Hoe doen andere fokkers dat toch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Naar aanleiding van een ander topic in deze hoek en mijn eigen nestje, begin ik me steeds meer af te vragen hoe andere fokkers dat toch doen. Ik probeer 1 nestje in de 2 jaar te fokken. Als ik een nestje heb neem ik 8 weken vrij om er voortdurend te kunnen zijn. Langer als anderhalf uur ga ik niet van huis.
Nu zijn mijn pupjes 6 weken oud en ik moet zeggen, ik ben eigenlijk al doodop. Dat wist ik van te voren, bij de vorige nestjes ging dat ook zo.
Nu komen de 2 zwaarste weken nog, nu begint de socialisatie én de beestjes moeten natuurlijk steeds vaker (en meer) plassen en poepen, dus je loopt de hele dag te dweilen en te soppen.
Tussen 4 en half 7 wordt ik elke ochtend wakker geblaft. Ik ga er dan uit, zet de pupjes buiten, maar de puppyren schoon en daarna blijven ze een uurtje buiten, of in de kamer spelen, net hoe het weer is. Ze krijgen hun eerste voeding en daarna zet ik ze weer in de puppyren. Vandaag ben ik daarna nog even gaan liggen, maar er zijn ook dagen dat ik er om 5 uur uit ben en er ook maar uit blijf. En overdag loop je de hele dag met het grut te sjouwen. Ze mogen 's avonds los in de kamer, maar dan wil ik ze wel eerst even buiten hebben zodat ze gedaan hebben wat ze moeten doen en ik niet alles in de kamer heb liggen. Na het eten? Weer even naar buiten. Met de volwassen honden uit, pupjes weer in de ren, thuiskomen, ren weer schoonmaken, pupjes weer naar buiten...
En komende week gaan we beginnen met socialiseren, keertje mee in de auto, leren aan een lijntje te lopen, naar de paarden toe, kinderen ontmoeten, etc...

Wat ik me dus afvraag, ik ben na 8 weken compleet gesloopt en zou het echt niet kunnen om meer nestjes per jaar te doen. Ik denk dat ik zoals het nu staat in 2013 mijn volgende nestje heb (tweede en laatste nestje van Brumma) en dan in 2014 weer (nestje van haar dochter) , wat voor mijn doen snel achter elkaar is.
Maar hoe doe je dat nou als je meer nestjes per jaar hebt? Of zelfs meerdere nestjes tegelijk wat ik hier op HP ook wel eens lees? Heb ik nou gewoon zo'n slechte conditie en gaan jullie fluitend die 8 weken door? Of hebben jullie ook de wallen onder je ogen na 8 weken maar kan je evengoed na een paar weken gewoon weer opnieuw beginnen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doen andere fokkers dat toch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van peggy

nou....na 8 weken was ik ook helemaal KAPOT.
ik heb dus ook al die 8 weken op de bank beneden geslapen, en geloof me.....
een bed ligt veel fijner ;-)

wij fokken om het jaar (ligt tenminste in de planning) dus het ene jaar wel en het andere niet.
maar straks zijn we op een punt dat we (waarschijnlijk)een nestje hebben en een jaar later nog een nestje....van de andere hond.

ik denk dat ik daarvoor nu maar alvast vakantie voor neem :-D :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Jij doet dus net als ik, eens in de twee jaar een nestje. En ook net als ik ook straks even 2 jaar achter elkaar.
Maar 8 weken erbij slapen, nee dat ga ik echt niet redden hoor, ik moet af en toe toch echt mijn eigen bed zien. Waarom slaap jij er al die tijd bij? Ik slaap boven en wordt evengoed wakker van het eerste blafje. Ben je een vaste slaper? ;-)

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero 3 doggies

honden foto van Nikki & Hero

Mijn tante was Berner Sennen fokster.
Maar haar man en twee zonen (21 en 17 jaar) hielpen mee met de verzorging van de pups. Dus ze stond er wel niet volledig alleen voor en iedereen hield zich er wel wat mee bezig.

De pups zaten in de woonkamer in een omheind stukje en konden zo via de achterdeur naar buiten toe, ook een omheind stukje gras.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

RESPECT!

