Wie kan zijn hond onmogelijk los laten lopen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

Richy luistert goed genoeg en loopt niet bij ons weg. Het enige probleem is dat hij de laatste tijd op andere honden begint te rijden. Als we naar het bos gaan en er komt een andere hond aan en we hebben geen mogelijkheid een andere kant op te gaan zonder een hond tegen te komen, lijnen we hem aan. en als we in het bos een paard tegen komen lijn ik hem aan en laat hem niet meer los. Dan komt hij namelijk niet meer terug. De vorige eigenaar woonde midden in de stad en hij is niet gesocialiseerd met andere dieren dan honden. Dus ook langs een schapenwei laat ik hem niet los. Koeien lukt wel, omdat we tegenover een koeienwei wonen en daar moet hij dus een paar keer per dag langs op. Maar schapen en paarden... Als die in de buurt zijn gaat hij lekker aan de lijn. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie kan zijn hond onmogelijk los laten lopen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

nee los dat niet, ja als er geen andere honden in de buurt zijn, maar aangezien er veel honden hier lopen mag onze oudste staff niet los. zij pakt alles en vind iedereen leuk en aardig.dus los... alleen waar geen honden lopen op dat moment. ja en onze pup die laat ik ook nog niet los met al die auto's hier

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

ooo lady is verkeerd opgevoet door vorige eigenaren en gebruikde haar als vechthond en liete haar altijd in een bench vechte met de moeder hond :'( dus je kan er van spreke dat ze een soort van kronkel nu heeft in haar hoofd ze is ok mishandeld

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

verbaasd mij hoeveel honden niet los komen, mijne mogen wel los terwijl ik een ras heb wat bekent staat om het niet luisteren en weglopen, moet zeggen mijn honden luisteren voor afghanen erg goed en komen maar ik loop wel altijd met lekker vleeswaren.

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

verbaasd mij hoeveel honden niet los komen, mijne mogen wel los terwijl ik een ras heb wat bekent staat om het niet luisteren en weglopen, moet zeggen mijn honden luisteren voor afghanen erg goed en komen maar ik loop wel altijd met lekker vleeswaren.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

ja t verbaasd mij ook..!! Maar dat vind ik beter dan van die mensen die hun honden gewoon los laten als ze niet sociaal zijn of niet luisteren..

groetjes loes

honden page profiel monique monique 3 doggies

honden foto van monique

Bruno kan ook niet los lopen hij gaat er gewoon vandoor heb het wel een paar keer geprobeerd maar hij heeft gewoon watten in zijn oren. Hij wordt deze maand elf misschien kan ik het weer eens proberen want zo snel gaat hij niet meer :-D Bikkel is 16 weken maar loopt ook aan de lijn als ik hier in de wijk langs de sloot loopt en hij komt in de buurt van de eenden dan gaat hij in sluipstand dus volgens mij als ik hem los zou laten duikt hij zo te water ;-)

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Ik kan Indy (yorkie) ook niet los laten lopen. Laat ze altijd op de dijk uit. Daar stikt het van de konijnen en muizen. Als zij de lucht in haar neus krijgt wordt ze helemaal wild. En luisteren homaar. Cindy sjokt altijd achter mij aan. Geen probleem. Het lijkt mij zalig om de deur uit te kunnen lopen en tegen de honden zeggen WE GAAN UIT. Dat ze lekker hun eigen gang kunnen gaan zonder lijntje.

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 3 doggies

honden foto van Ronica & Fester

in het park, ja
in de straat, zeker niet, hij gaat dan achter elk bewegend iets aan hoor met dat jachtinstinkt maar in het park hoeven wij geen zorgen te maken ;-) O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

@ Windhond, Je honden luisteren voor afghanen erg goed. Heb je cursus gedaan? Zo ja waar? Dan stuur ik mijn vriend daar een sheen, die is afghaans :-D

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Hier kunnen joy, dizzy en azul alledrie wel los, maar dan wel op veilig terrein.Dus niet ergens waar veel wild loopt. Ondanks dat het windhonden zijn (azul podeco en dus halfwindhond) houden ze me wel in de gaten.ben nooit bang dat ze weglopen wel dat ze zich bezeren mochten ze toch de jacht inzetten.
Fynn is nog tekort hier en die laat ik voorlopig maar niet los.

