waarom kiezen voor meer honden, hoeveel hebben julle er ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

Ik merk op HP, dat er enorm veel mensen meerdere honden hebben .
Ik ben zelf hier ( nog) :-) niet aan toe, maar ik vraag me af waarom dat iemand kiest om meerdere honden te hebben en hoeveel jullie er hebben ...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom kiezen voor meer honden, hoeveel hebben julle er ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Wij hebben "maar" één hond, hebben ook nooit meerdere honden tegelijkertijd gehad...

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

ALs ik een tweede hond er bij zou nemen zou dat puur zijn om een maatje te hebben voor Taiko :-) Maar zelf vind ik 1 hond al erg vermoeiend..dus een 2e zou er niet zo snel komen :-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

wij hebben er drie maar vier gehad.
soms komt dat zo weleens uit.
zeker met herplaatsers ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wij hebben er één, maar onze moeder heeft er drie! Een Engelse cocker en twee Yorkiepoo's.
De Engelse cocker was er als eerst, samen met de kat en konijn en cavia. Konijn overleed, cavia overleed, Yuna (de Engelse cocker) moest om redenen weg... Met alleen Pico de kat nog in huis, vond m'n moeder het zo ongezellig dus kwamen de twee Yorkiepoo's erbij. Pas geleden kwam Yuna plotseling weer naar huis, dus nu heeft m'n moeder weer vier huisdieren!

Vreemd hoe dat gaat ;-) Met meerdere honden heeft je hond altijd een maatje, ook als jij even weg bent.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik heb de 2e hond erbij genomen, omdat Bo, voordat ik hem kreeg, enkele maanden tussen 3 collie dames had gewoond. 1 dag geen hond gezien dan treurde hij.

Ik werk parttime, dus voor hem een extra teefje erbij genomen en voila Bo treurt niet meer :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Wij hebben sinds 3 weken een 2e hond erbij, met als voornaamste reden dat het ons leuk leek voor Sara. Waarom zo laat dan pas? Zou je denken, aangezien ze al 10 jaar is. Omdat eerder geen van beiden ouders het wilden. Toen alleen mijn moeder. En uiteindelijk is mijn vader ook overgehaald.
Ook vonden we het leuk om weer een iets jonger beestje in huis te hebben, wat weer lekker actief en speels is. Sara is buiten nog ontzettend speels, maar binnen ligt ze alleen maar. Sinds we Kobus hebben, speelt ze nu af en toe binnen met hem en ze wordt ook actiever door hem. Dus dat is wel heel leuk :-D

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wij hebben bijna 10jr lang een hond gehad en dachten ook eigenlijk dat dit altijd wel zo zou blijven. Uiteindelijk besloten wij toch na al die jaren er een hond bij te nemen eigenlijk voornamelijk voor mijzelf. Ik werd ziek, zat veel thuis en een hond erbij gaf mij echt nog iets extra om de dag mee door te komen en om lekker mee bezig te zijn. Macy (de oudere hond die wij toen al hadden) was immers al op leeftijd dus lag liever lekker op een kussen dan dat ze nog lekker flinke wandelingen maakte, zo was ze sowieso eigenlijk altijd al geweest ;-). Er kwam dus een hond bij en meteen merkte we hoe Macy hiervan opbloeide, hoe zij hiervan genoot. Macy heeft die laatste jaren echt genoten van het gezelschap van Belle en wij ook zeker. We hebben toen dus ook besloten om eigenlijk vanaf dat moment te proberen altijd 2 honden te hebben gewoon omdat we zagen wat dit met de honden deed.

