap niet wat jullie bedoelen door gebeten worden door je eigen hond als je de achterpoten van de aanvallende hond vastneemt? En als ik met die andere hond bezig ben en die lost en die van mij is los, is mijne zeker foetsie, die schiet op een loop als hij nog kan lopen tenminste en rent naar huis als het in de buurt is en ook dat is weer levensgevaarlijk om overreden te worden. Dus mijne moet ik zeker bij me houden.

Heb me eens zo een dazer aangeschaft... dat maakt een geluid dat honden horen en mensen nauwelijks... helpt voor geen meter hoor, heb er nog geen zien van op een loop schieten.
Ik wandel nu altijd met een stok met de bedoeling honden af te weren als ze komen afgerend, die laat ik dan soms vallen of "vergeet" hem te gebruiken.
Heb wel ooit eens succesvol een paraplu gebruikt, het regende toen, heb ik tussen een sharpei en mijn hond kunnen houden als scherm, dat was goed, maar ja was echt puur geluk in die situatie werkte het, ik loop niet altijd met een open paraplu rond uiteraard.

Kalm blijven, tja, dat kan ik moeilijk op zo'n moment eerlijk gezegd, zeker als je hond wat kleiner is... wat er allemaal door je heen gaat als er een grote gevaarlijke hond komt afgestormd, niet leuk.

Die aanvallen dat zou bij mij reden nummer 1 zijn om geen hond meer aan te schaffen in de toekomst, het is erg dat ik het moet zeggen maar het is zo, ben het zo zat dat mensen hun dieren niet onder controle hebben en het zijn altijd dezelfde mensen.

Ik geef Cabasja overschot van gelijk. Het is allemaal mooi in theorie spelende honden en laat ze het zelf uitvechten, tot het eens misloopt, dan denk je daar echt wel anders over. Ik in ieder geval toch. Ik denk met de jaren ook, mensen houdt allemaal je hond bij, dan zijn er minder schermutselingen. En koop aub een sterke riem die niet overknakt want ook dat is heel gezellig en zet een omheining die deugt en doe de poort dan ook dicht ;-) .Laat je hond enkel spelen met honden vanwaar je weet dat ze heel sociaal zijn.

Op de duur is de lol er een beetje af om te wandelen... wat eigenlijk super leuk en ontspannend zo moeten zijn.

honden page profiel viv  viv 3 doggies

honden foto van viv

Ik zou het ook graag weten het kan altijd nuttig zijn en van pas komen

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Als je een hond die een hond vast hebt, optilt aan zn achterpoten en hij laat niet los, richt je veel meer schade aan als dat je hem niet optilt. De hond kan gaan spartelen met de hond in zn bek, de wond kan er vanaf de buitenkant nog uitzien als 2 gaten maar van binnen kan er zoveel meer gescheurt zijn. Dat optillen hoor je dan ook te doen als de andere hond ook de hond vast heeft, en dan tergelijkertijd 2 honden aan de achterpoten optillen. Maar ik ben bang dat er maar weinig momenten zijn die op dat moment presies tegelijkertijd kunnen optillen EN dat beide honden loslaten.

Daarom houd ik het toch op de honden beetpakken zodat ze niet kunnen schudden, en zoals al gezegt was natuurlijk wel rustig blijven. Op zo'n moment ben jij het medicijn, je moet de hond overtuigen los te laten. Dit kan even duren.


honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Ik heb gelukkig nog nooit in een gevecht te hoeven ingrijpen maar heb wel al ee keer Keyser van een schaap af moeten peuteren.
Ze lagen met z 2en in de sloot dus ik kon niet zo goed vat op het krijgen.
ik heb mijn hand aan de binnenkant van zijn wang gehaakt en eraan getrokken. Toen liet hij los en kon ik met aan zn halsband bij het schaap vandaan trekken.
Mijn vriend heeft het schaap uit de sloot gekregen en die bleek gelukkig alleen maar licht gewond te zijn.
gelukkig heeft de boer zelf 2, niet zo vriendelijke, rottweilers en heeft hij geen aangifte gedaan.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Mijn hond is ook al meerder malen gebeten, en je ziet gelijk verschil in een hond die wil spelen of een die aan gaat vallen vind ik. Andere houding.
Sjon is zo`n goedzak dat hij gewoon blijft staan als hij gepakt wordt en wacht tot ik hem kom redden. Ik probeer altijd weg te gaan als ik een hond niet vertrouw maar laatste keer was het aan komen en hap door die andere hond. Dan ben je gewoon te laat.
Gelukkig met een harde brul en vastpakken van de halsband van die hond liet hij los. Eigenaar kwam er achteraan gerend.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

valt me op dat eigenaren er vaak "achteraan" gerend komen......

