haas doodgebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Gorby, mooi geschreven!

@Carine&Co
Ik zelf ben er vrijwel zeker dat die haas ziek was , een gezonde haas kan 70 kilomter per uur halen en kan dit wel een kwartier volhouden, én die maakt haakse bochten wat een hond onmogelijk kan.

De hazen zijn momenteel op liefdespad en leven in een roze hartjeswolk. De hormonen maken van een haas momenteel een makkelijke prooi!


Er zijn maar weinig honden die aan die drang kunnen weerstaan als die kans hem voor doet. De mijne doen het ook al vind ik het niet leuk.

Natuurlijk hebben veel honden jachtdrift/drang, dus is het ONZE verantwoording om te zorgen dat ze die jachtdrift niet zelfstandig maar te pas en te onpas kunnen uitleven, hoe je dat dan ook doet! Het feit dat ze die drift hebben betekent toch niet dat wij ze dan maar laten gaan???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "haas doodgebeten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

@ Petra

Natuurlijk niet, maar zeg eens eerlijk kom jij op elke wandeling die je doet hazen tegen? Ik niet,in elk geval en als ik een haas zie en mijn meiden hebben hem nog niet gezien gaan ze aan de lijn, maar als zij hem eerst gezien hebben lukt dat niet altijd. Mijn honden lopen meestal los en luisteren goed en ja het gebeurd dat ze achter een haas aan gaan tot mijn grote spijt. Ik ga er mezelf en mijn honden niet slecht voor vinden. Het is ze nog nooit gelukt om er 1 te vangen, oef !

Onze kat vangt af en toe een vogeltje en dat vinden we verschrikkelijk en toch gaan we zijn vrijheid niet beperken. Als het te vaak gebeurd krijgt hij een belletje aan zijn nek.

Sommige dingen heb je niet altijd in de hand tenzij je honden nooit los mogen, en dat zou ik heel erg vinden, in mijn geval !

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

He fijn dat er een hoop zijn die hun hond op het strand uit kunnen laten.. Helaas ik kan daar niet komen met mijn scootmobiel...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je kunt op de vorige pagina in mijn reactie lezen dat ik hard getraint heb met Lily jaren geleden. Ik zou niet meer weten wanneer ze voor het laatst echt de jacht heeft ingezet, lang geleden in elk geval. Ik wil het gewoon niet. En daar zijn dus echte fijne wandelingen voor in de plaats gekomen, waarbij we samen oog in oog staan met reeen en hazen die door het land laag over vliegen. En Lily is los, onder appel. Helaas heeft Jip afgelopen winter 1x de jacht ingezet voor het eerst dus moet ik nu extra alert zijn op hem, zodat hij niet de kans krijgt.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

hmm, wij zien wel vaak hazen, zowel hier in de buurt op de groene terreinen van de randparken, als in de polders langs de oude maas.

nu kan Gorby toch niet los, hij is eenzijdig doof en kan heel moeilijk geluiden plaatsen, maar de andere reden is zeker ook oa zn jachtinstinct, want dat zit er behoorlijk in, in deze schnauzer.

wij hebben ook heel hard geoefend bij schapenweide's deze winter omdat dalijk de kudde weer door onze wijk komt te kopen om alles af te grazen (tis hier nogal groen), ik wil gewoon niet dat Gorby die dieren zelfs maar schrik aan jaagt, maar het zit er zo in bij hem.
we hebben hard gewerkt en Gorby ook, hopelijk werpt het zijn vruchten af en kan ik rustig de kudde's passeren.

aangezien wij wat wij weten van zijn opvoeding nu niet bepaald waarderen, zal het afleren van jachtgedrag daar niet bij gezeten hebben, en dus...... gaat tie niet los, 10mtr lijn kan, soms mag die los over de grond op terrein waar we weten dat het kan en verder een heel enkele keer in de winter op het strand in groep (schnauzer) verband.

maar ontopic... zonder gif.... worden honden niet zo gauw ziek, hun zure maag is gemaakt op het doden van bacterieen, hun korte darmstelsen dient oa ervoor om heel snel slechte dingen te laten passeren.

Hunter (Gast)

Baasje Michal,

Mijn hond bijt bij een gemiddelde wandeling van twee uur ongeveer 4 hazen kapot. Die eten we regelmatig op de barbeque en niemand van ons is er ziek van geworden. Het is een echte jager

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Hunter voor de rest spoor je wel?
Wat is een teletact?
Mijn hond mag echt niet achter een haas aan ik vind het ten eerste zielig ten tweede straks knalt ze op een auto ten derde ik wil niet dat ze levende wezens achterna rent mijn hond komt vaak op de boerderij straks bijt ze de kippen dood omdat ze dat geleerd heeft.

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

onze honden mogen ook absoluut NIET jagen.. want als een hond eenmaal wild tepakken heeft gehad wil die alleen maar vaker wild achterna zitten toch?

we hebben zelf 2 konijnen.. dus ik laat ze het zeker niet doen!

zodra dat ik zie dan een van onze honden in het bos of weer dan ook wild ruiken of zien roep ik ze snel bij me en doe ze aan de riem..

ik vind dat je dat altijd moet doen! je hoord de natuur toch met respect te behandelen.. en niet je hond onnodig achter wild aan laten gaan... O-)

(dit is niet persoonlijk bedoelt maar ik zeg alleen even wat mijn mening is! ;-) )


liefs mij!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "haas doodgebeten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^