Probiotica

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Op dit forum, op Barfplaats en in een aantal boeken over vers vlees voeren kom ik regelmatig tegen dat Probiotica wordt aangeraden.

Het zou bevorderend zijn voor de weerstand. Dat hoor je ook de producenten van Yakult enzo zeggen in de reclames op tv. Maar ik ben er eigenlijk behoorlijk sceptisch over.

Niet alleen door deze reclames, maar o.a. ook door een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde:
http://www.keuringsdienst.nl/page/940/nl

Binnenkort heb ik een interview met prof.dr.ir. Wouter Hendriks, hoofd van de Animal Nutrition Group aan de Universiteit van Wageningen. Ik zal hem deze vraag ook voorleggen.

Ik vind niet dat we zomaar onze honden dingen moeten geven wat claimt gezond te zijn, maar waarvan dat eigenlijk helemaal niet is bewezen. Aan de andere kant lijkt probiotica geen schade aan te richten. Ik weet het niet, dus tot het interview ben ik erg benieuwd wat de meningen zijn van jullie over Probiotica.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probiotica" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je zelf een goeie gezondheid hebt, dan heb je deze dingen totaal niet nodig, dat geld ook voor je hond, goeie gezondheid ? niet nodig, is het zo dat je hond darmproblemen heeft, is het te proberen, het is niet schadelijk.


yoghurt doet ook wonderen, en pens bij een darm probleem ook. het ligt er vaak aan wat heeft je hond ?

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

:-) Ik zie het vaak voorbij komen. Goed om de uitleg van jou te horen, maar blijf sceptisch.

Ik voer mijn hond vers. Stel alles zelf samen. Raaf is gezond, dus probiotica voeg ik niet toe. Maar weet niet of ik het wel zou doen als hij darmproblemen krijgt.

Jij wel?

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

even heel snel (je mail beantwoord ik later wel, want moet nu snel weg ;-) )

Ik gebruik probiotica als Pim net een antibiotica kuur heeft gehad. Daarna krijgt hij namelijk altijd diarree, als ik hem geen probiotica geef, duurt dat een week. Met probiotica maar 1 dag.

Maar ja, hoevaak krijgt Pim nou zo'n kuurtje??? Inderdaad bijna nooit. En anders geef ik hem kefir; dit zijn plantjes die je in melk doet en dan krijg je een soort yoghurt/karnemelk achtig iets ;-)

Dus nee, ik ben er niet sceptisch over, maar het is niet iets wat ik altijd standaard zal voeren, want wat heeft het dan voor meerwaarde??? Volgens mij heeft een 'lekkere' penslap hetzelfde effect...

ps. leuk dat je naar wageningen komt!!! ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik gaf helemaal niets anders behalve puur het rauwe vlees, al die extra's heeft een gezonde hond naar mijn idee helemaal niet nodig..

Hier heb ik 1 keer probiotica gegeven (de poeder van PrimeVal), omdat Bijou haar darmen van slag waren door de vele medicatie.
Met 2 weken poeder was het weer helemaal in orde, en ik merkte echt veel verschil, geen rommelende darmpjes meer.

Maar dit was wel met een reden dus, waarvoor ik hier gekozen heb.
Verder ben ik ook vrij sceptisch over al die toevoegingen die men zelf erbij gooit, of dit echt veel beter is voor de gezondheid.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel 3 doggies

honden foto van Angela en Diesel

het hangt ervan wat voor merk probiotica je neemt.
Er is goede, gevriesdroogde kwaliteit en je bv yakult, actimel ed.
De hoeveelheden in yakult ed zijn bijna te verwaarlozen.
ook biogarde yoghurt is niet veel beter.

er is dacht ik in het programma kassa een heel stuk geweest over actimel. ze maakte reclame voor dat het je weerstand zou verhogen en zoniet, dan kreeg je je geld terug.
ze hebben actimel helemaal uitgeplozen en er bleek nauwelijks iets van probiotca in te zitten. de hoeveelheden waren zo laag.
als consument wordt je gewoon belazerd.dus over die merken mag je idd sceptisch zijn

je moet goed opletten, welke je koopt. maar een goede heeft absoluut een positief effect op de darmflora (de goede bacterien), waardoor de weerstand verhoogd wordt.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Bink krijgt op aanraden van mijn homeopatisch dierenarts probiotica om zijn weerstand te vergroten. Hij doet het er goed op.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

