trillen van achterpoten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

ja idd die eerste had je al gehad sorry, die 2e is wel een stuk met info

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trillen van achterpoten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MARTY.... mijn dank is zeer groot, het is dit.

Primaire Orthostatische Tremor (OT) bij Duitse Doggen algemene informatie
Primaire OT is een recent ontdekte neurologische ziekte bij Duitse Doggen herkenbaar aan heftige tremoren die alleen zichtbaar zijn als de hond stilstaat. Kenmerkend is dat de tremoren beginnen in de lagere gedeeltes van de benen, maar kan ook betrekking hebben op de spieren van het hoofd en gezicht.


De tremoren treden gewoonlijk pas op jonge leeftijd (1-2 jaar). De tremoren zijn uniek in het feit dat het lijkt alsof honden die deze afwijking hebben onwillig zijn om te gaan liggen en de indruk wekken van een constante “siddering” tijdens het staan die lijkt op een niet vrijwillige dans. OT is anders dan andere oorzaken van tremoren omdat de tremoren verdwijnen als de hond loopt, rent, leunt tegen een object of ligt.

OT is recent nog verward met andere ziektes in de Duitse Dog die ook tremoren kunnen veroorzaken, ziekten als o.a. Wobblers, ziekte van Addison, ziekte aan de kleine hersenen. Er zijn in Amerika, Canada en Engeland al meerdere honden met OT gediagnosticeerd. Met de aanwezige informatie lijkt het dat de doggen die behept zijn niet gerelateerd zijn aan elkaar, maar een volledige stamboom analyse is nog niet voltooid. Op dit moment is de oorzaak van OT bij mensen en Duitse Doggen nog niet bekend. Er wordt algemeen aangenomen dat de oorzaak voor OT indirect ligt in een abnormaal neurologisch circuit in de subcorticale regio’s van de hersenen. De identificatie van spontane OT in honden geeft een unieke wetenschappelijke onderzoek mogelijkheid die kan bijdrage in het begrijpen van de oorzaak en eventuele behandeling van deze ziekte in mensen en honden.

Duitse Doggen met OT lijken gezond bij lichamelijk onderzoek en vertonen in het algemeen geen significante abnormaliteiten die zich bij routine bloedonderzoek, radiologisch onderzoek, lumbaalvocht onderzoek zichtbaar worden en hebben normale MRI uitkomsten. Er zijn op dit moment een aantal testen voorhanden die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door een dierenarts die kunnen bijdragen aan het vaststellen van de diagnose OT bij Duitse Doggen met de symptomen als hiervoor beschreven. Symptomen als;

- De tremoren kunnen geheel verdwijnen als een hond in stand wordt opgetild van de grond;
- Als een stethoscoop tegen een trillende spier wordt gehouden, lijkt het geluid op het geluid van een helikopter op afstand.

De definitieve diagnose OT vereist een nauwgezette rapportage van de karakteristieke tremoren patronen gedurende een electromyografisch (EMG) onderzoek, dit onderzoek wordt uitgevoerd door een dierenarts gespecialiseerd in neurologisch onderzoek.

De meest ideale medische behandeling op dit moment is nog niet bekend. Maar het medicijn phenobarbithal heeft als werking dat het de ernst van de tremoren tijdelijk laat verminderen bij een aantal behepte honden. Ondanks dat men onvoldoende gegevens heeft met betrekking tot OT bij Duitse Doggen om een definitieve uitspraak te doen over het verloop van de ziekte bij de Duitse Dog, lijkt het dat OT in de hand te houden is met medicijnen, ondanks dat de tremoren in hevigheid toenemen bij sommige honden gedurende een aantal maanden tot jaren niettegenstaande verhoging van de medicijn dosis.

