mijn hondje komt uit roemenie en heeft moeten vechten voor zijn leven.
hier was die dan in roemenie.
en hoe de nu is geworden.
hier zie je gewoon aan zijn koppie hoe blij die is.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
hey ik heb de onze ook uit Spanje, Malaga. van RDE
Volgens mij heb je vier grote stichtingen die zich in Spanje hiermee bezig houden
AIN- animal in need
ACE- animal care Espana
Sphoek- Spaanse honden hoek
DRE - dogs rescues europe.
leuk dat je een hondje krijgt, uit Polen heb ik nog niet zoveel gehoord
ow en waarom ik voor een hondje gekozen heb uit het buitenland is dat die dieren daar geen kans hebben.vooral pups gaan dood door de kou of worden dood getrapt.de moederhonden worden gewoon dood gereden op de weg.
de honden hier hebben het in iedergeval beter de hondjes die hier in het asiel zitten dan he.en natuurlijk gun ik die honden ook een warm huisje want ik ben gek op alle dieren.en elk dier verdiend een goed huis ook in nederland.
scotty komt via stichting dogs adoptions nederland.
Wij hebben ook een hond uit het buitenland, Lola komt uit een pools asiel. We hebben haar via stichting Hundehilfe Polen.
Waarom een hond uit het buitenland is vaak de vraag die gesteld wordt, en meteen komen dan de overvolle nederlandse of belgische asiels ter sprake. Ik vind niet dat deze vraag terecht is en men ons verantwoordelijk kan houden voor overvolle asiels in eigen land.
Ikzelf heb nooit een hond gedumpt in een asiel, nooit een broodfokhond of oepsnest hond gekocht. Mijn eerste hond was een duitse herder van een erkende fokker, met stamboom, indertijd vroeg niemand aan mij waarom ik geen hond uit een nederlands asiel gehaald heb.
Voor degenen die duits kennen nog een grappig stukje over dit onderwerp
Es gibt genügend Hunde in DEUTSCHEN Tierheimen !
Beliebter Spruch von Menschen, die sich noch nie um etwas Anderes als sich selbst gekümmert haben und nicht einmal wissen wie ein DEUTSCHES Tierheim aussieht.
Fragen Sie doch in Ihrem örtlichen Tierheim nach, ob Sie, außer den Opfern einer volksverdummenden Kampfhundepolitik, oder dem alten, weggeworfenen DEUTSCHEN Schäferhund einen Hund adoptieren können, der Sie nicht in den Blickpunkt der DEUTSCHEN Behörden rückt, oder der einfach in Ihre Familie passt.
Fragen Sie die Verantwortlichen der DEUTSCHEN Tierheime wie sie überleben, wenn die Zwinger voll mit unvermittelbaren Hunden sind, die ihnen Vater Staat zwangsverordnet hat, weil wegsperren und töten immer noch die einfachsten Lösungen sind.
Schmeißen Sie bitte sofort Ihre Stereoanlage weg, die vermutlich aus Fernost kommt, schrotten Sie Ihr französisches Auto, denn ausländische Produkte vernichten deutsche Arbeitsplätze. Es gibt genügend DEUTSCHE Arbeitslose.
Meiden Sie italienische oder griechische Lokale. Es gibt genügend DEUTSCHE Lokale.
Verbringen Sie Ihren Urlaub nur noch in Deutschland. Es gibt genügend DEUTSCHE Hotels.
Adoptieren Sie nur ein deutsches Kind (falls Sie eines bekommen) Es gibt genügend elternlose DEUTSCHE Kinder.
Heiraten Sie keinen Ausländer. Es gibt genügend heiratswillige DEUTSCHE.
Lesen Sie keine englischen Krimis. Es gibt genügend DEUTSCHE Autoren.
Meiden Sie amerikanische Filme. Es gibt genügend DEUTSCHE arbeitslose Schauspieler.
Vergessen Sie auch jede Hilfe für Menschen in anderen Ländern. Es gibt genügend DEUTSCHE Hilfsbedürftige.
Deutsche Fußballclubs sollten sofort alle Spieler aus dem Ausland entlassen. Es gibt genügend DEUTSCHE Sportler.
Blüh´ im Glanze dieses Glückes,
Blühe, DEUTSCHES Vaterland.
