Een nieuwe pup in huis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Hallo,

Mijn vriend en ik (26 en 25 jaar) zouden in de zomer graag een Duitse herder pup aan willen schaffen. We hebben nu een poesje van 1,5 jaar in huis en zouden heel graag een jonge pup willen waar we veel mee willen wandelen, veel dingen willen leren en vooral dus opvoeden tot een trouwe, gehoorzame en gelukkige hond.

Overdag werken we beide en we zijn daardoor dus 8 uur van huis weg. Mijn ouders die beide dol zijn op honden en vroeger ook altijd Duitse Herders hebben gehad wonen op 5 min afstand en willen graag helpen, vooral in het eerste jaar waarin de pup extra veel aandacht nodig heeft.

Omdat het een weloverwogen beslissing moet zijn probeer ik een soort dagschema op te stellen om te kijken of het allemaal lukt, werken én een pup. Graag zou ik van jullie willen horen of jullie denken dat dit zo gaat lukken. 's avonds zijn we eigenlijk altijd thuis en in het weekend ook, dus dan heeft de pup zeker geen aandacht tekort. Voor overdag moet dit de planning worden:

7 uur: pup wordt een half uur uitgelaten
12 uur: de pup wordt opgehaald door een uitlaatservice uit de buurt die een uur met de honden weggaat en ze lekker laat rennen en spelen
15.30: mijn ouders komen even langs voor een korte uitlaatbeurt
18:00 wij laten de hond een half uur uit (zodra de pup ouders is een uur)
22.00: we laten de hond even kort uit voor het slapen gaan

Wanneer we niet thuis zijn verblijft de pup in een groot kennel in de tuin waarbij hij door een luikje ook in het grote tuinhuis kan wat hier speciaal voor ingericht is. Op zaterdag gaan we met de pup op cursus en daarna lekker naar het bos e.d.

Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan denken. We willen het heel graag maar we willen ook dat de pup geukkig wordt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nieuwe pup in huis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

als de pup een goede aandacht en beweging krijgt en dergelijke moet dit wel lukken hoor. een hond is een gewoonte dier dus als die dit gewend is als die ouder is dan is er geen enkel probleem. een pup kun je alles gewend maken.
er zijn meer mensen die voltijds gaan werken en ook honden hebben.
en veel succes ermee trouwens :-)

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Bedankt voor je reactie!

Mijn vriend en ik hebben samen ook eerst een maand vrij zodat we de pup goed kunnen laten wennen en we hem langzaam aan het kennel kunnen laten wennen. Eerst doen we de pup er een uurtje in terwijl wij in de tuin zijn, volgende dag een uurtje terwijl we binnen zijn en ze ons niet ziet. Zo willen we het steeds een beetje opbouwen zodat het na een maand lukt om 4 uurtjes alleen te zijn.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hou er rekening mee dat een pup nog helemaal niet zo lang mag lopen. aangeraden wordt ong. 5 minuten per maand, dus je kan hem pas een half uur uitlaten als hij 6 maanden is. ook een uur mee met de uitlaat service zou ik zeker bij een duitse herder(die hebben sneller heupproblemen) pas vanaf ong. een jaar doen.

een pup moet elke 2-r uur plassen, geen echte lange wandelingen. dus dit is prima voor als je pup wat ouder is, maar wat doe je als hij nog echt heel jong is?

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Een uur rennen en spelen met de uitlaatservice is veel en veel te lang voor een pup.
Een pup kan bovendien geen 5 uur alleen zijn, hoe wil je hem dan überhaupt zindelijk maken? Dan moet je er toch mee uit na het slapen, spelen, eten, drinken etc.
En als je naar cursus bent geweest, zou ik niet ook nog eens naar het bos gaan. Veel te vermoeiend.
Hoe wil je de pup socialiseren als je zoveel van huis bent? Dat is juist de eerste periode oh zo belangrijk.
Ik begrijp dat je heel graag een hond wilt, maar het is verstandig je eerst eens heel goed in te lezen. Zoals ik het nu begrijp hebben jullie maar erg weinig tijd voor de pup.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik zou de eerste weken vrij nemen om je pup zindelijk te maken, de basiscommando's te leren en het alleen zijn langzaam aan te gaan leren. Zo bouw je een goede band met je nieuwe pup op! Alles wat je in het begin aan tijd investeerd in een pup, heb je de rest van zijn/haar leven plezier van! Ik zelf heb samen met mijn mannetje +/- 2 maanden vrij genomen toen wij Morris als pup in huis kregen. Kan je de hond niet een paar dagen in de week bij je ouders laten? Dan zit hij niet zo veel alleen. Het schema vind ik vrij druk voor een jonge pup....Vooral omdat het 5 dagen in de week er zo uit gaat zien!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