"Een goede weerstand begint bij je darmen".
Dit is een uitspraak van een bekende fabrikant!
Het is ook zo, als je darmflora, met de daar behorende GOEDE bacteriën, in balans is, zijn de voedingsstoffen goed opneembaar waardoor er een goede weerstand wordt opgebouwd en er een afweer is tegen ziekten, bacteriën en virussen.
Ook is men dan energieker en vitaler!
Bij stress, veranderingen, medicatie en antibiotica wordt de darmflora aangetast.
Als bv een antibiotica nodig is voor het bestrijden van de op dat moment aanwezige slechte bacteriën worden ook de goede bacteriën gedood die dus wel nodig zijn!
Dan wordt het immuunsysteem aangetast en de weerstand gaat omlaag waardoor er geen bescherming meer is tegen ziekten, andere bacteriën en virussen en er allerlei klachten ontstaan als;
Futloos, vermoeid, diarree, obstipatie
Haarverlies, huidklachten, jeukklachten etc. etc.
Omdat men in eerste instantie niet weet waar die klachten vandaan komen gaat men naar huis,- of dierenarts en worden er medicijnen voorgeschreven waardoor het allemaal NOG VEEL erger wordt en ben je veel verder van huis!
Overigens, bij antibiotica kuur KUNNEN jaren later nog van deze klachten ontstaan.
De goede bacteriën die gedood zijn komen nooit vanzelf terug dus is het op te lossen met het nemen/geven van probiotica, oftewel goede darmbacteriën.
Het is dan wel heel belangrijk om de gevriesdroogde variant te nemen en niet dat wel bekende drankje;
de goede bacteriën die daar in zitten worden in de maag door het maagzuur aangetast en KOMEN dus niet eens in darmen om DAAR opgenomen te kunnen worden...

Ik hop dat het een beetje duidelijk is en wellicht heb je er iets aan!

Groeten Francisca

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Er is wel degelijk humaan onderzoek gedaan naar de werking van probiotica. Er is bijvoorbeeld al wat jaren bekend dat het toevoegen van probiotica aan for god sake zuigelingenvoeding enorm grote voordelen biedt om exceem en koemelkallergie te drukken. Ik ben geen voorstander van het 'zomaar' toevoegen van probiotica aan voeding en zou liever zien dat men een voeding geeft met zo min mogelijk gepasteuriseerde toevoegingen en vooral van verse hoogwaardige kwaliteit. Dan was er ook geen probiotica nodig om op te peppen wat in beginsel al fout is aan standaard voeding. Voor sommige ongezonde mensen/dieren kan probiotica echter erg nuttig zijn. Maar het gebruik er van......dat zou beperkt moeten worden. En dat staat niet op zo'n pot. Afbouwen na een week, dan om de paar dagen en vervolgens 2x per week, indien nodig. In tijden van ziekte werkt probiotica wel degelijk bij honden (en mensen), is mijn ervaring.

" Ik vind niet dat we zomaar onze honden dingen moeten geven wat claimt gezond te zijn, maar waarvan dat eigenlijk helemaal niet is bewezen. Aan de andere kant lijkt probiotica geen schade aan te richten. Ik weet het niet, dus tot het interview ben ik erg benieuwd wat de meningen zijn van jullie over Probiotica. "

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Een hond heeft een heel andere darmflora als een mens. Ik geef haar dus geen yakult o.i.d. Wel krijgt ze vuile pens. Dat is probiotica voor een hond.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik ben wel benieuwd wat jouw interview oplevert. Is het onafhankelijk of verbonden aan een bedrijf? Wageningen werkt vaak in opdracht van producenten.

