Pup 6 weken oud v.a. 8 weken van brok naar kvv. Kan dit zonder problemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique VermulstMonique Vermulst

honden foto van Monique Vermulst

Hoi allemaal :-),

Wij hebben nu twee volwassen honden, één groot en één middelgroot, die we een maand of drie geleden hebben overgezet van Cavom brok naar KVV (Smuldier vlees compleet (dat geven we 't vaakst omdat we helaas op een srak budget moeten leven maar we dachten dat het niet zo slecht is, beter dan brok, ook omdat het glutenvrij is ), Carnibest (dat krijgen ze 3 keer per week door de Smuldier heen waarbij dan Carnibest de hoofdmoot vormt), vers rund- en paardenvlees (1 dag alleen maar rauw vers vlees) aangevuld met sperziebonen en af en toe gekookte kip of een nieuwe haring (zonder uitjes ;-), wat runder- of lamshart of kippennekken. Een mengelmoesje 'KVV/BARF' met KVV als hoofdmoot). Voor vleesbotten zijn ze niet te vinden helaas maar af en toe een lekkere bullenpees wil er wel in :-). Mijn epileptische herdertje had altijd vreselijk veel last van haaruitval, het hele jaar door. Als je je hand over zijn rug haalde had je alweer een bal haar te pakken. Ik heb de indruk dat de overgang van brok naar KVV (heb dit, misschien dom maar 't heeft goed uitgepakt 'cold turkey' gedaan) zijn vruchten begint af te werpen want hij eet weer met smaak (is een slechte eter), het verharen is al beduidend minder, zijn vacht ziet er minder dof uit en mijn zwarte jachthondje, dat zo'n kg of 3 te zwaar is, glimt ook al meer en zijn tuigje zit al minder strak. Ik redeneer zo: mijn oog vertelt me wat ik moet weten ;-).

Op 14 juli krijgen we er een puppy bij: een kruising Shih Tzu (moeder: Jack Russell x Shih Tzu en vader Lahsa Apso) teefje dat max. 5 kg volwassen gewicht zal hebben. Ze is nu 6 weken oud en wordt in huiselijke kring opgevoed en zeer goed gesocialiseerd met katten, kittens, volwassen mensen en kinderen. Het is met veel liefde en aandacht dat ze daar opgroeit, iets wat ik heel belangrijk vind. Maar ze zit op een puppybrok van, naar ik meen, Pedigree. Ik heb daarover natuurlijk niet zoveel te zeggen nu maar (en zonder degenen die nu Pedigree o.i.d. voeren te willen beledigen O-) !) no way dat ik haar dit straks ook ga geven. De bedoeling is dat ook zij mag genieten van KVV/vers vlees (en groente + af en toe visolie). Krap bugdet of niet, als je er andere dingen voor laat (bv. op vakantie gaan) kan 't prima denk ik. Een hond van 5 kg eet ook niet zo veel als onze anderen honden natuurlijk.

Om een lang verhaal kort te maken: kan ik onze pup vanaf 14 juli al meteen overzetten naar KVV of moet ik eerst nog brok geven en bv. mengen? In 't laatste geval zal dat geen Pedigree zijn maar zal ik gaan voor bv. Orijen vanwege het percentage vlees en de afwezigheid van granen. Of moet het dan dezelfde brok zijn die ze gewend is? En weet iemand misschien iets te zeggen over de verhoudingen/hoeveelheden brok/kvv voor deze pup?

Zal 't bij haar tweede enting nog even met onze DA overleggen maar, hoewel wij twee supergoede DA hebben die veel aandacht aan de dieren en onze vragen/wensen besteden, onze ervaring is dat ze vaak adviseren brok te geven in plaats van vers of kvv (Royal Canin of Hill's meestal, met als reden dat onze huishond niet meer lijkt op de wolf in de natuur (ik denk daar anders over maar ik heb ook geen diergeneeskunde gestudeerd)). Dat hebben we allemaal al geprobeerd met 0,0 resultaat en we zijn daarvan dus ook beslist geen fan. RC, Hill's, Eukanuba e.d. komen er dus zeker niet in. Orijen, Acana of Taste of the Wild zijn voor de pup (tijdelijk) te overwegen. Einddoel is volledig kvv.vers.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Liefs & een pootje van de beestjes hier...

Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 6 weken oud v.a. 8 weken van brok naar kvv. Kan dit zonder problemen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Ik zou haar eerst op KVV zetten een tijdje en af en toe bijvoorbeeld kippennekjes. Dus meer KVV en minder BARF/NRV ;-)
Maar ik zou haar gewoon meteen op KVV zetten, geen gedoe met mengen ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 1 doggies

honden foto van corrie koopman

Je kunt de pup wel meteen op kvv zetten.
Onze fokster gaf de puppen ook al vlees.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 1 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Sam is ook direct op KVV gegaan als pup van 8 weken :-D

honden page profiel Monique VermulstMonique Vermulst

honden foto van Monique Vermulst

Dank voor julliereacties. Dus het kan wel, als ze al een paar weekjes op puppybrok (en ook niet de beste brok denk ik) heeft gezeten 'cold turkey' overschakelen naar KVV? Weet iemand of je een puppy van een klein ras ook Smuldier vlees compleet (glutenvrij) en Carnibest Diabetes Natuurvoer/eend mag geven? Dat is wat de andere twee honden hier nl. krijgen. Of moet ik uitkijken naar een KVV speciaal voor puppy's? Carnibest heeft een speciale puppy-kvv, vandaar dat ik 't even in de 'groep gooi' .... O-)

@Corrie: als we hier ooit een nestje zouden hebben dan zou ik de pups ook afspenen op kvv/vers maar dat heeft de fokster in dit geval niet gedaan zodat ik me afvroeg of er geen 'overschakelingsproblemen' zouden optreden als ik ze met 8 weken wel alleen KVV zou geven
:-)

honden page profiel ClaudiaClaudia 2 doggies

honden foto van Claudia

In puppyKVV zitten wat meer voedingsstoffen. Beter kan je kijken naar je pupje. Het hoeft niet per sé om puppyvoer te pakken, je kan ook gewoon volwassenvoer pakken. Weinig verschil ;-)

honden page profiel meikemeike 2 doggies

honden foto van meike

Nee hoor, je kunt best een gewone kvv geven. Puppy-kvv is wat fijner gemalen, maar echt nodig is dat niet.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 2 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Ik heb twister ook gelijk op gewone KVV gezet. Geen problemen gehad en hij vind het heerlijk.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

Hier gaan alle honden - pup of volwassen - direct over op vers. Nog nooit diarree of wat dan ook gehad. Al moest 1 pup wel erg wennen aan de substantie en moest ik hem 'helpen' met eten. Wat water erbij, kleine bergjes maken en hem stimuleren het op te eten. Maar dat was 1 van de tot nu toe 8 honden ;-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

" Dank voor julliereacties. Dus het kan wel, als ze al een paar weekjes op puppybrok (en ook niet de beste brok denk ik) heeft gezeten 'cold turkey' overschakelen naar KVV? Weet iemand of je een puppy van een klein ras ook Smuldier vlees compleet (glutenvrij) en Carnibest Diabetes Natuurvoer/eend mag geven? Dat is wat de andere twee honden hier nl. krijgen. Of moet ik uitkijken naar een KVV speciaal voor puppy's? Carnibest heeft een speciale puppy-kvv, vandaar dat ik 't even in de 'groep gooi' .... O-) "


De puppyvariant heeft wat meer vet geloof ik. Al krijgen de puppen hier gewoon dezelfde variant als de volwassen honden. Dus even in je eachterhoofd houden en opletten, kijken hoe jouw hondje het er op doet :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Gewoon gelijk op KVV zetten.
De puppy variant van carnibest is exact het zelfde als de volwassen, alleen veel fijner.
Maar dit is ook meer bedoeld voor pups van 4 weken.