Ashley werd onze 3e hond nadat we een maatje van een ander formaat erbij zochten (iets handsamer en gemakkelijker om ergens mee naartoe te nemen, bovendien werd Macy natuurlijk ook steeds ouder dus een maatje erbij voor Belle was ook zeker niet verkeerd eentje waarmee ze wat meer kon spelen). Helaas stierf Belle (zeer jong) al 2wkn na de komst van Ash en bleven toen dus Ashley en Macy alleen over. Na een tijdje merkte wij echt dat Ash gewoon een maatje miste, Macy was haar 'moeder' maar kon ze niet mee spelen. We hebben toen dus besloten Abby erbij te nemen ook met het idee in ons achterhoofd dat Macy er niet lang meer zou zijn (zij was al flink aan het aftakelen) en we dus uiteindelijk binnen korte tijd weer 2 honden zouden hebben (en dat gebeurde ook want ongeveer 2mnd na de komst van Abby is Macy ook heengegaan).
Ashley en Abby zijn echt BFF's, die kunnen niet zonder elkaar en zijn gewoon zulke goede maatjes. Dat is echt geweldig om te zien en daarom zou ik dus ook niet gauw meer 1 hond nemen! We zijn echter niet voor niks begonnen met het fokken met Abby. Natuurlijk zien wij Abby als aanwinst voor het ras en is dat een van de redenen dat wij met haar fokken, maar we wilden ook graag ooit eens een kleintje van haar houden omdat wij helemaal gek zijn op het ras en er toch sowieso graag een sheltie bij wilden. We hebben toch besloten het eerste nest af te wachten en die pupjes allemaal te laten gaan en pas een pupje te houden uit het 2e nest, zo konden wij goed zien hoe de pupjes zouden uitgroeien en konden de honden ook weer wat ouder worden voordat er weer een kleintje bij kwam. Uit Abby's meest recente nest hebben we dus haar dochter gehouden Eevee en hier heb ik nog geen moment spijt van gehad. De band tussen haar en Abby is zo bijzonder en ook voor ons is het extra speciaal dat zij natuurlijk al vanaf dag 1 hier is. Ook Ash heeft een hele leuke klik met haar dus het is gewoon echt een maatje erbij :-D...

Ik hoop zeker in de toekomst ooit nog meer honden te hebben gewoon omdat ik heb gemerkt hoe leuk honden het met elkaar (kunnen) hebben. Maar met de ruimte en het geld wat we nu hebben denk ik dat het hier voorlopig wel bij blijft hoor.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik heb dus 3 honden, waarom ik 3 honden heb....

Ik riep als kind al dat ik later een golden wou hebben. Mijn man en ik waren al even bezig met de keuze maken of we al een hond zouden nemen toen Jessy op ons pad kwam.

Jessy was al 4 jaar en was het hondje van mijn nicht. Jessy werd verwaarloosd en mishandeld en wij vonden dit zo zielig dat we haar eigenlijk gelijk hebben meegenomen. Jessy was dus niet echt een hele bewuste keuze, maar we hadden haar wel.

Toch wou ik nog steeds een golden hebben en toen ik zwanger bleek te zijn gaf mijn man mij de keuze: of nu een golden erbij zodat ik de hele zwangerschap had om haar rustig op te voeden of wachten tot de kleine ouder zou zijn.
Ik wou al zo lang een golden dat ik niet meer zo lang wou wachten, dus daar kwam onze lieve Blondie dan.

Toen hadden we dus 2 honden en waren we eigenlijk dik tevreden. Helaas bleek onze Blondie een "kronkel" in haar koppie te hebben waardoor we enorm veel verdriet hebben gehad en ik vrij weinig met haar kon doen.

Ik wou graag wat meer kunnen werken met mijn hond en ik kende een aantal mensen met een witte herder. Zo doende werd ik ook verliefd op dit ras en hadden we besloten er een witte herder bij te halen zodat ik er ook mee kon werken en mijn man wou het ook om mijn verdriet met Blondie te verzachten (al hielp dat niks helaas). Zo is Storm erbij gekomen, ook een herplaatser.

Toen hebben we Blondie moeten inslapen. Ik was zo ontzettend verdrietig en ik gaf deels Storm de schuld. Dit sloeg natuurlijk nergens op, maar op 1 of andere manier vond ik Storm helemaal niet meer leuk en was ik alleen nog maar intens verdrietig.

In, achteraf gezien, toch wel een beetje een impuls uit verdriet heb ik Tara er toen weer bij gehaald. Desondanks heb ik geen spijt hoor dat Tara er bij is, het is een heerlijk hondje en met Storm en mij is alles natuurlijk ook weer goed gekomen natuurlijk

Tja en zo heb je dus 3 honden :-) . Ben stapelgek op alledrie mijn haarballetjes en zou ze nooit meer kwijt willen, hoe hobbelig de weg met onze hondjes ook is verlopen :-)

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik heb op dit moment 1 hond. Hij is een herplaatser en ik heb zelf het idee dat hij het wel goed vind om zo alleen te zijn en met wandelingen andere honden te zien.. Maar ik denk dat inderdaad sommige honden het wel fijn vinden om wat gezelschap te hebben..

