Geven jullie wel eens toe aan jullie hondjes!! (aandacht enz)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hai..

Nu proberen we hier altijd de juiste regels te handhaven omtrent hierachie.. En tot nu toe zien wij nog geen problemen in het gedrag.. Al probeer ik sneller weer te kijken naar die onbewuste signalen die een hond uitvoert om toch zonder dat je het beseft 2 stappen boven de lader is gekomen..

Laten we even het voorbeeld nemen..

De meeste honden van dominante aard zijn niet zozeer dominant.. Maar hebben een goeie aanleg om leiding te geven. En zullen dit dus ook snel willen doen

Bij deze honden treed je consequent op en laat je de hond iets doen om iets gedaan te krijgen..

Het ultieme voorbeeld is:

Mensen laten hun hond zitten voor een aai.. Terwijl sommigen het onzin vinden om een hond iets te laten doen voor de aai.

Je ziet dan gauw dat die honden een ooitje met je nemen en dus op een voor ons aangezicht een lief gebaar naar je toe maken om die aai te krijgen.. Zijn kop onder je arm duwen..


Onbewust ga je daar op in.. Waardoor je hond het dus voor elkaar krijgt om dat van je te eisen.. Terwijl hij weet dat het niet mag in de hierarchie.. (testen)

Maar nu heb ik een vraag...

Tyson neemt leiding als hij daar de kans voor krijgt.. Maar heeft zich ter bij neergelegd een volger te zijn.. En doet niks in huis wat niet mag..behalve als wij het zeggen. Buiten zullen we nog even een tikkeltje consequenter moeten zijn. Omdat meneer niet altijd de aandacht heeft waar wij om vragen.. Alhoewel het ook een uitzondering is.. Wij hebben ook wel eens geen zin!

Maar nu doet tyson ook wel eens naar mij toekomen om een aai te halen.. En onbewust trap ik daar natuurlijk gewoon in.

Maar het is toch niet altijd een ramp om die aai te accepeteren.. zonder dat hij er wat voor hoeft te doen? Hij heeft er op dat moment echt de behoefte aan.. en ik vind het dan ook weer wat te ver gaan om hem daarvoor dan altijd maar te laten zitten..

Zijn meer mensen die erin trappen? Of zijn jullie altijd waar, hoe en wanneer consequent naar jullie hond toe?


Liefs,

nynke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geven jullie wel eens toe aan jullie hondjes!! (aandacht enz)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

ik vind dat Syco af en toe ook best bij mij mag komen voor een aai!

maar niet altijd!

tja wat ik ook weleens "fout" doe is als hij op de grond bij mn voeten ofzo ligt en hij kijkt me met grote ogen aan dan ga ik altijd even bij hem liggen!

Met Daena moet ik helemaal oppassen omdat het nog zo'n klein dingetje is pak je haar snel even op! ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja precies ik snap precies wat je bedoelt..

Ik heb het dan ook niet over altijd.. Maar ik bedoel een hond mag toch ook wel eens even een lekkere knuffelbeurt krijgen zomaar uit het niets..

althans ik betrap me er snel genoeg op hoor dat Tyson en Chicky dat krijgen..

Of bevestig ik daarmee dat ik makkelijk om te leggen ben om de leiding weg te geven?

Liefs

Nynke

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ja, ik trap hier wel eens in. Falkor doet niets, zonder dat hij daar toestemming voor krijgt. Binnen gaat die goed. Buiten moet ik toch consequenter zijn, al moet ik zeggen dat hij het erg goed doet.
Falkor moet van mij zitten wil ik hem een aai geven als ik thuis kom. Dit doe ik met Joy ook, de knuffelhond, moet toch zitten of af wil ik lekker met haar gaan knuffelen.
Ik probeer zo consequent mogelijk te zijn, binnen, buiten, op visite en als er visite hier is. Maar het lukt mij niet altijd 100%. En dat is dan vooral bij de laatste twee (visite).
En ja binnen val ik ook wel eens voor dat lieve koppie die zo naar mij kijkt. Maar toen Falkor puber was, moest hij toch écht zitten voordat hij die aai kreeg hoe lief hij ook keek, omdat ik merkte dat hij toch bleef testen.

