Wauw, wat een vooruitgang!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vandaag gingen we met privétraining naar het strandje in het bos. Retekoud is het, nét boven nul, maar ik had mijn laarzen aan, een legging in de laarzen en een spijkerbroek erover om de ergste wind tegen te houden.

Nou, we waren de auto nog niet uit of Dobby rook het water al. Helemaal door het dolle. Dus eerst netjes volgen en een time out geven bij dol gedrag. Rust brengen en aan een vuilnisbak vastgezet tot hij rustig ging liggen. Toen er eindelijk rust was zigzaggend over het strand naar het water toe. Bij gespring, geruk en gejakker met strakke lijn op een holletje terug naar de vuilnisbak, vastleggen, timeout, rust.

Na 2 keer (!!!!) had hij dat dus al door en konden we langs de waterlijn lopen. Waar ik prompt door een laagje ijs zakte en 5 cm lager stond dan ik gepland had. O-) Hierdoor was het even chaos, want ik was uit balans, en Dobby was verrast en uit zijn doen. Gelukkig ben ik niet in het water gevallen.

Daarna zijn we lekker door het water geslenterd, echt alleen de pootjes nat. Na een rondje door het bos waar Dobby aan de lange lijn vrij mocht weer teruggegaan naar het water. Met ietwat ongelukkige timing want er was daar een man bezig met een labrador die een stok uit het water moest apporteren. En helaas voor mij gooide die man net die stok toen we bij het water waren. Vliegende stok, grote plons, rennende labrador. Iets teveel prikkels voor een water-gekke Dobby. En toen had ik even moeite hem te houden. O-)

Al snel door wat volg werk had ik hem weer rustig, en de labrador was ook weer weg. Weer volgen en ik heb lekker door het water lopen plonzen. Onderkant van mijn spijkerbroek zeiknat, maar ach, dat wist ik van tevoren, en ik had er een legging onderaan. Toen mocht Dobby aan de lange lijn "vrij". Hij draafde door het water, snuffelde wat aan de waterlijn, en kwam zich even melden bij mij!!!

Ja, hij ging ook even de fout in en probeerde verder het water in te gaan om zwemmend te jagen op een vogel, maar grote grutten, wat een vooruitgang! We stonden samen IN het water, en hij jakkerde er niet doorheen! En hij kwam zich melden!

Wauw!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wauw, wat een vooruitgang!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana 3 doggies

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

goed bezig !!dobby
:-D :-D

high five van diablo en lana

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

zo doorgaan dobbey!!!!

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

goed bezig!!! En ga zoo door!!! :-D

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Go Dobby!!
Ga zo door! :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat goed de vooruitgang.
Gaat zeker helemaal goed komen. :-)
Goed gedaan hoor Dobby. :-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ga zo door :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Super!! :-D
Ga zo door! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wauw, wat een vooruitgang!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: American Pittbull uit asiel nemen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^