Schilfers!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

Hoi,

Ik weet niet of ik het in de juiste categorie heb geplaatst maar ik heb een vraagje. Mijn hond heeft al heel haar leven last van schilfers. Haar huid op haar buik ziet dan ook altijd bruin, het zijn niet van die kleine witte schilfers. Ik kan het het beste vergelijken met iemand die aan het afpellen is na verbrand te zijn geweest, grote en kleine stukken huid die dus los komen. Soms zelfs zo groot als het topje van je vinger. We zijn er al mee naar de dierenarts geweest, bloed laten onderzoeken maar deze vind niks en heeft het nog nooit zo gezien. Nu raadde ze me aan om eens te proberen met mensen shampoo tegen schimmels en allergieën. Met de shampoo moeten we nog wat wachten omdat mijn hond net gesterilliseerd is. Ik vroeg mij af jullie misschien nog tips hebben? Op zich heeft mijn hond er eigenlijk bijna geen last van, het is niet dat ze meer jeuk heeft dan andere honden en ze is steeds levenslustig. Hebben al van voeding verandert maar ook dit was geen succes. Dus alle hulp is welkom!

Groetjes
Lieselotte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schilfers!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat voor voer geef je? Meestal verdwijnen dit soort problemen als je vers vlees gaat geven.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Er is Energique 4 vleesvoer voor huid en darm problemen.

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

Ze krijgt vers vlees afgewisseld met brokken van Eukanuba. Vooral lamsvlees dan omdat mensen me dat hadden aangeraden omdat dat beter zou zijn voor de vacht? Maar veel merk ik er niet van.. Ze krijgt 's ochtens vers vlees en 's avonds brokken. Vermits ik ook al andere merken van brokken gegeven heb of vlees denk ik niet dat daar aan ligt, ook omdat ze het echt al had van voor ze bij ons is komen wonen. Toch al bedankt :-)

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

@Corrie : Moet je dat via internet kopen of kan je dat gewoon in een dierenwinkel in België vinden?

btw, het bloed dat de dierenarts genomen had was om na te kijken of haar schildklier wel goed werkte want hier zou het van kunnen komen maar deze is perfect normaal.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

doneer de brokken meteen aan het asiel en begin met een goede kvv en verdiep je verder in rauw vlees voeren. bijv op barfplaats. kan zijn dat het in het begin erger wordt maar durf bijna te wedden dat het over een half jaar weg is.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Je weet zeker dat je hond geen mijten heeft..??

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_66-Mijt-bij-de-hond.php

http://www.wormbestrijding.nl/kat_ecto5.html

Heeft de hond dit al van af dat ze pup was of is het begonnen na een bepaalde leeftijd of zo..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Van brok krijgen honden vaak schilfers (door de granen). Ik zou eens een tijdje graanloze KVV geven en dan zien...

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik haal het bij ons bij Ranzijn.Dat een grote zaak met planten en dierenzaak.
Maar ga eens naar google en tik Energique vleesvoer aan.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb even voor je gekeken maar er zijn veel verkoop punten in Belgie.

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

@Ilja: Mijn hond heeft het al van toen ze een puppy was. Ze was naar de dierenarts (mijn nicht) gebracht omdat de mensen er niet voor konden zorgen en we hebben haar toen overgenomen. Ze was op dat moment 12 weken en had toen al veel schilfertjes, maar toen zagen ze nog wit. We hebben toen naar de vorige eigenaars gebeld en deze zeiden dat ze dat al had toen ze haar zijn gaan halen, de uitleg die ze er voor hadden was dat de pups op zand buiten leefden en dat het daaraan lag en dat het wel weg zou gaan (had de fokker hun verteld). Ook kreeg ze bij de vorige eigenaars een soort van rijst-pens mix die ze bij de fokker hadden gekocht en waar je heet water moest bij doen. Ik weet niet op dat er iets mee te maken heeft? Mijn nicht heeft Lola echt al grondig onderzocht en er niets te vinden, nu moeten we gewoon is proberen met een speciale mensenshampoo.