Een medisch artikel over OT in Duitse Doggen is te vinden in het Journal of Veterinary Internal Medicine website: www.jvetintmed.org
Atrikel; Laurent S., John Rossmeisl, et all. Primary orthostatic tremor in Great Danes. 2005

< V

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Marty, het klopt helemaal. het is het.

niet leuk, maar ben blij dat ik het weet. zal het gelijk doorgeven, hardstikke bedankt voor het mee zoeken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer het medicijn ..phenobarbithal..is geen optie, aangezien de bijwerkingen niet mis zijn.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

HET mineraal dat nodig is voor de zenuwbanen gezond te houden is MAGNESIUM.
Magnesium wordt vaak vergeten omdat de tekorten niet direct opvallen. Mensen met magnesiumtekort krijgen ook trillingen in de handen, ook bij alcoholisten is de oorzaak van het trillen magnesiumtekort.
Ik heb zelf suikerziekte waardoor magnesium snel uit het lichaam wordt uitgescheiden, daardoor ontaan er vaak op latere leeftijd problemen met de hand en voetzenuwen. Magnesium kan dat voorkomen.
Misschien helpt het hier ook wel bij? Het is iig de moeite waard om met de DA te bespreken.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Tjee dus het is toch ernstiger dan de da zei...??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

magnesium ? is dat niet meer voor kramp ? een tekort veroorzaakt vreselijke kramp. wordt meestal ingenomen door wielrenners, een dagelijkse dosis van magnesium verkleint de kramp.

nee cabasja, de hond heeft eigenlijk nergens geen last van, heb nog verder geinformeerd, ze worden er oud door, je kan medicijnen geven, maar de bijwerkingen zijn niet best, dus niet aan beginnen zou ik zeggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

van het een komt het ander he. :-D


Magnesium & Taurine – Ontspant het hart
Magnesium kan bijdragen aan een goede lichamelijke ontspanning. Dit heeft niet alleen invloed op bijvoorbeeld de spieren in de nek, ook het hart profiteert hier van!

in de wielersport wordt het dagelijks aan de voeding toegevoegd. vooral wielrenners die vaak met kramp te kampen hebben.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ja precies, het kan spierkrampen veroorzaken, maar ook trillingen en zelfs zenuwschade.
Het is misschien niet DE oplossing, maar het kan misschien wel helpen.

Mijn zoon krijgt het tegen groeipijnen en dat helpt wel, bananen zitten er vol mee.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Willemijn, ik zelf slik al jaren magnesium,dit om verzuring in spieren tegen te gaan .Dus inderdaad ook voor wielrenners en andere sporten wordt magnesium voorgeschreven.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Sara heeft dat ook, als ze stil staat. Heb er toevallig pas nog een filmpje van gemaakt, maar dat zou ik dan eerst nog moeten uploaden... Sara heeft HD, er is mij verteld dat ze daarom trilt. Voordat ze last had van HD, had ze dit namelijk niet. Waarom haar achterpoten precies trillen, dat weet ik ook niet eerlijk gezegd.

honden page profiel ElsEls 3 doggies

honden foto van Els

Ik zou een dierenarts gaan raadplegen die tevens neuroloog is.
Kan een neurologische aandoening zijn.
Niet zelf gaan experimenteren met vitaminen.
Ik kan je evt. een adres geven van een goeie.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas



Als het goed is, is dit het filmpje wat ik gemaakt heb van Sara's achterpoten... Slechte kwaliteit, ik weet het O-) Door mobiel gemaakt, daar ligt het aan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@Els; even voor de goeie orde, ik heb wel gezegd dat ze dat eerst aan een DA moet vragen. Wij kunnen alleen wat dingen roepen en bedenken, en dan is het vind ik altijd aan de eigenaar om dat met de dierenarts te overleggen.
Dat stond in een eerdere post.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik waardeer al jullie adviezen, echt. de hond is voor onderzoek geweest bij een goeie kliniek, niets kunnen vinden, niets, en is ook gaaf wat hd en cd is. dat is het niet, naar mijns horen lees ik vaak en hoor ik ook meer dat het bij newfoundlanders vaker voorkomt, deze honden hebben er geen last van en worden oud. maar deze vriendin vroeg of ik wat voor haar kon betekenen, tuurlijk, hier komt altijd goeie adviezen. vandaar de vraag.

magnesium, vind ik nog niet zo slecht, een mooie aanvulling wat weinig kwaad kan, wie weet. ik laat het jullie weten of ze er iets mee doet. de link van marty, vond ik de beste, daar staat inderdaad precies omschreven wat het is.
jammer dat het medicijn geen enkele optie is, de bijwerkingen zijn te heftig.

magnesium vind ik een goeie optie. :-D

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

"

Als het goed is, is dit het filmpje wat ik gemaakt heb van Sara's achterpoten... Slechte kwaliteit, ik weet het O-) Door mobiel gemaakt, daar ligt het aan. "


En toch zie je steeds dat je hond zijn voet verzet.... O-)
Dus vraag me af in hoe verre een hond daar last van heeft.

