Negeren of Straffen (husky)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Negeren of Straffen (Gast)

Hallo,

wij hebben een husky pup, reu, 9 weken. genaamd Aiden.
we hebben hem nu een week en zijn naar de eerste dag geweest van puppy cursus. Uiteraard hebben wij ons goed in gelezen en we kunnen veel vragen kwijt bij de puppy cursus.

echter blijf ik het lastig vinden.... het blaffen/huilen zodra de bensch dicht gaat. wat zijn jullie ervaringen(het liefst met een husky pup omdat ik begrepen heb dat die meer huil drang hebben)

moet ik het blaffen/huilen straffen? zo ja, hoe is volgens jullie mening de beste methode?

of is negeren de betere optie? en wanneer weet je dat je methode niet de juiste is?

zijn er nog ander opties?

we hebben de eerste 4 dagen het gedrag genegeerd, maar nu probeer ik het af te leren door te straffen. het is een erg eigenwijs hondje maar het lijkt te werken. Ik vind dit onderwerp erg lastig omdat ik het belangrijk vind dat ik het nu goed doe omdat ik niet de komende 15 jaar een hond wil die veel blaft/huilt.

of je nu een antwoord heb of niet, ik ben gewoon geintereseerd in jullie meningen.

alvast bedankt voor het reageren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Negeren of Straffen (husky)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hij is 9 weken, je hebt hem nu een week.

Misschien dat alles nog moet wennen? Hij is ook niet gewend om in de bench te zitten, helemaal alleen.

En een pup straffen omdat hij huilt, dat is serieus het domste wat je kunt doen. Het is een baby, dat moet je allemaal aanleren. Dat gaat niet vanzelf.

In de encyclopedie staat een stuk over benchtraining..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hmm Zelf geen ervaring met de bench. Dus ik kan je geen tips geven. Wel denk ik persoonlijk dat je de bench juist aantrekkelijk moet maken en niet straffen.

Bijvoorbeel (zou ik doen geen id of het werkt) een nieuw speeltje kopen, laten zien en als hij het wil hebben het speeltje in de bench doen. De bench open laten. Of wat lekkers steeds in de bench geven zodat het zijn plekje wordt.

Wie weet werkt het. Geen idee. Maar wel veel succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een pup, een baby dus ga je natuurlijk niet straffen of negeren maar begeleiden.

De bedoeling is om de bench een veilig en vertrouwd plekje te maken waar hij zich kan terugtrekken. Door hem te negeren of straffen zou je weleens een verlatingsangst kunnen kweken.

Er zijn al veel topics over benchtraining geplaatst, ik zou zeggen lees ze eens door, en laat je hond rustig aan de bench wennen, eerst met het deurtje open, gaat dat goed dan met het deurtje dicht, eerst heel kort, en dit langzaamaan uitbreiden.

http://www.hondenpage.com/search/index.php?cx=partner-pub-3238850696831745%3Ayvnf2matshb&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=benchtraining&siteurl=www.hondenpage.com%2Fhondenforum%2Findex.php#977

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester

honden foto van Ronica & Fester

pff, nou ik weet het niet hoor, lijkt mij heel erg moeilijk. daar moet je echt met husky eigenaren over praten ;-)

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

mijn hondje heeft 2 weken gejankt :-D .. is geen husky, maar had wel een ander hondje langs hem liggen :-) is heel normaal denk ik hoor, hangt van puppie tot puppie af denk ik

Anoniem (Gast)

thnz! :-D

kan je ook uitleggen waarom straffen zo dom is? ga je er met straffen juist niet vanuit dat het vanzelf gaat? ;-)

het is ook meer dan huilen, het komt over als beetje brutaal blaffen en aandacht trekken.

zou fijn zijn als je een tip hebt ipv zeggen wat dom is
:-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik geef je een tip en ik zeg dat het het domste is wat je kunt doen omdat het tegen je werkt.

Ik denk dat je echt nog een hoop moet lezen over pups.