Ik denk, dat zolang jij en de hond duidelijk hebben dat jij de baas bent, het niet erg is als je er af en toe aan toegeeft om die aai te geven. Als het maar duidelijk is wie de baas is.

Liefs,

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja en dat is hier wel heel erg duidelijk het geval.. Ondanks dat Tyson aardig dominantie beheerst.. Komt hij in lage houding naar me toe.. Onze band is ook vrij sterk.. En ik ken hem door en door.. En dat idee heb ik ook andersom.. hij kent mij ook door en door..

Vandaar dat ik de touwtjes soms sneller laat vlieren.. Als pup werd hij hoe lief ook super consequent opgevoed.. Dus wat eens mag- mag altijd wat nooit mag mag nooit.. Strikte regels between ja en nee..

Maar nu hij het allemaal zo goed doet.. Binnen de seconde voert hij een bevel uit! Laat ik de touwtjes dus ongemerkt wel eens vlieren..

Maar geef ik hiermee niet bloot dat ik dus in bepaalde situaties toch zwak ben als leider.. Een hond heeft meestal feilloos door wanneer hij denkt de touwtjes in handen te nemen..

Soms vraag ik het me wel eens af!

Ik ondervind er absoluut geen last mee.. Hij moet nog altijd zitten voordat hij mag eten.. eEn mag pas op het vrij commando de deur uit..
Du
vandaar dat ik het me afvroeg.

Liefs,

Nynke

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nee hoor volgens mij als hij graag een aai wil en jij vind het fijn om hem die aai te geven op dat moment is hij heus niet ineens "een trapje hoger op de ladder".

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat het in een relatie tussen hond en mens het niet voortdurend draaid om rangorde en toen ik ditvolgende stukje tegenkwam over de nieuwste inzichten hierover was ik erg blij omdat het precies naar mijn smaak geschreven is en nog gebaseerd op een wetenschappelijke studie ook. :-)

http://www.doghouserock.nl/training/dominant.php

ik heb het al eerder geplaatst maar ik vind het zo'n geweldig stukje dat ik gewoon de link nog maar eens plaats.
Vaak lees ik in antwoorden op problemen een toon van Jij bent de baas, en de hond probeert jou de baas te worden,gewoon die opmerking staat me al tegen. Ik denk veel liever in andere termen. En het is zoveel relaxter als je niet steeds hoeft te bedenken of de hond voortdurend uit zou zijn om het leiderschap over te nemen.

Volgens mij gaat het er gewoon om, om een goede relatie te hebben met je hond, gebaseerd op respect en vertrouwen. Het is inderdaad zo dat wij als mensen bepalen welk gedrag we van een hond accepteren en welk gedrag wij ongewenst vinden. Dit is een hele verantwoording naar de hond en andere mensen en andere honden toe. En ja opvoeden hoort daar natuurlijk bij, maar liefdevol en met respect zodat de hond dit naar ons toe ook vertoont.

Dus om antwoord op je vraag te geven ja hoor van mij krijgt ze die aai ook als ze erom vraagt, als het mij uitkomt dan en gelukkig is dat tot nu toe zo geweest, en ik geniet er nu dubbel van omdat ik niet meer bang ben voor een rangorderprobleem. :-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Dat heb je echt prachtig verwoord Dobry.. En die link is echt manifiek die had ik al eens eerder gelezen..

zo mooi hoe je hem omschrijft.. Want dat is inderdaad het geval.. Toen Tyson een pup was deden we alles volgens het boekje.. Maar nu de relatie tussen hem en mij zo goed is.. (hij kan aan mijn ooguitdrukking alleen al zien in welke mood ik verkeer)

Vind ik die aai voor hem dubbel en dwars verdiend.. We knuffelen dagelijks.. En hij krijgt zijn dagelijkse borstelbeurt.. En daar geniet hij van!!

En als hij dan nog meer wil.. Hoef ik alleen maar klaar te zeggen en meneer gaat gewoon af.. Hij weet gewoon precies hoever hij wel en niet kan gaan..

