kan iemand mij tips geven.mijn honje wilt niet mee wandelen aan de riem gaat dan telkens zitten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

zin,s afgelopen zondag heb ik een puppy van 4 en een halve maand oud.dus als ik scotty de riem om doet begint tie de bijten en wordt dan heel bang.dus ik hou nu zijn riempje gewoon om.maar als ik dan met hem wil wandelen dan blijft die telkens zitten.dus ik lok hem met een honde snoepje als die bij mij komt.en dat gaat goed.als die het snoepje op heeft blijft die gewoon weer zitten.ik kan hem alleen maar lokken met het snoepje maar dan moet ik hem om de twee meter een snoepje geven.maar gaan we weer naar huis dan loopt die wel mee.wie heeft er tips wat ik kan doen.

groetjes diana

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij tips geven.mijn honje wilt niet mee wandelen aan de riem gaat dan telkens zitten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Herma KuikhovenHerma Kuikhoven 3 doggies

honden foto van Herma Kuikhoven

Ik weet zo niet wat je er aan moet doen en lees even mee maar denk wel dat het beter is om het riempje af te doen en telkens weer om te doen. Zo kan hij er aan wennen.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

ja dat kan ik doen Herma.ik hoop dat er nog wat tips komen.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja 3 doggies

honden foto van patrick &  sonja

ik zou het eerst een paar keren probern in huis om wat te wandelen vooral die dwingen als hij niet wil riempje weer af doen en dan wat later het opnieuw proberen .geduld zal wel lukken hoor grtjs

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Moeilijk om zo te zeggen.
Ik heb hetzelfde met mijn hond gehad, maar toen was er buiten iets gebeurt waardoor ie zo bang was. Het heeft toen ong 2,5 mnd geduurt voor ie weer gewoon mee naar buiten wilde. Ik had toen het advies gekregen van de dierenarts om hem niet meer te dwingen naar buiten te gaan, als ie niet wil wil ie niet. Maar achteraf heeft dat toch ook wel voor veel problemen gezorgd met de socialisatie want hij is nu nog steeds bang voor auto's en ik hoef nog steeds niet te proberen richting de weg te lopen, alleen het park is er niets aan de hand, maar nu nog als ik richting de weg loop wil ie niet.
Ik heb bachbloesem remedies gebruikt, die hebben zeker geholpen, en verder heb ik tips opgevolgd die ik hier kreeg; eten in de hal, samen steeds een stukje verder naar de deur/naar buiten. Alles op t gemakje. Ik ben ook met de auto weggegaan naar mooie uitlaatgebieden als de duinen (woon vlakbij) en bos en meer etc. toen begon ie meer te beseffen dat buitenlopen leuk was.
Wat ik ook gehord heb is dat honden rond de leeftijd van 5 mnd weer een angstige fase krijgen.
Maar goed, kijk even wat anderen hier zeggen, maar ik zou uit ervaring echt zeggen er niet te lang mee te wachten. Mijn reu is nu bijna 11 mnd en normal ontspannen buiten wandelen bij een weg is er nog steeds niet bij. Die socialisatie is te belangrijk om passief af te wachten, neem desnoods een gedragstherapeut in de hand.....

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Onze bouvier pup had dit in het begin ook. Ik lokte haar gewoon met een hoge, blije stem en een feestelijke houding van mijn lijf. Na 1 week liep ze gewoon mee :-)

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Wij hadden de halsband trouwens wel om in huis en deden die dus alleen af als hij versteld moest worden.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Haha, nu vergeet ik weer iets..

