Twijfel; wat zou nou het beste zijn ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Zaterdag mogen wij onze pup ophalen; jippieee !!!

Hoe kunnen we het beste de eerste nacht ingaan? Deze twee 'methodes' spreken mijzelf het meeste aan, en passen het beste bij ons, vind ik.

1. s'Avonds laat geen eten en drinken meer. Blokje lopen, even spelen. Pup in de bench in de woonkamer, met kruikje en zachte knuffel. Radio heel zachtjes aan (liefst praatprogramma), zodat ze niet het gevoel heeft dat ze alleen is. (fokker heeft ze dat een beetje aangeleerd met de radio. Soms liet hij ze evne 5 min. alleen, met de radio aan. Overdag hadden hun ook altijd de radio aan) Mocht ze gaan piepen en huilen ga ik even kijken en haar de gelegenheid geven even een plasje o.i.d. te doen. Als ik zeker weet dat er niks aan de hand is, ze niet hoeft te plassen o.i.d. dan mag ze best even piepen...

2. Bench mee naar de slaapkamer. Geen gedoe... Manlief vind niet een heel fijn idee, maar even jammer dan O-) Ik was er zelf eerlijk gezegd ook niet zo happig op. Wanneer ze piept hand even door de tralies. Mocht ze niet stoppen met piepen dan ga ik d'r uitlaten.

Zelf neig ik nu meer naar 'methode' 2... Dit omdat we ook jonge kinderen hebben, en ik hun nachtrust belangrijk vind, en natuurlijk s'nachts ook geen zin heb in 3 piepende wezentjes...

Wat zou nu het beste zijn ??? Ik neig meer naar methode 2...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twijfel; wat zou nou het beste zijn ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

ik zou voor 1 kiezen


honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

goedenmorgen,
Ik kies toch meer voor nr 1. ik zelf ben geen voorstander van je hond meenemen naar je slaapkamer. Met mijn eigen honden heb ik ze altijd in de bijkeuken in de bench. radio aan, kruikje erbij en dat is het. Zelfs ga ik er in de nacht niet uit. De eerste nacht was Twirre niet droog maar daarna wel. De eerste week is het nog wat gepiep aan het begin van de avond en in de nacht ook wel eens maar dat gaat snel over. Het klinkt misschien hard maar voor mij werkt deze methode het beste. Ik ging er in de morgen wel altijd vroeg uit. Per dag deed ik er 10 min. tot een kwartiertje bij.
groet, Janet

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb met onze eerste hond methode 1 gedaan, dat ging even goed, maar daarna werd het een drama! Nu slaapt ze op mijn slaapkamer.
Met de 2e heb ik de 2e methode gedaan, het ging meteen goed, alleen is ze altijd op mijn kamer blijven staan, omdat de eerste ook op mijn kamer slaapt ;-)

Het was niet de bedoeling dat de honden boven zouden slapen, maar na al die slapeloze nachten vol geblaf en gepiep zijn mijn ouders, ik vond het niet erg, toch gezwicht. Je kunt het ook afbouwen door na een tijdje de bench op de gang te zetten en steeds iets verder bij je vandaan, zodat je niet altijd met een hond op je kamer slaapt. Succes!

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Ja moeilijk vind ik deze keuze even.
Ik wil er namelijk zelf helemaal van overtuigd zijn, zodat ik er ook meteen heel consequent in kan stappen... Beide manieren spreken me erg aan, hebben voor en nadelen, maarja...

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Ik vind de tweede ook het beste,het is voor een pup een hele overgang.Eerst weg bij moeders en broers en zusjes,dus geen bekende geurtjes of warmte.Heb je geen lapje met de nestgeur mee gekregen van de fokker?Laat het puppie twee nachtjes naast je in de bench slapen,en zorg ervoor dat het een veilig,fijn plekje is.Met een kleedje over de bench heen,op de voorkant na.Puppies voelen zich veilig in een beetje donker,en het is zijn plekje.Dus als de kinderen het hondje willen zien ze nooit het pupje eruit laten halen!Jullie volwassenen ook niet,dan is het geen eigen veilige plek meer.Ik hoop dat je hiermee wat doet,en dat je er wat aan hebt.Veel plezier,en succes,grtjs Annemieke.Plus een grote poot van Nak

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik zelf heb geen goede ervaring met een bench .. Kaya was er als pup doodsbang voor en heb haar daarom ook niet gedwongen.. ze was geen sloper dus heeft ze de eerste week in een mand in mijn kamer geslapen.. daarna is de mand verhuisd naar de gang.. en nu slaapt ze altijd op de gang.

groetjes Loes

Je moet doen waar jij je het beste bij voelt..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

je kunt ook nog een derde methode toepassen..

ik zat zelf ook te denken hoe ik het straks wil doen, dus was er zelf ook al mee bezig.