@ Corrie: kijk op deze site eens naar benchtraining. Ik kan me zo voorstellen dat je op dezelfde manier de pup leert wennen aan de kennel. Dat is niet even een uurtje de ene dag en de volgende dag een uurtje. Dat bouw je op in minuten.
En als je echt heel graag wilt, is het dan niet verstandiger om na elkaar een maand vrij te nemen? Misschien niet zo gezellig, maar dan ben je al 2 maanden verder. Hopelijk is de pup dan al zindelijk (maar dat hoeft absoluut niet).

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

5 uur alleen is veel te lang voor een pup. En een uur wandelen kan een pup nog lang niet aan en is barslecht voor zijn gewrichten. Volgens mij zijn Duitse Herders best gevoelig voor te veel beweging in het eerste jaar/anderhalf jaar. Ook een uur spelen met andere (grotere) honden zou ik niet willen voor een pup...
Hoe groot is de groep van de uitlaatservice? Wandelen ze echt een uur of zit hij dan ook veel in de bus voor het thuisbrengen van alle andere honden? Gewoon een paar kritische vragen hoor ;-)

Waarom niet een leuke volwassen (jonge) hond die met katten om kan gaan? Er zijn genoeg asielhonden/herplaatsers die katten zijn gewend.
Dan kan hij/zij wel mee met de uitlaatservice en misschien ook alleen thuis zijn.

Een pup moet ook zindelijk worden en alleen thuis leren zijn. Hij wil helemaal geen grote kennel en een groot tuinhuis als hij nog maar zo jong is, zeker als hij net weg is bij zijn broertjes/zusjes. Als hij/zij bij je ouders kan zijn overdag totdat hij wat ouder is zou ik dat een betere optie vinden, dan zo'n jong beestje eigenlijk bijna de hele dag alleen thuis te laten zijn. Succes met je beslissing en goed in ieder geval dat je het hier post en er over nadenkt.

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Ik ben heel blij met al jullie reacties. Het is goed om over al deze dingen goed na te denken vóórdat we een pup kopen.

Ik begrijp dat ik beter na moet denken over de periode dat de pup nog heel jong is. Ik denk dat het schema dat ik in mijn hoofd heb (en bovenaan staat) wel kan als de pup 1 jaar is maar niet nu al.
Ik ga met mijn ouders overleggen om te kijken of ik de pup misschien een aantal dagen per week bij hun thuis kan brengen. Of dat ze in mijn huis blijven zodat de pup ook steeds weer iets langer in zijn kennel kan.

Bedankt!

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

@ Corrie, het is goed dat jullie er intensief over nadenken. Je moet je denk ik realiseren dat je vooral het eerste jaar heel veel tijd en energie in een pup moet steken. Dan heb je daarna een heerlijke, sociale en gezonde hond.
Hebben jullie al contact gehad met een fokker? Hij kan je wellicht ook goede informatie geven.
Succes!

honden page profiel ChantalChantal

Corrie je zegt ; Mijn vriend en ik hebben samen ook eerst een maand vrij zodat we de pup goed kunnen laten wennen en we hem langzaam aan het kennel kunnen laten wennen.