Met 8 weken hebben ze alle tanden, dus kunnen ze de normale voeding van KVV krijgen.
Dit is geen probleem.

honden page profiel Monique VermulstMonique Vermulst

honden foto van Monique Vermulst

Kijk, hier kunnen we tenminste wat mee: Carnibest, Smuldier, vers vlees... here we come!!! :-D

Namens Pixel(tje)de pup hartstikke bedankt want nou hoeft ze niet meer op Pedigree-brok en kan ze gaan genieten van haar 'gouden mandje' en lekker vers vlees...

Ik zal hier aan 't eind van juli nog even laten weten wat het dametje ervan vindt, hoe ze 't doet en een fotootje van haar in mijn profiel (of elders waar mogelijk) plaatsen.

Bedankt voor jullie snelle en waardevolle reacties!

Groetjes,
Monique

honden page profiel ClaudiaClaudia 2 doggies

honden foto van Claudia

" Kijk, hier kunnen we tenminste wat mee: :-D

Namens Pixel(tje)de pup hartstikke bedankt want nou hoeft ze niet meer op Pedigree-brok en kan ze gaan genieten van haar 'gouden mandje' en lekker vers vlees...

Ik zal hier aan 't eind van juli nog even laten weten wat het dametje ervan vindt, hoe ze 't doet en een fotootje van haar in mijn profiel (of elders waar mogelijk) plaatsen.

Bedankt voor jullie snelle en waardevolle reacties!

Groetjes,
Monique "


Ik verheug me op de foto ;-)
Veel plezier gewenst met je pupje!

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 2 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

ik heb de 2 kleinste van pups af (8wk) meteen over gezet op kvv ook smuldier vleescompleet en het gaat erin als pap :-D
Boots is als herplaatser van 16 wk hier gekomen ook meteen over gezet zonder problemen.
nu hebben we Ico erbij die is 2 jaar ook altijd brokken gehad bij vorige eigenaar en ook meteen over gezet ook zonder problemen.


ik zeg : gewoon doen :-D

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

gewoon overzetten van pedigree op KVV... het grootste verschil tussen puppy-KVV en normale KVV is de maling... voor pups is het fijner gemalen.... dat kun je prima zelf doen in de blender of keukenmachine... maar vergeet er dan niet wat water bij te doen.... anders loopt je keukenmachine/blender vast.... (de ervaring spreekt ;-) )

Let alleen wel op het volgende: een pup in een nieuwe omgeving kan hiervan aan de diaree raken... puur door stress... meteen overschakelen naar andere voeding kan ook tot diaree leiden....

zelf zou ik de pup de eerste dagen het voer geven waaraan deze gewend is (ook pedigree... een paar daagjes meer of minder maakt het verschil niet).... en dan overstappen ok KVV als je pupje thuis gewend is.... anders zijn er wel heel veel veranderingen in 1 keer....

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 2 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

fleur stond op carocroc ze was toen 9 weken oud ze had groene brij poep.
Ben gelijk gestart met carnibest even een paar dagen dunne poep na een week hoppa een mooie donkere kleine drol hihi..

Succes ze staat nu trouwens op lotgering.

honden page profiel Monique VermulstMonique Vermulst

honden foto van Monique Vermulst

@Claudia&Jhento!
Dank je, is lief! Kan haast niet wachten totdat we haar echt in huis kunnen nemen. Wel spannend hoe ons 'Duo Penotti' (we hebben een blonde herdermix en een donkere jachtkruising, vandaar die benaming voor dit tweespan ;-) op haar zal reageren. De blonde is nogal snel jaloers... Hoop dat ie haar niet gaat bijten :-(. Maar voor hetzelfde geld gaat het vanaf 't begin al goed of heeft 't gewoon even tijd nodig. Zolang hij niet ineens erg agressief gaat happen en zo...