Dus vind ik reacties als eerst zitten voor een aai altijd een beetje overbodig.. Want net wat je zegt.. Zolang de verstandshouding goed is.. Dan weet je ook veel sneller wanneer ze iets anders bedoelen!

Liefs

Nynke

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Hallo
O zeker trap ik hier ook wel eens in marja het is soms ook zon schatje
Liefs Yvonne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik aai Zoë ook gewoon lekker uit het niets, gewoon omdat ik dat wil :-D
En Zoë komt ook bij mij om aandacht te vragen, soms om me te lokken voor een spelletje, en soms om een aai over haar bolletje. Niks mis mee naar mijn bescheiden mening.

En nu ga ik die link eens even lezen van Dobry.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja precies, Tyson is zo goed opgevoed en voelt jou zo goed aan, dat is ook een band die je opbouwd samen, hij weet precies wat hij aan jou heeft en jij weet precies wat je aan hem hebt, en ik geloof er echt heilig in dat een hond ons mensen niet betrekt in zijn hondse rangordebeleving, maar dat is mijn mening.

Nogmaals volgens mij is een goede hond/mens relatie gebaseerd op respect en vertrouwen. En jullie hebben dat bereikt. Perfekt dus :-) Wat een prachtige indrukwekkende hond is het trouwens!!

honden page profiel Icci & Tayka Icci & Tayka 3 doggies

honden foto van Icci & Tayka

van de eene kant ... hangt het mss wel een beetje af van het ras.. en karakter van de hond...

een jackrussel..bijv. is al een hevig type.. dus daar zou ik niet al te snel aan toegeven...

tis ook mss de manier hoe de hond je kan uitdagen of je opstang wilt jage,..juist die dinge geef ik dus niet aan toe..

onze honden.. worden wel verwend.. maar consequent opgevoed. als ik nee zeg.. is dat ook nee.. 2 kansen.. en anders buite afkoele en alles opnieuw.. normaal gebeurd dat niet.. maarja..

:-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Dankjewel.. Ja hij is nog echt de imposante rottweiler.. De fokker waar hij weg kwam fokte nog echt met het oude rasstandaard.. Als je nu naar de rottweilers van nu kijkt.. Is al dat imposante weg.. Is wel jammer! Want dat vind ik juist zo prachtig..

Enne die hond van jou ben ik ook dol op.. Die ogen!! Echt mooi.. Hij lijkt op de zwarte wolf hihih..

Ben het zeker met je reactie eens Dobry!! Je legt het heel erg mooi uit :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja idd ik ken geen Rottweiler die er zo imposant uitziet als hij. :-)

Dankje, ja Lola lijkt soms echt op een wolf, verschillende mensen hebben me al aangesproken wat voor ras het is omdat ze er ook zo een willen haha. Mijn laatste idee is dat ze wel veel weg heeft van de Beauceron, sinds ze wat afgeslankt is heeft ze niets meer weg van de Rottweiler wat ik eerst dacht dat ze daar een kruising van is, maarja dit ff oftopic :-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

wij zijn best consequent allemaal maar als Roos komt en iemand aankijkt met die vertederende oogjes.. ja.. kan je toch geen nee zeggen? :-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Met Tyson en chikcy vindt ik me zelf wel goed bezig alleen met kleine pupsel queeny o my god die kan alles gedaan krijgen met mij, dat kleine dingkje met pretoogjes O-) brr to cute

Groetjes Dorien

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hij heeft zo'n leuk vachtje trouwens Dorien :-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Wie Queeny?? jaa met dr schattige krulletjes en dan dat kopje van dr als ze ondeugend is dan kijkt ze me aan en dan gaat ze gewoon door ooh zo sneaky maar oh zo lief brr haha

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Is dat haar puppy vacht? Echt onzettend lief zoiets heeft Roos nooit gehad. O-)

Hmm ja pups zijn altijd zo héérlijk ondeugend :-D

groetjes

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja ik denk wel dat het haar puppyvacht is ik hoop wel dat ze dr krulletjes behoudt dat zou ik wel zeer lief vinden!
nee chicky had ook geen krulletjes en de rest van de pupsels ook niet allemaal ruwharig en strak op nog 2 pupsels na dan die hebben ook krulletjes.