@Angela: Ik zal KVV eens proberen, maar ik denk dat ik hier best nog even mee wacht tot Lola van de sterillisatie van afgelopen wat bekomen is.

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

@Angela: van afgelopen woensdag bedoelde ik dus! :-)

@Corrie: Ja, ik heb het ook net gezien, ik zal het zeker eens proberen! Bedankt!

Ik begrijp dat jullie hier bijna allemaal tegen eukanuba zijn, maar ik vraag me soms af, waarom wordt er dan zoveel reclame rond gemaakt in de hondenwereld? Ik ken niet zoveel van hondenvoer, mijn ouders kopen het altijd. Maar ik vind het gewoon wel raar dat als het zo slecht is waarom je dan steeds in tijdschriften zoals Woef, foto's ziet van hondenshows met eukanuba als grote sponsor? Persoonlijk mag ik van mijn ouders niet alleen vlees geven omdat ze denken dat honden daar agressief van worden..ik weet het, rare gedachtes hebben die oudjes van me!

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

hahaha kijk maar uit! dan heb ik hele agressieve honden. dat is echt een fabeltje, ze krijgen er meer energie van dat wel.
blijkbaar moeten brokkenmerken reclame maken, vlees hoeft dat niet, bewijst zichzelf.
ook dierenartsen weten niet beter dan dat brok goed is, leren niks anders bij hun studie en dan hebben ze vaak nog aandelen erin omdat ze speciaal voer verkopen. in het wild lopen er ook geen puppie of light konijnen.
een hond is een carnivoor, dat betekend vlees eter. als je geluk hebt zit er 10% vlees in brok (wat ook nog verhit is) en de rest is vooral graan (dit zorgt voor maagvulling)
je kan op dit forum al aardig wat vinden over vlees maar je kan ook even op barfplaats kijken en dan aan je ouders laten zien.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Mijn oudste Golden heeft er 15 jaar last van gehad,bij ons niets aan te doen. 2 andere Goldens helemaal niet. Wij gingen met hem elke 3 maanden naar de trim salon,om de ondervacht te laten verweideren.Dat schilde een hoop.Soms had ik een heel bosje met schilvers met vacht wat los liet.
Alles geprobeerd, niets hielp.Ook het veranderen van brokken naar vers vlees hielp niet.
We zijn nu weer heel wat jaren verder en hoop voor jou dat er nu wel iets tegen te doen is. Succes.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Brokken is puur commercieel en gemak, er zijn natuurlijk zat honden die er oud op worden, maar dat wil niet zeggen dat het goed is voor iedere hond. Er zijn ook mensen die oud worden op pizza en mc donalds echter is hun algemene gestel wat minder, alleen de uitstraling van ongezond levende mensen is al duidelijk te zien.
Voor ons mens wordt er toch ook weet ik hoeveel reclame gemaakt voor speciale zogenaamde gezonde voeding drankjes enz. Als ze het vaak genoeg uitzenden ga je het vanzelf geloven.
Een hond is een carnivoor en is dus gebouwd om versvlees, bot en orgaan te eten, met daarbij af en toe wat fruit en groente, of tafelrestjes zonder kruiden en zout.
Eukanuba brokken worden vaak ook jeukanuba brokken genoemd, en dat is omdat er veel honden allergisch op reageren, ik zou dus geheel over stappen op KVV en ik weet voor 90% zeker dat je klachten met een aantal maanden over zijn. Ook geen granen snacks tussendoor anders schiet het niet op.
En zoals maxjob al zegt, als versvlees honden aggressief maakt dan moet ik hier ook 3 hele aggressieve herders hebben, nou ik kan je zeggen deze zijn gewoon hond, zeer gezond, super gebouwd zien nooit de dierenarts en vol energie.