je kunt ook de bench al beneden zetten, de pup vanaf het begin gewon beneden in de bench laten slapen en dan zelf beneden op de bak ofzo gaan slapen.
je hebt dan een beetje een middenweg tussen 1 en 2.
er is wel iemand in de buurt als de pup begint te piepen of eenzaam wordt, maar hij leert wel meteen slapen op de plek waar het hoort..

honden page profiel Ilse & LivvyIlse & Livvy 3 doggies

honden foto van Ilse & Livvy

Wij hebben hier de bench nacht 1 en 2 in de hoek van de slaapkamer gehad daarna om de hoek in de hal maar met de deur van de slaapkamer open en daarna steeds verder richting haar eigen plek. enne hebben nooit problemen gehad.. als ze piepte wist ik dat ze iets moest doen dus snel eruit en naar buiten ;-) voor mijn gevoel heb je de pup zo het snelst zindelijk en op zijn gemak.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

met "op de bak slapen" bedoelde ik natuurlijk op de bank O-)

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Ik heb mijn puppen altijd gewoon in een doos de eerste nachten naast mijn bed gehad. Dan zijn ze aan de geluiden en luchtjes gewend en na 2 nachtjes al gingen ze met doos en al in hun bench.... Heb het een keer anders gedaan zoals nr 1. DRAMA!!!!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Hoi Hanneke,
Wij hebben voor nr 1 gekozen werkte prima nooit problemen gehad.
Je kan ook nog een deken over de bech leggen hebben ze het gevoel van een holletje en wij hadden een shirt van ons zelf erbij gelegd voor de vertouwde geur.
Succes ermee

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

@ Jeroen; Ik heb er inderdaad over nagedacht om zelf op de bank te gaan slapen... of een op een matrasje in de kamer. Dan heeft de rest van het gezin er ook (zo min mogelijk) geen last van. Zij slapen natuurlijk boven, en eentje zelfs op zolder. Ze horen mij dan ook niet als ik haar buiten uit ga laten...

Mmm... Ik weet het niet. Hond op de slaapkamer ben ik niet zo weg van, en vriendlief ook niet. Ik ben bang dat ze daarna niet meer anders wil..? En dat laten piepen en janken beneden zit wel wat in, maar ik weet niet of ik dat over mij hart kan krijgen. Misschien even doorbijten dan.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Heb natuurlijk ook een nestlap !!!

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

wij hebben methode 1 gedaan.

De eerste nacht heeft hij 10 minuten gepiept, om en nabij, de tweede was het naar een paar minuten al over.
Hij had wel een lekkere kruik en een deken extra erbij gekregen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ Hanneke, vandaar dat ik even een derde optie noemde!

ik denk dat ik het ook zo ga doen..en inderdaad, de rest vd family heeft er dan het minste last van. de pup heeft ook meteen zijn vaste plekje (en dus niet op je slaapkamer, want dat wil je liever niet) maar is toch niet meteen helemaal alleen en je kunt snel naar buiten mocht het nodig zijn,...

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb bij mijn 1e hondje ook op de bank geslapen, dat ging heel goed, toen ik echter naar boven verhuisde ging het mis. In het begin niet, maar later wel, geen idee waarom.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Wij hebben ook de 1e methode gedaan , alleen dan in plaats van de radio een tikkende wekker bij de kruik. (hartslag) Wij hebben geen problemen gehad (1e nacht 10 min. piepen daarna niets meer) en omdat de fokker het ook al doet met de radio zou ik dat gewoon doen.
Wij hebben zelf niet op de bank geslapen, mocht het echt niet gaan is dat ook nog een optie.

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody 3 doggies

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Ik ben voor methode 2, dan elke nacht de bench langzaam naar beneden verplaatsen.
Z'n eerste nacht alleen is toch niet erg prettig voor een puppy!


Maar zelf erbij op de bank slapen is natuurlijk ook een goede optie.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik ben bij de bench beneden gaan slapen :-D
En dan elke nacht een stukje verderop.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Ik heb bij allebei mijn chi's methode 2 gebruikt. Voor Timo ben ik er een paar nachten uitgeweest. Naar bendeden, buiten zetten, plassen en meteen weer in de bnch. Zendé sliep meteen al door, maar ik vond het fijner dat hij boven sliep. Sliep ik ook beter.

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Oke, allemaal verschillende reacties en ervaring. Logisch, leuk! Bedankt!

Als ik nu zelf beneden ga slapen voor zeg maar 2 nachtjes; hoe zou ze dan reageren als ik dan ineens weer boven ga slapen? Ik bedoel; ik ben er bang voor dat het dan weer moeilijk is om in mijn eigen bed te komen, of valt dat in de praktijk wel mee?

