tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sandra en spike (Gast)

Hallo allemaal,
Ik ben afgelopen dinsdag met mijn hond Spike naar de DA geweest omdat hij bloed bij zijn urine had.
Ik vermoedde een blaasontsteking oid maar bij nader onderzoek blijkt dat Spike een tumor in zijn buik heeft zo groot als een citroen. Ik schrok me wezenloos en weet nu echt niet wat te doen.
De DA zei dat opereren een optie is, maar omdat hij niet kon zien of de tumor aan de milt of de lever is verbondenhebben we geen garantie dat Spike zo'n operatie overleeft. Ik geloof niet dat Spike op het moment echt pijn heeft, maar zeker weten doe ik dat niet, hij is eenmaal een harde rakker en zal mij geen verdriet willen doen.
Heeft er iemand een oprecht en eerlijk advies voor mij? Bestaat er medicatie waarmee zo'n tumor kan slinken zodat er minder kans is dat het gaat scheuren. Is pijnstillen een optie ik krijg van mijn DA niet echt een sluitend advies.Ik kan er al de hele week niet van slapen help?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Esther, Rosco en TeunEsther, Rosco en Teun

honden foto van Esther, Rosco en Teun

Ik wens je heel veel sterkte toe en ik hoop dat alles weer goed komt

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Hoe oud is je hond? Ik vind leeftijd een grote factor om al dan niet te opereren.
Een oud beestje zou ik met rust laten.

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

kan je niet een second opinie vragen in een gespecialiseerde kliniek, om een scan te maken zodat ze zien waar die tumor juist zit en of die aan de andere organen vastzit?
De tumor laten zitten, van alleen verdwijnen zal dit niet, dus ik zou een operatie overwegen indien natuurlijk mogelijk. Hangt natuurlijk ook af van de toestand waarop je hond zich nu bevindt.Succes en sterkte.

sandra en spike (Gast)

Ik ben vanmiddag weer bij de DA geweest ik heb nu pretnizon gekregen om ervoor te zorgen dat ¨Spike zo min mogelijk last heeft van ontstekingen die ontstaan aan de rand van de tumor waar de orgenen worden weggedrukt.
Zucht ik zou willen dat ik meer kon doen, maar volgens de dierenarts is een operatie 50% kans op slagen maar ook 50% kans dat ze hem op de operatietafel moeten laten inslapen en dat wil ik echt niet. Spike is in januari 7 jaar geworden, dus relatief jong voor een amstaf. Ik ga nu een wandelingetje met hem maken, daarvan geniet hij in ieder geval nog steeds.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat erg voor je om dit te moeten horen.
Ik wens je heel veel sterkte.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

hallo Sandra,

Ik vind niet dat je hond te oud is om te laten opereren, ik zou het wel laten doen, vind het geen optie hem zo te laten lopen, ook al omdat er bloed in zijn urine zit.lijkt me al geen goed teken, het rommelt al wel in zijn buik.Het risico dat je moet nemen of het wel of niet goed gaat is natuurlijk heel vervelend, dat begrijp ik ook best maar zo laten lopen???????? :'( :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

wat helene zegt:

ik vind als je hem laat opereren je hebt kans dat hij beter kan worden, als hij alwel een spuit moet hebben, is dit natuurlijk jammer, maar dan weet je wel zeker dat hij geen pijn meer heeft.

als je hem zo zou laten rondlopen word de kans op een operatie en een goede afloop alleen maar kleiner, want steeds meer organen worden aangetast.

een operatie zou volgens mij de enige oplossing zijn, je hebt de kans dat het mis gaat maar omdat hij nog jong is en sterk zal en kan hij er misschien wel bij op klauteren!

hopelijk komt alles goed! heel veel sterkte

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

ik bedoel met het eens met helene O-)

Sandra en Spike (Gast)

Hoi bedankt voor jullie reacties, altijd fijn als iemand meeleeft.
Spike reageert wel goed op de prtnison die hij nu 3 dagen heeft,
ik zou hem laten opereren als dat hoopvol was maar ben bij twee DA´s geweest en ze zeggen allebei dat het maar een heel kleine kans van slagen is, vooral ook omdat ze niet weten wat precies is aangetast. Moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten maken echt waar ik ben er helemaal kapot van.. Spike eet en drinkt nu nog goed, zijn urine is weer bloedvrij en ontlasting normaal. Misschien gebeurt er wel n wondertje

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zal duimen voor jullie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^