Echt, zou voorlopig niet weten hoe dat te doen, al heb ik plannen om in de hele verre toekomst na veel geleerd te hebben en er meer over te weten ik echt wel wil fokken zoals jij dat doet.
Moest ik geschikt zijn voor het ras ik kwam meteen bij jou!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Nooit ergens last van gehad, en mijn conditie is niet zooooo best, ik genoot er altijd ontzettend van, maar ja dat zal jij ook doen neem ik aan ;-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oh ik kan me voorstellen dat je helemaal kapot bent..

De fokker van Flex had na 8 weken met 13 pups ook geen energie meer over.. Voor de kopers in ieder geval een teken dat de fokk(st)er zich enorm inzet :-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nienke , ik zie het helemaal terug! Hier was het precies hetzelfde. Het is echt ontzettend zwaar als je het goed wil doen. Mijn man nam meestal de laatste twee weken vakantie, hij genoot net als mij van de puppies, en hielp dan mee. . Naast de volwassen honden die je ook niet mag vergeten, werkten we dan beide heel hard aan de socialisatie van de puppies. Er werd dan van alles met ze ondernomen, kleine momenten maar o zo belangrijk. Naast het voortdurende schoonmaakwerk bestond er niks anders dan wit grut. Met 8 weken waren ze toe aan een nieuw baasje, en met pijn in je hart neem je afscheid, maar aan de andere kant moet het dan ook niet nog eens weken zo door gaan. Je loopt letterlijk op je wenkbrauwen. Ik heb ook nooit gesnapt hoe anderen dat deden. Ik weet wel dat anderen veel minder aan socialisatie deden.

Aangezien wij kuvasz fokten , vond en vind ik it voor dit ras super belangrijk dat er een stevige goede basis aan socialisatie was. Ik heb altijd met hart en ziel gefokt, om de 2 jaar een nest.


Als ik weer opnieuw zou gaan fokken , zou ik het weer hetzelfde doen! Misschien in de toekomst met een ander ras!

Wens je een heleboel energie , want die kun je in deze tijd wel gebruiken!

Ik geniet van de foto's op je blog! :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb anderhalf jaar mee gelopen met fokkers, ook kom ik dit tegen hoor. maar ook de andere kant van het verhaal, de fokker van Bamse was een hyper iemand, ze vond niets te veel, met vijf weken liepen ze rond in het oostvoornse meer, een vriendin hielp mee met het grut, iemand erbij is ook wel zo makkelijk, ik heb heel vaak mee gelopen omdat ik bamse kreeg, niets was haar te veel,ze had zelf ook een grote roedel, als ze daar mee weg ging paste haar man op, in de avond uurtjes en in de ochtend uurtjes.

een helper is natuurlijk altijd handig. altijd, je zit er natuurlijk wel eens door heen, maar o de dag dat ze weg gaan, en dan je maar afvragen , komen ze goed terecht, nee jou heb ik wel eens gelezen, dat als de acht weken naderen, dat je dan alleen nog maar aan slapen dacht. hahaha

de tijd komt gauw genoeg Nienke, en dan ? :-D :-D lekker rustig, en toch denk je terug aan het grut. :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Wij hadden de puppies op een aparte puppiekamer de eerst 3 weken. Mams en de puppies lagen daar rustig , en mams kon kiezen voor de pups of in het roedel.De eerst 2 weken sliep ik bij mans en de pups Eigenlijk geen keus want ze lag constant bij de pups. De andere honden gingen af en toe kijken. Na 3 weken kwamen ze beneden in het roedel en begon het feest pas echt. 6 Volwassen honden en de pups en de vele visite, en schoonmaak, was, uitlaten , eten, lichamelijke verzorging, enz enz. De baasjes kwamen wel vaak tekort, gewoon omdat er geen tijd voor was.

Wat ik wel altijd gedaan heb is weken van te voren allerlei maaltijden koken en invriezen, zodat we toch op tijd iets lekkers konden eten. Scheelt een boel!

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

Tja ik doe hetzelfde alleen mogen de pupkopers ook nog elke zaterdag komen kijken :-) .Heb nu 2 nestjes zo,n beetje achter elkaar gehad en ja ben idd gesloopt. Vandaag is hondje nummer 3 gedekt en de pups van het laatste nestje gingen gisteren weg ,dus over 6 weekjes weer een nestje ( laatste van dit jaar) maar ach het is ook weeeeer zoooo leuk dan en natuurlijk werk ik niet.
Ik ga er met heel mijn hart en ziel weer tegenaan :-) maar eerst 2 weekjes op vakantie :-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Onze fokster had 1 x in de 2 jaar een nest(tje) soms 13 stuks.Het werd haar te zwaar en is helaas gestopt.
Ze heeft ons eens verteld wat het in hield allemaal, mijn respect voor haar.Voor haar was het een hobby. We vinden het wel jammer natuurlijk.Maar ze heeft een vriendin die ook Goldens fokt en alles volgens de regels.
Als je een pup in huis hebt is al een klus laat staan een heel nest en dat 8 weken lang.Ik kan het me heel goed voorstellen dat je na 8 weken helemaal kapot bent.

