Wanneer en hoe weet je of je hond het goed doet op een brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Sinds ze puppy zijn kregen ze Royal Canin, wist niet dat het niet zo goed was omdat het was aangeraden door de fokker en de dierenarts. Na veel gelezen te hebben had ik dan toch besloten om een andere brok te kiezen die op zijn minst beter zou zijn als royal canin voor mijn honden. We zijn nu sinds bijna 2 weken overgeschakeld op Naturis HE een nieuwe geperste brok waar nog niet veel over bekend is, maar werd ons aangeraden door de verkoper (heeft ook andere, duurdere merken) dus ik dacht, laten we dit dan proberen. Nu eerst hadden ze 2 dagen diarre. Dat is toen overgegaan, maar nu de vergelijking met hiervoor. De kleur is heeeeel anders. Op royal canin was het bijna oranje-achtig, nu is het echt heel donker bruin (wat er toch gezonder uitziet). Nu had yaco na een week ineens terug diarre en hij heeft ook echt gigantische grote hopen nu, ik krijg ze niet meer opgepakt met één zakje. Toen begon ik weer te twijfelen. Is het nu wel beter? Hij ziet er niet echt beter uit of anders, hij gedraagt zich ook niet anders. Ik had gehoopt dat hij wat levendiger ging worden, maar dit is dus niet. We zijn bijna door onze eerste zak heen en had er 2 besteld dus ik kan na een maand terug veranderen als het moet, maar ik weet niet goed of hij nu wel of niet beter af is met dit voer. De andere mogelijkheden in die winkel waren farmfood en markusmuhler.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer en hoe weet je of je hond het goed doet op een brok?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Van brokken zijn de betere merken orijen, acana, taste of the wild. (via internet te bestellen), evt + dogloversgold of fish4dogs.
RC is niet erg goed, voornamelijk door de chemische toevoegingen. Maar Naturis bevat geloof ik ook gewoon een boel graan die er gewoon aan de achterkant uitkomt.
De kleur klinkt idd een stuk beter.

Als een hond van een slechte op een goede voeding overgaat, merk je de 1e 6 weken vaak wat ontgiftingsverschijnselen (verharen, stinken, traanogen bv.)
Maar ik weet niet of de overgang van RC naar naturis een enorm verschil is weet ik niet (ken naturis brok niet).

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

De reden dat ik naturis had genomen is dat ik een geperste brok wou omdat ik wou gaan combineren met kvv een aantal dagen per week. En ze zeiden me dat dit beter was... . Maar zoveel geperste brokken zijn er niet en er zit bijna allemaal graan in heb ik de indruk... . Ik wou echt eerst weten of ik een goede geperste brok had voor ik het ging combineren met de kvv, dus voorlopig was het nog enkel brok dat ze kregen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Op zich mag een andere brok ook wel. Zeker als je bv brok en kvv dagen gaat doen.

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

hier krijgen ze nog royalcanin brok sochtends en savonds vlees..

hoe kan ik zien dat mijn honden het er goed op doen?

mooie vacht, goede ontlasting,geen tandsteen en een goede conditie..



honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Dat is juist waar ik me zorgen over maak. Mooie vacht, denk ik wel, maar eigenlijk geen verschil met royal canin tot nu toe. Goede ontlasting, ja zie verhaal boven, tandsteen heeft hij meer, maar dat kan nog niet te maken hebben met de verandering van brok, dit is denk ik omdat we, sinds we een tweede hebben, minder vaak een bot geven omdat we ze dan steeds apart moeten zetten, en ja, goede conditie, ik denk dat ik de enige malamute in de wereld heb die echt alleen maar heel de dag slaapt, wat ik er ook mee doe. Slapen, slapen, slapen, ... . Had gehoopt dat dit ook zou beteren door ander voer. Kan misschien nog komen van het moment dat de kvv er bij ga geven.
Veel van de merken op die website "hondenbrokvergelijksite" zijn zo moeilijk te verkrijgen, de beste (die op kop staan) zijn allemaal uit duitsland te bestellen... .

Van orijen had ik gehoord dat het eiwit percentage te hoog is voor yaco. Omdat het een niet erg actieve hond is zou hij dit niet verwerkt krijgen, en die persoon had dan de ervaring dat ze daardoor uitslag kregen, ... .

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij geven ze Energique en rijst met kip van proplan en ze hebben ook een mooie vacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees van je dat je de brok niet zo best vind. geen energie geen fut.

je wilt overgaan op kvv, ga dan over. begin er aan, zeker als je hond het niet goed doeet op de brok.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Goede vraag. Waarin ik erg het verschil merkte wat betreft ''goede'' brok en ''slechte'' brok was de vacht en ogen.

