Doe ik het allemaal wel goed tranen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Hoi Jacqueline,

weet je toevallig ook waar Benji bij zijn eerste baasjes sliep? Als dat namelijk wel in de slaapkamer was dan zal et wel even wat tijd gaan vergen om hem naar de zitkamer te verplaatsen....

Voor nu zou ik hem in ieder geval op je slaapkamer nemen... na ongeveer 3 weken zal hij wat gewend zijn... en dan kun je pas gaan beslissen wat je moet doen....

sterkte ermee!!!!

"


Hoi Claire en Tess,
Dat weten we helaas niet! Volgens mij niet in de slaapkamer want dan zouden we de hele nacht wel serenades krijgen denk ik!
Maar ik vind alle goede raad fijn!
We gaan ermee aan de slag!


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doe ik het allemaal wel goed tranen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Na 8,5 jaar in een vertrouwde omgeving te zijn geweest,
is het voor Benji natuurlijk heel moeilijk
om zich bij jullie aan te passen,
en dit vraagt veel tijd,
als je vriend er niet voor te vinden is
dat ie in de slaapkamer ligt
zou ik een paar nachten in de woonkamer bij hem slapen,
bench training zou ik persoonlijk niet meer doen
als hij dat niet gewoon is,
dat vraagt veel energie van jullie
maar ook van Benji,
verder denk ik wel dat jullie er een oplossing voor zullen vinden
en dat het goed komt ...

Grtz
& good luck ermee ...

"


Daar heb je gelijk in, zijn hele leven is op zijn kop gezet! En dat kost tijd om weer te herstellen!

We hadden ook al besloten dat we een bench neerzetten, en als hij erin gaat heeft was hij het waarschijnlijk gewend en zo niet gaan we die ellende maar niet aan, maar met sommige dingen is hij heel makkelijk :-). En wil hij niet, dan niet, boeken we de vakantie om!


honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

"

We hadden ook al besloten dat we een bench neerzetten, en als hij erin gaat heeft was hij het waarschijnlijk gewend en zo niet gaan we die ellende maar niet aan, maar met sommige dingen is hij heel makkelijk :-). En wil hij niet, dan niet, boeken we de vakantie om!


"


Fijn te lezen dat jullie
in het aller slechtste geval
jullie vakantie willen omboeken,
dat is het duidelijke bewijs
dat Benji meer als welkom is
en dat jullie er volledig voor willen gaan ...
Chapeau hiervoor hoor ....
Grtz

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Vind het onvoorstelbaar dat iemand met een briljant antwoord ,2 botjes krijg ,is het wel gelezen.?? Vandaar mijn reactie.

Je kan hier heel veel leren alleen al door te lezen, schijft @ Truida dan moet je het ook goed lezen!

Anoniem (Gast)

" Vind het onvoorstelbaar dat iemand met een briljant antwoord ,2 botjes krijg ,is het wel gelezen.?? Vandaar mijn reactie.

Je kan hier heel veel leren alleen al door te lezen, schijft @ Truida dan moet je het ook goed lezen! "


Ik werk op een ipad, soms mis je net de goede knop.

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

"

Ik werk op een ipad, soms mis je net de goede knop.
"


Nu ingelogd.

honden page profiel MiloMilo 3 doggies

honden foto van Milo

Om te beginnen: wat boft Benji dat hij bij jullie terecht kon!! Voor hetzelfde geld komt zo'n hond in een asiel, superzielig!! Dus voel je niet schuldig, je geeft hem een nieuw thuis, leest er vanalles over, vraagt hier om hulp, je doet dus je best, dat is alles wat telt!!
Ik ben bij onze eerste hond snachts beneden gaan slapen, omdat we hem niet wilden leren dat hij boven mag komen, wij sliepen dus omstebeurt op een matras in de woonkamer (was een pup), heeft best lang geduurd. De bench zou ik zelf niet meer aan beginnen en kunnen ze daar controleren of hij erin zit? Je kan hem toch neerzetten, maar hem er niet indoen, merkt toch niemand? Succes ermee!!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Om te beginnen: wat boft Benji dat hij bij jullie terecht kon!! Voor hetzelfde geld komt zo'n hond in een asiel, superzielig!! Dus voel je niet schuldig, je geeft hem een nieuw thuis, leest er vanalles over, vraagt hier om hulp, je doet dus je best, dat is alles wat telt!!
Ik ben bij onze eerste hond snachts beneden gaan slapen, omdat we hem niet wilden leren dat hij boven mag komen, wij sliepen dus omstebeurt op een matras in de woonkamer (was een pup), heeft best lang geduurd. De bench zou ik zelf niet meer aan beginnen en kunnen ze daar controleren of hij erin zit? Je kan hem toch neerzetten, maar hem er niet indoen, merkt toch niemand? Succes ermee!! "


Hoi Milo,

Bedankt voor je reactie!
Mijn best doen voor de schat is wel het minste wat we kunnen doen voor hem vind ik!!