Dus nogmaals, ga eens in de encyclopedie kijken.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik ging wel al es van mijn oren maken :-D hihi gewoon men stem eens verheffen :-D en dat hielp soms wel :-D .. maar dikwijls moeten ze ook buiten ofzow :-)

Anoniem (Gast)

@Dobry

thnx! :-D

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

ik heb dat met Satu ook gehad zogauw het deurtje dicht ging van de bench ging ze te keer echt tot gillen toe hoor.Ik heb overdag geoefend om het deurtje dicht te doen als ze erin zat met een lekker botje en dat steeds verder uitgebreid en moet zeggen bij Satu ging dat goed alleen snachts wilde ze er absoluut niet in nou ja ze wilde wel in de bench maar niet met deur dicht heb het toen open laten staan en sinds dien ging het goed.Maar ze stond bij mij wel in de keuken en ze lag daar samen met onze andere hond en dat ging toen altijd goed heel raar maar ze wilde dus niet opgesloten zitten.Satu is dan wel geen husky maar een finse lappenhond en ze heeft dus ook wel wat gekke trekken van een husky haha.
greetz monic

Anoniem (Gast)

@Sammy, ok dank, zal ik doen.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Hoelang zit hij in de bench?
want van een pup van wat voor ras dan ook kan je niet verwachten dat als je ze in de bench doet en deurtje dicht doet dat ze dan weten wat de bedoeling is.
aangezien je hem nu al gestraft hebt, zal het misschien alleen maar moeilijker zijn om de bench als leuke/veilige plek te ervaren.
Wat in een veilige plek word je niet gestraft toch ;-)

ik zou beginnen met waterbak in de bench,
eten geven in de bench, kluifjes in de bench.
maak de bench leuk.
Dus als hij in de bench gaat krijgt hij een overheerlijke kluif. Ze kluif word opgegeten in de bench, maar met deurtje open.
Zodra hij met de kluif eruit gaat. Leg je de kluif zonder wat te zeggen weer in de bench. Net zolang tot hij gaat kluiven in de bench.


De bench moet de plek zijn wat leuk is. Dus weer helemaal opnieuw beginnen en het een super geweldige plek maken.Voorlopig het deurtje nog niet dicht doen.
De meeste pups gaan ook uit zichzelf in de bench liggen als het eenmaal een vertrouwde/veilige plek is.

Heb je wat aan deze tips?

Oh ja nog 1 tip, leg er iets in van jezelf. Bijv iets wat je hebt aangehad op iets wat je een nachtje in je bed hebt gehad, zodat jou geur eraan zit.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het is heel belangrijk dat je hond zich veilig bij je voelt, mede daarom mijn reactie.

Zeker als pup, wanneer alles nieuw is en ze nog zo jong zijn, is er echt geen reden om te straffen.

Dan wek je angst op i.p.v. een vertrouwensband, dat is ook niet helemaal de bedoeling lijkt me haha.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

OH ja is het niet leuker om een account aan te maken O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Graag gedaan...het allerbelangrijkste van hondeneigenaar zijn is naar mijn mening je hond een veilig gevoel te kunnen geven. Dit door rustig en consequent te blijven en er niet van uit te gaan dat een pup je dwars wil zitten o.i.d.

Hier nog een leuk stukje over pups en jonge honden

De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien
Puppies, opgevoed door hun eigen soort, worden perfecte honden.
Wolven die wolvenpuppies opvoeden, leveren perfecte wolven af, voorbereid op een bestaan als ‘overlevers’. Wanneer mensen puppies opvoeden, raken ze in de problemen. Waarom?

Ten eerste gunnen wij de puppies geen natuurlijke opvoeding die ze wel zouden en moeten krijgen als ze waren grootgebracht door andere honden. Ten tweede verwachten wij van de hond dat hij onze mensenregels respecteert, regels die vaak voor de hond geen enkele betekenis hebben. Wij houden geen rekening met de leeftijd van de hond, noch met zijn ontwikkelingsfasen en mogelijkheden. Het resultaat is dat de hond er niet in slaagt te voldoen aan onze te hoge verwachtingen.

