Paarden jagen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Fortuna: inderdaad, Donkel bij ons heeft al een dode hond op zijn geweten. Een Duitse herder overigens, dus formaat hond maakt echt niet uit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Paarden jagen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Maart: Misschien heeft die hond nu ook wel een trauma.. O-) maargoed je hebt aan de ene kant ook wel gelijk zeker als je al een paard hebt die al een hoop nare ervaringen heeft gehad..

Ik hoop dat dit allemaal gaat helpen en dat ze dan rustig langs een paard kan lopen.. :-) al denk ik dat dit nog heel lang gaat duren..

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

de hond in kwestie zit er nog steeds (buurthond waarvan de eigenaars het niet nodig vinden die in de tuin te houden, is immers makkelijk, hond laat zichzelf wel uit...)
Het is nu bijna 2 jaar geleden en nog steeds loopt hij de tuin in van zodra hij een paard hoort.

Hij weet het nog degelijk, dus wat mij betreft, is het zo prima geregeld.

Als ik overigens geen paard met trauma had, deed ik net hetzelfde hoor.
Hoe je het ook draait of keert, het is een levensgevaarlijke situatie waarbij moet ingegrepen worden.
Als de eigenaars dit niet doet, moet een ander het wel oplossen.

Niet denken dat ik nu dagelijks honden loopt op te meppen hé ;-)

Maar moest je vragen of ik net identiek zou reageren moest het nog eens voorvallen? Ja, absoluut.
Voor jouw kan misschien jouw hond op de eerste plaats komen, wel voor mij komt mijn paard op de eerste plaats...

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

nee,een paard kan ook een mens doodtrappen,dus formaat hond maakt zeker niet uit.het werkt gewoon 2 kanten op.het paard kan schrikken van de hond,en de hond kan het paard pijn doen,en zo de berijder in gevaar brengen.
maar het paard kan ook de hond pijn doen,of erger.beiden wil je niet op je geweten hebben.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Nee dat denk ik heus niet hoor.. je zei ook dat je dit maar 1 keer hebt gedaan..

En heel begrijpelijk iedereen kiest zijn eigen dier op de eerste plaats.. ;-)

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Dino blaft ernaar. Ik word eerlijk gezegd heel erg moe van al die paarden en mensen met koetsen die zich in het losloop gebied voor honden bevinden. De paden voor paarden zijn hier duidelijk er er mag niet van worden afgeweken. Vandaag liepen we in het bos en kwamen uit op een zandvlakte. Opeens overal om ons heen koetsen en paarden die als een gek door de honden heen racen. Zo ongelovelijk onverantwoord en het haalt eerlijk gezegd het bloed onder mijn nagels vandaan. Het is een losloop gebied...en hond is zo kwetsbaar. Dino is er vandaag ook wat bang van geworden. Niet zo gek als ze zich zo gedragen.

Zo ben ik mijn frustratie ook weer een beetje kwijt :-D

Maar antwoord op je vraag: we zijn wel bij de manege geweest en hebben hem laten wennen aan paarden. Maar vandaag schrok hij er erg van en begon hij te blaffen.

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

Richy is opgegroeid midden in de stad dus toen hij hier bij ons op het platteland kwam kende hij geen kippen, schapen, paarden, koeien enz. hij heeft tot 2x toe een schaap de sloot in gejaagd. hij is niet agressief maar gaat alleen op een afstand staan blaffen. ook paarden dus en ook die kom ik bij ons in het bos veel tegen. naast het bos is een rijveld.

nou zijn de meeste paarden die ik tegen kom paarden met vriendinnen en/of collega's er op. zij kennen mij en mijn hond en weten dat ze gewoon stil moeten gaan staan en dat hij verder niets doet. hij komt dan ook niet als ik hem roep en ik moet hem dan echt gaan halen. tot voor kort...

een paar weken geleden was ik weer met hem in het bos, en ik zag verderop tussen de bomen door een paard aankomen nog voor hij het zag. heb hem dus meteen aangelijnd en ben verder gelopen. toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een oud collega van mij was. we maakten een praatje en Richy blafte een paar keer naar het paard. zodoende vertelde ik haar van zijn paardenprobleem en vertelde zij mij dat ik best met haar en haar paard mocht trainen, want haar paard was al vaker in zijn hielen gebeten en had nog nooit geslagen. zo gezegd zo gedaan. Richy los gelaten op de grote zandverstuiving en Jitske ging met haar paard gewoon verder met de galoptraining waar ze mee bezig waren. Rich heeft er een beetje achteraan gerend maar na een tijdje had hij geen interesse meer. uiteindelijk zijn we allebei een andere kant opgelopen en toen ik haar daarna nog een keer tegen kwam speelde Richy gewoon verder met een schapendoesje en had geen oog voor het paard. Ook als ik nu paarden tegen kom kijkt hij er bijna niet meer naar om. behalve shetlandpony's, die vindt hij toch anders.

