Tandplak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ondanks dat Paco KVV eet, en kippenbouten en kippen en eendennekken, en alleen "verantwoorde" snoepjes krijgt (gedroogde vis, runderoren, bullepees,... ) merkte ik dat Paco op zijn bovenste kiezen bruine aanslag krijgt...

Vandaag naar de dierenspeciaalzaak geweest en reinigingsdoekjes voor het gebit gekocht, plus hondentandpasta en een tandenborstel.
Net een gevecht geleverd en Paco's tanden gepoetst want ja, door dat rauwe vlees is hij VRESELIJK agressief O-). Not dus :-D

Zijn er andere dingen die ik kan doen zodat de tandplak wegblijft? Want ik wil niet dat hij tanden krijgt zoals mijn vorige hond :'( ...

Ik las ergens iets over een product dat je in het drinkwater kan doen maar weet de naam niet meer... :'(

Iemand een idee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tandplak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dat goedje raad ik je niet aan om in het drinkeater te doen.. :'(
Dan zitten spulletjes in die je niet in je hond wilt hebben...


Waarom breng je hem niet naar een trimsalon die ook het gebit schoon maken...
Ik had ook honden die niet door de baas in de bek lieten kijken terwijl ik op mijn gemak in alles rust de tanden kon reinigen...

Vreemde ogen dwingen.. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als eenmaal het tandplak weg is, kan je iedere avond voor het naar bed gaan poetsen, met een tandenborstel, als tie het gewend is is het klaar.

gewoon met een beetje pasta of water, een klein beetje zout in het water kan ook, en zelfs een elektrische tandenborstel is goed, wordt hier gedaan. maar eerst met de doekjes het tandplak weghalen, en dan regelmatig poetsen.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

een hond die KVV eet kan inderdaad ook tandplak krijgen als hij hier gevoelig voor is, dit kan je zelf poetsen, maar een goed vlees bot doet ook wonderen, ik bedoel dan een lekker goed bevleesd geitennekje, lamsrib met vlees, dus iets waar hij echt op moet kauwen en dat doet hij met zijn kiezen. Ook pakt hij dan gelijk de voortanden mee( snijtanden) want hij zal ook stukken vlees eraf proberen te scheuren.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady 3 doggies

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

maar moet je nu echt elk dag tanden poetsen van een hond ik doe die van mij niet elk dag tandpasta zeggen ze dat het voor de smaak is ja en de drinkwater geval het heeft mijn hond geholpen van een rekening van 100euro voor gebits reiniging bij da maar vraag me af wat er dan allemaal in zit voor slechte dingen

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Zijn de achterste kiezen bij Paco waar je een beetje bruine aanslag op ziet, net of hij te veel koffie drinkt

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Wat misschien kan helpen is wat appelazijn door het drinkwater, gaat tandplak tegen en is een uitstekende bacterieremmer.
Ook duivenmelkers gebruiken dit en paardenliefhebbers , die gebruiken het om bacteriegroei tegen te gaan in het drinkwater :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Zijn de achterste kiezen bij Paco waar je een beetje bruine aanslag op ziet, net of hij te veel koffie drinkt "


Dat heeft Dobby ook! Ik ga denk ik een tandenborstel voor hem kopen en af en toe even poetsen. Kijken hoe ver het daarmee weggaat.

Azijn zou ik zo snel niet doen eerlijk gezegd. Een zuur kan het glazuur aantasten en dan heb je nog geen oplossing.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Een hond mist verterings ensymen in zijn hond die wij dus wel hebben, waarom wil iederen die tijden peotsen en appelazijn toevoegen aan water, de dieren zoals duiven en paarden hebben toch een geheel ander systeem.
Waarom nou niet gewoon dat goed bevleesde bot.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

oeps hond = mond
peotsen=poetsen
een hele kip is natuurlijk wel heel goed, maar bijvoorbeeld een geitenrib of nek is minder zacht qua bot en daar gebruiken ze hun kiezen beter op ze schrapen ook als het waren met hun kiezen op hardere botten. ( geen dragende bot natuurlijk) Kippenbot hebben ze zo doormidden.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady 3 doggies

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

maar is het bewezen dat het help tegen plak want dan zouden ze net zo goed alleen dat kunne verkopen als het bewezen is ja dan zou ik het ok willen gebruiken om die manier maar kan dat alleen als hond op rauwvlees al staan

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb gemerkt dat Dobby zijn laatste kiezen niet echt gebruikt om te knagen. Een lap pens eet hij niet (rara). Alleen kvv geven is niet voldoende om tandplak weg te nemen. Misschien zelfs niet om het te voorkomen.

