Kun je een hond aanschaffen als je allebei werkt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik steek al me vrije tijd in Chels.. Ik loop 's ochtends 3 kwartier dijk, tussen de middag klein rondje, na me werk dik een uur of met dit mooie weer gaan we echt naar het bos of het Mariendal, en voor we naar bed gaan nog een rondje gracht.. 's Weekends ook bos of Mariendal, en als ik ergens heenga op visite gaan we vaak lopend en neem ik 'r mee en als mensen dat niet past komen ze naar mij.. Vanmiddag ook, met dit mooie weer, loop ik over de dijk naar waar het strand begint, ff zwemmen en weer terug.. Ben stapelgek op me hond.. :-D Ik weet wel dat het niet niks is dat ik gewoon moet werken maar daarom steek ik al me tijd in 'r als ik er wèl ben.. En toen ik 'r nam had ik een relatie waarin ik volgend jaar zou trouwen en kinderen krijgen zodat ik meer thuis zou zijn, maar ja die relatie is over gegaan, zag ik toen ook niet aankomen, maar ik moet wel brood op de plank toveren..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kun je een hond aanschaffen als je allebei werkt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Christien en Marye: Dat vind ik fijn om te horen en dat meen ik oprecht :-D
Het is moeilijk vanaf een forum te beoordelen hoe en wat ;-)

Ik vind ook dat het leven niet alleen om de verzorging van de honden gaat, mensen moeten nu eenmaal werken maar.... je moet wel kritische blijven kijken wat je een hond uiteindelijk te bieden hebt anders moet je er niet aan beginnen, vind ik.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Nou ik weet zeker dat Chels gelukkig is bij me.. Maar moet wel zeggen dat als ik niet de mogelijkheid had om tussen de middag even naar huis te gaan dat ik dan minder zeker was over het nemen van een hond..

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

tuurlijk moet je bedenken wat je een hondje te bieden hebt! ik denk dat lynn verder een heel leuk leven heeft. beetje wandelen, beetje zwemmen, speuren, spelen, poesjes plagen.... en slapen! wat wil je nog meer als hondje???

en nog 3 weekjes dan heb ik heerlijk 7 weken vakantie! wat zullen we dan veel leuke dingen samen gaan doen!!! :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

7 weken pffff lekker hoor, ik ben jaloers.. Heb maar 2 weekjes.. Wij hebben niet echt vrije dagen, we moeten gewoon vrijnemen wanneer we willen (binnen proporties natuurlijk) maar ik heb werk met me eigen taken dus als 1 van ons op vakantie gaat is dat best lastig voor een collega om over te nemen, die kent mijn taken niet en heeft ook z'n eigen werk.. Maar ik heb in september 2 weekjes, ga ik ook lekker met me beestje besteden..

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

ja, dat is het grote voordeel van werken in het onderwijs.... ;-)


kijk er zelf ook wel naar uit om allemaal leuke dingen te gaan doen met haar!!

honden page profiel femkefemke

Wij werken drie dagen. Op de maandag laat mijn moeder bob om 1200 uur en om 1600 uur uit. Op de dinsdag gaat hij met de uitlaat service weg (ophalen om ca 1000 uur en terug rond 1400 uur) opd e donderdag doet of mijn moeder of de uitlaat het.

Moet zeggen dat mijn hond wel luxe heeft hoor.ik wil om mijn moeder te ontlasten de uitlaat naar 1300 uur verschuiven en dan moet hij wachten tot ik thuis ben (zo rond 1730) Daarna natuurlijk een goede wandeling. Wij sluiten de dag ook altijd met een wandeling van ca 3- 31/2 kilometer. De ene keer lopend en de andere keer ga ik op de fiets.

Je moet wel rekening houden dat je bij een pup aan het begin iedere 2 uur eruit moet. Bob was vrij snel zindelijk en kan nu best lang zonder uitlaat. heb alleen geen idee hoe lang (langer dan 6 uur heb ik nog niet gedaan.

Succes

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Een hond systematisch fulltime alleen laten doet geen enkele hondenliefhebber omdat dit niet geschikt is.

Partime werken hoeft geen probleem te zijn, afhankelijk hoe je met de hond bezig bent en wat voor type hond het is.

Denk in jullie geval ook eens aan twee volwassen wat oudere asielhonden, of combinatie volwassen hond/kat.

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

hier werkt het ook!
alleen goed opbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kun je een hond aanschaffen als je allebei werkt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nog meer tips voor het warme weer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^