@*Boots*
Wat goed zeg! Ik vind Smuldier vlees compleet echt een uitkomst, zeker nu deze helemaal glutenvrij is. Kost bij de Jumbo hier € 0,59 voor een pakje van 400 gram. Soms doen we er wat verse gekookte kip doorheen (zonder de botjes) en wat sperziebonen en de andere dag krijgen ze Carnibest met bv Smuldier hart of vers runderhart o.i.d. Denk dat ze niks tekort komen hier & bij jou ook niet. Welke hond op de foto is Boots trouwens? Ik vind ze allebei erg mooi maar die witte met zijn (haar?) zwarte oren kijkt zo lekker eigenwijs. Heerlijk koppie! Wat voor honden zijn ze?

@Claire en Tess
Ow, hahahahaha. Dáááág blender ;-). Och, ik ging vorig jaar zomer smoothies maken met onze nieuwe blender. Aardbei en banaan ging nog wel. Beetje melk erbij ook nog. Maar het ijs was nog een beetje hard, moest nog ietwat ontdooien (schepijs). Wist ik veel. Ineens hoorde ik 'wrrrrrwrrrrwrrr' en kwam er een spurt rook uit dat ding... STINKEN!!! Niet normaal, hahahahaha. Ik heb 'm sindsdien niet meer durven gebruiken maar dankzij jouw reactie ben ik er weer nieuwsgierig naar waaróm dat ook alweer was :-)...
Ja, ik weet dat pups stressgevoelig kunnen zijn. Maar in dit geval hebben we, denk en hoop ik, een 'voorsprong': de pups komen nl. van onze buurvrouw, zodat we een paar keer per week gaan kijken en socialiseren met de pup(s). Ook houdt mijn buurvrouwéén van de teefjes zelf en de moeder blijft natuurlijk ook bij haar, zodat onze pup hen nog vaak kan blijven zien. Ons jachthondje Julian heeft ook al een beetje met haar gespeeld (is een bange Spaanse rescue dog en speelt normaal bijna nooit met hondjes, alleen met de moeder van de pups en nu dus ook met de pups zelf,dus een heel goed teken) en we brengen de geur van de pup bij ons thuis en andersom. Sonny (herdertje) vindt het nog maar niks en liep met zijn staart tussen zijn poten weg van haar, hahahaha. Hij ziet ons ook steeds speelgoedjes e.d. aanschaffen voor de pup en dan kijkt hij zo zielig ('alwéér voor dat mokkeltje, vrouwtje?'-blik in zijn ogen) naar me. Maar hij wordt wel ruimschoots gecompenseerd hoor; ook niks te klagen!
Denk je dat we dan voor de zekerheid tóch Pedigree puppybrokjes moeten geven voor een paar dagen? Zie dat eerlijk gezegd niet zo zitten maar als 't beter is voor de pup dan doen we dat O-) ...

@Sandra en Fleur
Hey, Lotgering; daar heb ik ook goede dingen over gelezen maar volgens mij is dat hier, ik woon in Tilburg, nergens te krijgen. Is toch een slager die zich richt op versvlees-voer voor de honden en zo zijn expertise heeft toegepast om een kwalitatief hoogwaardige kvv te bieden? We slaan hier wel zo om de twee, drie maanden vleesin bij Bossers Vlees (OK, 't is een 'kiloslager' en daar zijn we eigenlijk geen voorstander van, maar we hebben niet veel te besteden dus maken we er voor de hondjes erg dankbaar gebruik van en soms voor onszelf ook nog). Daar kost 3 kg paardenhachee- of lappen 10 euro en soms hebben ze een knalaanbieding, dan krijg je 4kg voor 11 euro. Nog goedkoper dan Carnibest diabetes! Wij wisselen meestal af met paardenhacheevlees en runderhacheevlees, runderhart en gekookte kip. van Carnibest geven we de diabetes natuur en eend. Vleesvariatie genoeg hier en je kunt 't afwegen, in zakjes doen en zo in de diepvries mikken. Perfect!
Mooi beestje trouwens, Fleur! met zo'n mooie grote 'dopneus', zoals ik dat noem. Mooie oren heeft ze ook!

Allemaal weer heel erg bedankt voor julie snelle, leuke & leerzame reacties!