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

" Als je een hond die een hond vast hebt, optilt aan zn achterpoten en hij laat niet los, richt je veel meer schade aan als dat je hem niet optilt. De hond kan gaan spartelen met de hond in zn bek, de wond kan er vanaf de buitenkant nog uitzien als 2 gaten maar van binnen kan er zoveel meer gescheurt zijn. Dat optillen hoor je dan ook te doen als de andere hond ook de hond vast heeft, en dan tergelijkertijd 2 honden aan de achterpoten optillen. Maar ik ben bang dat er maar weinig momenten zijn die op dat moment presies tegelijkertijd kunnen optillen EN dat beide honden loslaten.

Daarom houd ik het toch op de honden beetpakken zodat ze niet kunnen schudden, en zoals al gezegt was natuurlijk wel rustig blijven. Op zo'n moment ben jij het medicijn, je moet de hond overtuigen los te laten. Dit kan even duren.


"


Ik snap her dik gedrukte stukje niet helemaal, wil je dat nog eens uitleggen?
Zoals ons overkomen: een herdershond grijpt mijn westie, heeft m tussen zijn tanden in en gaat schudden. En dan?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Denk dat bedoelt word dat beide honden elkaar vast grijpen met de bek. Dus niet dat maar 1 van de 2 honden vast heeft.
Als een hond eenmaal vast heeft en gaat schudden is het de kunst de hond in bedwang te houden zodat deze niet meer kan schudden, en zo de schade te beperken..Maar dit is allemaal véél gemakkelijker gedaan dan gezegd hoor..

Inderdaad lichaamstaal leren lezen, kan het niet vaak genoeg zeggen. Je ziet het vrijwel direct als een hond iets fouts van plan is of er ergens een knopje om gaat. Direct ingrijpen door je hond achter je neer te zetten of er zelf voor te gaan staan.
Ik heb het bij 2 honden aan zien komen bij Bijou, kon het daardoor voorkomen voordat het te laat was.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Precies wat Caitlin zegt:

Als een hond eenmaal vast heeft en gaat schudden is het de kunst de hond in bedwang te houden zodat deze niet meer kan schudden, en zo de schade te beperken

Want zoals Claudia al aangeeft als je de hond aan de achterpoten optild terwijl hij vast houd heb je een hele grote kans dat deze alleen nog maar wilder gaat schudden en spartelen omdat hij niet wilt loslaten. Kan alles kapotscheuren.

honden page profiel Snoopy en baasjeSnoopy en baasje

honden foto van Snoopy en baasje

Ik maakte het eergister nog mee met mijn hond.
Wij gingen wandelen en ik heb hem altijd vast omdat ik weet dat hij niet met alle honden overweg kan.
Dus ik loop nietsvermoedend het veld op komt daar een klein hondje als een gek op mijn hond afgerend en kon al zien aan snoopy dat ie probeerde te zorgen dat die hond afstand hield door te blaffen enz.
Die hond luisterde daar helemaal niet naar en liep dus als en gek erop af dus wat doet mijn hond die hapt naar 'm.
Denk je nou echt dat ik die hond weg kreeg en dat het baasje zijn hond aanlijnde ?!
MOOI NIET!
normaal gesproken zou ik snoopy los moeten laten op zon moment zodat ie weg kan maar de andere hond die daar op het veld liep was een hond die in de buurt al bekend staat om zijn vele bijtincidentn waarbij hij bij een hond zelfs het oor eraf had gebeten :'( .
Dus dat is dan geen optie want als mijn hond op die hond was afgerend was het heel slecht afgelopen.
Ik heb nu geprobeerd er tussen in te gaan staan zodat die hond niet bij de mijne kon maar ik kan je vertellen dat dat zo gemakkelijk nog niet is als de ander los is!!
Ik ben maar rondjes blijven draaien zodat ze elkaar niet aankonden net zolang tot die andere hond aangelijnt was.
Wilde in eerste instantie die hond wegschoppen want wat ik ook deed hij ging niet weg maar dat kan ik dan op zon moment niet.
Heb nu ook weer grote schrik mijn hond uit te laten omdat hier bijna IEDEREEN zijn honden los heeft en lang niet alle honden zijn zo sociaal als de mensen zelf zeggen plus die van mij kan op de een of andere gekke manier alleen maar met teefjes overweg :(.
Ik zal eens proberen deze tips te onthouden voor een eventuele volgende keer(hoop dat die niet meer komt) zodat ik kan voorkomen dat mijn hond die ander bijt of andersom.