Als je de riem aan het halsbandje vast maakt, pak dan altijd van onderenen en niet boven het hoofd van je hond langs. Beloon hem als de riem vast zit :-)

Onder het lopen moet je ook belonen (met stem of koekje) zodra ze mee loopt, dus niet als ze weer gaat zitten.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Het klikt heel zielig, maar je kan het beste gewoon lopen. De hond moet namelijk jouw ''de leider'' volgen. Dus ga gewoon lopen, zodra de hond netjes meeloopt en kijkt kan je hem belonen door tegen hem te praten en een koekje geven. Het kan in het begin erg moeilijk gaan, maar na een paar rondjes gelopen te hebben zul je zien dat hij mee zal lopen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb het ook met Bowie gehad dat hij niet wilde mee lopen.
Ik heb het riempje steeds om gedaan en ik ben dan een stukje naar achter gelopen en hem bij mij geroepen en beloont.Later de riem er aan gedaan en het zelfde gedaan en toen het rienpje vast gepakt en even een stukje naar achter en als hij kwaam weer goed belonen.
Na een paar dagen liep hij al lief mee.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

dank jullie wel voor de tips.ik ga dat straks even proberen.kijken wat die doet.want naar huis lopen is geen probleem met hem.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De pup is 4,5 maand? Waar komt de pup vandaan? Het klinkt alsof deze pup nog helemaal niet of niet helemaal gesocialiseerd is. Wat weet je van de voorgeschiedenis?

Dergelijke dingen zijn wel relevant voor hoe hiermee om te gaan. Zijn er meerdere dingen die je opvallend vindt aan de pup?

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

hoi petra
mijn pup komt uit roemenie en heeft ook heel wat mee gemaakt.hij is heel ziek geweest had een longonsteking.later bleek die last te hebben van die spuiten.hij kon niet tegen die vloeistof want daar kreeg die aanvallen van.ze zijn met de medicatie gestopt en toen ging het een stuk beterde met hem.scotty heeft gezworven daar. en is toen in de dodecel gekomen.en daar heeft de stichting hem weg gehaalt.en zo kwam die in nederland terecht.verder eet die goed speelt graag.

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

jeetje dat is al een heel ander verhaal!
Zeer intensief mee aan de slag gaan zou ik zeggen, probeer idd eens te werken met een klikker en beloningen... ben je al op een beginners/puppycursus geweest? Probeer dan eens een martin gaus hondenschool, die werken met klikker en snoepjes, alles wat goed is wordt belonnd, de rest genegeerd. Werkt heel bevestigend en versterkend voor een onzekere pup....
Sterkte hoor

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

ja jolanda ik wil wel met hem op pupycursus. maar ik kom uit rheden en ik weet niet of er een hier in de buurt is?

groetjes diana

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

up

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Dat weet ik ook niet, moet je ff op deze link kijken: http://www.martingaushondenscholen.nl/nl/index.html

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

oke jolanda ik ga even kijken.

honden page profiel Susan&BuddySusan&Buddy 3 doggies

honden foto van Susan&Buddy

Eigenlijk heb ik nooit van zo'n situatie gehoord..
Misschien kun je eerst een beetje in de tuin rondlopen met je hond. Of een beetje in je huis. En misschien zit zijn halsband wel te strak? En doe je het altijd met dezelfde riem of heb je het ook al eens met meerdere riemen gebrobeert?

honden page profiel NellNell 3 doggies

honden foto van Nell

Geduld hebben ...... schijnt als een pup gaat zitten tijdens wandeling dingen in zich op neemt pas op met het negatieve. Misschien heeft hij of zij nog niet veel mee gekegen aan Socialisatie,is alles nieuw.
En neem het ervan dat hij wel naar huis loopt vooral dat gaan belonen. Maar heb vooral geduld.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief) 3 doggies

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Onze pup wilde eerst niet mee lopen, ging zitten en probeerde zijn halsband af te krijgen. Toen deed ik dus wat ik hier boven schreef: blij roepen, door m'n kieeen etc.

Toen ze de halsband en riem gewend was ging ze nog vaak zitten (nu nog soms) en keek ze gewoon om zich heen, of naar het groepje eenden of de auto's. Ik liet haar dan kijken. Ze kwam vanzelf en dan gaf ik haar een koekje. Ik riep haar dan dus ook niet.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Ik zou eerst beginnen met het probleem "riem" ook dit moeten honden leren en veel mensen stappen hier over heen, maar een riem om doen moet een leuke iets zijn voor de hond. Ze moeten zelf hun koppie door de halsband steken zeg maar. En daarna kan je het wandelen opbouwen.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

hoi Taz Maniƫn Devil ik heb gedaan wat je zij.en heb scotty een beetje mee getrokken en telkens als die door liep ging ik hoog tegen hem praten.en tussen door gaf ik hem een beloning snoepje.hij loopt nu al een stukje goed mee.ben echt blij dat die het zo goed doet ben trots op hem :-D alleen ik laat zijn halsbandje om.want daar hoeven we nog niet aan te zitten dan raakt die echt in paniek hij begint meteen te gillen en hangt zich zelf dan bijna op.dus nu ga ik soms met aaien over zijn halsbandje zo dat die een beetje vertrouwen krijgt.