Ja maar stel je voor roos met krulletjes nu?? O-)
hihih
groetjes

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Hahaha dat zou een gaaf ras zijn O-) Maar dat wordt vast weer benoemd tot een dalmadoodle ofzo O-)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Merk dat ik soms een stapje terug moet..
Dan begint ze weer met trekken aan de lijn etc...dus merk dat ik als ze eenmaal perfect luistert meer toe laat en ze er dan van profiteerd door b.v. toch op de bank te gaan enzo...

Maar stapje terug en neits aan de hand

honden page profiel Betty LangenbergBetty Langenberg 3 doggies

honden foto van Betty Langenberg

Echt prachtig verwoord Dobry!
Toen Arak nog klein was, heb ik hem heel consequent geleerd hoe hij zich te gedragen had, met veel liefde en respect.
Nu hij een fijne vrijbuiter geworden is, laat dit zich duidelijk zien.
Hij is weliswaar een vrijbuiter, maar ook gehoorzaam. We laten elkaar met rust als we dat willen. Hij gaat onder het bed liggen, waar ik niet bij kan komen, of ik vertel hem: genoeg! en dat is het dan. Maar verder.. als hij lekker onder mijn voeten komt liggen, krijgt hij een dikke knuf, etc.etc.
Ja Dobry wat Arak en mij betreft gaat het vooral om vertrouwen.
En weet je, door dit geven en nemen heb ik een fijne zelfstandige, blije hond, die totaal niet dominant is.
*grijns* bij ons thuis is er maar 1 dominant, en dat is de oude kat Hitam.
groetjes Betty en Arak

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik kan Bo niet weigeren als hij komt buurten als ik op de bank zit, dan hangt hij over mijn benen, die op de salontafel liggen, heen en meestal heeft hij dan een speeltje, waarop hij dan naast mij op de bank sabbelt. Hij staat dan op zijn achterpoten. Dit kan hij wel een aantal minuten volhouden. Het geeft zo'n lief, knus gevoel....en idd als hij naast me gaat zitten, aai ik hem zonder dat ik er erg in heb ;-)

honden page profiel tanatana 3 doggies

honden foto van tana

als roedelleider houdt je altijd het initiatief. komt iets op een gelegen moment, zoals dit knuffelen b.v., dan aai je, komt het je niet gelegen, dan stuur je hem weg. alle handelingen met de hond hangen er van af wat jij op dat moment wilt. geef je je hond het initiatief dan loopt het vroeg of laat geheid uit de hand. dit wil niet zeggen dat je constant over je hond loopt te bazen. hij mag veel, maar altijd binnen jouw grenzen. m.h.gr. tana. :-D

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

ik trap overal en altijd in alles haha.

Zonder gekheid ... ik aai ze ook als ze naar me toe komen, ook ik ga bij ze op de grond liggen en ja, af en toe liggen ze bovenop me.
Maar! Ze weten dat ik de "baas" ben en als ik er genoeg van heb ... dan is het ook meteen klaar.

Als pup heb ik ze consequent opgevoed, nee is nee en ja is ja .. en zo gaat het nu nog.

Zolang een hond jou als de "leider" ziet, kan dit alles geen kwaad hoor.

Onze dame is ook dominant.
Ze mag op de bank liggen ... wat ook zooooooo fout is.
Maar als ik af zeg omdat ik er zelf op wil zitten of het bezoek, dan gaat madam meteen zonder tegensputteren ervan af.
Ze eten voordat wij eten ...
etc. etc.

Maar nooit heb ik hier problemen mee gehad.

Groetjes Debbie.




honden page profiel bolo2bolo2 3 doggies

honden foto van bolo2

Oeps Bolo heeft ook zijn eigen hoekje op de bank.