misschien moet je eens in je omgeving rondvragen of iemand je er even mee wil helpen? bij ons heeft het super geholpen! succes er mee!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ken niemand met een paard.. en ik ga mijn hond zeker niet zomaar loslaten op een galoperend paard.. maar toch bedankt :-)

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Toevallig vanmiddag op het strand waren er veel paarden, erg vervelend voor ons want Nala gaat erachteraan. Nu is het zo dat er in het hondengebied in onze buurt een manege zit voor kinderen met een handicap, dus die paarden zijn echt alles gewend. Dus Nala denkt nu dat alle paarden het niet erg vinden als ze voor hun voeten gaat lopen op achter ze aan gaat rennen. En luisteren op dat moment, ho maar! Afleiden en goed opletten of er een paard aankomt, dat doen wij vooral..

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Shawna: dat doe ik ook.. maar ik wil gewoon dat ze ze negeerd.. zodat ik nog meer op mijn gemak met haar kan lopen.. en opletten.. is niet voorkomen :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja, hoewel ik weet dat Kylie niet op paarden reageert door ernaar te blaffen of erachteraan te lopen roep ik haar toch altijd bij me en doe haar zitten tot de paarden voorbij zijn. De reden daarvan is dat de paarden zo ook zien dat de hond rustig is én dat de ruiters zich geen zorgen moeten maken.

Het is dan ook mooi als ruiters, zeker in losloopgebied, de wandelaars even de tijd geven om hun hond bij zich te roepen door traag te stappen.

Bij wielertoeristen net zo. Hoewel ik weet dat Kylie er niet heenloopt roep ik haar bij me. Laatst kwam er nog eentje voorbij die tijdens het voorbijrijden zijn hand opstak en "dank u" riep, en ik "graag gedaan". Je zal maar ooit door een hond gegrepen of gevallen zijn dan is 't niet leuk om er een op je parcour te zien rennen. ;-)

honden page profiel luna en baasje michalluna en baasje michal 3 doggies

honden foto van luna en baasje michal

Ik heb zelf 2 paarden. en ik heb Luna vanaf het begin mee genomen naar ze. Mijn paarden zijn honden gewend want op de plek waar ze staan zijn altijd honden aanwezig. Dus ik heb Luna er gewoon aan laten wennen en de paarden aan haar. En ze zijn dikke vrienden geworden met elkaar.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†





;-)

honden page profiel TesTes 2 doggies

honden foto van Tes

Het beste wat je kunt doen is niet teveel extra aandacht aan je hond schenken.
Als je hond los loopt en je komt een naderend paard tegen even je hond aanlijnen, aan de kant gaan staan zodat de ruiter je in kan halen. Blijft de hond rustig complimenteer hem rustig en zet de wandeling voort. Merk je dat je hond onrustig wordt loop je gewoon even de andere kant op zonder teveel aandacht aan je hond schenken.
Ik loop zelf regelmatig met drie honden los in een bos waar veel ruiters rijden. Laat altijd de honden in de berm zitten zodat de ruiter ons rustig kan passeren.
Deze regel telt bij mij ook voor fietsers of een gezin met jonge drukke kinderen.
Ze gaan ook tijdens de wandeling tussendoor even vast aan de lijn en daarna weer los. Zo leren ze dat aanlijnen geen einde van hun vrijheid betekend.
Vergeet nooit dat als een hond blaft of jaagt achter een paard levensgevaarlijke situatie`s kunnen ontstaan.
Vergelijk het maar dat je naast een snelweg loopt en je hond loopt plotseling de weg op.



honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

ik heb hem niet 'zomaar' losgelaten. eerst aan de lijn om het paard heen gelopen. en 100x gevraagd of het echt kon. nou weet ik ook van Richy dat hij er niet te dicht bij in de buurt komt, daar vindt hij dat onbekende wezen toch net iets te onbetrouwbaar voor.

ook ken ik dat meisje heel goed, en als zij zegt dat haar paard niets om honden geeft, geloof ik haar. ik weet ook dat ze écht goed kan rijden en haar paard dus ook echt goed onder controle heeft. eerst was ik een beetje zenuwachtig, maar het ging echt heel goed en we zijn nu bijna volledig van het hele probleem af.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik heb nog even rond gekeken en ik ga toch maar voor de cursus op mijn honden school.. het is minder duur dan verwacht.. en je krijgt er veel persoonlijke begeleiding in wat ik wel fijn vind..

http://www.hondenschoolrenga.nl/cursusinfo.php?school=10%3F%3E&id=192

Ziet er goed uit toch?
De cursus begint pas half mei maar dat maakt niet zoveel uit.