In Polen zijn ook genoeg overvolle asielen. Wij adopteren de hond via stichting dutchyadoptions.com maar er zijn ook meerdere stichtingen natuurlijk. Er is bijvoorbeeld ook een website waar volgens mij alle stichtingen op te vinden zijn; http://www.animalfoundationplatform.nl/stichtingen.html
Naar mijn meningen hebben de dieren hier in nederland het inderdaad ook altijd nog beter dan in het buitenland. Natuurlijk heeft elk dier recht op een tweede kans en ik wou dat ik ze allemaal kon helpen. Maarja, je moet ook reeel blijven. Als je voor een hond valt maakt het naar mijn mening niet uit waar deze vandaan komt. Een hond maakt ook geen onderscheid, die houdt van je om wie je bent, dik, groot, klein, lelijk of wat dan ook.. dat is nog een voorbeeld voor de mensen. Dus waarom dan niet verder kijken dan onze neus lang is..?
even voor de volledigheid: SPHOEK staat niet voor spaanse honden hoek maar voor SPaanse Honden Ook Een Kans.
Oscar en Boby komen uit Spanje van El Club de Kat in LLoret de mar.
Hier verder 5 herplaatsers uit Nederland en 1 van een oeps-nest.
Wat gebeurt er met de hond als hij naderhand toch niet bij zijn baasje(in NL) past?
Vraag ik me gewoon af, ik vind het super werk wat er door de organisaties wordt gedaan voor de asielhonden in het buitenland!
Ik kan alleen maar over ACE praten maar als het echt niet gaat gaat de hond naar een gastgezin of terug naar Spanje. De hond blijft eigendom van de stichting en mag nooit naar het asiel gebracht worden.
Ik vind de vraag van Gerina zo slecht nog niet.
Ik twijfel absoluut niet aan de goede bedoelingen van iedereen die een hond uit het buitenland haalt en ik zou zoiemand ook nooit de schuld geven van de overvolle asiels hier in Nederland.
Ik ben ook niet iemand van grenzen, we zijn 'wereldburgers' zeg ik altijd Maar ik zie ook een andere kant.
Ik kom geregeld bij honden met gedragsproblemen en zie ook vaak honden die uit het buitenland komen. Twee weken geleden een hond met kennelsyndroom. Die hond durft werkelijk niets. Hij kijkt en ondergaat. Is terecht gekomen in het centrum van Utrecht, drukke straat. Hij kan alleen 's nachts uitgelaten worden en dan nog schiet hij alle kanten op.
Er zit geen agressie of wat dan ook in. Maar van pup af aan waarschijnlijk alleen in een kennel gezeten, geen andere honden of mensen gezien, alleen kleine beetjes eten en drinken.
Deze hond lijdt echt, iedere dag, heeft geen dierwaardig bestaan en komt ook nog terecht in een voor hem compleet andere wereld. De baasjes lijden er ook onder, die hadden zich dit niet zo voorgesteld.
Gelukkig is het niet altijd zo dramatisch. Maar wel veel honden die het drukke Nederland heel eng vinden en daar niet of nauwelijks aan kunnen wennen.
Ik zie natuurlijk alleen de gevallen waarin het niet goed gaat. En het is vaak moeilijk om dat echt helemaal goed te krijgen. Angst gebaseerde problemen of simpel gemis in de socialisatiefasen zijn de moeilijkste problemen.
Natuurlijk moet je deze honden ook een kans geven. Maar ik zie daarnaast ook heel veel in projecten op de locaties zelf, dus sterilisatie/castratie projecten zijn denk ik van heel heel groot belang, het probleem gaan voorkomen.
Dan opvang in het land zelf. Die landen zijn zo anders dan Nederland dat het zelfs voor mensen een cultuurschok is. Voor dieren ook. Nederland is zo vol, overal mensen en andere dieren, overal auto's, fietsers, brommers, bussen enzovoorts. Voor die honden betekenen al die voertuigen en mensen en dieren: gevaar.
Ik zeg dus zeker niet, dat je geen honden uit het buitenland moet adopteren. Ik zeg wel, dat er ook iets in het land zelf moet gebeuren.
