Hond wil niet alleen mee uit.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Je hond is een teckel? en deze bepaalt of hij/zij mee gaat lopen of niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wil niet alleen mee uit." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Denise, Idd, mijn hond is een teckel, en ik wil bepalen of ze mee gaat. Maar als ik alleen met haar ben,gaat ze gewoon op de rug liggen. ;-)

Heel af en toe lukt het de bosrand te bereiken, met behulp van af en toe een hapje appel of een stukje van mijn broodkorstje O-) maar dan gooit ze 'm daar weer in de remmen.
Ik houd haar aangelijnd tot we een behoorlijk eindje het pad in zijn, anders smeert ze 'm naar huis. (de straat overstekend en nergens naar kijken :'( )
Op een bepaald moment laat ik haar los, en gaat ze later zelfs voor me aan lopen.
Als we toevallig oplopen met een andere hond gaat het prima, maar dat gebeurt niet zo vaak.
Ik ben ook al verschillende keren met haar in de auto naar een ander bos gereden. Daar wilde ze de auto niet eens uit. Ik ben dus alleen gegaan, en na een poos teruggekomen.
Zit mevrouw als een barones me aan te kijken, zo van "zo, is u daar eindelijk, zullen we weer gaan?". Ik zeg niets, rijd naar huis, en negeer haar thuis een poos.
Maar ook dit helpt niks, de autorit op zich schijnt al leuk genoeg te zijn!
Naar het dorp gaat wel prima, ook als ik alleen ben.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

haha. Sorry, vind het best grappig..
Fedor heeft ook af en toe van die streken namelijk, en dan kom je er niet met meesleuren.
Hij wil pertimnent NIET alleen met mijn man uit.. Gewoon geen zin, en dan is hij eindelijk tot halverwege, pakt ie de riem in zn bek en gaat in vlot tempo weer naar huis O-) O-)

Ik moet er stiekum wel om lachen, maar het is natuurlijk gewoon niet handig.
WIj blijven volhouden. ALs je 1 keer toegeeft blijf je aan de gang. Doe desnoods een dansje, of neem een bal mee, alles om zn aandacht te verleggen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft periodes dat ze 's avonds niet met mijn vriend mee wil (gisteravond dus weer).
Achter de auto (die staat hier onder de carport) blokkeerde ze al. Met veel moeite mee naar het grasveld (4 huizen verder): niks. Stukje geprobeerd te rennen: niks. Stukje gedragen: niks.
Toen is ie weer terug gekomen.
Kwartier later ben ik naar buiten gegaan (ze kan namelijk toch niet van vijf uur 's middags tot zeven uur 's morgens zonder plas): plassen, poepen, lekker meelopen.

Heel soms wil ze met mij ook niet mee, blokkeert halverwege de wandeling en geeft aan terug te willen, inclusief zielig kijken ;-) Ik neem haar dan nog een stukje mee (met een hoop moeite) en keer dan zelf om, omdat IK het wil (met veel moeite heeft ze nog 10 stappen gelopen).
Oké, eigenlijk gaan we terug omdat zij het wil, maar ik bepaal het 'omkeer-moment' (en heb geen zin om nog een kwartier een hond van 15 kilo mee te moeten sleuren).

Ik wil haar ook nog wel eens een stukje dragen, maar 10 meter verder blokkeert ze dan gewoon weer.

Zoals gezegd, bij haar zijn het echt periodes. Ook zij is niet met snoepjes te verleiden, niet met leuk en gek doen. Heel soms wil het helpen om heel enthousiast "KOM MEEEEE!" te roepen en te gaan rennen.

En ik ga geen strijd aan om haar ten koste van alles mee te krijgen. Als ze gedaan heeft wat ze moet doen, dan vind ik een wandeling van 8 minuten ook wel een keer prima hoor.

Maar als je dit al 2 jaar hebt wordt je ook wel een beetje moedeloos volgens mij.
Mijn methoden heb je niks aan, want die heb je volgens mij allemaal al uitgeprobeerd.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Doortje, ik kan me hier niet zo heel veel bij voorstellen omdat ik zelf honden had en heb die gek worden als ik naar buiten ga.maar kan me wel voorstellen dat het niet leuk is dat je hond niet mee te krijgen is als je alleen gaat.Zit maar één ding op zoek een wandelmaatje of neem er een hondje bij. :-D

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

is er misschien een hond(en) in de buurt waar ze goed mee kan opschieten,
dan kan je die hond meenemen (met het baasje misschien)

samen gaan wandelen en misschien gaat ze dan wel mee
misschien dat het groep gevoel dan boven komt

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Je weet iig zeker dat ze raszuiver is. O-)

En wat te doen? Hier helpt alleen slepen of optillen als ze echt niet willen. Slepen heeft mijn voorkeur, vooral omdat dat niet die van hun is. Ik ben er ook wel eens gewoon bij gaan zitten, met mijn rug naar Karel toe. We zaten best lekker... een uur lang.