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Als je een nestje pups hebt dan is elke dag dezelfde regelmaat het belangrijkste.
Lichamelijk moe na een nestje pups? nee, elke avond geestelijk uitgeput? ja.
En toch zou ik er zo achteraan weer een nestje willen, ik mis het enorm als alle pups weg zijn.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van peggy

ik heb 8 weken beneden geslapen omdat dit ons eerste nest was.
dan ben je toch bang dat er iets met de pups gebeurt....denk ik.
maar bij ons volgende nest weet ik nog niet of ik het dan ook doe....waarschijnlijk wel.
wat dat betreft ben ik een beetje over bezorgd. O-)

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van peggy

maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van heb genoten
hoor!!!!!! ;-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Mensen die een pretnestje willen nemen moesten dit eens lezen.
Ik was al kapot met 1 pup toen Ivy hier net was. Was echt blij toen ik op mijn werk was, lekker relaxed ;-) O-)

Succes met de laatste loodjes!

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

ik zou geen 2 nestjes per jaar kunnen.
als ik nu terug denk.
ze zijn vandaag 6 maand geworden snap ik echt niet hoe ik die tijd overleefd heb.
geen enkele nacht geslapen tot ze weg waren.
soms overdag als iemand kon aflossen overdag paar uurtjes mijn bed in om er opnieuw in te vliegen.
vrijdag is ze voor het eerst terug loops geworden en binne 8 maand ga ik haar opnieuw laten dekken door een duitse prins.

ik weet dat ik stikkop was was zooo verdietig telkens er 1 vertrok maar viel zooo elke keer een last af.
langer hoefde het niet meer te duren en ik had er maar 5 terwijl mijn ras normaal 9 a 13 heeft.
maar van de socialisatie heb ik wel genoten en van de wandelingetjes lekker slenteren wand dat was de eerste keer dat ik opnieuw buitenshuis kwam

honden page profiel Natascha HekkingNatascha Hekking 3 doggies

honden foto van Natascha Hekking

Hoi Nienke,

Wij hebben net een week ons eerste nestje Leonbergers en ben nou al moe.
Maar als ik naar die kleine puppy's kijk en zie hoe mama er mee om gaat (ze is bevallen met een keizersnee om de laatste pups eruit te halen). Ze vind het zo maar goed dat de pups drinken en duwen tegen die buik. Ik vind het waanzinnig indrukwekkend en krijg daar weer zoveel energie van dat we toch gewoon door kunnen.
De moeder hond is 24 uur per dag moeder hond en ik heb het gewild dat ze drachtig werd dus vind ik dat ik ook gewoon 24 uur per dag er voor mijn hond mag zijn.
We slapen samen (niet in 1 bed hoor) en zijn ook samen wakker. Maar wel de klok rond.
Kijk heel erg uit naar de komende periode maar of ik dat echt iedere twee jaar wil dat weet ik nog niet en ik weet ook niet of ik weer een goede hond tegen kom die geschikt is om mee te fokken.
Natascha

honden page profiel JILL EN JOMY  EN JOY † JILL EN JOMY EN JOY † goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JILL EN JOMY  EN JOY †

supper die verhalen...........jah dat het energie kost dat begrijp ik,dus denk er ook heeeeeeeel goed over na,wil dit al zo lang.....en toch goed na denken.
Maar we gaan dr dan oook echt voor hooor

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hier ook op de bank,8 wken lang :-D
Maar mijn bank slaapt goed hoor ;-)
De pups worden wakker van mijn wekken,dan snel snel de pups buiten zetten...ren schoon poetsen.
eten maken voor de pups,dan naar binnen met z'n alle.
Ik me zelf ff opfrissen,dan honden pakken en uitlaten,terug pups buiten....want zijn weer wakker...als nodig is,meestal niet,dan ren schoonmaken.
Terug de ren in en rust....s'middags weer idem en s'avonds ook.
Daar tussen in natuurijk naar buiten als ze wakker zijn.
Maar ik heb niet het idee dat ik constant aan het dweilen ben....ze doen het als je nestje oplet alles buiten....en tja die plasjes van mijn dwergjes zijn vast niet zo groot als die van een samojeed :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Cabasja, Nou als één van mijn pups leeg loopt dan hoor je het echt klateren hoor. Komt bij dat we de pups al veel gewoon los in de woonkamer hebben lopen, anders wordt je hoorndol van het geschreeuw vanuit de ren, maar dat betekent wel ogen in je rug hebben en dan denk je dat je alles ziet en nog stap je om de haverklap in de nattigheid...