honden page profiel AngeliqueAngelique

honden foto van Angelique

ik heb 1 keer een pittig gevecht meegemaakt tussen een pitbull en een amerikaanse bulldog... die bulldog was van mn nicht, een schat van een hond, deed niks wou alleen met alles en iedereen spelen. het nadeel was dat ze heel onderdanig was.

Toen we haar 's avonds laat op een grasveld hier loslieten, hoorden we even later een hele hoop gejank, het was de bulldog.. ze was gegrepen door een bulldog en liet niet meer los... uiteindelijk een hele dikke stok gepakt en de kaken van elkaar af getrokken van de pitbull. toen ik haar eindelijk los had, ging ze liggen, en riep de eigenaar van die pitbull pak ze.. toen was het helemaal een drama. ik heb hem toen bij de strot gepakt en gewurgt tot hij zich overgaf.. ja sorrie, erg ik weet het, maar het was dat of gegrepen worden... en iets anders kwam me op dat moment ook niet binnen

Die amerikaanse bulldog heeft het gelukkig overleeft, ikzelf had ook wat schammen, maar die pitbull loopt hier nog steeds rond.. behoorlijk agressief ook, ik loop doelbewust een blokje om met mijn hondje als ik m zie lopen.

Sinds die tijd heb ik wel een angst gekregen voor pitbulls. er liep hier 1 keer een pitbull los, ben bewust binnen gebleven tot ie werd opgehaald... nee geen pitbull meer voor mij...

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

" Ik denk ook dat ieder gewoon zijn hond bij moet houden!!
Niet denken ze gaan lekker spelen,als ieder z'n hond nu gewoon bijhoud(althans probeert bij te houden) dan zullen er veel minder bijtincidenten zijn!!

Mensen weten van geen toeten of blazen.....en denken dat hun honden aan het spelen zijn,gek hé als er een wordt gepakt!!

Laatste vertelde een vriendin,die met 4 tollers aan het wandelen was....dat er ene herder op hun af kwam stormen.....deze keek nergens na en vloog recht op 1 van die tollers af,had meteen vast....baasje enorm ver wag....mijn vriendin boos,dat dat mensen haar hond bij moest houden!!
Had eindelijk die herder er vanaf getrokken,valt die weer een andere toller aan.
Dat mens blijft ver weg staan,en zegt dat dit normaal honden gedrag is,nou mijn vriendin was woedend,dat je g*dverdomme die hond komt halen!!
Mara niks die vrouw kam niet......later had rende die herder terug....maar wel een toller mank....vrouw niets gezegd niks niet....normaal honden gedrag.....
"


Zoiets had ik laatst ook niet dat het zover is gekomen dat er werd aangevallen omdat ik het probeerde te voorkomen. Ik liep met Chika in het bos zij los naast me ik met de Buggy en mn zoontje komt er om de bocht een man met een labrador die komt vol enthousiaste dominantie zowat bovenop Chika stil. Zij schrikt terug maar gaat netjes opzij Begint die labrador Chika te besnuffelen en op zo een manier dat ze gewoon moest gaan zitten wou hij niet met zn neus in dr kont vast moeten hebben ze gaat een aantal keren zitten en dan weer verderlopen om zo duidelijk te maken blijf van mn kont af hij gaat verder ze maakt een beweging naar hem en geeft m een duw ik zeg ze is daar niet zo op gesteld, die man zegt ja dit is normaal honden gedrag ik zeg weet ik maar uw hond is wel heel erg opdringerig, met begint Chika haar geduld te verliezen en begint in de lucht naar de hond te happen. Ik zeg tegen de man: Neem uw hond weg(hij blokkeerde de weg en ik kon niet makkelijk langs met mn buggy) Hij zegt dat is maar gewoon spel, ik zeg ik ken mijn hond beter dan u, hij zegt weer maar meiske dat is normaal hoor dat ze hapt, ik zeg heeft u graag dat uw hond heelhuids blijft?(tja ik begon mn geduld ook te verliezen) Hij kijkt me aan zo van nou die weet ook niks van honden! Ik duw de buggy over t gras langs de man heen en jaag de labrador weg omdat hij serieus anders een hap zou gaan krijgen, die man zegt nou meiske jij moet nog veel leren, ik zeg ik hoop voor u dat andere honden toleranter zullen zijn dan de mijne anders zie ik voor uw hond een sombere toekomst in. Ach wat moet je nou met zo iemand. Ik waarschuw en toch maar koppig dooorgaan, als die hond gepakt word is t natuurlijk niet de hond zn schuld maar t baasje die zoveel over normaal hondengdrag weet. :'(