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

Bedankt allemaal voor de goede reacties, ik zal al jullie tips zeker proberen en hopelijk komt er dan beterschap! Ik zal zeker nog iets van me laten horen hoe het afgelopen is :-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Mensen shampoo raad ik je van harte af Lieselotte..
Dit ontvet de huid en vacht veel te veel..
De hond zou ziek worden bij nattigheid en te veel afkoelen..
Het natuurlijke vet houd de vacht en huid water afstotend...

Wat is de reden dat je met mensen shampoo moet wassen..??

Dit is een kopp. waar je over brokken kan lezen...

http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=6444

Ik raad je ook van harte aan over te stappen op vers vlees KVV..

Als ik het goed begrijp komt je hond niet bij een fokker vandaan die met honden fokt die op erfelijke afwijkingen onderzocht zijn..

De hond is onderzocht op mijten /huidschraapsel genomen..??

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik zou ook als je je hond wilt wassen eens teershampoo gebruiken, is heel goed voor de huid.
zelf was ik wanneer ze last hebben van hun huid (al lang niet meer gehad sinds we barfen) ijn honden met dode zeezout gemengt met olie.

honden page profiel LieselotteLieselotte

honden foto van Lieselotte

Ja, mijn hond is onderzocht op mijten maar heeft er geen. Lola heeft geen stamboom, dus ik denk niet dat ze van een goede fokker komt. De mensenshampoo zou Nissorrel (weet niet zeker of de naam juist is) zijn, speciale shampoo van bij de apotheek tegen allergiën en schimmels.

@maxjob: Wat is teershampoo, want ik heb er nog nooit van gehoord? Wij wassen onze hond eigenlijk nooit. Die wast zichzelf wel in elke vijver/plas dat ze tegenkomt :-D

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

In Eukanuba zit heel veel graan, veel chemie, veel zout, veel conserveringsmiddelen,
smaakstoffen en bijzonder weinig vlees.
Vaak spreek ik baasjes, die ondanks dat ze voor hun honden, op vers over zijn, toch klagen
dat hun honden nog steeds huidproblemen hebben.
Baasjes geven de honden koekjes, stickjes, beloningssnoepjes die allemaal vol graan zit en troep.
Dat een huidprobleem veroorzaakt door graan, dan niet echt overgaat is logisch.
De bijproducten zijn ook belangrijk.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

mijn pup had ook erg last van witte schilvers hij had er ook veel jeuk van.ik ben er toen ook mee naar de da geweest.zijn huid was gewoon heel mooi. maar het zat echt tussen zijn haren. zodra ik de pup aaide kon je de schifvels heel goed zien.ik ben toen over gestapt op renske brokken en ik moet zeggen naar een maand of twee ging het al een stuk beterde. en nu is er bijna niks meer van te zien.en de jeuk is helemaal weg. ik wil geen ander voer meer.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

voor de teershampoo, google ff en je ziet waarvoor en waar je t kan kopen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" In Eukanuba zit heel veel graan, veel chemie, veel zout, veel conserveringsmiddelen,
smaakstoffen en bijzonder weinig vlees.
Vaak spreek ik baasjes, die ondanks dat ze voor hun honden, op vers over zijn, toch klagen
dat hun honden nog steeds huidproblemen hebben.
Baasjes geven de honden koekjes, stickjes, beloningssnoepjes die allemaal vol graan zit en troep.
Dat een huidprobleem veroorzaakt door graan, dan niet echt overgaat is logisch.
De bijproducten zijn ook belangrijk.
"