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Ik zou ook voor 1 kiezen, meestal piepen ze maar even en is het alleen maar de eerste nacht. Als je haar elke keer uitlaat, dan moet je elke nacht haar eruit laten. Gewoon even een hand over haar vachtje zodat ze weet dat je er bent, en ze zijn weer stil.
Kan ook zijn dat je haar helemaal niet hoort, dat ze lekker doorslaapt tot een uur of 5 in de morgen. Ja en dan zou ik haar eruit laten, even snel een plasje doen en weer de bench in.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

haha dus je weet nu waarschijnlijk nog niet hoe je het wilt doen?

iedereen doet het op zn eigen maniertje natuurlijk, en bij iedereen werkt een bepaald iets wel goed.

doe waar je je het lekkerst bij voelt, mocht het niet werken kun je het ook altijd nog gewoon anders aanpakken he :-D

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

@ Jeroen;
Uhm nee... haha! Eerst was ikzelf ook echt van plan bij d'r te gaan slapen in de woonkamer; gewoon op een matrasje. De rest hebben dan geen 'last' van d'r, ook niet als ik d'r buiten uit moet laten.

Toen kreeg ik van heel veel mensen de raad, en lees het in álle boeken, dat je de pup gewoon mee naar je slaapkamer meeneemt. Maar ik ben bang dat ze daar aan gaat wennen... maar ik ben ook bang dat ze eraan gaat wennen dat ik bij haar slaap...

Moeilijk hoor...

Ik denk dat ik de eerste nacht probeer haar gewoon beneden te laten slapen, met een warme kruik, nestlap, knuffel en radio aan. Mocht ze dan héél erg gaan piepen dan ga ik bij d'r slapen in de woonkamer. Ik zou het dan even relaxt kunnen proberen, omdat het op een zaterdag op zondagnacht is, en manlief is ook thuis dus kan ik zondag evt even bijtanken als ik slecht geslapen heb...

Misschien is dat een optie? Ik zou het wel het meest ideaal vinden natuurlijk als ze gelijk op d'r eigen plekje slaapt...

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Ik zou voor 1 gaan, omdat het voor de rangorde beter is. Mensen krijgen hun hond met keuze 2 vaak niet meer uit de slaapkamer omdat de hond dan op de gang alsnog gaat piepen.

Onze honden deden wij allemaal via keuze 1 en het was binnen een half uur stil. Maar wij gingen er ook niet uit als ze wel piepten. Wij gingen er in het begin gewoon standaard 2x per nacht uit (dus op onze wekker en niet op de hond) om ze te laten lopen. Op een gegeven moment merkten wij dat ze 1x per nacht kon en daarna dus niet meer 's nachts hoefte.

Als je eruit gaat als je hond piept en werkt zoals wij doen, dan heeft je hond gewonnen, want die piept om de roedel weer bij elkaar te brengen. Plassen heeft ze immers in die 2 rondes gedaan.

Als je hond piept, gewoon 100% negeren. Dus niet schreeuwen want dat ziet de hond als terug blaffen. Ook niets zeggen, want dan heeft hij weer aandacht.

Wij deden ook om 20uur de waterbak weg. Ze aten om 18uur en voordat wij naar boven gingen kregen ze nog een klein koekje.

Wij hadden een tikkende klok in de woonkamer en een lapje met de geur van het nest. Meer niet, maar een lauwe kruik is wel handig omdat dat de lichaamswarmte van de moeder nabootst. De tikkende klok bootst het hart van de moeder na.

honden page profiel Rivka met pup Josefientje TakkenbosRivka met pup Josefientje Takkenbos 3 doggies

honden foto van Rivka met pup Josefientje Takkenbos

Ja ik zou ook voor 1 kiezen. En niet alle puppy's krijsen moord en brand de eerste nacht. Je wilt ook je hondje niet wennen aan de slaapkamer denk ik. Zodra hij dan uit de slaapkamer gaat, dan moet hij daar ook weer aan wennen. Misschien stel je dan het probleem alleen maar uit.
Ik heb makkelijk praten, ik slaap in de woonkamer hahaha! Maar ik heb de pup niet gehoord 's nachts...

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Let je wel op dat die knuffel van stevig materiaal is en geen dingen heeft zoals knopen ed.?

Wij hebben het meegemaakt dat wij een pup een zacht speeltje gaven die dus ging hangen als ze het in haar bek had. Ze dacht dat het HAAR pupje was! Dus ook geen zachte speeltjes geven zoals bijvoorbeeld die rubberen kippen.

Wij hadden 1 hond die had vanaf het begin een stevige teddy. Op een gegeven moment was ze natuurlijk gegroeit en was haar kop net zo groot als de teddy. Toch bleef ze nog schuilen achter die teddy, zo van: als ik jou niet zie, zie jij mij ook niet! Toen hebben we de teddy ook maar weg gehaald.

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Ik zou ook gaan voor methode 2, eerst even op de kamer dan langzamerhand wat verder weg en dan de gang op en naar beneden! Ik zou de wekker zetten en niet wachten tot ze piept, want dan leert ze dat als ze piept dat je haar er uit haalt.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik weet niet hoe je kamer is opgebouwd?
Bij ons lag de hond in de bench in de woonkamer. Eerst sliep ik naast de bench, de 2 dagen erna op de bank (wat meters verder), weer de dag erna in de hal (om de hoek) en toen boven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twijfel; wat zou nou het beste zijn ???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond in afwasmachine
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^