Geen KVV meer eten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Één van mijn katten is nog niet zo lang geleden overleden. Er was niets met hem aan de hand en hij wilde niet eten. Naja, in begin kijk je het even aan en dag 2 (maandag) zat ik bij de dierenarts. Hij onderzocht hem en vond een keelontsteking.

Hartstikke logisch dat hij niet wilde eten van de pijn in zijn keel. Vloeibaar voedsel en antibiotica zou hem zo weer op de been hebben.

Helaas bleef hij niet eten en werd het steeds vreemder (ook omdat hij niet afviel) en zaten we uiteindelijk op donderdag avond bij een andere dierenarts die op dat moment spoeddienst had.

Hij keek hem na en vond ook een keelontsteking die al bijna genezen was. Toch vertrouwde hij het niet en maakte een foto van zijn buik. Bleek helemaal vol tumoren te zitten. Wie verwacht dat nu van een kat van 3,5 jaar oud?! Op vrijdag hebben we hem in laten slapen.

Nu wil ik je niet bang maken met mijn verhaal, ik wil alleen aantonen dat dierenartsen ook mensen zijn. Ik heb een goede dierenarts, zeker weten. Logisch dat hij bij een keelontsteking ook niet aan kanker denkt. Alleen het was er wel, gevonden door een andere DA



@Sammy dit had ik met mijn hond!! Echt hij at niet meer, na een paar dagen naar de DA.. keelontsteking. Maar dat ging met antibiotica niet over, toen 2e antibiotica na een week, want verdere symptomen waren er niet. Werkte ook niet, mijn hond begon dikker te worden bij zijn ribben en begon ook meer te hijgen (vocht vermoedde ik). Ik wilde zo niet de kerst door en ben toen naar een kliniek gegaan die dienst had.
Zijn buik zat ook voor tumoren en was geen redden meer aan. Dit alles was binnen 14 dagen gebeurd. Denken dat hij een keelontsteking heeft tot dat hij overleden is in de kliniek, want wij lieten hem op de operatietafel in slapen (vind het egoïstisch om je hond wakker te maken en dan weer in te laten slapen als hij namelijk al zoveel pijn heeft en zo ziek is, en ook de DA adviseerde dit, anders is het dubbelop lijden voor zo'n hond).

Dus echt, verbaasd me toch wel dat er meer mensen die dit hebben meegemaakt, ook al is het bij jou een kat (voor mij maakt het niet veel uit welk dier het dan is).

En van mijn kant ook niet om je bang te maken, maar je moet er echt duidelijk zijn van ik wil zo niet aanmodderen. Niet eten, maar dan ook niet afvallen? Dat vind ik niet helemaal kloppen in mijn ogen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geen KVV meer eten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Izzy: Dit verbaasd mij ook wel moet ik zeggen! Ik vond het ook erg apart. Had zelf ook niet verwacht dat dit soort dingen vaak voorkomen! Zo bizar, wanneer je uitgaat van een keelontsteking..

En dat is nu dan ook precies de reden waarom ik zo push. Niet eten en niet afvallen? Dat klopt echt niet. Tuurlijk hoeft het geen kanker te zijn maar goed is het nooit.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Sammy, precies ben het daar volkomen mee eens. Het hoeft inderdaad niet, maar kan wel en toch altijd wel iets om rekening mee te houden.

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

In jouw geval zou ik al lang bij een andere dierenarts hebben gezeten.
Er klopt gewoon iets niet als je hond vrijwel niets eet maar toch niet afvalt.

Weet je wel hoe snel een hond vermagert?
Als ik mijn honden bijvoorbeeld een week lang de helft van hun portie eten zou geven, dan zie je al dat ze heel erg snel mager worden op hun ribben.
Als ik ze een paar weken maar twee balletjes gehakt op een dag zou geven....... nou dan zijn ze bijna dood hoor zo mager.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geen KVV meer eten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^