Dit gaat mij te ver ,echt te ver.Waar is het bewijs.Kan de naam van Eukanuba zomaar te grabbel gegooit worden.Het verdwijnt niet als je de hond vlees geeft,niet in ons geval ,de hond is er mee geboren ,pech gehad . Mijn hond had wel schilvers maar geen jeuk.Wat wordt hier een reclame voor alle soorten vlees gemaakt . Als er iets met een hond aan de hand is komt het door de brokken,het eerste wat gevraagt wordt wat eet je hond ,O zie je wel komt door de brokken.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

nou irene, je lijkt je wel aangevallen te voelen, helaas is het een feit dat 90% van de allergie gevallen, maag en darmproblemen komt door de voeding. Ook is het een feit dat honden met zo'n allergie veel baat hebben bij versvlees, het is ook een feit dat er chemische troep zit in brokken buiten de granen en andere vulstoffen.
Is allemaal geen ramp zit ook in ons mensen voer, maar ja als je er last van hebt dan is het heel erg.
Waarschijnlijk hoort jou hond bij de 10% die geen baat heeft bij versvlees,( al ben ik wel benieuwd welk versvlees je gegeven hebt, wat de klachten waren en hoe je het hebt aan gepakt )maar dat groepje is veel veel kleiner als de andere groep wat er wel veel baat bij heeft, dus heel logisch dat hier eerst naar voeding wordt gevraagd. Ook pro vers dierenartsen zullen altijd eerst de hond op versvlees zetten, werkt dit niet dan een eliminatie dieet van versvlees, is er dan nog geen resultaat dan wordt er verder gezocht.
Het is toch fijn dat je alleen maar de voeding hoeft aan te passen om je hond weer gezond te krijgen. ipv al die medicatie van de dierenarts die alleen maar onderdrukt.

En wat betreft de naam eukanuba, die zetten zichzelf regelmatig te grabbel, daar hebben we de media voor die dat wel doet.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Het lijk mij stug dat brokken van bekende merken zo slecht zijn. Er zijn toch mensen mee bezig geweest met het onderzoeken/ontwikkelen daarvan. Als het wel zo is waarom wordt dan zoveel honden er mee groot/oud en nog gezond ook. Dus het zeuren over geen brokken geven maar kvv voeren omdat het bijna alle klachten oplost gaat er bij mij niet in. En waarom geven de meeste fokkers brokken??? Dus mij idee is, geef de voedeing wat je zelf het beste vindt en je er goed bij voelt. En mocht het kvv helpen dan is dat mooi meegenomen.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

" Het lijk mij stug dat brokken van bekende merken zo slecht zijn. Er zijn toch mensen mee bezig geweest met het onderzoeken/ontwikkelen daarvan. Als het wel zo is waarom wordt dan zoveel honden er mee groot/oud en nog gezond ook. Dus het zeuren over geen brokken geven maar kvv voeren omdat het bijna alle klachten oplost gaat er bij mij niet in. En waarom geven de meeste fokkers brokken??? Dus mij idee is, geef de voedeing wat je zelf het beste vindt en je er goed bij voelt. En mocht het kvv helpen dan is dat mooi meegenomen. "

Tuurlijk zijn er ook onderzoeken gedaan, maar er is ook zoiets als een aafco norm hier moeten brokken aan voldoen, dit zijn de minimale waardes van ingredienten die erin moeten zitten zodat de hond niet dood neervalt.
Brokken zijn helemaal niet oud pas na de tweede wereld oorlog is dit begonnen en door veel reclame wordt er veel geloofd, ook is het zo dat mensen op pizza en mc donalds plus wat vitaminen ook oud kunnen worden, echter is het vaak in uitstraling te zien dat er geen gezond voedsel naar binnen gaat.
Ook het lichaam van een hond verraad al wat hij is een carnivoor, zowel gebit als maag darmgestel verteld dit. Een gezond mens met een goed verstand luistert toch ook naar zijn of haar lichaam, waarom kijken wij mens dan niet naar het lichaam van onze hond.
Ook hoor je steeds vaker honden en katten met problemen en dat is niet voor niets.
En ja groot en oud kunnen ze er wel van worden, kan allemaal, maar voor diegene die een hond hebben die er niet tegen kan is versvlees natuurlijk super.
Denk je eens in als je al maanden soms jaren bij een dierenarts loopt omdat je hond klachten heeft en het wordt maar niet opgelost en je bent al honderden euro's kwijt en soms zelfs duizend euro, en dan verander je de voeding naar versvlees en het is goed,je hond vrij van klachten, zoiets simpels. fantastisch toch en verder moet iedereen het zelf weten. Alleen honden met klachten moeteen eerst eens versvlees proberen alvorens een compleet medisch traject in te gaan.