Tip voor mensen die hun eerste nestje gaan fokken, zorg ook voor voldoende schone sokken, je zal ze hard nodig hebben!

Carla, dat is ook nog zo, het bezoek van de pupkopers. Bij ons gaat dat even anders dan bij de meeste fokkers, vanwege onze woonplaats. Hier komen de pupkopers 1 keer langs, maar vaak is het dan wel de hele dag. Deze keer hebben de pupkopers een weekendje geboekt, dus kwamen ze gewoon 's middags langs, maar de vorige keren kwamen ze altijd in 1 dag over. Dat betekent van de boot halen, lunch serveren, daarna met z'n allen de honden uitlaten, dan weer even bij het nestje kijken, koffie drinken en ze weer naar de boot brengen. Wat dat betreft had ik het deze keer heel gemakkelijk. Maar er komt buiten de pupkopers om ook genoeg visite aanwaaien. Gemiddeld elke dag wel 2.

Bijhouden van de weblog, ook nog zoiets, gaat ook veel tijd in zitten, dat doe ik elke dag, zodat de pupkopers niets van de groei en ontwikkeling van de pups hoeven te missen. (Gisteren voor het eerst niet, omdat ik een storing op blogger had.)

J&T van H&D, dan ben je een enorme bofkont denk ik als je dit allemaal niet herkent. Gelukkig voor mij lees ik nu van rest hier dat het dus niet aan mij ligt en dat het volkomen normaal is dat je compleet afgepeigerd bent na een week of 6.

Annelies, dat heb ik ook, dat ik bang ben dat de volwassen honden niet genoeg aandacht krijgen in deze periode. De hele lange wandelingen komen al te vervallen omdat ik niet te lang weg wil. De dames zijn ook not-amused, ze grauwen naar de pups, voor hun hoeft het deze keer niet, terwijl de vorige keren de pupjes door alle dames opgevoed werden. Komt misschien ook omdat Brumma ze er de eerste weken niet bij accepteerde.

De dierenarts is net weg, de pupjes hebben hun entingen gehad en zijn goedgekeurd.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Dikke respect voor alle fokkers!!
noooit gedacht dat het zo zwaar was!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Maar je pups zijn toch niet de hele dag wakker??/
Hier slapen ze ook vele hoor,na het eten altijd slapen....
En ja ze kunnen hier ook echt gillen,soms is een nest erger dan een ander nest.
Maar hoe meer je geeft hoe meer ze willen.... ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nee, ze slapen gelukkig af en toe ook O-) Dan zit ik dus even op HP... ;-)
Maar gisteren hadden ze zo'n dag dat er steeds 2 sliepen en 2 wakker waren. Volgens mij hadden ze dat afgesproken. Konden ze me de hele dag bezig houden.
Net moest ik vlug de honden uitlaten, dus pupjes van buiten de ren in, maar ja, je pakt ze op en ze zijn wakker. Dus toen ik thuis kwam...poep! Nu heb ik ze weer buiten gezet, waar ze dus gelijk weer in slaap gevallen zijn.
Nu vlug verder met het informatieboek voor de pupkopers, dat had ook al lang af moeten zijn.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nienke ik heb toen besloten dat de pupies echt wel anderhalf uur overleven zonder mij. Ging als alles verzorgd was eerst met Mans een uurtje , die ging dan bij haar puppies. Dan ging de rest in de auto en was ik zeker een dik uur met ze weg, zodat ze zeker twee keer per dag konden rennen. Hun energie was daardoor verbruikt en was het ook in huis een stuk rustiger, ook naar de puppies toe.