ik wil iedereen bedanken voor al jullie tips ben er heel blij mee. :-D

honden page profiel Hannah, Oscar en KodaHannah, Oscar en Koda 3 doggies

honden foto van Hannah, Oscar en Koda

Hoe lang probeer je al te gaan wandelen met je hondje ?
Het sleutelwoord is geduld, bij mij ging het net zo !
Mijn pupje van 3 maanden wou in het begin geen poot verzetten, wat ik ook deed. Ik bleef hem echter lokken met een blije, hoge stem en met snoepjes. Ik stelde hem op zijn gemak (maar pakte hem niet op) door blij tegen hem te praten. Hij stapt nu al heel vlot mee :-)
Bij jou zal het zeker even vlot gaan !
Groetjes !

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

hoi Hannah ik ga nu twee keer perdag ongeveer tien minuten.en ik loop telkens het zelfde rondje.hij weet precies waar die weer terug moet.en dat wil ik met de tijd dan gaan verlengen zodat die dan weer 5 minuten langer loopt.maar hoe die het nu doet ben ik al blij.hij loopt nu telkens een stuk verder door.voor dat die weer gaat zitten.

groetjes

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

mooi zo dat het beter gaat, volhouden en dan komt helemaal goed.
hou je ook het halsbandje om als je weg gaat? ik ben daar namelijk niet zo voorstander van als ze namelijk ergens achter blijven hangen of zo, en je bent er niet
succes in ieder geval met oefenen.
leuke honden zijn het en ik wil zeggen dat ik het heel leuk vind dat je hem uit roemenie heb!!!(uit zijn lijden verlost zeg maar) ze krijgen nu een goed leven bij jou :-)

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

hoi jolanda ja ik ben ook geen voorstander om zijn halsbandje om te laten.maar als ik hem er af wil halen raakt die echt in paniek hij begint dan zo hart te gillen.echt vrezelijk.dus nu probeer ik dus elke dag een paar keer even aan zijn halsbandje te zitten zo dat die weet dat ik hem geen pijn doe.dat die niet bang hoeft te zijn en mij kan vertrouwen.

en ja ik ben ook heel blij dat ik toch een hondje heb mogen redden en scotty is echt een schatje.hij begint al aardig streken te krijgen haha :-D.

honden page profiel JolandaJolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

ja je heb wel gelijk hem in paniek maken heeft ook geen zin. mss is hij wel veel in zijn nekvel gepakt of zo?! Maar ik vind dat je het goed aanpakt zo, zo kan hij je stukje voor stukje leren te vetrouwen. ja en veel belonen dat werkt echt!
succes nog hoor

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

dankje wel jolanda.weet je die hondjes die uit roemenie komen worden gevangen met een stok en een stuk touw er aan en gewoon mee getrokken.dat is echt vrezelijk daar.alle hondjes die daar vandaan komen hebben dus allemaal het zelfde probleem.ze willen niet aan de riem zijn echt bang.zijn bang voor heel veel dingen.het zijn echt zielige beestjes.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Is het niet handiger om begeleiding hierbij in te schakelen door iemand die hier veel verstand van heeft?

Een prive trainer bijvoorbeeld die aan huis komt, of een gedragstherapeut..

Je weet niet wat dat arme dier heeft meegemaakt en wat ze hem hebben aangedaan waarom hij nu zo is.

Veel succes in iedergeval!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij tips geven.mijn honje wilt niet mee wandelen aan de riem gaat dan telkens zitten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: knor buik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^