En dat je altijd heel goed na moet denken voordat je een hond adopteert, vaak kun je ze niet vantevoren ontmoeten of eens zien of meemaken. Dus het is toch een beetje afwachten of je de klik hebt en of het matcht met andere honden.
als een hond van Sphoek weg zou moeten bij zijn nieuwe gezin dan zoeken we een ander tehuis of een gastgezin waar de hond dan naar toe kan gaan. gebeurt gelukkig heel zelden.
Het zou inderdaad geweldig zijn als er lokaal meer gedaan werd voor de honden maar helaas gaat dit in heel veel landen nooit of pas over een jaar of 20 lukken. Bv in Spanje laat men geen reu castreren want dan is hij niet meer Macho.. maar geen hond die daar het huis in mag, wel in de tuin of schuurtje of (vaak)aan de ketting maar in huis bijna nooit. Teefjes steriliseren kost geld, doen ze niet. Pups worden onder de struik of in een kuil geboren, na een week of 4 als ze door de tuin heen gaan huppelen opgepakt en weggegooid.
Gemeente en regering doen niets want bv 50 kilometer verderop staat een gemeente opvang waar de honden met 10 in een draadkooi worden gezet en als de eigenaar binnen een week niet komt opdagen worden de honden vergast en de pups tegen de muur doodgegooid want dat is goedkoper. Tja en zolang er op gemeente en regeringsbeleid niets veranderd blijven we als stichting ons uiterste best doen om honden te helpen.
Dank je Margje. Ik had het niet beter kunnen zeggen.
jammer dat er nog vaak zo gereageerd wordt,maarja dat zal wel altijd zo blijven.
@ Anoniem, om antwoord op je vraag te geven, ik denk dat als je een herplaatser in huis neemt uit Nederland, Polen, Spanje, of welk willekeurig land ook, je daar zo goed over nagedacht hebt dat je de hond moet nemen zoals hij komt.
Bij ons werd via de stichting verteld dat er gewoon niet zoveel informatie te geven is over een hond die men niet zo goed kent, je dus wel moet weten waar je aan begint. Verlatignsangs, stress, andere angsten, het zit er dik in dat je dat de eerste tijd kan verwachten.
Als algemene informatie werd ons verteld dat poolse honden meestal heel gemoedelijk zijn, ik ben ook lid van het forum van de stichting en ik heb nog niet gelezen dat er honden tegengevallen zijn, en ook wij zijn nog steeds erg blij met deze hond, die ons ontzettend veel over hondengedrag heeft aangeleerd. Kijken naar wat ze aangeeft is het belangrijkst, dan kan er eigenlijk weinig misgaan denk ik.
Hey Dorby,
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het heel goed als honden, alle dieren eigenlijk, geholpen worden.
Ik hecht alleen ook heel veel belang aan dat er in het land zelf ook goed aan gewerkt wordt, anders is het water naar de zee dragen zeg maar. In veel landen is dat nu politiek gezien heel moeilijk en de mentaliteit is heel anders. Maar 50 jaar geleden was die hier ook heel anders.. en volgens mij gebeurt het in minder stedelijke gebieden in Nederland nog steeds dat kittens in een zak in de sloot verdronken worden.. brr vreselijk..
@Marian, bedankt voor de info!
Ik heb ook een hond uit het buitenland, en er komt ook weer een hond uit het buitenland, maar dat is niet via stichtingen, dat is 'gewoon' import.
Sterre komt uit Duitsland, Wreck komt uit Amerika ( 7 jaar geleden geimporteerd, ik heb hem dan uit het asiel ) En de volgende komt 90% zeker, ook weer uit het buitenland.
Ik vind het helemaal okaay als mensen honden uit het buitenland adopteren.
Mijn schoonouders zijn portugees en de hele familie hier in nederland heeft honden vanuit portugal.
Echter is het zowiezo water na de zee brengen aangezien in bijna alle landen, spanje, portugal, italie, roemenie, polen rusland etc tig honden zwerven.
In portugal worden ze meegebracht naar de markt, de pups zijn dan rond de 4 tot 8 wkn.
Worden ze niet verkocht, jammer worden ze verdronken of iets anders gruwlijks.
Denk maar niet dat de ouderhonden mogen stoppen met fokken, nee hoor elke loopsheid worden die zogenaamd per ongeluk gedekt, en voor een sch..tcentje verkocht op de markt.