Waarom nemen jullie niet los van elkaar een maand vrij ? misschien niet zo gezellig natuurlijk maar dan heb je zoiezo wel 2 maanden iemand die volle tijd en aandacht aan de pup geeft

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Ja, ik zou ook los van elkaar een periode vrij nemen. Is vaak ook prima te regelen op het werk. ;-)
Over 2 maanden achter elkaar kunnen sommige bedrijven nog weleens heel erg moeilijk doen.
Wij hebben een Oudduitse herder en bij Haakon heeft eerst mijn vriend vrij gehad en daarna ik.
We hebben Haakon in het begin ook in een grote bench gedaan als we gingen slapen en als we weggingen. Enig tijdje daarna lieten we hem los in de gang en weer wat later hebben we m in de woonkamer gelaten. Eigenlijk gewoon op gevoel wanneer we dachten dat het wel kon. En dat ging echt super! Daarna hebben we de bench in de garage kunnen zetten.
Sommige mensen zijn tegen een bench, maar het is wel een goed hulpmiddel om zindelijkheid te trainen en geen sloopgedrag aan te leren, is mijn mening. Haakon heeft ook nooit iets gesloopt. Ja, 1 keer op de salontafel gekauwd, maar dat was omdat alle speeltjes en botten onder de bank lagen en hij net zijn tandjes aan het wisselen was.
Dit jaar komt er een 2de Oudduitse herderpup (weer een reu) bij en we gaan het weer op deze manier doen.
Het enige dat nu anders is, is dat we Haakon al hebben, maar dat zal weinig tot geen problemen gaan geven, Haakon kennende. ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Goed dat in het begin thuis bent. :-)
Zoals her schema er uit ziet moet het wel lukken.
Succes met de pup. :-)

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Bedankt voor jullie reacties!

Ik heb contact gehad met de uitlaatservice bij mij in de buurt die me goed en betrouwbaar lijkt. Voor jonge pups hebben ze een speciaal programma. Dit laten ze 2x per dag 15 min. uit in mijn eigen buurt. Pas als ze 1 jaar is gaat ze mee met de bus, lekker rennen met de andere honden. Dat klinkt in ieder geval goed!

Ik ga ook proberen om afzonderlijk van mijn vriend vakantie op te nemen. Zo is er langer iemand full time bij de kleine pup thuis. Misschien kan ik het met mijn directeur ook nog regelen dat ik enkele weken huis mag werken omdat het in de zomervakantie op kantoor toch heel rustig is.

Ook ga ik vragen of mijn ouders in het begin vaker langs willen komen of de pup bijv. 's middags mee naar hun huis willen nemen. Dit ga ik eerst allemaal regelen voordat we besluiten een puppy te nemen. Ik heb alwel contact opgenomen met een aantal erkende fokkers in de region om te kijken of ze in de zomervakantie een nestje jonge herders verwachten. Ik vraag dan ook nog om tips van hem.

Groeten,
Corrie

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

met alle aanpassingen die je nu opschrijft moet het prima lukken!
ik zou inderdaad wel al bezig gaan met fokkers, want soms moet je nog best lang wachten op je pupje ;-)

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Je denkt er alleszins goed over na :-)
Dat is al goed !
Ik zou idd afzonderlijk 1maand vakantie nemen, dan is er 2maand iemand om de pup op te voeden. Is namelijk erg belangrijk, de eerste maanden!

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Weten jullie misschien nog geschikte en betrouwbare fokkers? Ik woon in Friesland en zou het pupje wel graag een paar keer bezoeken voordat ik haar meeneem.

Ik ben heel blij met jullie reacties! Veel stof tot nadenken gekregen en ik heb nu heel goed begrepen dat als we toch echt een pup willen, we eerst heel veel dingen goed moeten regelen.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Zoek je een pup uit werk- of showlijnen?

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat je eerst moet beslissen wat voor type je wil, wil je meer een hond die zo'n aflopende rug heeft, wat je tegenwoordig allemaal ziet? of wil je meer een ouderwetser type, die nog een redelijk rechte rug heeft?

hou er wel rekening mee dat je toch een paar uurtjes moet rijden. wij wonen in nijmegen en hebben ook pupkopers uit zaandam. het is beter om wat verder te rijden voor een goede pup, ook al kan je hem dan een keertje minder bezoeken, dan gewoon de dichtsbijzijnde fokker te bezoeken.

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

We zoeken niet een hond uit werk of showlijnen.

Ik weet nog niet wat voor type Duitse herder we willen. Misschien kunnen jullie me daar ook iets over aanraden? Ik vind een Duitse herder met een rechtere rug wel mooier maar die kom ik niet zoveel tegen.

Het maakt me niet uit dat we verder moeten rijden voor de pup dus als jullie me een goede fokker kunnen aanraden hoor ik dat heel graag. Een goed en betrouwbaar adres is voor zo'n kostbare puppy natuurlijk veel waard!