Ik heb toen een schuifwand gemaakt, van plafond tot aan de vloer, in de woonkamer, waardoor ik het zitgedeelte af kon sluiten . De volwassen honden gingen naar het zitgedeelte voor hun rust. Mams met de puppies liepen in het ander gedeelte en de keuken. Zo kon ik naar mijn inzien de andere honden er een voor een of met hun tweeen + mams bij de puppies laten. Dit werkte perfect. Diegene die geen zin had in het grut ging naar de rustige helft.

Verder heb ik veel gebruik gemaakt van de auto met het socialiseren van de pups. Ook dan nam ik een of twee volwassen honden mee, die zorgden dat ... en de troep bij elkaar bleef, handige oppassers, ... en ze waren er ook weer even uit..!

Verder hadden ze hier ook al heel vroeg een halsbandje om en liepen ze keurig aan de lijn.
Kleine wandelingen naar kinderboerderij, langs weg, naar de winkel,naar het bos, naar bejaardenhuis, en school, deden we van huis uit.

Visite was hier ook elke dag , maar ik schroomde niet om die mensen ook in te schakelen, want mijn werk ging gewoon door. Mensen kwamen ook vaak van ver en bleven echt wel langer als een middagje of hadden in weekend hotel geboekt en lagen de hele dag in huis. Voor honden en puppies wel fijn , maar zeker extra werk. Ik schakelde ze in met het uitlaten van de grote honden en met het socialiseren van de pups. De meeste vonden dit zelfs leuk! De mensen dweilden en sopten zelfs mee als ze zagen dat er geplast en gepoept werd. Zo leerden ze niet alleen hun pup kennen, maar maakten ook kennis met het gedrag van een volwassen kuvasz. Ook niet onbelangrijk!

Ik denk dat het allemaal wat makkelijker is met de kleine rassen en als je veel plaats hebt voor jezelf en de honden. Je bent dan niet echt gebonden aan het uitlaten als je een loei van een tuin hebt, waar de honden kunnen lopen en hun behoeften kunnen doen. Heb je dit niet is het aanpezen!







honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ja, inderdaad, mazzel als je zoveel ruimte hebt. Onze woonkamer is maar klein, dus scheiden kunnen we niks en in de tuin hebben we een stuk afgezet voor de pupjes, maar daardoor kunnen de andere honden niet meer in de zijtuin komen waar ze normaal liggen. Ach, het moet even voor 2 weken nog, daarna hebben de volwassen honden ook hun eigen leventje en ruimte weer terug. (En wij ook ;-) )

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

Zó, ik had geen idee dat er zoveel bij komt kijken! Mijn man dacht dat het wel leuk zou zijn om een keertje een nestje bij Mayra te hebben. Maar ze heeft geen stamboom en ik heb geen gelegenheid om zo lang vakantie op te nemen (had al wel bedacht dat je zulk grut niet alleen laat, dat dan weer wel). Nu ik dit zo lees, ben ik extra blij dat ik niet voor een pret-nestje ga, Mayra is inmiddels al gecatreerd. Kan ze me mooi ook niet te vlug af zijn ;-)
En voor alle fok(st)ers: petje af! En geniet ervan, want het is natuurlijk wel geweldig: zo'n hoopje pootjes, kopjes en staartjes in huis!

honden page profiel monique monique 3 doggies

honden foto van monique

Zo respect voor jullie hoor er komt nogal wat bij kijken!

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

Ik zie van de fokster ook waar ik een teefje heb gereserveerd
Ik kom er zo gemiddeld 2 x per weel en volg zo het nest van heel dicht bij
Je maakt dus de leuke kanten mee zoals het groeien en het ontwikkelen van de pups maar ook de andere kant
Dus wat het vraagt om de pups een goeie basis mee te geven en de klusjes er omheen
Heb diep respect voor zulke fokkers die dan ook echt hun hart en ziel stoppen in een nest

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Daar heb ik dus héél veel respect voor !
Mensen die hun hart en ziel erin leggen om een nestje groot te brengen :-)
Ik dacht ook...leuk later pups van Kallista...wel ik ben iedere week vanaf de geboorte bij de fokster op bezoek geweest toen kallista geboren was en...ik heb gezien dat "als je het goed wil doen" er héél veel bij komt kijken!!!Dat weet je natuurlijk wel , maar als je het eens "live" meemaakt,dan pas besef je wat het is!
Héél leuk!!!maar ook héél slopend!soms weinig nachtrust...
Ja hoedje af hoor!!!
Véél succes nog ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe doen andere fokkers dat toch?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: wandeling noord-brabant
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^