We hadden het toch nog even geprobeerd met mijn nachthemd in zijn mand (hij hangt nog erg aan mij) en vannacht heeft hij de hele nacht lekker geslapen en geen kik gegeven!
We hadden het toch nog eerst met een shirt geprobeerd omdat het niet alle nachten 'mis' was gegaan, en anders was ik bij hem gaan slapen!
Vanmorgen was hij al een klein kind zo blij om ons weer te zien :-), dat is toch zo'n fijn gevoel! Net als wanneer we weg zijn geweest (ookal is het maar 5 minuten haha).

En ze kunnen inderdaad niet controleren of hij erin heeft gezeten ;-).

We hebben er al helemaal zin in om hem mee te nemen naar Frankrijk, gelukkig is hij lang autorijden gewend, met de vorige baasjes ging hij 2x per jaar in de auto mee naar Portugal!
We gaan natuurlijk veel stoppen en opletten of hij niet ziek wordt, maar dat komt ook vast helemaal goed.

Groetjes!
Jacqueline en Benji

honden page profiel MiloMilo 3 doggies

honden foto van Milo

Wat een goed nieuws dat hij goed geslapen heeft (en jullie dus ook :-D ), dan kan je overdag veel meer hebben!!

Heel veel plezier met hem op vakantie, wordt vast genieten met elkaar!!

groetjes Gillian en Milo

honden page profiel Sabine BeversSabine Bevers 3 doggies

honden foto van Sabine Bevers

Ik weet dat er al super veel reacties zijn maar ik voeg toch nog even wat toe :-)
Honden rouwen en moeten wennen aan nieuwe situaties, dat is duidelijk. Maar wij mensen hebben vaak wel de neiging daar een TE menselijk verhaal omheen te denken. Jullie moeten er aan werken om met het dier een vertrouwensband te kweken, bedenk wat voor jullie de beste situatie is (in de slaapkamer slapen of juist niet etc) en werk daar naartoe. Benji belonen met lieve woorden als hij jankt (wat ook een vorm van aandacht vragen is) draagt er eventueel aan bij om hem te ''programmeren'' op een manier waaruit hij kan opmaken dat janken ''goed'' is. Er komt immers een beloning voor. Het dichtbij zijn van jullie geur stelt hem waarschijnlijk al gerust. Blijf rustig, raak niet gefrustreerd of overstuur, honden letten op lichaamstaal en signaleren in eerste instantie met hun neus. Ik vind het super dat jullie hem een huis bieden, ik weet hoe het is om een ''senior'' te adopteren. Bepaal samen je regels, hou je er consequent aan en de rust komt dan echt wel in de zaak!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Ik weet dat er al super veel reacties zijn maar ik voeg toch nog even wat toe :-)
Honden rouwen en moeten wennen aan nieuwe situaties, dat is duidelijk. Maar wij mensen hebben vaak wel de neiging daar een TE menselijk verhaal omheen te denken. Jullie moeten er aan werken om met het dier een vertrouwensband te kweken, bedenk wat voor jullie de beste situatie is (in de slaapkamer slapen of juist niet etc) en werk daar naartoe. Benji belonen met lieve woorden als hij jankt (wat ook een vorm van aandacht vragen is) draagt er eventueel aan bij om hem te ''programmeren'' op een manier waaruit hij kan opmaken dat janken ''goed'' is. Er komt immers een beloning voor. Het dichtbij zijn van jullie geur stelt hem waarschijnlijk al gerust. Blijf rustig, raak niet gefrustreerd of overstuur, honden letten op lichaamstaal en signaleren in eerste instantie met hun neus. Ik vind het super dat jullie hem een huis bieden, ik weet hoe het is om een ''senior'' te adopteren. Bepaal samen je regels, hou je er consequent aan en de rust komt dan echt wel in de zaak! "


Dankjewel! Je slaat wel een beetje de spijker op zijn kop hoe ik me er ook over voel!
We hebben toch volgehouden in de woonkamer met mijn nachthemd erbij en doen aan alle kanten zo veel mogelijk moeite hem ons te laten vertrouwen, en wat denk je?
Het gaat al een aantal machten helemaal feiloos, zijn eetlust is ook verbeterd en hij leeft helemaal op! We waren dus misschien toch iets te vroeg met 'wanhopen', want het lijkt erop dat het inderdaad gewoon een beetje tijd nodig had, een een heleboel liefde natuurlijk!

Ik zeg niet dat hij na een kleine 2 weken al helemaal zijn thuis heeft gemaakt van zijn nieuwe omgeving, maar hij begint duidelijk een beetje loskomen!
Maa het zal de ouwe lieverd wel even wat langer als 2 of 3 weekjes kosten om helemaal zijn draai te vinden!

honden page profiel GestoptGestopt 3 doggies

" Jacqueline trek je de kritiek niet aan en dat gedoe over wel of niet genoeg botjes krijgen is zo kinderachtig.
Gewoon op het forum blijven, je kan hier heel veel leren alleen al door te lezen.

De eerste keer dat ik een topic opende over het probleem dat Rocky heeft naar andere honden kreeg ik te horen dat mijn hond asociaal is :'( . Nou leuk als je net nieuw bent en met een herplaatser zit die een probleem heeft.