Puppies die opgroeien temidden van hun soortgenoten leren geleidelijk aan zelfcontrole te krijgen, iets dat ze nodig zullen hebben als volwassen honden. En ze leren dit heel goed! Als volwassen hond hebben zij alle zelfcontrole verworven die nodig is om te overleven. Wij moeten leren puppies op een dergelijk manier op te voeden, op een natuurlijke wijze, zoals zij zouden zijn opgevoed door andere honden vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid.

Puppy vergunning
De eerste en belangrijkste fout die wij als puppy eigenaren maken, is ons verwachtingspatroon en onze eisen naar de pup toe zo hoog te stellen dat de pup daaraan met geen mogelijkheid kan voldoen. In de natuur en daar waar honden op een natuurlijke wijze mogen opgroeien in een roedel, leren ze geleidelijk zichzelf te beheersen. Tot ze ongeveer 16-20 weken oud zijn, hebben zij een zogenaamde ‘puppy vergunning’. Zij dartelen met hun ‘puppy vergunning’ rond en zeggen: ‘Na-na-nanana, ik luister lekker toch niet, want ik heb een ‘puppy vergunning’. We zien vaak dat puppies misbruik maken van deze ‘puppy vergunning’. Ze pesten de volwassen honden en het is bijna alsof ze een boosaardige flonkering in hun ogen hebben. Gedurende deze periode laten de volwassen honden met ongelofelijk veel geduld de puppies hun gang gaan .

Wanneer de pups 16-20 weken oud zijn, loopt de vergunning zo ongeveer af. Nu moeten de pups geleidelijk aan leren zichzelf beter te beheersen en zich respectvoller te gedragen. De vele fouten en vergissingen worden hen nog steeds vergeven, want ze zijn per slot van rekening nog niet volwassen. De volwassenheid zal met de tijd en met de nodige ervaring op een natuurlijke wijze tot stand komen.

Het mag verwarrend lijken dat een pup slechts binnen enkele dagen van de ene ontwikkelingsfase naar de andere gaat, maar we moeten onthouden dat ze in minder dan twee jaar van een puppy opgroeien tot een volwassen hond. In vergelijk, mensen hebben 20 jaar nodig voor we onszelf volwassenen kunnen noemen en velen hebben zelfs meer tijd nodig.

De jonge hond
Wanneer de puppy tijd eenmaal voorbij is, rond de 4 tot 4,5 maand, begint de periode van de puberteit. Deze bestaat uit verschillende fasen en duurt tot ongeveer het tweede levensjaar. Soms duurt het langer, soms korter. Jonge honden zijn zoals jonge mensen:

•Ze houden van actie en snelheid.
•Ze zijn snel verveeld wanneer er niets gebeurt.
•Ze hebben totaal geen zelfcontrole.
•Ze kunnen zichzelf niet beheersen wanneer er iets opwindends gebeurt. Zoals kinderen die een brandweerwagen zien of honden die een konijn ruiken.
•Hun vaardigheid om zich gedurende een langere tijd te concentreren is niet groot. Terwijl kinderen ‘vergeten’ onmiddellijk na school naar huis te komen, vergeet een jonge hond wat je hem 10 seconden eerder hebt gevraagd te doen.
•Ze zijn het liefst met andere honden van dezelfde leeftijd of dezelfde interesses.
•Ze spelen liever dan dat ze andere dingen doen.
•Ze vinden drillen vervelend en het ontneemt ze de lust tot leren. Jongen honden moeten getraind worden, maar wel in korte en leuke sessies, zodat ze geconcentreerd kunnen blijven en er niet genoeg van krijgen. Aan hun behoeften tot activiteiten kan voldaan worden door korte en gemakkelijke trainingssessies op een eenvoudig behendigheidsparcours, een herhalingstraining of tijdens wandelingen in het bos, neuswerk, het samenzijn met andere honden, het onaangelijnd spelen etc.
•Ze moeten geleidelijk aan leren zichzelf te beheersen, maar beetje voor beetje. Daarom doen we de dingen stap voor stap. Bijvoorbeeld door van de hond te verwachten dat hij geleidelijk aan een oefening langer kan doen, zoals de ‘zit-blijf’ oefening: 2 seconden, 5 seconden, 10 seconden etc.
•Wees begripvol wanneer de hond zijn concentratie verliest, las een pauze in zodat hij zijn aandacht weer op de oefening kan richten, help hem om de training voort te zetten.
•Laat de opgroeiende hond omgaan met andere honden, dit is erg belangrijk!
•Vermijd lange trainingssessies, het eindeloos herhalen van dezelfde oefening, straf, etc., zodat de hond niet moe wordt en genoeg krijgt van de training.
•Socialisatie: sociale training met mensen en dieren is belangrijk. Leer de hond om te gaan met allerlei situaties in een wisselende omgeving. Stel de hond geleidelijk bloot aan nieuwe dingen, en laat schoolpleinen en winkelstraten liever achterwege.
•Train door middel van leuke activiteiten zoals het leren van kunstjes, apporteren, zoeken, een spoor volgen etc.
We moeten in gedachten houden dat honden sociale wezens zijn die moeten leren wat communicatie, correct gedrag en zelfcontrole inhoudt. En ze leren, beetje bij beetje, precies zoals mensen gedurende de kindertijd en de puberteit. Wie heeft er ooit een kind van vier of zes jaar gezien met zelfbeheersing? Wanneer een kind van die leeftijd buiten zinnen raakt, heeft het geen enkele zin met hem of haar op redelijke wijze te praten. Om te proberen hen iets te leren terwijl ze over hun toeren zijn, is hopeloos. We moeten hen eerst kalmeren, voordat we proberen ze iets te leren.

Wanneer hondeneigenaren naar een cursus komen met een jonge hond, ‘een zesjarige’, zal de hond gemakkelijk te opgewonden raken. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van nieuwe honden, mensen, een nieuwe plek, een nieuwe situatie etc. Tegelijkertijd verlangt de cursus dat de hond en de eigenaar een nauwgezet oefenprogramma volgen. Daarbij komt dat het programma veel te lang duurt voor een jonge hond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘zesjarige’ opgewonden wordt en zelfs over de toeren raakt. Vele hondeneigenaren stoppen met deze cursussen omdat hun honden impulsief en opgewonden zijn tijdens de cursus. Ze zijn niet ‘onhandelbaar’ zoals misschien tegen de eigenaren wordt gezegd, maar hun stress niveau is maximaal en het niveau van zelfcontrole minimaal. Natuurlijk! Ze zijn nog veel te jong om met dit soort situaties te kunnen omgaan. Het is gedoemd te mislukken.

Het gebruik van geweld of dwang om de hond te laten luisteren in zo’n situatie zal de boel niet verbeteren. Integendeel, als de hond al niet over zijn toeren is, dan wordt hij het wel wanneer we dwang gebruiken en onvriendelijk zijn. Het is niet onze taak om de eisen aan de jonge hond zo moeilijk te maken. Wanneer de hond een situatie niet aan kan, dan kan hij deze gewoon niet aan, punt uit. We kunnen voorkomen dat de hond over zijn toeren raakt door te leren hem en zijn emotionele stemmingen te observeren. We moeten leren te onderkennen dat de spanning aan het oplopen is; dit is het moment om te stoppen waarmee we bezig waren. We moeten dit doen vóór de hond het niveau van stress en opgewondenheid heeft bereikt waarin hij niet meer in staat is om te communiceren en te leren.