honden page profiel KiriKiri

honden foto van Kiri

Als je dierenarts je shampoo laat gebruiken voor schimmels en allergieen, waarom test hij daar dan niet eerst op?? Of heeft hij hier al op getest want voor schimmels zijn wel betere producten te krijgen dan mensen shampoo. Schijnbaar is er ook een allergie test die kan uitwijzen of je hond allergisch voor graan is... Maar daar zit een kostenplaatje aan.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

@ Kita, ik voel mij niet aangevallen ,mijn hond eet geen Eukanuba dat ten eerste. Ik heb nog nooit echte feiten ,bewijs gezien dat graan voor een hond slecht zou zijn.
Vroeger ons hondje een asbakken rasje 13 jaar lang lever met 3 boterhammen gegeten. Een gebitje om te zoenen, blijft de vraag waarom is graan zo slecht.Als mijn dierenarts zegt ,ze mag af en toe een boterhammetje dan neem ik aan dat het helemaal niet zo slecht is.
Er was nog een merk met een kennel die dierproeven deed,ik noem geen naam,omdat ik niet weet of het waar is ,dat is het geen wat ik bedoel.

Voorbeeld,een meubelfabriek in Oisterwijk daar werd in het programma van Tros beweerd dat er beton in de poten van de meubels zaten,de fabriek is failliet gegaan,en konden later een doorstart maken en bestaat nu nog steeds. Het was een grote leugen.(Je gaat geen eiken balken uithollen en er beton in storten, belachelijk)Zo kan je elk bedrijf kapot maken ,kijk maar naar de gevaarlijke bacterie,komkommer tomaten handelaren gaan over de kop , geen bacterie gevonden.....

honden page profiel KiriKiri

honden foto van Kiri

Ik lees je reactie.... ik snap dat je het daarmee vergelijkt. Als je kijkt naar de natuur dan eet een hond geen boterham of graan. Van graan ontstaat er sneller tandplak terwijl als je hond vlees geeft of zelf samenstelt wat zelfs beter is dan KVV zitten deze granen niet in. Bij zelfsamen stellen moet een hond ook beter kauwen en scheuren dan bij brokjes. Voor scheuren en knippen is het gebit van de hond gemaakt.
Voor veel honden is dat ook geen probleem en worden met brokjes gewoon oud. Maar sommige honden zijn allergisch voor graan. Glutenallergie. Een van de verschijnselen zijn slechte huid/vacht...bv schilfers. Vandaar dat hier ook naar vers vlees wordt gerefereerd. Veel medische problemen komen af van brokjes omdat veel honden er niet zo goed tegen kunnen.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

irene
Het gaat mij er niet om wat een ander van brokken vindt, het gaat mij om het feit dat honden met klachten eerst eens versvlees moeten proberen omdat het een zichtbaar feit is dat veel honden, zoals ik al eerder zei hier van opknappen en meestal van alle klachten afkomen.
Waarom dan met brokken blijven tobben.
Het is ook niet alleen het graan in brokken is meestal wel de grootste boosdoener, maar er zit nog zoveel meer in, en als je alles bij elkaar optelt kan het veel problemen geven.
Honden vroeger op de boederij aten met de pot mee, dit is nog beter als brok, want daar zit ook niet al die chemische troep in.
Feiten zijn verhalen van mensen die het zelf hebben ondervonden en dat zijn toch de meest betrouwbare feiten.
Op dit forum alleen al heel veel succes verhalen.
En inderdaad de media kan een bedrijf breken en maken dat is zo, maar de fabrikanten van de dierproeven zijn met film en al op televisie geweest en dat zegt toch genoeg, als het gefilmd is dan heb je toch bewijs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schilfers!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond is een honden hater
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^