Groetjes,
Monique

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 2 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

"
@*Boots*
Wat goed zeg! Ik vind Smuldier vlees compleet echt een uitkomst, zeker nu deze helemaal glutenvrij is. Kost bij de Jumbo hier â?¬ 0,59 voor een pakje van 400 gram. Soms doen we er wat verse gekookte kip doorheen (zonder de botjes) en wat sperziebonen en de andere dag krijgen ze Carnibest met bv Smuldier hart of vers runderhart o.i.d. Denk dat ze niks tekort komen hier & bij jou ook niet. Welke hond op de foto is Boots trouwens? Ik vind ze allebei erg mooi maar die witte met zijn (haar?) zwarte oren kijkt zo lekker eigenwijs. Heerlijk koppie! Wat voor honden zijn ze?
"



Hoi
Boots is de grijze hond en het zijn American staffordshire terriërs.
die met haar witte kop is Ico ze is hier pas een paar weken en moet nog wennen ,maar het gaat super. Eigenwijs is ze niet wel een beetje onzeker.
De twee kleintjes zijn een kruising van dwergpinscher.
En die kip kan je ook gewoon rauw geven gekookt zit er helemaal niks meer in.
smuldier heeft ook kip die is ook rauw en goedkoper dan kipfilet. :-D
succes ermee

honden page profiel Monique VermulstMonique Vermulst

honden foto van Monique Vermulst

Echt mooie koppies hebben die Staffords van je zeg! Ik dacht al dat er iets van een staff in zou ziten maar wist niet zeker of 't rashonden zijn of niet. Zijn ze ook lief en gehoorzaam trouwens? Ik ken twee Staffs en ze zijn naar mensen toe ontzettend vriendelijk, uitbundig e.d. maar ons herdertje is door twee Staffs tegelijk gebeten, vanuit 't niets. Eerst leken ze te willen spelen en ze renden op 'm af en ineens vielen ze aan :-(. Kennis van me is er tussengesprongen, iets wat ik zelf niet had gedurfd. Er was niet zoveel aan de hand met Sonny maar de schrik zit er nu wel in bij 'm. Eerst kon ie met alle hondjes, groot & klein en reu & teef, goed opschieten maar nu mijdt hij de iets grotere of hij begint met grommen als waarschuwing. Soms valt ie ook uit. Da's jammer maar wel begrijpelijk. Maar jij kunt ongetwijfeld wel véél beter omgaan met je Staffies want één jongen die eigenaar was van één van de honden werd boos op zijn hond en schopte ( :'( ) hem. Zo krijg je een hamster nog vals, laat staan een gevoelige en intelligente hond. Nu ben ik zelf ook een beetje bang geworden van Staffies, omdat de meeste mensen hier die ermee lopen van die rotjongens zijn (je kent ze wel... Stoer doen, petje op en de hond expres loslaten als jij eraan komt met je honden en dan een grote mond als je beleefd vraagt of ze hun honden willen aanlijnen! Ze kunnen totaal niet met honden omgaan, zijn qua trainingsniveau nog niet eens aan een schoothondje toe, laat staan aan het opvoeden van zulke sterke honden. Helaas zien ze zo'n Staff of bull alleen maar als 'verlengstuk van...', als voorwerp)en ik die liever ui de weg ga.
Maar die van jou zijn prachtig...

Groetjes,
Monique

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Dat is een minder leuke ervaring :'( ....
Heel vervelend voor jou en je hond.
Mijn honden mogen niet los! Ik neem mijn verantwoordelijkheid tenslotte weet je het nooit.
We hebben hier een omheinde losloopgebied daar kunnen ze rennen.
En ik fiets iedere dag met ze.
Ik heb 4 honden dus ze hebben elkaar dat vind ik zat op.
Maar idd er zijn mensen wat bang zijn voor staffords.
Maar goed niet iedereen hoeft mijn honden te komen aaien zou dat ook niet willen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 6 weken oud v.a. 8 weken van brok naar kvv. Kan dit zonder problemen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: waaks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^