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

"

Zoiets had ik laatst ook niet dat het zover is gekomen dat er werd aangevallen omdat ik het probeerde te voorkomen. Ik liep met Chika in het bos zij los naast me ik met de Buggy en mn zoontje komt er om de bocht een man met een labrador die komt vol enthousiaste dominantie zowat bovenop Chika stil. Zij schrikt terug maar gaat netjes opzij Begint die labrador Chika te besnuffelen en op zo een manier dat ze gewoon moest gaan zitten wou hij niet met zn neus in dr kont vast moeten hebben ze gaat een aantal keren zitten en dan weer verderlopen om zo duidelijk te maken blijf van mn kont af hij gaat verder ze maakt een beweging naar hem en geeft m een duw ik zeg ze is daar niet zo op gesteld, die man zegt ja dit is normaal honden gedrag ik zeg weet ik maar uw hond is wel heel erg opdringerig, met begint Chika haar geduld te verliezen en begint in de lucht naar de hond te happen. Ik zeg tegen de man: Neem uw hond weg(hij blokkeerde de weg en ik kon niet makkelijk langs met mn buggy) Hij zegt dat is maar gewoon spel, ik zeg ik ken mijn hond beter dan u, hij zegt weer maar meiske dat is normaal hoor dat ze hapt, ik zeg heeft u graag dat uw hond heelhuids blijft?(tja ik begon mn geduld ook te verliezen) Hij kijkt me aan zo van nou die weet ook niks van honden! Ik duw de buggy over t gras langs de man heen en jaag de labrador weg omdat hij serieus anders een hap zou gaan krijgen, die man zegt nou meiske jij moet nog veel leren, ik zeg ik hoop voor u dat andere honden toleranter zullen zijn dan de mijne anders zie ik voor uw hond een sombere toekomst in. Ach wat moet je nou met zo iemand. Ik waarschuw en toch maar koppig dooorgaan, als die hond gepakt word is t natuurlijk niet de hond zn schuld maar t baasje die zoveel over normaal hondengdrag weet. :'( "


Hallo mijn hond vind dit niet leuk ga toch weg!! Als die man even naar zijn lichaamstaal had gekeken had hij ook wel gezien dat hij er niet van gediend was.

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Ik was vergeten dr bij te zetten dat ik tegen die man zei dat ze zijn hond gaat bijten als hij niet uitkijkt, zegt ie dat geeft niks, ze vechten t onder elkaar wel uit, ik zeg zwaar verbaasd weet u wel wat voor een soort hond ik heb? Als mijn hond zou willen bijt ze Jou hond ik in1 hap dood! Zegt ie ja weet ik wel, maar honden begrijpen elkaar veel beter en daarom moet je ze gewoon hun gang laten gaan. Toen verloor ik dus mn geduld en liep om hem heen en jaagde zijn hond weg.

honden page profiel Suzanne slagerSuzanne slager 3 doggies

honden foto van Suzanne slager

pfffffffff wat heftig allemaal
Pol is laatst ook aangevallen door zo.n vasthouder, gelukkig heeft Pol heel veel haar dus dat vloog de lucht in en liep het met een sisser af.
maar toch hoop ik het niet meer mee te maken

honden page profiel Suzanne slagerSuzanne slager

honden foto van Suzanne slager

ik ook hoor anais ben de hele dag uit mijn doen geweest, wat natuurlijk weer niet goed voor de hond is

Wendy (Gast)

@meleki: ik zeg tegenwoordig heel ijzig: uw hond gedraagt zich onbeleefd.
Mooi artikel over onbeleefd hondengedrag is " he just wants to say hi" www.flyingdogpress.com/content/view/42/97/ het is in het engels en vrij lang maar heel erg de moeite waard.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kun je nu het beste doen als je hond word aangevallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Cursus zonder kennelhoest enting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^