Ik heb me er verder niets van aan getrokken en ben gebleven. En heb al veel goede dingen gelezen hier. "


Helemaal mee eens !

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zo te horen gaat het de goedekant op naamgenootje ;-)
Trek je idd niets aan van die onzin over botjeds.
Kom op die dingen staan er toch voor jan met de korte achternaam en iemand drukt wel eens verkeerd, beetje kinderachtig om over botjes te zeuren :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Even nieuwsgierig, je zegt dat je je heel goed hebt ingelezen, mag ik vragen welke boeken je gelezen hebt? Sommige dingen komen op mij wat ouderwets over, waarom zou je een hond negeren of boos worden als hij het moeilijk heeft. Wie geeft er nu zulke adviezen?

Wb de bench, je zou het kunnen proberen door hem gewoon in de kamer te zetten met het deurtje open, dan kan hij zelf beslissen wat hij wil, misschien wil hij er heel graag in en vindt het een juist een heerlijk veilig plekje om tot rust te komen.

Verder ga ik helemaal met Annelies mee. :-)

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Even nieuwsgierig, je zegt dat je je heel goed hebt ingelezen, mag ik vragen welke boeken je gelezen hebt? Sommige dingen komen op mij wat ouderwets over, waarom zou je een hond negeren of boos worden als hij het moeilijk heeft. Wie geeft er nu zulke adviezen?

Wb de bench, je zou het kunnen proberen door hem gewoon in de kamer te zetten met het deurtje open, dan kan hij zelf beslissen wat hij wil, misschien wil hij er heel graag in en vindt het een juist een heerlijk veilig plekje om tot rust te komen.

Verder ga ik helemaal met Annelies mee. :-)

"


Ik heb een boek over poedels, en ik heb vooral veel ervaringsdeskundige verhalen gelezen :-), van mensen met honden, zoals hier!
Ik heb ook zelf mijn mening en Ieren natuurlijk.
En nee we worden niet alleen boos of negeren hem omdat hij het moeilijk heeft, maar aandacht geven als hij iets 'fout' doet vind ik geen optie.
Maar hij krijgt heeeel erg veel aandacht liefde, knuffels, kusjes en wat hij zich maar kan wensen, dus dan vind ik ook dat we hem verplicht zijn duidelijk en concequent te zijn en hem te laten weten als iets niet klopt wat hij doet.
En uitendelijk is het maar een paar keer mis gegaan, en maar 1 nacht flink, en voor mijn gevoel hebben we het goed gedaan!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi ..

Wat top dat jullie je om het hondje bekommeren.. O-)
En het komt helemaal goed lees ik al..

Natuurlijk moet het hondje wennen aan andere gewoonten, andere omgeving, andere geuren..
Gelukkig heeft het dier jullie om helpen..
Je doet dit naar beste weten.. ;-)

Wees een lieve 'leider' voor de hond...
Een hond leeft niet in een democratie maar verwacht leiding van de baasjes..
Zo zal de hond zich safe voelen.. ;-)
Als jullie de weg weten hobbelt het hondje wel met jullie mee.. ;-)

Troosten, kusjes geven - medelijden hebben met het hondje - helpt een hond niet...
De hond wordt er alleen maar onzeker door als jullie de weg niet weten..??
'Help' roept het hondje dan..

De hond voelt zich niet zielig, dit woord staat niet in zijn woordenboekje..
Hij moet overleven en gelukkig heeft hij jullie om zich veiig bij te voelen en hem te helpen overleven..

Top hoor.. O-) ;-) :-D
Alle succes ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten.. ;-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Hoi Jaqueline,

Voor Benji heb je al veel goede tips gekregen, daar heb ik weinig aan toe te voegen.
Hier een tip voor je eigen gemoedsrust: ga bij de buren langs die het meeste overlast kunnen ervaren van het gepiep en gejank. Als je de situatie kort uitlegt en vertelt dat jullie bezig zijn er aan te werken, dan weten de buren wat er gaande is. Dit kan helpen om (een deel van) je eigen schuldgevoel weg te nemen en creƫert vaak veel begrip bij 'overlast'.

Heel erg veel succes, geniet van het nieuwe huisgenootje en wat een topverhaal dat jullie Benji in huis hebben genomen!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

@Ilja
Ook jij hebt weer helemaal gelijk, wat een wijze mensen allemaal op HP ;-)
Ik ben me de laatste dagen ook steeds minder 'zorgen' aan het maken, en steeds meer aan het genieten van ons krullenkind :-)

@Eva
Dat is inderdaad een goede van de buren, ik had mijn buren naast mij al wel 'voorgesteld' aan Benji en laten weten dat hij nog even moest wennen en dat ik het graag hoor als hij overlast geeft of gaat zitten blaffen en janken als we een keer een uurtje niet thuis zijn!
Maar ik heb nu ook de onderburen en de bovenburen even op de hoogte gebracht en die hadden nog helemaaal niets gehoord! Fijn!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doe ik het allemaal wel goed tranen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Engelse stafford dekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^