Ik hoop echt dat iemand hier dé gouden tip voor je heeft. Teckels kunnens monsters zijn als ze iets niet of juist wel willen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa


Is het dat ze niet wil lopen omdat er maar 1 persoon bij is, of omdat ze de enige hond is?

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik zou haar binnen, of in de tuin, of ergens anders waar ze dit gedrag niet vertoont, het spelletje MEELOPEN aanleren. Gewoon zoals je een puppie leert mee te lopen aan de riem. KLein geluidje erbij, zoals tongklikken, of een kort zacht fluittoontje. Zo gauw ze een paar stapjes lekker meeloopt ( los riempje, blik op de baas ) belonen. Leer haar ook kunstjes voor tijdens het lopen. Twist, draai, rondje om de benen, van kant wisselen tussen de benen door, hand- of, bij een teckel, kuit- aantikken enz. Alles waardoor met dit baasje lopen een feestje is. Heel veel belonen, maak er iets leuks van. Voorlopig loop je voor gek met je feest teckel, maar het gaat er om dat je samen super lol hebt. Voorlopig geen ontbijt, maar haar ochtend eten al grappend en feestend bij het ochtendrondje.
Gaat het even niet zo goed, haal diep adem, zucht eens flink, kijk eens of je hond dat dan ook doet. Het ontstresst zowel je zelf als je hond voor een moment en je kunt weer vrolijk verder. :-D

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Lastig probleem, vooral omdat het zo lang doorgaat.

Als je alleen met haar gaat lopen, hoeveel passen zet ze dan, tot hoever loopt ze wél voor ze echt gaat zitten en vastgelijmd lijkt? Is dat direct na de deur, of na de tuin of misschien toch tot het eind van de straat. en wil ze echt naar huis als ze gaat zitten of wil ze een andere kant op?

Kun je haar niet vóór zijn en dus nét voor zij gaat zitten zelf omdraaien en naar huis gaan.

Als ik met Buddy ga kamperen wil ze het liefst weer zo snel mogelijk naar de caravan. Ze zet juist stevig de pas erin, loopt met trekkende lijn voorop en plast of poept niet. Ze heeft geen oog voor plekken waar ze normaal keurig uit zichzelf wacht ( bij het oversteken, kruising)
loopt met hijgende ademhaling en strak naar achter gestrekte oren en eigenlijk ook nog een beetje laag bij de grond.
Ook een wandelprobleem dus, maar dan sort van tegenover gesteld aan dat van jou.

Hoe is de houding van Doortje als ze nog wel loopt en als ze gaat en blijft zitten?

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ha weer een teckelkoningin, nee dit is een grap, mijn teckel Lobke wou ook niet lopen, liep 5minuten zonder iets te doen en ging op haar rug liggen vanalles geprobeerd, toen ik hier kwam wonen ging ik via de achtertuin naar het aangrenzende veld ze ging nog gauwer zitten had dus ook nog niets gedaan , heb toen een groter mand op mijn rollator gezet lobke er in en ben gaan wandelen, op een gegeven moment wou ze er uit begon te piepen net als ze deed als ze iets moest doen, toen was ik de koning en liet haar piepen, toen ze eindelijk stil was ben ik op de rollator gaan zitten en negeerde haar na een paar minuten heb ik haar uit het mandje gezet en lobke deed direkt wat ze moest doen. toen ze klaar was wou ze opeens wel lopen ,maar ik pakte haar op zette haar in de mand en ging naar huis. niet luisteren geen plezier heb dit twee maal herhaalt toen viel het kwartje na twee jaar had ik eindelijk gewonnen! nu is ze 5jaar en is mijn schaduw wat wel eens lastig is ben al meerdere keren gevallen over haar , de laatste keer ben ik blijven liggen en maar kreunen ze is daar toch wel van geschrokken loopt me nog wel na maar wel zo dat ze niet voor mijn voeten loopt. ja teckels je kan er alles van verwachten, zelfs dat ze luisteren ,de rest lapt ze aan haar laars. groeten Hein en Lobke.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

" is er misschien een hond(en) in de buurt waar ze goed mee kan opschieten,
dan kan je die hond meenemen (met het baasje misschien)

samen gaan wandelen en misschien gaat ze dan wel mee
misschien dat het groep gevoel dan boven komt "

Dat is het probleem nou juist Carine. Ik wil graag lopen wanneer het mij uitkomt, en zover en zolang als ik wil. Niet afhankelijk zijn dus.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

" Je weet iig zeker dat ze raszuiver is. O-)

En wat te doen? Hier helpt alleen slepen of optillen als ze echt niet willen. Slepen heeft mijn voorkeur, vooral omdat dat niet die van hun is. Ik ben er ook wel eens gewoon bij gaan zitten, met mijn rug naar Karel toe. We zaten best lekker... een uur lang.