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Mijn meiden komen ook niet los. Ten eerste mag het hier gewoon niet (al lapt 9 van de 10 mensen dat aan hun laars). Ten tweede hebben ze kilo's bananen in de oren mochten ze los raken. Maar ik zie er de zin ook niet van in. We wandelen voor het wandelen en snuffelen. We hebben een royale tuin waar onze meiden hun energie enorm in kwijt kunnen en dan hoef ik er ook niet over in te zitten dat er wat gebeurd.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ach, wat is 'absoluut'. Met een koekje in m'n hand blijft hij me echt wel in de gaten houden en komt onmiddellijk als ik roep. Aan de andere kant wil ik het niet hebben dat hij kattekak opeet, zodra hij het spul in de gaten heeft luistert hij echt niet naar 'nee' en zodra hij merkt dat ik het niet leuk vind rent hij als het ware lachend weg.(en moet ik maar zien hoe ik hem weer te pakken krijg) Verder durf ik het nog niet aan bij andere honden in de buurt, want hij wil nog weleens lelijk doen. Aan de lijn gaat dit nu steeds beter, maar los? Hmm... voorlopig nog maar niet. O-)
Alleen op geïsoleerde plaatsjes, zoals op een dijk of in een weiland of een groot park...

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

@ Sanne, nee geen cursus heb het ze zelf geleerd O-) kan je wel wat tips geven voor je afghaanse vriend hahaha

voor de andere honden bezitters waarvan hun hond niet kan loslopen omdat ze weg zouden lopen, vind ik echt onbegrijpelijk, vind dat een hond moet kunnen rennen en spelen met andere honden en ben er ook van overtuigd dat je iedere hond kan leren loslopen.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

ja je heb gelijk hond moet vrijheid maar op plekken waar het mag en helaas houden daar veel niet aan zo als hier en dat vindt ik heel vervelend want in dit geval mij honden aangelijnd wegens gedrag en dan moete ze gewoon angelijnd simpel is regel en die is er niet voor niets en kan wel gezecht worden ja jou honden gedrage niet normaal kan best wezen maar laat je hond lekker los waar het ok staat anders moet je nie piepen dat je hond gebeten woord of in dit geval dat mij aangelijnde hond door iemand zijn loslopende hond word gebeten drm vind ik eg dat er meer op gelet worden elke keer kome er loslopende honden op de mijne af en dat hoord gewoon niet

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Joy loopt in het park altijd los...voor de deur is een aanlijnplicht en rijden auto's dus is ze altijd vast behalve savonds als er een ander hondje aankomt mag ze even spelen dan rijden er toch bijna geen auto's.
Jackie kan gewoon echt niet los. Ze loopt al aan een flexie voor meer ruimte maar het doet haar ook niks.
Ze zal niet rennen en blijft gewoon naast me lopen.
Echter als ze een grote hond ziet die te dichtbijkomt en ze schrikt is ze pleite en luistert totaal niet, wordt zwart voor haar ogen en rent linea recta naar huis over de weg.
Voor haar ben ik dus bang dat ze doodgereden wordt door fietsers,brommers of auto's ivm haar grote.
Echter als we met zn 2e de honden uitlaten en haar chi vriendinnetjes er zijn mag ze wel los want dan schrikt ze niet.

Els (Gast)

Wat sneu dat zoveel honden niet los kunnen lopen. Die van mij komen alleen aan de riem als ze naar de dierenarts moeten, en dat alleen maar omdat ik dan met 7 honden tegelijk ga en ze in zo'n wachtruimte met ander nerveuze honden niet onder controle kan houden. normaal lopen ze allemaal los, ze kunnen hun energie kwijt en ik heb nooit ergens problemen. ze blijven in de buurt, en als ze eens echt de benen strekken komen ze altijd weer terug als he nodig is.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

ik snap het niet begrijp bes dat je jou hond vrijheid gun maar wrm laten somige tig hun honden overal los en zodra ze gebeten worden door een aangelijnde hond dan begind het dan krijge ze de schul van ja jou hond bijt de mijne ja jou hond loop los waar niet mag die regel is er niets voor niets en dat heb ik eg gemerk omdat er regelmatig loslopende honden op de mijne af komen en dat is ge escaleerd en dan krijg ik nog alle schuld van de baasin sorry maar is de hond die op de mijne afliep drm moete mensen gewoon hun hond aanlijnen en los laten waar het mag anders is het oneerlijk als er iets gebeurd en dan de tege partij schuld krijg omdat die bijt in een losloop gebied is het anders dan kan je zeggen ja dan moet je maar je hond aanlijnen als die niet normaal kan spelen