Willemijn....ik bedoel dan ook niet persee dat de hond er last van zou hebben maar het schijnt dus een ziekte te zijn,die bij bepaalde rassen meer voorkomt...
En daarbij kan het voorkomen vanuit andere ziektes...

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ja, ik denk dat ze dat doet, omdat haar poot niet trilt als ze beweegt. Alleen als ze stil staat, trilt haar poot. Dus wanneer ze haar poot verzet, trilt deze eventjes niet meer.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Cabasja komt ook bij mensen voor

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Bij Leonbergers komt Neuropathie weleens voor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

na veel vragen aan fokkers, komt het inderdaad veel voor, alleen zelf weet je dat niet een twee drie, je bent niet dagelijks bij fokkers, zelf heb ik anderhalf jaar mee gelopen bij fokkers, en ook gezien dat er deze trillingen in achterpoten, vooral in achterpoten voorkwamen, er werd gewoon gezegd, niets bijzonders, tot ik nu zelf er achteraan ben gegaan, dat het wel wat bijzonders is.

geen medicijnen zijn er voor, de medicijnen die er wel voor zijn, zijn te veel bijwerkingen, dat heb ik opgezocht, en kijk als de hond er veel last van zou hebben, ja dan medicijnen.

wel zal ik door geven van het magnesium, ik weet dat dat een betrekkelijk onschuldig middel is die bij de voeding kan, als het inderdaad helpt. dan zal ik het zeker hier neer zetten, maar daar gaan wel een paar weken over heen. bedankt voor al jullie goede adviezen, en ben zeker wijzer geworden.

Hans (Gast)

Hallo,
Ik heb een ondertussen 11 jarige kruising van een Beauceron en herdershond en hij heeft ook altijd last gehad van trillend beentjes. Bij onze hond zat het probleem bij het niet goed functioneren van de schildklier en dit van toen hij 1 jaar was. Hij trilt nog steeds maar is anders kerngezond.
check even hierop , dan ben je weer een stap verder.

greetz

Hans

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

wil even de lezers van dit topic door verwijzen naar een volgend topic over de magnesium!

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies
honden foto van Chantal
Ik zou nooit magnesium geven, maar misschien is dat omdat ik een heel onderzoek gedaan heb naar blaasgruis en het ontstaan ervan en magnesium daarin toch vaak als hoofdverdachte word genoemd.

Struviet-kristallen is de meest bekende blaasgruis soort, struviet onstaat als de urine teveel magnesium en fosfor bevat en de ph-waarde van de urine te hoog is.
Dat wetende en wetend dat magnesium ook in voeding zit zou ik dus echt never nooit magnesium bij geven om wat voor rede dan ook.

Ik zou eerder bach bloesems proberen of gewoon contact zoeken met een homeopaat voor honden..


http://www.hondenpage.com/hondenforum/123645/magnesium-tegen-stress.-advies.php

:-)

DnA (Gast)

Hallo allemaal,
Met veel aandacht heb ik het gehele topic doorgelezen, en er staat ontzettend veel informatie op.
Desondanks wil ik toch even iets neerleggen, en hopelijk krijg ik een aantal adviezen.
Onze hond Patou een Newfoundlander van 4,5 jaar kreeg zo rond 2,5 jaar 1 trillend achterpoot. Vervolgens begon haar andere achterpoot en nu met 4,5 jaar trillen alle 4 haar poten.
Het trillen gebeurt wanneer ze rust (lekker ligt), stilstaat, plast etc. Eigenlijk bij zowel ontspanning als inspanning. 
Ze is nog steeds ontzettend speels, echt het karakter van een pup. Ze rent, springt en geeft geen pijn aan.
Volgens de D.A. is het een beklemde zenuw? Maar heeft dat effect op al haar poten?

We beginnen ons toch wel een beetje zorgen te maken.

Hebben jullie misschien een idee wat te doen?

Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dna...stuur me een pbtje. dan kunnen we per pbtje even spreken hierover.

je moet dan wel even een account aanmaken, anders kan je niet op mijn prive mail komen, wil je dat doen ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

snelle reactie DNA. fijn dat je contact met me opgenomen hebt. komt goed. twee weten meer dan een. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trillen van achterpoten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: tips bij oogontsteking?
^