Ik geef wel 2 of 3 keer per week een bot, maar dat is blijkbaar niet afdoende. Vaker wil ik niet geven omdat dan de verhoudingen uit de hand gaan lopen.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Een lap pens gaat inderdaad als het even kan zo groot en vlug mogelijk naar binnen, maar een geitennek bijvoorbeeld is iets te groot om in zijn geheel door te slikken, daar zijn ze echt even zoet mee, en meestal gaan ze dan met hun kiezen er langs schrapen en de snij tanden om te trekken.
Uiteraard heeft de ene hond er meer last van dan de andere hond, Kauwt jou hond dus niet goed dan zul je inderdaad misschien zelf moeten poetsen.
En ja is je hond geen versvlees gewend, dan wordt een goed vleesbot misschien een beetje lastig. zoiets moet natuurlijk opgebouwd worden.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik heb ooit PlaqueOff gekocht, op basis van zeegras, maar Bo kreeg er diaree van, Collies hebben dat algauw. Het is poeder dat je over het eten strooit, het reduceert en voorkomt tandplak en slechte adem.

Nu heb ik vorige week een pensbotje gekocht en Bo die niet gauw ergens op kauwt, heeft een half uur geknabbeld en zijn tanden zagen er een stuk witter uit en zonder lichamelijke reactie. Dus ga ik dat eens 1x pw of per 2 wkn uitproberen.


honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, mijn meneer vreet dus geen grote dingen. Pens moet klein gesneden zijn, en botten ook niet te groot, anders laat hij het ijskoud liggen. Als ik het later aanbied, laat hij het ook liggen. Kleine botten eet hij wel, maar daar is het effect miniem van.

Ik vermoed dat het komt omdat hij het eerste jaar brok heeft gehad, en zowieso niet zo avontuurlijk is ingesteld qua eten. En aanleg heeft voor plak. Dan doe ik er zelf wel wat aan, het is niet anders.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

" Tja, mijn meneer vreet dus geen grote dingen. Pens moet klein gesneden zijn, en botten ook niet te groot, anders laat hij het ijskoud liggen. Als ik het later aanbied, laat hij het ook liggen. Kleine botten eet hij wel, maar daar is het effect miniem van.

Ik vermoed dat het komt omdat hij het eerste jaar brok heeft gehad, en zowieso niet zo avontuurlijk is ingesteld qua eten. En aanleg heeft voor plak. Dan doe ik er zelf wel wat aan, het is niet anders. "


Nala heeft precies hetzelfde. Wilt alles klein hebben. Nu kan ze ook niet tegen vlees maar wanneer we vlees gaan geven willen we ook eens een bot geven zoals een vleesbot. Maar de vraag is of ze dit opeet... Ze heeft wel eens een kalfspoot gehad maar toen kreeg ze diarree dus hebben we hem niet meer gegeven...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goed poetsmoment ? :-D :-D :-D

bestel bij lotgering een paar kilo pens, dan krijg je lappen, doe plastic handschoenen aan en geef je hond het grootste stuk lap .

vasthouden die lap, de hond gaat met de penslap door heel zijn bek heen en weer, hij wil het stuk uit je handen trekken, lukt niet, want je houdt goed vast. hahaha en dan wat gaat de hond dan doen ? juist kauwen, stop het in zijn bek, maar blijf het vasthouden, al zijn tanden komen aan de beurt, het schuurt het gebit schoon. :-D :-D :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog een goeie tip ? :-D en goed advies ?

cdvet tandverzorging..verwijderd gegarandeerd tandsteen/plak !!

reinigt en verzorgt de tanden en het tandvlees en werkt bij regelmatig gebruik de opbouw van tandsteen/plak tegen !!
slechte ademgeur wordt op deze manier ook voorkomen.

samenstelling...calciumcarbonaat-zonnebloemolie-theeboomolie-venkelolie-thijmolie.

gebruiksaanwijzing..
preventief wordt tandverzorging {cdvet} 2 maal per week gelijkmatig op de tanden en tandvlees aangebracht, verwijderd tandsteen!!

te koop bij..dierenwinkel nikkie te scheemda. telefoon nr ? kan je zo krijgen van me.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wordt bezorgd :-D :-D

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik wil die CD vet wel een keer proberen :-)

En ik heb deze voormiddag bij de apotheek zo een tandartsding besteld om zelf de tandplak weg te halen....

