bang voor zijn eet bak.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

onze Mazzel is sinds enkele dagen (lijkt het wel) bang voor zijn eet bakje,wanneer ik zijn bak in de berging neer zet waar ze altijd hun eten krijgen,blijft hij om de bak draaien maar durft niet te eten,aan het eten ligt het overigens niet,krijgen rauw vlees,en dat gaat normaal in no time naar binnen.
de bakjes zijn roestvrijstaal dus die rinkelen wel eens wanneer ze ergens tegen aan stoten,maar daar heeft hij zich nooit niets van aangetrokken,dat eten was veel belangrijker,tot een paar dagen geleden,hij bijna niet meer in de bak durft,heb nu een plastic kommetje geprobeerd,dat gaat beter,maar ook daar eet hij niet echt ontspannen uit.
hij moet zich denk ik wel ergens vreselijk van geschrokken zijn tijdens het eten,kan me niet voorstellen dat er iets gevallen is in de berging dan had ik dat wel gezien.
hoe moet ik die angst nu het beste doorbreken??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bang voor zijn eet bak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Louna * Coco * SarahLouna * Coco * Sarah 3 doggies

honden foto van Louna * Coco * Sarah

Hmm ... moeilijke situatie!
Ik zou misschien eerst een matje ofzo onder de bakjes zetten dan maakt het al geen lawaai als ze de potjes moest verplaatsen tijdens het eten. Beloon haar ook als ze gegeten heeft of aan het eten is 'positieve bekrachtiging'helpt echt. Maar misschien helpt het ook als je niet echt aanwezig bent bij het eten. Honden krijgen het vaak moeilijk als ze moeten eten wanneer je toekijkt en worden daarom zenuwachtig. Ik zou het eten gewoon neerzetten en ergens anders dingen gaan doen en daarna terugkeren. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Probeer ander plaatsje met een andere bak, is het een reu kan er ook ergens een loopse teef in de buurt zijn. Is het geen reu dan het eerste proberen haha, succes :-D

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

Anja het is een reu,maar weet zeker dat dit niets met loopse teefjes heeft te maken,hij is gecastereerd vandaar,het bakje heb ik ook al op een andere plek neergezet zoals in de keuken, buiten en ook al op een deur matje,daar ligt het ook niet echt aan.
Louna je zegt niet aanwezig zijn bij het eten,heb dit vanmorgen ook al eens geprobeerd,bakje buiten gezet en in de kamer op een afstand door het raam gekeken,hij kijkt dan zo zielig van help me toch.
moet dan ook goed opletten dat Luka niet het eten van Mazzel opeet want ze loert daar dan natuurlijk op.
hem positief belonen kan ik eens proberen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Probeer hem eens op een andere plek eten te geven, in de keuken of zo. Eet hij dan wel, dan weet je in ieder geval dat het aan de plek, de berging, ligt.
Weet je ook zeker, je hebt tenslotte twee hondjes, dat er tussen de honden onderling niet iets is voorgevallen terwijl ze aten?

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

Hahhaahha misschien schrok hij toen het eten op was en zijn eigen gezicht zag spiegelen :-D .Ik zou de bak de hele dag op de grond laten staan en wellicht is wat insmeren met pindakaas zo dat hij er weer aan went en de bak geassosieerd wodt met lekkers :-D

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Heeft hij toevallig een halsband om overdag?

Het klinkt misschien heel stom, maar het hondje van mijn vader was ook ineens bang voor de voerbak.
Bleek dat het halsbandje een paar keer een beetje achter de voerbak is blijven haken (geen idee hoe ze dat voor elkaar kreeg)

Sinds het halsbandje af is eet ze weer normaal uit de voerbak.

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

andere plek heb ik al geprobeerd,of er wat voor gevallen is tussen de twee geloof ik niet het eten is altijd zo snel op,en hou het op een afstandje in de gaten of ze elkaar niets af pikken.
de bak de hele dag laten staan met iets erin smeren is nog niet zo gek,maar dan likt Luka hem leeg,dus daar schiet ik ook niets mee op.

Sharon.nee ze hebben thuis nooit een hals bandje om.

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3 3 doggies

honden foto van Suze en de 3

Jackie had dat ook een poosje, kwam omdat ze zichzelf opeens zag in de weerspiegeling van de bak.. Misschien is dat het? Dat hij.zij zichzelf opeens heeft gezien en het niet snapt?

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

probeer hem uit je hand te voeren steeds dichter bij de bak en dan in de bak eten en in je hand dus jou handen ziten in de bak maar voeren hem rustig stap voor stap. eet hij alleen of met meer honden?
als hij met meer honden eet probeer hem eerst alleen te laten eten mischien heeft de andere hem af gesnouwt toen hij aan het eten was en durf hij daarom niet te eten. maar met je hand rustig naar de bak helpt meestal wel om er over heen te stappen

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

Hoi Lizet,
Sam had dit eerst ook heel erg, en we hebben van alles geprobeerd. eerst uit zijn eigen bak, maar op een andere plek. Uit een ander bakje, van een schoteltje, gewoon op de grond, niets werkte. Hij at van het schoteltje wel iets beter dan uit een bakje maar hij was nog steeds erg zenuwachtig. Draaien, weglopen, aan zijn halsband krabben etc. etc.
Het viel ons op dat hij wel de brokjes die uit zijn kong kwamen opat.
We doen nu een klein beetje smeerworst door zijn voer en laten dit een tijdje in de kamer staan, op een kastje. Zo kan hij het wel ruiken, maar verder kan hij er nog niet bij. Hij wordt zo langzaam aan een beetje nieuwschierige. Door de smeerworst zorgen we dat de geur van zijn voer aantrekkelijker is dan dat hij bang is. we zetten zijn bakje neer op een moment dat hij rustig met iets bezig is. Als we nu zijn bakje neerzetten begint hij gelijk te eten :-) vandaag had hij zelfs alles op, en hij likte zijn bakje er bij uit. Dit was voor ons echt ongekend..:-)
Na een kwartiertje halen we zijn bakje weer weg en krijgt hij later pas weer.

ik weet niet of je hier wat mee kan, maar ons heeft het in elk geval geholpen...
Succes er mee.. :-)

honden page profiel lilianne&totolilianne&toto

honden foto van lilianne&toto

uhmm mischien moet je het is in een ander soort bakje doen wens je veel succes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bang voor zijn eet bak." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tweede nestkeus voor een Shih Tzu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^