Ik hoop echt dat iemand hier dé gouden tip voor je heeft. Teckels kunnens monsters zijn als ze iets niet of juist wel willen. "


Haaha! Ik heb al eens een uur op de kruising gezeten, Doortje wilde richting het dorp, maar ik de andere kant op! Zat wel lekker, maar de hele buurt liep uit zo'n beetje.....(hoewel ze zolangzamerhand wel weten wat voor een teckel we hebben!! O-) )

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

"
Dat is het probleem nou juist Carine. Ik wil graag lopen wanneer het mij uitkomt, en zover en zolang als ik wil. Niet afhankelijk zijn dus. "


tuurlijk dat is de bedoeling,
maar misschien door het eerst op te bouwen met andere honden erbij,
en het daarna weer af te bouwen gaat ze misschien na een tijdje wel met jou alleen mee wandelen.

Je zal dan in het begin zeker afhankelijk zijn van de andere honden,
het was maar een idee

ik heb geen teckel ervaringen :-D

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Het is alweer een poosje geleden dat ik deze topic startte, dus...misschien zijn er weer nieuwe inzichten van jullie?;-)
Ze poept en plast dus ook in de tuin, omdat ik haar 's morgens de poort niet uit krijg. Heel af en toe doet ze, later op de dag, onderweg in het bos haar behoefte, waarvoor ik (of natuurlijk WIJ, want alleen in het bos lukt niet) haar uitbundig prijs.O-)

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Wat een vervelend probleem!
Toen ik klein was had onze bovenbuurvrouw ook een lastig hondje (een shih tzu) en die wou ook niet mee gaan wandelen. Hun oplossing was toen om haar op te pakken en dan naar huis terug te laten lopen.
Ik zeg niet dat dit de ultieme oplossing is, maar misschien wel een idee om haar mee te leren lopen?
Er van uit gaand dat ze liever naar huis wil als ze met jou alleen gaat wandelen natuurlijk.

Of misschien kan je proberen van eerst iemand te laten meelopen tot aan de bosrand, en zodra jullie daar zijn weer weg loopt. En dan vanaf daar afbouwen?

En heb je al geprobeerd met andere halsbanden? Mijn Biewertje gaat veel liever mee met een halsband dan met z'n tuigjes. Misschien dat ze als er andere mensen bij zijn wordt afgeleid ofzo?

Ik zeg ook alleen hetgeen in mij opkomt :-D
Het zou maar moeten helpen denk ik dan :p

Ik hoop dat het niet lang meer gaat duren voor ze gewoon braaf meeloopt want zo is het natuurlijk ook niet fijn.

Anoniem (Gast)

Ik blijf bij mijn reeds eerder gegeven advies.. Je laat je toch niet de wil opleggen door een Teckel.. Dit probleem speelt nu al een poos.. En de hond is steeds bevestigd in haar eisen..;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@Ilja, prima als je weer mee wil forummen, maar zoals al eerder gevraagd maak dan even een profiel aan, hier is de gastfunctie niet voor bedoeld.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Jongens...alsjeblieft, het was maar een vraagje.
En ik wil me de wil niet op laten leggen door een teckel, maar ik kan 'm toch echt niet slepen?????
En ze heeft claimgedrag, ik weet het, en we hebben hulp gehad, maar dit probleem blijft....!
Maar nogmaals, laat anders maar.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Jongens...alsjeblieft, het was maar een vraagje.
En ik wil me de wil niet op laten leggen door een teckel, maar ik kan 'm toch echt niet slepen?????
En ze heeft claimgedrag, ik weet het, en we hebben hulp gehad, maar dit probleem blijft....!
Maar nogmaals, laat anders maar. "

Waarom kun je hem niet slepen?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Plankje met wieltjes eronderO-)

Nee, onzin...
Het zou ook nog kunnen dat ze het eng vindt, of dat het alleen wandelen stress oplevert. Claimgedrag hoeft het niet te zijn, het kan, maar het is niet zeker.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zo heel makkelijk is het ook niet op te lossen,ik bedoel, ok een teckel zou je mee kunnen slepen, maar wil hij daarom graag met je mee? Dat denk ik eerder niet...

Zelf heb ik dus ook een hond die een bepaalde route perse niet fijn vindt om te lopen, en ze legt zich dan neer en meetrekken gaat niet, niet alleen qua kracht, het is een sterke hond, maar ze zou uitvallen,  In het begin dat we haar hadden deed ze het zich laten vallen en op haar zij gaan liggen op heel veel plaatsen.
Ik bleef dan rustig staan, tot ze weer wat bijgekomen was, en met wat lekkers kreeg ik haar dan wel weer mee verder. Dan ging ik nog ietsje verder en nam dan de route weer terug. In Lola's geval was het puur onzekerheid en de stress van het wandelen, als we met meer liepen deed ze dit ook niet of veel minder.