Op de slechtere merken krijgt Bijou een doffe gloed over haar vacht, alsof er stof op zit zeg maar, en ze heeft meer traanogen.
Toen ik overging op een betere brok met dus een hoger vleespercentage en bijna geen graan ging de stoflaag weg en kreeg ze een mooie glanzende vacht, traanogen gingen weg.

Uiteindelijk ben ik overgestapt op 100% KVV, en alle pluspunten ontwikkelden zich nog meer.
Dat zijn dus de punten waarop ik zie of een brok of bepaald merk het wel of niet goed doet bij haar.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

"

hoe kan ik zien dat mijn honden het er goed op doen?

mooie vacht, goede ontlasting,geen tandsteen en een goede conditie..



"


Zoals Mariska het hierboven omschrijft zo zie ik het dus ook :-D

Wat misschien ook een goede brok is voor aktieve honden - tenminste waar ik veel over hoor hier in Duitsland - is Josera hondevoer. Hoor hier goede verhalen over en zie mooie, gezonde honden die het dus goed op deze brokken doen.....

Maar zou zeggen ga vooral op je eigen gevoel af....

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik zie gewoon geen verschil met de vorige brok 'royal canin" en deze zou toch echt al beter moeten zijn als royal canin... . Dat vind ik zo spijtig, ben al weer aan't zien voor een andere.

Yaco is juist helemaal geen actieve hond, wat ook de reden is dat ze mij afraden om Orijen te geven.

En ik wou KVV gaan geven, maar slechts enkele dagen in de week omdat ik het gewoonweg niet kan betalen om het ze alle dagen te geven. Ik weet niet hoe sommige mensen met grote honden dat doen, die eten veeeeeel meer KVV als brok en het is dan ook nog ietsje duurder. Heb echt al berekeningen zitten doen om iets te vinden wat zo goed mogelijk is, binnen het budget. Het is niet dat ik er geen geld voor over had, royal canin was ook zeker niet goedkoop voor mijn 2 sloebers, maar het 3 dubbele nog eens gaan geven, vond ik een beetje te veel.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

wat ook wel gezegt mag worden:
er zijn ook honden die het wel gewoon goed doen op royal canin en waar je inderdaad geen verandering zal zien als je andere brokken gaat voeren..

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

onze honden doen het goed op Royal Canin..

maar ons vlees is overegens veeel goedkoper dan een zak brokken bij ons..

voor een 20 kilozak betaal ik 30 euro
voor 20 kilo vlees betaal ik 10 euro..

en ja, we voeren erg goed vlees, combinatie van pens/hart/vlees

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Is het een KVV dat je geeft of is het gewoon rauw vlees dat je voert? Ben wel heel benieuwd! Als ik een KVV kan vinden voor die prijs dat van degelijke kwaliteit is ben ik zeker bereid het te geven!! Wat ik heb gevonden zijn allemaal kvv's tussen de 2.5 euro en de 4 euro per kilo!!

honden page profiel mariskamariska 3 doggies

honden foto van mariska

het is gewoon vers vlees..
de reden dat wij het zo goedkoop inkopen is omdat het niet via de winkel gaat maar rechtstreeks bij de slachterij..

we nemen dan ook in 1x 300 kilo af.
er zijn meerdere mensen uit de sledehondensport die hier hun vlees weg halen, deze mensen hebben natuurlijk ook meerdere honden..

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Kvv is er ook voor minder centen. Ik neem aan dat je in Belgie woont, ik weet niet of Smuldier of Rodi daar te vinden is? Dat zijn de goedkoopsten. In Nederland hebben we ook Lotgering, maar ik denk niet dat die naar Belgie brengt. Naturis heeft ook kvv, voor 2 a 2,5 euro per kg geloof ik.

Mijn hond kreeg van Naturis HE (maar dan de krokante versie) ook flinke slappe hopen. Markus Muhle is ook een aardige brok, er zijn veel betere merken, maar die moet je via internet bestellen (Orijen, Acana). Of geperst beter is, dat is een gerucht, maar niet gebaseerd op feiten volgens mij.

Aan mijn hondje merkte ik geen verschil tussen goede en slechte brokken en nu vers vlees, behalve de ontlasting.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Even een vraagje, ik lees hier dat 4 euro per kilo vlees duur is, maar in vergelijking met onze zak RC-voer (12 kilo=66 euro) is dat duur 48 euro voor hetzelfde aantal kilo. Dan is dat toch goedkoper dan RC? Of ligt het eraan dat ze meer kilo vlees eten dan brokken.