Groetjes Loes

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ja ook zoiets.. Dat zou ik de volgende keer ook beter aanpakken. Maar ja, je kunt niet alles van te voren weten.

ik kreeg Fedor eind oktober en op dat moment kwamen we haast geen paarden tegen, alleen in de wei, dat vond hij wel reuze spannend, en nog steeds een beetje maar ik had er geen rekening mee gehouden dat ik ze in het voorjaar vaker tegen zou gaan komen. En hoe... Meestal vierspan rijders, die zonder ergens op te letten door het bos raggen, je moet maar zien waar je blijft, dus dat werd blaffen geblazen. Ik laat hem nu daar ook niet meer los, het risico is TE groot. Ik vind het ook levensgevaarlijk voor paard, ruiter en hond. Dit is iets dat ik bij een volgende hond zeker anders zou aanpakken. Hup meteen mee naar de manege als pup en er zo snel mogelijk aan wennen.

Meestal als ik een ruiter tegenkom roep ik even dat Fedor blaft, en meestal is het antwword; dan laat hem maar eens goed kijken. Dan kan ik wel met hem oefenen, mooi naast me zitten, aandacht naar mij en niet blaffen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Die cursus ziet er wel leuk uit! Als dat in Eindhoven ook ooit komt zal ik dat zeker gaan doen!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Zonnetje: we kunnen niet alles voorkomen en wat je zegt ik heb er toen ook geen tijd voor gehad.
Toen ik Kaya kocht zat mijn moeder een week later in een rolstoel vanwege een voet operatie .. na 5 weken ook de andere voet.. ik heb haar dus 24/7 moeten helpen.. ik ben hier dus tekort aan geschoten..Maar daar gaan we( jij toch ook zo te lezen ;-) ) nu wat aan doen :-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

je zou hier eens kunnen informeren of ze ook zo'n cursus hebben

http://www.mgeindhoven.nl/cursusaanbod/cursussen/

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

bedankt, ik ga eens kijken.
Ondertussen ben ik er op mijn manier mee aan het werken. Elke keer als ik de kans heb om te oefenen met een paard neem ik hem, meer kun je niet doen. Ik laat hem in ieder geval niet meer los hier, het is hier echt te druk met paarden. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik het er ooit nog helemaal uit krijg, maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen ;-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Mijn honden moeten als ik iemand tegenkom in het bos, of het nu een jogger, wandelaar met hond of paard met ruiter is, aan de kant gaan liggen tot ze voorbij zijn.
Bij paarden neem ik er een paar aan de riem (ik wandel met 7 honden) omdat ik geen risico's wil nemen.

Ik doe altijd zo gewoon mogelijk, ze mogen van mij zelfs wat bang zijn van het paard (al zij ze dat niet), ik heb liever dat ze bang zijn en ervoor aan de kant gaan, dan dat ze erachter aan gaan.
Maar ze blijven eigenlijk neutraal.

Ik heb zelf jarenlang paard gereden en weet hoe gevaarlijk het kan zijn als er ineens een hond op je afgestormd komt.
En ik had dezelfde reactie als Maart, als ik daar de kans toe kreeg, meestal bleef het bij een harde brul maar als het 2 keer bij dezelfde hond gebeurde ...

Maar ik vind ook dat je als ruiter de mensen in stap moet passeren en ze de kans moet geven om aan de kant te gaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Hoi Eva,

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook jarenlang paard gereden en doe het nog af en toe op vakantie, ik begrijp ook echt bijden. De TS vind het net als ik ook onacceptabel gedrag. Maar het overvalt je. De ene hond gaat aan de kant als ie ergens bang voor is, de andere zal het enge willen wegjagen. En dan heb je een probleem. En zeker omdat ik zelf paarden zo leuk vind vind ik het vreselijk dat Fedor er zo tegen blaft.

We lopen nu elke dag langs een wei met een leuk paard dat komt kijken, ze snuffelen zelfs aan elkaar, maar als het paard een dolle bui heeft en begint te rennen wordt Fedro ook helemaal dol. Dus een paard in stap gaat nog, maar draven of galop is echt teveel.