Nu is er dus nog 1 route die ze niet wil lopen, en die loop ik ook niet als ik alleen met haar loop, maar vorige week liep ik met mijn schoonzus en Kelly het nieuwe hondje van mijn schoonmoeder en heeft Lola zich maar 1 keer neergelegd maar heeft verder toch prima en ook relaxed meegelopen. Maar ik ben me zeker als ik weer die richting uit zou lopen dat het weer evenveel moeite kost om haar mee te krijgen. Jammer en best frustrerend, want het is echt mooi wandelen in dat gebied.

Dit blijft dus een moeilijk punt, bij andere punten is het opgelost door een combinatie van soms geduld en gebruik maken van kalmerende signalen, zoals zelf even rustig naar de grond staren, of was snoepjes strooien waar naar gesnuffelt kan worden. En soms ook, de lijn kort houden, de hond naast je houden en niet voor laten lopen en in stevige pas doorlopen. Het vereist soms veel creativiteit zal ik maar zeggen.;-)

Misschien is voor jou ook het boekej Help mijn hond trekt een  aanrader, er staan veel tips in hoe je de aandacht van je hond krijgt en hoe je rust bouwt in de wandelingen.

Sterkte, ik weet uit ervaring dat het niet echt makkelijk is op te lossen als een hond niet graag mee wil lopen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Jongens...alsjeblieft, het was maar een vraagje.
En ik wil me de wil niet op laten leggen door een teckel, maar ik kan 'm toch echt niet slepen?????
En ze heeft claimgedrag, ik weet het, en we hebben hulp gehad, maar dit probleem blijft....!
Maar nogmaals, laat anders maar. "

Ik zou lekker blijven vragen...., alsof alleen teckels 'probleem-gedrag' zouden hebben...., hoewel ze natuurlijk wel natuurtalenten zijn en HET voorbeeld van een grote hond in een klein lijfje;-)

Ze wil dus alleen lopen met een andere hond erbij..., of wil ze ook lopen als je met twee personen bent?

Ik zou inderdaad beginnen met optillen, desnoods in een buggie, fiets mand of zo iets, weg lopen van huis met hulp en zelf terug laten lopen.
Daarna het tillen rijden elke keer met een paar meter verkorten, dus iets eerder zelf op de grond en nog een klein beetje van huis weglopen...., en dan hop retour.

Is er niet iets wat ze super leuk/lekker vind, bal, frisbee, knuffel, voer...., haar daar dan eventueel die extra meters mee lokken, zo lang het maar van huis af is.

En anders is er maar één andere oplossing...., nog een teckel erbij...., kan ze altijd samen lopenO-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

...., ik zie het al...., lekkers helpt niet...., hoe had ik het ook kunnen denken;-).....,:-D

misschien toch wel als je al een stuk van huis bent...., desnoods met lekker belonen als ze wel netjes terug naar huis loopt....., dan loopt ze tenslotte;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

een troost jou teckel is niet de enige eigenwijs ik ken er nog een paar hahaha.
Voor mij als buitenstaander hartstikke leuk om te zien maar voor de baas natuurlijk niet zo leuk.
Sommige honden hebben een hele lange adem, je kan dus doen wat jezelf wil maar als de hond het niet wil gebeurd het niet al moet hij een uur ergens zitten en wordt hij genegeerd.

Het enige wat ik kan bedenken is zoveel mogelijk nieuwe plekken opzoeken, optillen en in de auto zetten of ergens anders in en hup naar die plek.
Los gooien en weglopen en dan kijken wat ze doet.
Maar ze loopt dus wel mee als er 2 mensen of meerdere honden bijzijn??
Misschien tijd voor teckel nummer 2 ;-)

Btw lekker makkelijk gezegd "je laat je wil niet opleggen door een teckel" als een hond iets niet wil hoe ga jij hem dwingen en zover krijgen dan? Tis makkelijk om iets te roepen als je niet zelf in die situatie zit.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

"


Ik zou inderdaad beginnen met optillen, desnoods in een buggie, fiets mand of zo iets, weg lopen van huis met hulp en zelf terug laten lopen.
Daarna het tillen rijden elke keer met een paar meter verkorten, dus iets eerder zelf op de grond en nog een klein beetje van huis weglopen...., en dan hop retour.
"


heb je dat al geprobeerd
nu weet ik wel dat je wil wandelen

maar zo kan je het misschien opbouwen
een buggie of mandje is misschien stom, maar als tijdelijk lap middel zeker eens het proberen waard

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wil niet alleen mee uit." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: 16 vrijlopende honden (filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^