Elke hond die een beter leven krijgt is mooi natuurlijk maar er is niet tegen op te werken helaas.
Is zo'n buitenlandse asielhond over het algemeen meer geschikt voor een ervaren baas?
Ik vind van wel Roy. Je krijgt een hond met een rugzak. Je moet echt weten waar je aan begint. Als eerste hond zou ik het persoonlijk niet aanraden.
Nou Roy,uit ervaring weet ik dat er ook organisatie's die ervoor kiezen om een onduidelijk beeld te schetsen van de honden.
Dan weet je niet precies wat je krijgt.
Waar je wel voor kan kiezen als je een hond wilt uit het buitenland is kijken bij die organisatie's die al wat honden in Nederland hebben in opvanggezinnen.Dan kun je zien hoe de hond is.
als je een pup neemt hebben die geen rugzakje. De pups van Sphoek zijn niet/nooit mishandeld ofzo. Ze hebben gewoon niets meegemaakt, maar dan ook helemaal niets dus een huis is de eerste paar dagen maar een rare doos waar geluiden inzitten (deurbel, tv enz) en dat is best eng maar het went erg snel en de pups zijn allemaal lekker nieuwsgierig dus ze verschillen niet veel met de pups van hier.
De iets oudere honden zijn vaak van bv Engelsen geweest die door economische crisis terug naar huis moesten en hebben de hond in het asiel gedaan. Fijne en al opgevoede honden en uiteraard heb je de categorie zwervers, die hebben wat meer tijd nodig maar er wodt altijd vanuit de stichting eerlijk verteld hoe de hond is.
Dan ben ik zeker ook een gedragstherapeut, het is me nl. gelukt.
Ik vind dit zo'n onzin, alsof er in Nederlend geen gedrags gestoorde honden rondlopen. Nog geen enkel probleem gehad, ook niet met een "probleem hond".
Toen ik in een Ned. asiel werkte, zag ik menig hondje terug komen. Ik denk dat stichtingen secuurder plaatsen dan een Ned. asiel. Ze zitten nl. niet te wachten dat ze een hond terug krijgen...ze beheren in Ned. geen asiel. nl.
Verder werken de meeste stichtingen keihard aan het zwerfdieren probleem in het land, kan niet zeggen dat de Dierenbescherming/asiel van Nederland erg hard aan het werk is.
Wat is jou precies gelukt Hanna?
ik heb sinds vorig weekend,
ukkie een roemeens hondje erbij,
via de stichting europees recht van vrouw,kind en dier
in roemenie zijn ze zo gemeen voor dieren,
paarden worden blind geslagen,
dan luisteren ze beter,denken ze....
puppies worden levend begraven,
en hoe harder ze piepen,hoe meer geluk je heb...
en zo kan ik ff doorgaan,
ze zijn zo wreed voor dieren in roemenie,
ik ben blij dat ik ukkie een warm nest mag geven,
ze is ook heel erg dankbaar,
en het gaat ook prima met rex en sjaida,
het zijn net de 3 musketiers haha
Klopt Margje, daarom zou ikzelf ook altijd een stichting zoeken die plaatselijk wat betekend, de politiek inschakeld, castratieprojekten op het programma heeft, voorlichting in kranten en op scholen geeft. Dan heb je tenminste het gevoel dat er iets zinvols gebeurd.
Wil ik heb zelf contact met een vrouw uit Roemenie, volgens haar geven zigeuners die zich Roemeen noemen hun land in vele opzichten een slechte naam, zo ook op het gebied van dieren. Gelukkig zijn de meeste Roemenen dierenliefhebbers, die je gelukkig in elk land hebt.
Anoniem, van huis uit ben ik met honden opgegroeid, en mijn eerste eigen hond was een duitse herder uit een werklijn. Allemaal vrolijke ongecompliceerde honden. Maar de hond die ik nu uit het buitenland geadopteerd heb heeft me zo ontzettend veel geleerd over de taal die ze spreekt, en hoe ik me daar het best aan kan aanpassen. Als je bereid bent dat te doen, als je veel geduld en inlevingsvermogen hebt, en beried bent je aan te passen aan het tempo van de hondkan je ook een herplaatser (waar dan ook vandaan) als eerste hond nemen volgens mij.
