Spelen met de bal.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Sil is helemaal in zijn nopjes als we met de bal gaan spelen. Werpstok/bal mee en hup daar gaan we. Bij ons in de nieuwbouwwijk is (nog) een groot stuk braakliggend land. Heerlijk, want er mogen geen auto’s komen. Sil is één en al energie en houdt de bal in eerste instantie goed in de gaten. Een aantal keren haalt en brengt Sil de bal netjes bij me. Tot die 'schele' naar rechts loopt, terwijl ik de bal naar links gooi. En ja, hoor, de bal is foetsie. Met mijn ogen zie ik het liggen, maar Sil zijn neus helpt hem niet en hij kan de bal écht niet vinden. En wie kan dus de bal van het terrein ophalen(die héél ver weg is gegooid met de werpstok)??? Inderdaad: Jacq O-) . En dit gebeurd niet één keer, nee, vele malen loop ik als een hond achter die bal aan! Leuk hoor, spelen met de bal O-) !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelen met de bal....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Hahaha, Jacq, wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die naar een bal of frisbee loop te zoeken terwijl Noortje haar eigen ding gaat doen!! :-D

Ik kijk altijd eerst rond of er niemand kijkt voordat ik de bal/frisbee ga "apporteren", voel me zo voor joker staan op zo'n moment O-)

honden page profiel monique monique 3 doggies

honden foto van monique

Geweldig hoe honden af en toe kunnen reageren :-D of hij dacht het vrouwtje moet ook maar even laten zien dat ze net zo veel energie als ik heb :-D

honden page profiel Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.Jin & Melo de tennisballenverzamelaar. 3 doggies

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Hier nog zo één.. Gooi ik de bal naar rechts, gaat meneer naar links en dan verontwaardigd terug komen met zo'n koppie van het vrouwtje heeft de bal niet voor mij gegooid. O-) ;-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Zie het al helemaal voor me O-) oeps sorry (geintje) hahaha..

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Volgens mij hoort dat erbij.

Hier is het na een paar keer ook genoeg voor de dame en kan ik de bal zelf gaan halen

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Hahaha.....heel herkenbaar dat om me heen kijken. Ik voel me ook altijd voor joker staan. Toch is Sil helemaal gek van bal gooien, maar soms is hij zo vol energie en begint al te rennen terwijl ik net gooi, dan rent hij de verkeerde kant op en mist hij dus de bal. Die schele wortel kan het dan niet meer vinden..... O-)

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Wat dacht je van een cursus speuren met je hond? HAHA! Zie het helemaal voor me, is mij ook wel eens gebeurd hoor! Op lossing: de hond moet naast je blijven zitten tot je gegooid hebt! of 2 ballen meenemen! Of en dit is de oplossing voor alles. : ophouden met het spel als het nog leuk is en zolang de hond zich fixeert!is dit niet meer zo , loop je na verloop van tijd inderdaad zelf te zoeken.
Door op tijd het spel te eindigen , blijft het spel leuk, ook voor een volgende keer. Dit geldt voor alle spelletjes in huis en buitenshuis. Ook met speeltjes, deed ik dit. Op tijd alle speeltjes opruimen en enkele nieuwe erneer leggen. Oude speeltjes afwassen of in de wasmachine en zolang op zolder. Na 1 of 2 maandjes wordt er weer geruild! Zo blijven ze leuk! en blijven de honden enthousiast! :-D

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Dat is wel een goede tip, Annelies. Dat Sil moet wachten tot ik de bal heb weggegooid. Zo kan hij de bal in de gaten houden. Hij rent nu al voordat ik gegooid heb en ziet dus zo niet welke kant de bal op gaat!!!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Als ik met een bal wil gaan spelen kijken ze een keer naar de bal.
Maar als er andere hoden op het veld zijn willen ze wel met de bal van een andere hond spelen snap je dat nou ik niet. O-)

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Noortje is niet echt een ballen-freak. Het is moeilijk inschatten bij haar hoevaak je kunt gooien. De ene keer is 10 keer leuk en de andere keer kan ik de tweede bal al gaan halen! O-) :-D

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Haha herkenbaar.

Boomer moet altijd halverwege het spelen ineens plassen en vergeet dan dat hij de bal moet halen en gaat als hij klaar is gewoon overal snuffelen of lekker rollebollen en wie mag er dan achter de bal aan. Juist ikke.

O-)

honden page profiel Yvonne en de Iertjes.Yvonne en de Iertjes. 3 doggies

honden foto van Yvonne en de Iertjes.

En ondertussen staat Syl vast stiekum achter een boom je uit te lachen, hi hi hi ik zie het al helemaal voor me.
:-)

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Haha! sil gunt jou ook nog wat beweging! :-D

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Ja heel herkenbaar, vorige week nog overkomen!

Nala vindt het leuk om haar apporteer'ding' uit het drassige land te halen, nou dan doe ik haar dat plezier. Ik gooi hem een stuk of tien keer, en dan kan ze hem niet meer vinden. Ik probeer nog een beetje de weg te wijzen, maar tot overmaat van ramp komen er kinderen aan, ze was helemaal afgeleid! En wie moest er het drassige moerasje in om dat vieze ding te gaan halen, ja IK! En wie stond daar verderop door kindjes geaaid te worden? Ja, MADAME!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelen met de bal....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Arme Amigo , erg of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^