Sinds een paar maanden hebben wij een ander bankstel en hij heeft nog steeds zijn hoekje.
Alleen met het verschil dat er nu een kleedje onder ligt.

S'avonds zit ik dan naast hem en dan gaat het pootje heel voorzichtig naar mijn hand en ja hoor dan moet ik ff aaien.

En Bolo knort dan als een varkentje.

Maar komt er visite dan weet hij dat het kleedje zijn mand in gaat en dat is verder geen pronleem. Ook nooit geweest. Maar echt ik knuffel en aai hem als hij er om "vraagt"

Gr Rita

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Leuk om te lezen dat de meningen niet zo heel veel van verschillen..

Ik ben ook van mening dat je de signalen van je hond uiteindelijk gewoon leert kennen..

Vanmorgen was ik met Tyson en Chicky buiten aan het lopen.. Met Chicky is er niks op aan te merken.. En normaal met Tyson ook niet..

Maar ik merk meteen in welke bui meneer is.. De ik ben in een vervelende bui en ik doe wat ik wil.. Dus dan moet ik mijn strenge ik weer naar boven halen.... En hem tot de orde roepen.. En dat is bij hem helaas niet altijd met een koekje.. Ik heb hem even een beste tik moeten geven om bij de les te blijven.. En dan is het ook meteen goed! Haha ik vind het zelf ook niet leuk om te doen.. Maar hij weet gewoon shiet.. Als dat aan de orde komt is het gedaan met de pret...


Dan wil hij mij meetrekken naar een boom en PERSE plassen tegen die boom! Maar zo doen we dat normaal ook niet.. Hij heeft een route waar hij zijn plas mag uitstrooien.. Omfdat het anders niet leuk uitlaten meer is.. En dat is op de heen en de terugweg..

Maar als hij dan in deze bui is.. Moet ik echt zwaar conseqeant zijn om hem even te laten weten dat ik daar niet van gediend ben..

En als we dan thuis zijn komt ie laa kwispelend naar me toe alsof hij wil zeggen.. Ok sorry ik was een vervelend knaapje daarnet.. En tja dan heeft ie het alweer gedaan he..

Zolang hij met respect naar mij toe is.. Ben ik met volle respect naar hem.. Maar er zijn wel eens dagen dat ik ze soms wel eens achter het behang kan plakken.. Maar dat duurt hoogstens 5 minuutjes?

Liefs,

Nynke

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

brrrrrrr dat achter het behang plakken ken ik! O-)

ik denk zelf hoe meer je telkens ontzettend aan het nadenken bent over die rangorde verdeling hoe hoger de hond komt!omdat je er TE VEEL mee bezig bent!

je moet natuurlijk niet alles aan je laars lappen maar om nou constant achter mn hondjes hun reet aan te zitten vind ik iets te ver gaan ;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Ik moet heel eerlijk toegeven, ja, ik geef hem zijn aandacht:-)

Moet ook zeggen ik heb op dit moment ook niet het dominatie-probleem.

Ik heb het boek van Turid Rugaas gelezen (echt in 1 x uitgelezen) en zie sindsdien de tijd die ik met Lucky heb ook anders en probeer hem zich lekker te laten voelen. Of ik het altijd goed doe weet ik niet maar ik behandel hem nu meer zoals destijds mijn zoon toen ie klein was:-)

Dus m.a.w. ik geniet gewoon van hem op dit moment, ga misschien teveel op hem in maarrrrr het is ook zo´n schat;-)

gr. Esther

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel 3 doggies

honden foto van Thea/Rebbel

Hoi Nynke

Ik heb gelijk op reageren geklikt, omdat ik hier een goed gevoel bij heb, een gevoel van ja, gelijk even reageren :-D
Ik zeg JA dat mag :-D
Kleine uitleg ;-)
Ik trap ik ook wel eens in (maat 42) O-)
En 9 van de 10 x niet, dus dat houd in : dat ik voor 90 % consequent ben en laat haar dan heerlijk van die 10 % genieten ;-) :-D :-D

Liefs Thea

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geven jullie wel eens toe aan jullie hondjes!! (aandacht enz)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^