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

@lady, we hebben het hier over sociale honden die gewoon loslopen in gebieden waar dat mag. Als jou honden niet sociaal zijn neem ik aan dat je uit dit soort gebieden blijft.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

uu ja dat zeker maar ik moet tog eg overal kunnen lopen (geen losloopgebied) zonder dat ik loslopende honden tegen kom en dat betekend niet dat mijn honden niet sociaal zijn dat zijn helaas de mensen niet die zich niet aan de regels houden en op plekken de honden wel los laten lopen waar het niet mag

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Het kan heel sneu zijn zoals sommige mensen dit zeggen maar ik ga ervanuit dat mensen goede bedoelingen hebben.
Zo ook ik.
Het spijt me maar ik heb liever een chi aan de lijn die in de tuin heerlijk kan rennen en gek doen dan een chi die ik binnen no time kan gaan begraven of kan gaan lopen zoeken omdat ik haar perse los moet laten lopen ten alle tijden( mocht ze het huis niet kunnen vinden of meegenomen worden).

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

@Jacqueline: en zo denk ik er ook over. Beter mijn pinschermeisjes tijdens hun rondje aan de lijn en samen lekker ravotten aan de lijn, dan ze moeten begraven omdat ze onder een auto zijn gekomen of gegrepen zijn door een andere hond.

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

@Jacqueline: en zo denk ik er ook over. Beter mijn pinschermeisjes tijdens hun rondje aan de lijn en samen lekker ravotten aan de lijn, dan ze moeten begraven omdat ze onder een auto zijn gekomen of gegrepen zijn door een andere hond.

honden page profiel lindalinda 3 doggies

honden foto van linda

de een gaat achter alles aan en de ander is erg bang,dus is het onmogelijk

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sneu? Tja, dat heb je als je een verpest asielhondje neemt. Of beter gezegd, dat risico loop je. Daarom trainen we er ook hard voor.

Natuurlijk kunnen mensen die een hond van pups af aan hebben ook problemen krijgen met loslopen, maar hier is het dus geen gevalletje van "meteen als pup al laten meelopen". Dat ging nogal lastig, want toen had ik hem nog niet. ;-)

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 3 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

Ik ben een voorstander van erin geloven en blijven trainen. Mensen die er moedenloos vanuit gaan dat een hond (Ras) niet los kan, zal het waarschijnlijk nooit kunnen bereiken.
Je moet ook niet verwachten dat een hus netjes naast je loopt, Yuna loopt soms 2km verderop, maar zij komt echt wel terug.
Ze moeten honds kunnen zijn, en daar geniet ik van.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

geloof me als ik zeg dat lady niet meer los kan dan kan het ok niet zij mishandeld ze hebben haar laten vechten ze heeft als het waren een soort van kronkel in de kop zo noeme we het ze heeft 3incidenten al gebeurd nadat ze zelf was gebeten door een hond ze vald een hond aan dan kan je onmogelijk los laten ze drm moet ik ok met een muilkorf lope en een lijn van 45cm

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

En waarom MOET een hond los mee kunne lopen als het toch niet mag?? Als daar een dikke boete op staat? Ik zie er dan totaal de zin ook niet van in.

honden page profiel lindalinda 3 doggies

honden foto van linda

reza is erg onzeker als ze losloopt.en geloof me ze zijn honds genoeg,haha

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik ga mee met Wilma en Dobby. Hier dus ook een asielhond waar we nog druk mee bezig zijn ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie kan zijn hond onmogelijk los laten lopen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 9 123 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: gillende hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^