Wij voeren ook RC, willen er ook vanaf maar zoeken ook nog goede brok/vlees. Lees even mee dus. :-)

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik kocht mijn RC bij onze fokker en kocht er een zak van 17 kg voor 45 euro. Met zo een zak kom ik net geen maand toe voor onze twee honden. De reu moet hier 450 gr van en het teefje ongeveer 350 gr per dag. Als ze vlees zouden krijgen, moet ik meer als het dubbel geven. De reu eet dan 1 kg vlees per dag. Als je dan gaat uittellen kwam ik met RC op 50 euro per maand, met vers vlees, een merk dat goedkoop is, dus 2,5 per kilo, kom ik ver over de 100 euro! Is toch een groot verschil. Ik ben nog steeds aan het afwachten op de nieuwe naturis geperste brok, hier staat nog 1 volledige zak, dus ben nog iets meer als een maand zoet. Ik ga combineren met KVV, maar pas als ik een brok gevonden heb waar ik van vind dat ze het goed op doen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Even een vraagje, ik lees hier dat 4 euro per kilo vlees duur is, maar in vergelijking met onze zak RC-voer (12 kilo=66 euro) is dat duur 48 euro voor hetzelfde aantal kilo. Dan is dat toch goedkoper dan RC? Of ligt het eraan dat ze meer kilo vlees eten dan brokken.

Wij voeren ook RC, willen er ook vanaf maar zoeken ook nog goede brok/vlees. Lees even mee dus. :-) "


neem een hond van 20 kg die zal van vers ongeveer een 500 gram nodig hebben van rc een 300 gram
kvv van 3 euro de kilo kost dan 1.5 euro per dag
rc aan jou prijs gerekend komt dan op 1.125 euro per dag

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Het ligt er dus aan dat ze meer eten met KVV, zo dat is nogal een bedrag: 2,50 euro per kilo maar dat is dan wel mooi 100 per maand!

Veel succes met je speurtocht!

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

"

neem een hond van 20 kg die zal van vers ongeveer een 500 gram nodig hebben van rc een 300 gram
kvv van 3 euro de kilo kost dan 1.5 euro per dag
rc aan jou prijs gerekend komt dan op 1.125 euro per dag "


Dankje, was net iets te vroeg, had het nog niet gelezen! We zijn nog aan het kijken voor verschillende soorten brokken en vlees.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

"

Dankje, was net iets te vroeg, had het nog niet gelezen! We zijn nog aan het kijken voor verschillende soorten brokken en vlees. "

kijk eens naar de merken
-orijen
-acana
-taste of the wild
-applaws
-dog lovers gold

zijn qua ingredienten hoogwaardiger dan commercieel voer en als je weet waar ze te kopen zijn ze ook nog goedkoper
zo heb je oa food4pets.be en dewelpenhoeve.nl

voor kvv/vers zal de rest je wel wegwijs maken

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

"
kijk eens naar de merken
-orijen
-acana
-taste of the wild
-applaws
-dog lovers gold

zijn qua ingredienten hoogwaardiger dan commercieel voer en als je weet waar ze te kopen zijn ze ook nog goedkoper
zo heb je oa food4pets.be en dewelpenhoeve.nl

voor kvv/vers zal de rest je wel wegwijs maken "


Ik heb zojuist de prijzen bekeken, vallen mee! We zijn aan het kijken voor Renske brokken, maar weten de precieze prijs nog niet ivm andere berekeningen en nala is gesteriliseerd dus dan mag ze niet de volle 100%. We hebben nog tot de zomervakantie, dan willen we gaan uitproberen ivm erge diarree van Nala (heftige reactie).

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

"

Ik heb zojuist de prijzen bekeken, vallen mee! We zijn aan het kijken voor Renske brokken, maar weten de precieze prijs nog niet "

je geeft ook minder per dag van deze brokken dan de meeste andere merken maakt het ook nog wat goedkoper
renske brok is weinig vlees 21-25 % en veel graan.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

"
je geeft ook minder per dag van deze brokken dan de meeste andere merken maakt het ook nog wat goedkoper
renske brok is weinig vlees 21-25 % en veel graan. "


Hmmm, moeilijk dit. Het Renske vlees bestaat uit 80% vlees, maar de brokken zijn dus al een stuk minder. Dat wordt weeeer verder kijken, bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer en hoe weet je of je hond het goed doet op een brok?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Speuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^