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Zou je een DH in wolfsgrauw iets vinden?


Dit was onze Mindy (kleur dus wolfsgrauw).


Pff. Ik had laatst een hele goed fokker gevonden voor iemand, maar kan hem zo snel even niet vinden. Als diegene even helpt... ;-) ?

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Bedankt voor het meedenken!

Ik wil het liefste toch echt een Duitse herder in zwart bruin. Onze uiterlijke voorkeur gaat uit naar een herder met veel goud bruin in de vacht.

Ik hoop dat je nog op de naam van de goede fokker kunt komen!

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Als je een Duitse herder met een rechtere rug mooier vind, dan moet je het zoeken in de werklijnen.

Deze kennel heeft ontzettend mooie honden:
http://home.planet.nl/~loene316//

Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat je dan wel met de hond gaat werken. Dat kan in de vorm van speuren en/of pakwerk (IPO) of een andere vorm van hondensport. ;-)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Angela & Michel:
Hier de link die jij in dat andere topic hebt geplaatst. http://www.moezenbulte.nl/site/index.php/nl/pups.html

Ik was m ook al aan het zoeken, want ik vind de honden echt prachtig!!! ;-)

Deze kennel stond ook in dat topic.
http://www.grubenlaender-schupo-nl.com/honden-1/honden-van-nu

Ook zeker de moeite om even te bekijken.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Whaaaaa, ik was het topic aan het zoeken! Had er al een topic voor geopend haha. Thx Mireille :-D !

Corrie... bovenstaande dus ;-) .

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco

honden foto van Valerie &. Arco

Wij hebben nu een DH-pup van 5 maanden. Hij heeft een rechte rug en is zwart-bruin. Neem maar eens een kijkje bij mijn foto's. Hier alvast een fotootje:



Bij ons is er tot deze (Arco is 5 maanden nu) week altijd bijna iemand bij hem geweest op enkele uurtjes na... Hij was zindelijk binnen de 2 weken (waarmee we veel geluk hebben gehad). We hebben hem met veel beloningen in en uit zijn bench laten gaan zonder ze dicht te doen. Zo hebben we het stilaan opgebouwd. Arco gaat nu zonder problemen in de bench als we zeggen: 'Arco bench'.
We zijn heel veel met hem bezig maar als je dan ziet wat hij nu al kan ben ik stiekem toch wel trots op mezelf.

Liefs Valerie

honden page profiel CorrieCorrie

honden foto van Corrie

Beste allemaal,

heel erg bedankt voor al jullie reacties! Hierdoor zijn we heel goed gaan nadenken over wat er allemaal moet gaan gebeuren en wat het allemaal inhoudt.

We gaan in de zomer een pup aanschaffen. Ik heb contact gehad met deze fokker: www.vonmayernhof.nl. Kennen jullie dit kennel misschien?

Als alles goed gaat worden de pups eind mei geboren en mogen ze eind juli mee naar huis. Mijn vriend en ik hebben onze vakanties zo gepland dat de eerste 6 weken iemand full time bij de pup is. We hebben een groot kennel uitgezocht voor in de tuin waarin de pup genoeg ruimte heeft om te spelen en waarin een kleiner (geïsoleerd) hok zit om in te slapen.

Ik ga vanaf augustus nog 4 dagen per week werken en 2 dagen in de week mag ik de pup naar mijn ouders brengen. 1 dag per week is onze huishoudelijke hulp een halve dag bij ons in huis en dan mag de pup gewoon lekker vrij rondlopen. Voordat ze naar huis gaat laat ze de pup dan nog een keer uit en een paar uurtjes later zijn wij dan alweer thuis. De dag die nog over is komt de hondenuitlaatservice 2x langs dus ik denk dat we het zo prima gaan redden.

Ik ben benieuwd of jullie dit kennel kennen!

Groeten,
Corrie

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Hoi Corry... Goed dat je erover na hebt gedacht wat er allemaal moet gebeuren VOOR dat er een pupje komt :-D .

Ik heb de site bekeken die je hebt opgegeven. Ze zijn wel heel open over hoe en wat. Maar persoonlijk vind ik ze nog te laag in de achtehand. Jammer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een nieuwe pup in huis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dora is er!!!!!!!!!!!!!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^