Voorkomen
Voorkomen is het sleutelbegrip. Voorkom dat de hond gestresst raakt door:

•De training tijdig te stoppen.
•Niet bedreigend te handelen.
•De lijn slap te houden, zo slap dat de lijn naar beneden hangt, anders zal de hond de druk van de riem voelen. Denk eraan dat een strakke lijn de snelste manier is om het niveau van agressie te laten stijgen.
•Ga het gevecht met de hond niet aan. Blijf kalm en beheerst. Hoe zou de hond moeten leren zichzelf te beheersen, wanneer u zelf niet het goede voorbeeld geeft?
Wanneer de hond ‘met deuren smijt’
De jonge hond is in een overgangsfase, er moet veel ontdekt en uitgeprobeerd worden. Laat de hond het allemaal ontdekken. Laat hem aan het leven ruiken, laat hem ontdekken hoe de dingen in elkaar steken. Het is helemaal onschuldig. We moeten grenzen stellen, maar zorg ervoor dat ze zo gesteld worden dat de hond geen gevangene is, zonder de vrijheid om actief te zijn en de dingen zelf uit te zoeken. Zou hij moeilijk, zogenaamd koppig of vervelend worden, dan komt dat niet omdat hij van plan was het leiderschap over te nemen, maar om te ontdekken en uit te zoeken hoe de dingen werken. De jonge hond probeert niet ‘de baas over ons te worden’, hij denkt er zelfs niet eens over na. Maar hij moet dingen uitzoeken om te zien welke soort reacties hij krijgt. Reageer beheerst! Het is voldoende dat u uw rug naar de hond toekeert en hem negeert, dit zegt meer dan duizend woorden. De rug toekeren en de opgroeiende hond negeren, is precies wat een volwassen hond zou doen.

Onder geen enkel beding mag u gewelddadig worden tegen de hond, vermijd agressief gedrag zoals het schudden aan het nekvel, het bij de kop pakken terwijl u hem in de ogen kijkt of andere wrede en angstaanjagende strafmethodes. Let op hoe zelfverzekerde, volwassen honden het doen en kopieer hun gedrag. Volwassen honden laten de jonge hond het weten, zonder gewelddadig te worden, ze keren hem de rug toe en lopen weg. Ze kunnen blaffen en een grom geven, maar nooit meer dan dat.

Gromt uw hond? Geweldig! Dit betekent dat hij hiervoor niet is gestraft en hij niet murw is gemaakt. De hond heeft een natuurlijk deel van zijn manier van communiceren behouden. Grommen is niet gevaarlijk, het is gewoon een manier om anderen te laten weten dat hij zich niet op zijn gemak voelt. Het is een afstandsvergrotend signaal, een waarschuwing, waar je naar moet luisteren.

Wanneer de hond gromt, grauwt of hapt
1.Was het iets dat u deed waardoor de hond geprovoceerd werd? Als dat zo is, houd op met provoceren. Provocaties kunnen o.a. bestaan uit: aan de riem rukken, schreeuwen, schelden, de hond bij zijn nekvel pakken, de hond opzij duwen, de hond knijpen, voedsel wegnemen van de hond, de hond storen in zijn slaap of wanneer hij aan het rusten is, commando’s geven met een boze stem, teveel van de hond eisen, de hond kort houden, aan de riem trekken, de hond pesten, over hem heen buigen en recht op een hond aflopen die aangelijnd is.
2.Was de hond ergens bang voor? Vermijd dan dat hij weer bang wordt, anders zal zijn verdedigingsreactie alleen maar sterker en sterker worden.
3.Doet hij het alleen maar om te ontdekken wat uw reactie zal zijn? Draai uw rug naar hem toe! Hij zal het onmiddellijk opgeven. In een situatie zoals deze moet minstens een van uw beiden rustig blijven. Bovendien is het een gegeven dat de meeste conflicten tussen honden en hun eigenaren voortkomen uit een poging de hond te domineren en niet andersom.
Om zelfcontrole te leren, zal de jonge hond een leerproces moeten doorlopen. We kunnen hem helpen door enkele eisen aan onszelf te stellen:

1.Afhankelijk van de situatie is het adrenaline gehalte in zijn lijf hoog en tegelijkertijd maakt dit de hond ongemakkelijk, omdat hij niet weet wat hoe hij hiermee moet omgaan. We kunnen de hond duidelijk maken hoe hij controle kan krijgen over de situatie.
2.Beweeg langzaam. Gebruik kalme en langzame lichaamsbewegingen. Spreek kalm en zachtjes. Uw lichaamstaal en houding zullen de hond overtuigen.
3.Verwar zelfcontrole niet met lijfelijke dwang. Zelfcontrole is vrijwillig terwijl lijfelijke dwang dat niet is. De reactie op lijfelijke straf zal enkel een verhoogd stress niveau zijn.
4.Oefen zelfcontrole in allerlei situaties. Oefen in het begin op plekken waar geen afleiding is, oefen in korte sessies en met een losse lijn. Zorg dat de hond plezier heeft in wat hij doet. Laat de hond niet teveel zitten, de spieren zullen moe worden en pijn gaan doen van het te lang zitten.
We hebben ook nog andere hulpmiddelen, bijvoorbeeld de kalmerende signalen en het belonen van de hond voor goed gedrag, om er maar een paar te noemen. Op een dag zult u een volwassen hond hebben die weet hoe hij zich moet gedragen, die zelfcontrole heeft en die gewillig is samen te werken. Die dag zal komen wanneer u uw hond opvoedt met het stellen van geleidelijk hogere eisen die hij aankan. Houd er rekening mee dat uw hond tijd nodig heeft om op te groeien, precies zoals wij.

Anoniem (Gast)

@huskywoman, tuurlijk, ik neem elke tip serieus dus dank je wel!

Ik hou hem nooit te lang in de bensch, ook voor het zindelijk maken laten we hem ongeveer elke 2 tot 4 uur uit(wandelen) en daarna even los in de kamer en gezellig samen spelen.

duertje open houden.... ook snachts? hoe doe je dat dan met zindelijk maken? ik heb begrepen dat het dan lastig wordt. zie het ook niet echt zitten dat ik s'morgens beneden kom en er drollen op het kleed liggen ;-)

de eerste paar dagen en nachten heb ik de deur zo veel mogelijk open gehouden en er zelfs naast gelegen om hem maar een veilig thuis gevoel te geven.

en hoe ga je dan met hem om als hij elke keer uit de bensch gaat?

thnx again @ all for the reactions! :-D

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Bij Damion hadden we dat eerst ook (husky). Toen we merkte dat hij ging huilen (eerste seconde) ben ik naar hem toe gegaan en heb ik hem geaaid in de bench. Vervolgens eruit gelaten en met hem gespeeld.. Spelende wijs heb ik hem begeleid naar zijn bench. Hij ging er van zelf in en dit heb ik beloond! Toen hij eruit wou, heb ik dit ook gedaan. Later op de dag heb ik vervolgens hem naar zijn bench laten gaan wat speeltjes erin gedaan en voorzichtig dicht gedaan maar nog wel bij hem gebleven. hij ging toen gewoon rustig liggen en spelen met zijn speeltjes. Heb dit gedrag beloond en het deurtje weer open gedaan. Paar dagen later heb ik dat speeltje waarmee hij veel speelt erin gedaan en deurtje opslot en naar boven gegaan. Hij vond dit allemaal okej en zo heeft hij de bench niet gezien als een plek om te gaan huilen, maar een plek om rustig te spelen en te slapen. (nu slaapt hij inmiddels buiten met Shado in hokken maar de eerste weekjes lekker bij ons binnen wat veilig was voor hem) Met de 2de husky pup hebben we het net zo gedaan ;-)

Succes nog! en lees inderdaad gewoon de bench training tips. Pas het aan aan je pup en dan komt het goed ;-)

Anoniem (Gast)

@Dobry

zo, mooi stukje, leerzaam! dank je! :-D

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Hoi,

Hij moet dus leren dat die bench een leuke en vooral veilige plek is.
als je er overdag veel aandacht aan besteed en als hij al zijn eten en drinken in de bench doet.
en zelf zijn kluiven op eet in de bench(zonder er uit te lopen met de kluif)
Dan kan je hem even dicht doen
en je hand terug trekken. En daarna gelijk open.
Zodat hij ziet dat het niet erg is.
Verder als hij slaapt in de bench leggen. slaapt hij dan nog doe je het deurtje even dicht.
Als hij in de bench in slaap valt ook deurtje even dicht.