Ga ook lamsribben kopen, weet alleen nog niet waar. Net gevraagd bij de slager en hij had ze wel maar ze mogen dit van de wet niet meegeven :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lamsribben bestel ik bij lotgering. groot.

dierenvriendnikkie.nl [email protected]

telefoon 0597-592161

cdvet tandverzorging.

telefoon mag door gegeven worden, heb het net gevraagd, ze zitten naast mijn woning. :-D

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik ben benieuwd naar dat cd-vet spul. Laat je het resultaat weten? Daisy, 3 jaar, krijgt ook wat aanslag. Terwijl ze barft en dus elke dag 'knaagt' op bot, spiervlees of orgaan (ook penslap, alhoewel die vaak ook gewoon opgeslurpt wordt). Of vleesbot voor Paco gaat werken, weet ik dus niet, ik lees ook dat je dat al geeft.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady 3 doggies

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

nu had ik een vraag moet je nu elk dag tanden poetsen bij honden om problem tegen te gaan of kan het paar keer per week

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ 3 doggies

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Neem een stukje fijne gaasverband (gewoon bij de drogist halen)
Om je vinger heen winden en langs de tanden van je hond halen.
Goedkope en effectieve manier van tandenpoetsen bij je hond :-)

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady 3 doggies

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

" Neem een stukje fijne gaasverband (gewoon bij de drogist halen)
Om je vinger heen winden en langs de tanden van je hond halen.
Goedkope en effectieve manier van tandenpoetsen bij je hond :-) "

maar dat hoef je toch niet elke dag te doen of wel

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik het wel grappig vind.

Mijn hond heeft er ook last van en het is een brokkenhond. Normaal wordt hier altijd geroepen geef vers vlees dan is hij er zo vanaf. Maar kennelijk is vers vlees dus ook niet alles speelt aanleg ook een stuk mee. Ik heb het ook eens op het poedelforum na gevraagd omdat poedels nogal gevoelig zijn voor tandplak/tandsteen en daar waren gewoon mensen met 2 poedels die vers kregen en waarbij de een het wel kreeg en de ander niet. De tandplak/tandsteen dus het is ook een groot deel aanleg.

Bij Koda laat ik het door de trimmer verwijderen die moet daar toch geregeld naar toe. Hij heeft bij zijn achterste kiezen ook aanslag maar dit zit bij hem in zijn tanden dus niet op het glazuur daar kan je dus niets mee.

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ 3 doggies

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

"
maar dat hoef je toch niet elke dag te doen of wel "


Nee, hoeft niet elke dag hoor. Honden krijgen vaak ook nog botten en kongspeeltjes om op te knagen etc.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Perro had een vreselijk gebit maar heeft tot zijn 15e brokken gegeten, ik zag wel verbetering met de KVV.

Natuurlijk is het voor een stuk aanleg, ik had vroeger 2 katten, ze aten exact hetzelfde en de ene had toen hij stierf op zijn 16e nog steeds spierwitte tandjes, de andere had van zijn tweede al verschrikkelijke aanslag...

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady 3 doggies

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

"

Nee, hoeft niet elke dag hoor. Honden krijgen vaak ook nog botten en kongspeeltjes om op te knagen etc. "


hoe vaak moet je dan per week

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ 3 doggies

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Ik zelf ga er flexibel mee om. De ene keer doe ik het vaker als ze niet veel hebben gekauwd op een bot bijvoorbeeld.
De andere keer hebben ze een bot gehad en dan doe ik het weer minder (1 x) of tot een week niet.
2 x per week vind ik een mooie richtlijn, mits ze niet veel op een bot hebben geknaagd. Tandvlees krijgt dan weer rust en dan ff weer poetsen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tandplak?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^