Ik ben een keer heel erg geschrokken toen ik Fedor los had op in een rustig stuk bos, en er in een zijpad een ruiter voorbij galopeerde. Ik kon Feor nog grijpen, maar ik zag aan zijn oren dat hij erachteraan zou zijn gegaan. Ik vind het ook behoorlijk stom van de ruiter in dit geval. Sinsdien gaat hij dus echt niet meer los daar.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

ik zou het ook zo leuk vinden om kaya gezellig met een paard te zien lopen .. en gewoon rustig te kunnen lopen in het bos ...zonder een paarden radar op me kop.. O-)

honden page profiel elkeelke 3 doggies

honden foto van elke

ik zelf heb ook een paard, en het is idd niet leuk als er een hond leuk achter je komt aan gecrost, en het baasje zijn/haar hond niet meer onder controle krijgt, dit is zeer gevaarlijk, ik vind het altijd fijn als mensen hun hond dan aanlijnen of laten zitten zodat ik gerust voorbij kan gaan zonder problemen,

ik heb ook een hond die alijd mee naar de paarden gaat, en ze vind het geweldig om in ht achterst/staart te happen, heeft dan al een paar keer een stamp gehad (maar blijkbaar niet hard genoeg) want ze blijft het doen, ik denk dan wie niet luisteren wil moet voelen, als we gaan wandelen doet ze wel niets naar de paarden, die beesten zijn dan ook een pak groter dan haar,

ik hoop dat je het je hond geleerd krijgt, want dit is idd absoluut niet leuk voor beide partyen, en kan tot ernstige ongevallen leiden.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Elke: Jep.. begin im mei met de cursus.. en tot die tijd blijf ik doen wat ik altijd doe.. zodra ik in de verte een paard zie lijn ik mijn hond aan en laat ik haar naast mij zitten todat het paard voorbij is

Groetjes Loes

honden page profiel elkeelke 3 doggies

honden foto van elke

dat is idd het veiligste, weet je, ik heb dit met mijn hond ook, ik zet haar altijd achter de hekken, zodat ik zou kunnen rijden, nu wilt ze altijd zo dicht bij mij zijn dat ze erover springt, en dan kei leuk komt aangecrost, zo van heel fier, kijk ik ben er geraakt. hoe kun je dan kwaad op haar zijn? toch lijn ik haar uit veiligheid altij aan, je weet immers nooit wat het paard gaat doen als er zo'n hond op je komt aangelopen.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Nee precies.. ik moet wel zeggen dat ik gelukkig altijd paarden tegen kom die gewend zijn aan honden.. in het a'damse bos zijn veel (onopgevoeden) honden die maar al tegraag achter paarden aan rennen.. ik zie het regelmatig O-) Mij is het nu 3 keer overkomen in 10 maanden.. ik bied ook altijd mijn excuus aan hoor.. maarja voor schut sta je wel ja .. O-) ik heb toch ook nog 2 keer gehad dat ze richting het paard rende en dat ik riep en dat ze rechtsomkeer naar mij maakte.. ik was toen super trots en het geeft me weer een beetje hoop ...hihih of klinkt dat erg dramatisch ;-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

ff een updateje:

Ik had me ingeschreven voor de cursus voorkom paarden jagen.. maar deze is jammergenoeg afgezegd en er is nog geen nieuwe datum.

Ik heb hard getraind met Kaya in het bos.
Zaterdag had ik toch wel een doorbraak.. er kwam in de verte een paard aan draven en toen ik dat zag lijnde ik Kaya gelijk aan. Ik gaf haar het commando af en blijf.. ze ging netjes af en bleef rustig liggen.. ze had alle aandacht voor mij. Ze keek 1 KEER weg toen het paard ons voorbij liep en toen zij ik meteen Kaya LET OP en toen keek ze direct weer naar mij. Ze is niet opgestaan niet gaan blaffen NIET NIKS.. ik ben echt blij dat het zoveel beter gaat.
Wou ik even met jullie delen :-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Leuk topic!

Jammer dat de cursus is afgezegd!

Er kwamen een keer een paar Shetlanders voorbij in het losloopgebied en ik was al te laat. Flex dacht alleen dat het grote honden waren en rook aan z'n achterste. Maar was niet interessant dus hij ging weer verder spelen haha!

Gelukkig deed de pony niets, paarden blijven gevaarlijke op zo'n moment.

Na 9 jaar vollop paardgereden te hebben heb ik al een hoop ernstige gevallen gezien. Ik ken iemand die het hoefijzer nog steeds in haar voorhoofd heeft staan..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Paarden jagen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hondenschool ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^