Even een aantal gerichte studies opgesnord.
Als bepaalde probiotica (niet uit yoghurtjes, maar uit gevriesdroogde poedervorm) niet zou werken, zou het ook niet wereldwijd worden opgenomen in de database studies van de veterinaire colleges en publicatiesites zoals PubMed.

Zomaar een gooi:

http://vmutpp.vu-wien.ac.at/vuw/fodok/suche.publikationen_mug_autoren?sprache_in=en&menue_id_in=102&id_in=&publikation_id_in=62614

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16776464

http://www.rvc.ac.uk/Research/Labs/Allenspach/Research/Probiotics.cfm

Probiotica in commerciële diervoeding (hier sta ik dus absoluut niet achter en het is ook 'bewezen' dat dit niet het effect heeft in tegenstelling tot de gerichte supplementvormen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC340078/

http://skeptvet.com/Blog/2010/11/encouraging-studies-on-probiotics-for-canine-diarrhea/

http://www.sumobrain.com/patents/wipo/Lactobacillus-paracasei-weight-control/WO2009138448.html

honden page profiel EsmeraldaEsmeralda 3 doggies

Mijn Sherpa krijgt wel een probiotica via dierenkliniek Kortenoord voorgeschreven omdat als ik hem dat niet geef dan vreet hij dag in dag uit poep. Ik ben 2 jaar bezig geweest met allerlij dierenartsen en voeding soorten om het te verhelpen hij was uiteindelijk meer dood dan levend en toen kwam ik bij kortenoord terecht. Nu geef ik hem die ene lepel korrels per dag over zijn voer en hij eet totaal geen poep meer. Ik heb het ook met pens en alle vers vlees varianten geprobeerd maar wat ik ook deed dat hielp niet en dit helpt wel.
Ik denk dan wel als mijn hond 24 uur per dag aan de diaree is zonder dit middel doordat hij alle poep van straat eet of ik geef hem een probiotica 1 x daags dan is de keuze voor mij wel gemakkelijk te maken na eerst bijna 2 jr sukkelen.
Ik geloof wel dat er in probiotica soms iets ontbrekends kan zitten wat een hond misschien niet uit zijn dagelijkse voer kan halen. Ik vergelijk het een beetje met mijzelf. Ik heb ook elke dag medicatie nodig voor mijn darmziekte (crohn) en mijn berner dus ook en ik zie dat het helpt dus waarom niet ? Het is homeopatisch wat ik hem nu geef.
Groeten
Esmeralda

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

" Ik ben wel benieuwd wat jouw interview oplevert. Is het onafhankelijk of verbonden aan een bedrijf? Wageningen werkt vaak in opdracht van producenten. "


Bedankt voor de links.

Ik doe het onderzoek/interview onafhankelijk, als onderzoeksjournalist. Dit is begonnen uit eigen interesse, maar ik zie steeds meer het belang er van in om het op papier te zetten en uit te geven. Zo ver ben ik nog lang niet en ik publiceer niets zonder medeweten van bron + bronvermelding (voordat hier misverstanden over ontstaan). Is het zover, dan zal ik het zeker laten weten.

Ben in elk geval blij met jullie reacties en motivaties om wel probiotica te geven. Ik kom er graag meer over te weten, want ik weet er nog te weinig van om er een oordeel over te vellen.

Het interview focust zich op de meerwaarde om je hond vers te voeren ipv prefab brokken. Hendriks heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en veegt behoorlijk de vloer aan met diervoederproducenten. Met het onderwerp 'vers voeren' kom ik steeds meer aspecten tegen, waaronder dus de probiotica en alle gezondheidsclaims.

Dit is allemaal nog in de oriënterende fase, maar ik hou jullie op de hoogte zodra ik meer weet. Mits daar behoefte aan is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je zou hem eens kunnen vragen naar zijn mening over inadequate voeding en 'degeneratie'. Dit is nl. ook al een tijdje van toepassing op de mensheid, laat staan hoe dieren onder inadequate voeding lijden.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

dat lijkt me wel een heel interessant onderzoek.

ik hoop dat je ons op de hoogte wil houden van je bevindingen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probiotica" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: op zij leggen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^