zieke berner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

carlos (Gast)

Onze Berner (19mnd) is sinds vorige week ernstig ziek geworden. Zondagochtend was ze lusteloos, bewoog niet veel meer en had zich beplast. Snel naar de DA gegaan, en na 1 nachtje daar verbleven te hebben en baxter gelegen te hebben, was ze wat opgeknapt. Terug naar huis, maar sinds gisteren terug slechter en nu opnieuw in de dierenkliniek, maar in tegenstelling tot vorige keer verslechterd de toestand. De DA kan geen diagnose stellen, maar denkt aan tumor.
Heeft iemand nog dergelijke problemen gekend ? want ik vrees dat als het zo verder moet, men tot inslapen zal overgaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zieke berner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Ja ik. Bijna het zelfde verhaal. Onze hond Tessa werd ziek. Ze plaste in huis, dus ben ik met haar naar de da gegaan met een potje urine. Waarschijnlijk was het blaasonsteking, maar het was niet heel duidelijk te zien. Ze kreeg toch antibiotica mee om te kijken of ze daar van op zou knappen. Helaas werd ze steeds zieker. Ze werd lusteloos en at slecht. Dat is niks voor mijn meissie, want die is gek op eten. Weer terug naar de da. Ze vind de da leuk, dus ze leefde daar weer een beetje op, waardoor de da niet geloofde dat ze echt ziek was. Volgens de da was haar maag wat overstuur, maar ik gooide het op een baarmoeder ontsteking. Nee dat was het volgens de da zeker niet. De da wilde ons weer naar huis sturen, maar ik stond er op dat hij een bloedonderzoek uit zou voeren. Na veel gemaar deed hij het en ik moest maar even in de wachtkamer wachten. Dat even werd een uur en vervolgens kwam de da met een wit gezicht naar buiten. (ga even verder in een volgend bericht)

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Ze was ziek, erg ziek, zei hij. De onstekings waarde in haar bloed was veel en veel te hoog. Ze werd opgenomen en kreeg een infuus met vocht en antibiotica. Haar bloed werd opgestuurd naar het lab. Die avond mocht ik haar ophalen, want het ging al iets beter met haar en het was vrijdag en in het weekend zou er niemand aanwezig zijn.
Dat weekend werd ze weer steeds zieker, maar ik moest wachten tot de lab uitslagen binnen zijn. De da heeft daar de hele maandag op zitten wachten en s'avonds om 10 uur belde hij op dat de uitslagen binnen waren. Zij hadden ook niets anders kunnen vinden dan dat de onstekingswaarde veel te hoog waren. Verder was ze 'kern gezond' Ik moest er maar rekening mee houden dat ze al 9 was en dat ze het misschien niet zou halen. Ik ging hier niet mee akkoord en maakte meteen weer een afspraak voor de volgende ochtend.

S'morgens zag ik al dat haar buik wat was opgezet en bij de dierenarts aangekomen zag hij dit ook en ze hebben direcht een echo gemaakt.

Bleek het toch een baarmoederonsteking te zijn! Het was een gesloten baarmoederonsteking, die op knappen stond, maar daar door kwamen de symptonen niet overeen. Duizend maal excuses van de da. Ze is geopereerd en alles is goed gekomen. Op een haar na, want we hadden geen dag later mogen zijn!

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

ik had een berner van 3 jaar oud. toen ik op vakantie was stopte hij ineens met eten. mijn moeder dacht eerst dat hij heimwee naar mij had. ze hebben toen boullioun gegeven en water gegeven met een flesje. maar hij at nog steeds niet. toch naar de dierenarts gegaan en die zei meteen: 'dit is niet goed...' hij had dat al vaker gezien bij berner sennens. MH. een zeer agressieve vorm van kanker. Om een lang verhaal kort te maken: bloed afgenomen, maar daar was niets op te zien. dat was een kenmerk van deze ziekte. mijn moeder wilde wachten tot ik thuis kwam met hem in laten slapen. maar hij werd steeds zieker en ik bleef nog twee weken weg. na 2 dagen kwam mijn moeder s ochtends beneden en toen lag hij in zijn eigen vuil. of het poep, plas of braaksel was kon ze niet meer zien. het arme beest was zo ziek, dat mama het niet meer aan kon zien en hem heeft weggebracht. ben er nog steeds niet overheen, was afgelopen zomer. toen ik weg ging leek hij nog kerngezond, en 5 dagen daarna was hij dood. heb het nog niet goed afkunnen sluiten... dit is wel meteen iets heel heftigs. ik hoop dat jouw hond toch beter kan worden en dat je nog lang van hem kan genieten! heel, heel veel sterkte en beterschap!

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Hebben ze al een bloedonderzoek gedaan en een echo gemaakt?

carlos (Gast)

jawel, bloedonderzoek gaf heel hoge ontstekingswaarden, ze kreeg dus antibiotica maar het slaat blijkbaar niet aan. Op echo was niets te zien. Ik vrees dus ook dat het MH zal zijn.

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

als het bloedonderzoek een hoge ontstekingswaarde geeft, zou ik er niet vanuit gaan dat het MH is. Bij onze Bandu kwam er namelijk helemaal niets uit het bloedonderzoek. Zijn bloed was prima in orde. Laten we hopen dat er iets anders aan de hand is waar nog wat aan gedaan kan worden. Om er zeker van te zijn dat het MH is of niet, kan je een beenmerg punctie laten doen geloof ik.

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Geeft MH dan hoge onstekingswaarden in het bloed aan? Als ik namelijk het verhaal van Brienne lees geeft het bloed juist niets aan.
En als het MH zou zijn, is dat dan niet op de echo te zien?

Ik ben natuurlijk geen da en weet ook weinig van MH.

Het lijkt mij namelijk dat als de onstekingswaarden te hoog zijn er dus ergens een onsteking zit. Kunnen ze geen ander soort antibiotica proberen? Een breed-spectrum antibiotica of zo?

Ik leef met je mee. Ik weet precies hoeveel zorgen het met zich mee brengt als je hond ziek is en je niet weet wat ze hebben. Konden ze maar praten...

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

Ik weet niet of MH te zien is op een echo. Mijn dierenarts had heel veel ervaring met die ziekte, hier in het dorp zat eerst een berner sennen fokker die volgens mij 6 honden hebben gehad met MH. Deze fokker is daardoor uiteindelijk ook gestopt met fokken. Mijn dierenarts herkende het dus meteen en was er vrij zeker van. Maar als het kanker is kan ik me voorstellen dat het op een echo te zien is. En een beenmerg punctie dus, maar mijn dierenarts zei geloof ik dat dat alleen in wageningen of utrecht kan.

carlos (Gast)

Spijtig moet ik meedelen dat ze inmiddels is gestorven. Het bleek een agressieve hersentumor te zijn. :'(

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

jeetje... dat is verschrikkelijk. heel veel sterkte met dit verlies. 19 maanden is ook nog eens veel te jong... :'( echt heel veel sterkte gewenst.

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Ach nee...wat vreselijk! :'(

Heel veel sterkte gewenst.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Carlos ,is dat even schrikken,ik zie je net staan op het HF en nu is je hond al overleden.Wens je heel veel sterkte met dit verlies.hier zijn geen woorden voor. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zieke berner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: het mooiste moment
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^