Ja hoor Roy, je kan als eerste hond ook een buitenlandertje adopteren. Er zijn bv. ook pups, die kan je nog helemaal "eigen"maken net als pups in Nederland.
@Greet, ik reageerde op "Margje & Biko".
In Spanje voeren ze heel hard actie tegen dierengeweld. Kijk maar naar het stierenvechten. Dit heet bewust maken. Dat kan niet in één dag, maar kost tijd.
Ik vind het altijd zo mopeilijk om begrip vol te reageren, ik weet hoe hard men daar bezig is. Met castratie projecten, enz enz. Somiige Galgo worden zelfs bij het asiel afgegeven in plaats dat ze een gruwelijke dood te gemoet gaa....nogmaals dat heet "bewustwording", waar men al jaren voor aan het werk is. Dat er nu in Europa ook een bewustwording komt, en dat er honden hier naar toe gaan heeft er alles mee te maken. Sommige stichtingen zijn al ruim 20 jaar bezig. Vraag maar eens aan de universiteit van Utrecht waar veel co-schappen worden gedaan. Juist in deze landen...castratie bv.
Hier ook een Spaanse adoptie hond. Wij hebben Misty ook via een stichting; ProZUS dat betekent Pro=voor en ZUS=Zwerfdieren Uit Spanje. Wij zochten niet direkt naar een buitenlandse hond, wel naar een wat ouder (geen pup)teefje en tijdens onze zoektocht in Nederland was er lang geen hond die ons alle drie aansprak. Toen stuitte we op ProZUS en daar waren twee honden waar meteen ons oog opviel. Omdat op de site heel duidelijk wordt uitgelegd wat hun doelstelling is en hoe ze te werk gaan, gaf mij dat een goed en vertrouwd gevoel. Na veel persoonlijk contact kozen we voor Misty en hebben daar nooit spijt van gehad. Bij ProZUS worden honden persoonlijk geselecteerd, handicaps zijn nooit een probleem, maar de eerste eis is het karakter van de hond. Alle honden (ook die met gedrags problemen) worden zo eerlijk mogelijk beschreven en geplaatst bij 'geschikte' nieuwe baasjes. Voordat ze naar Nederland komen worden de honden volledig getest op Leishmania, Erlichiose, Babesiose, Filaria, alle volwassen honden worden gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en ingeënt. Ons gaf dit een goed gevoel en dat gaf voor ons de doorslag om hier voor te gaan en Misty de kans te geven om hier een rustig en gewaardeerd leven te kunnen krijgen....., dus vandaar een buitenlandse hond..., soms komt zoiets op je pad, voelt het goed en moet je er gewoon voor gaan!
levi komt uit Roemenie hij was 5 maanden oud toen hij bij ons kwam wonen.
nu wordt er gezegd dat puppy's geen rugzakje hebben.
maar dat klopt dus niet.
Ook levi is in een veilige shelter geboren,maar heeft toch wel een rugzakje.
Zijn rugzakje is gevuld met angst en dat is nog al wat.
Ik zou een beginner niet echt aanraden om een hondje uit het buitenland te nemen.
of je moet heel veel geduld,liefde en anpassingsvermogen hebben. dit is levi. onze hele lieve, vriendelijke angsthaas.
Vind het heel moeilijk om te reageren,ons lexie mijn eerste beageltje dat ik moest weg doe zit in een asiel .Ze was geadopteerd staat ook bij de foto,maar na één dag hebben die goede mensen haar TERUGGEBRACHT Ze heeft niet eens een kans gekregen,ze heeft en dat staat er wel bij vanalles stukgebeten,het meisje van3 bereden enz.Ik kan het niet geloven!!!!
Als iemand van jullie de foto hier bij de asielhonden zetten zou ik heel gelukkig zijn.Het adres is k m d a Antwerpen dan komt er een filmpje en dan kun je op honden drukken en dan zie je mijn lexie
Ik hoop dat iemand dit kan doen !hartelijk bedankt!!!
ik heb twee buitenlandse honden een x estrela uit sesimbra vandaan en een klein mixje uit rhodos vandaan beide van dierenhulp zonder grenzen vandaan.
ook heb ik al vele buitenlandertjes opgevangen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?