Je zal opnieuw moeten beginnen alsof hij pas net bij je is. Je loopt nu een weekje achter dus zal het ff wat langer duren, maar dat is niet erg.

Geef hem zo nu en dan een lekkere gevulde kong in de bench(evt vullen met yoghurt en ff in de vriezer zodat het wat harder word)

Als hij lekker gaat kluiven in de bench, kan je kijken hoe hij reageerd als je de bench dicht doet. Zou hem open doen voordat hij gaat huilen. Dus met paar sec beginnen en niet meteen 1 min.

1
Tip doe de bench niet opene zodra hij huilt/blaft.
Je beloond hem dan.
Hij huilt(want hij wil eruit) en jij doet de bench open ;-)
Zo leert hij dat als hij huilt jij de bench open doet en zal hij dat vaker doen ;-)

Weet niet wat hij te eten krijgt?
Mijn honden eten vlees.
En aangezien ze dan langer met het eten bezig zijn en vaak heerlijk voldaan zijn zou het kunnen zijn dat hij ook minder gaat huilen en lekker gaat slapen na zijn maaltijd :-D

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta

heb maar even een account aangemaakt (op advies) :-D

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

heb je een pb gestuurd ;-)

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

die van ons heb ik met bench en al buiten gezet.. onder de tuintafel.. toen wassie stil.. en kon ik slapen.. dan heb ik het over de eerste paar dagen.. vervolgens heeftie een hokkie/bench .. buiten gekregen met een ren.. ..hij blijft volgen.. heeft ook snel door als j'm probeert te verlaten.. houdt zichzelf wakker .. blijft maar knagen aan een speeltje maar is allert of j'm niet smeert.. dus.. wacht tot de hond eindelijk gaat/wil slapen.. verlaat dan pas die fijne plek die bench heet.. of liever maak'm nog even wakker tot hij zich geirriteerd afdraait.. dan kun je weg.. ja.. is even lastig.. maar logsich.. wek de indruk dat je d'r bent.. laat geur achter..een shirt.. warmte.. kom noiet als hij jankt maar als hij afgeleid is.. geef ook afleiding..

niet straffen.. da's absurd in deze situatie.. zowieso.. een hond bouwt al zo'n respect op voor z'n verzorgers.. z'n roedel.. niet doen..

corrigeer allen bij extreem domme actie's.. niet omdat hij precies dat doet waar hij voor is.. bij u zijn.

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta

Het is wel duidelijk. straffen zal ik niet meer doen ;-) O-)

zijn er nog situaties waarbij je dat wel doet? of vanaf een bepaalde leeftijd?

hoe geef je wel goed grenzen aan bij een pup als je niet gebruik maakt van straffen?

(voor de duidelijkheid, ik ben geen complete noob, heb veel gelezen en gehoord maar wil het graag goed doen)

greetz Jefta

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta

hier nog even een paar foto's :-)

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta


honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta

honden page profiel JeftaJefta

honden foto van Jefta




zo dat lijkt me genoeg voor een indruk van onze pup Aiden waar dit nu over gaat :-)


honden page profiel Herma KuikhovenHerma Kuikhoven

honden foto van Herma Kuikhoven

Hoi hoi,

Ik hadden vroeger een alaske malamute. Toen we haar pas hadden deden we haar ook in de bench. ze bleef janken, wat we ook deden. we hebben zelf op een avond de matrassen in de kamer gelegd voor de bench maar zelfs dat had geen succes. Uit frustratie heb ik haar op een nacht uit de bench gehaald en in de tuin gezet. En wat denk je...stil. de dag erna hebben we een hok voor haar gemaakt en sindsdien heeft ze altijd buiten geslapen dat vond ze heerlijk. zelfs in de winter tijdens de sneeuw maakte ze een kuiltje en ging daarin liggen. de warme schuur die voor haar open stond heeft ze nooit gebruikt, dat was schijnbaar te warm :-) nou moet ik wel zeggen dat wij haar in de zomer hebben gekregen en de fokker ze ook buiten had zitten vanaf de dag dat ze geboren was.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Negeren of Straffen (husky)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^