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Wij hebben maar een hondje :-D

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas 3 doggies

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Wij hebben 4 honden, eentje uit het asiel en 3 van een rescuevereniging.

Eerst hebben we Rune uit het asiel gehaald. Zij is een tijdje alleen bij ons geweest en we voelden dat we er nog wel eentje bij konden hebben en toen hebben we Paloma geadopteerd.

We zijn dan verhuisd naar een boerderij met heel grote tuin en vonden dat we nog wel meer konden doen voor mishandelde en verwaarloosde honden. We wilden opnieuw bij de rescuevereniging een hondje adopteren en het werden er 2 ineens: Wolf en Pixie.

Soms lopen de dingen gewoon zo in het leven, het is bij ons eigenlijk allemaal heel spontaan gegaan.
Ik kan ook niet zeggen dat we het bij 4 honden houden... als er eentje op ons pad komt... is hij welkom :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

1 hond was te 'weinig' omdat mijn vriend en ik beide veel met de honden trainen/werken/bezig zijn. Een border collie erbij. Was alsnog 'te weinig'. Nog een prettig sporthondje erbij, heerlijk!

Beetje bij beetje wordt ons zooitje honden een stabiele roedel.

Pups opvoeden, grootbrengen, begeleiden gaat steeds makkelijker.

Voor ons zijn de honden niet enkel 'huishond'. Maar onze grote hobby. Heel veel tijd steken we in onze honden. Ze zijn onze passie, ons leven.. ;-)

Uiteindelijk zullen we rond de 8 honden hebben, gok ik.. :-) :-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

ik heb 1 hondje.. al zit ik er vaak over te denken om er nog 1 erbij te nemen.. maar weet dat nu nog niet zeker, dus blijft het nu even zo.. :-D

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Ik heb nu 1 chi, maar afgelopen weekend is mijn tweede geboren en hij komt in februari. Ik wilde graag een tweede, omdat ik dat leuk vond voor Timo, een maatje. Maar ook voor mezelf. Nog een vriend erbij. En van vrienden kun je er toch nooit teveel hebben? :-D

honden page profiel Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!. 3 doggies

honden foto van Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

Ik heb er 2 omdat ik graag een maatje wau voor me reu
en het bevalt goed ook al is het soms druk maar wel altijd gezellig O-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

De bedoeling was 1 hond, maar toen Kyra een maand of 8 was, bleek ze weinig honds te zijn. Ze sliep alleen maar en dat terwijl ze met de buurhond helemaal uit haar dak ging. Toen hebben we gekozen voor een maatje, ook omdat ik ooit toch parttime zou gaan werken en ze dan beter samen alleen konden zijn. Bovendien ben ik nu nog 24/7 thuis om ze op te voeden. En natuurlijk vond ik een 2e hond echt niet erg! ;-) Nu is Kyra weer een normale speelse hond! Ook heeft ze dankzij Bindy meer zelfvertrouwen gekregen.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik vang wel eens honden tijdelijk op,maar nu ik fortuna heb,wil ik dat ook niet doen.ze is hier pas 8 weken,en het gaat zo goed,dat ik dat niet op het spel wil zetten.fortuna blijft lekker alleen,want spelen met andere honden kan ze elke dag in het bos.nu heeft ze alle aandacht voor zichzelf

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

wij hebben er drie :-D gewoon omdat het een heerlijk ras is :-D

honden page profiel sandrasandra 3 doggies

honden foto van sandra

hier een uitgelopen verslaving
op het moment hebben we 8 stuks,plus 4 pups.dus 12 hondjes thuis ,heerlijk !

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Wij kregen in aug 2009 ons eerste hondje
En altijd al gezegd dat we het jaar daarop er nog 1 bij zouden willen
En dat is allemaal precies zo verlopen.
We vinden het leuk dat ze met elkaar opgroeien, het zijn gelukkig ook echt dikke maatjes en we vinden het voor ons zelf ook leuk, echt gezellig in huis !!!
Ik zou nog wel een nr 3 willen ook, maar we hebben ook nog een poes , dus het is wel goed zo ! We genieten volop

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Wij hebber er 5. Het is zo gegroeid en ik vindt het ook heerlijk, honden om mij heen. Heb altijd meerdere honden gehad maar 5 is voor mij wel de limit, meer komen er absoluut niet meer bij, ook al is het soms verleidelijk maar genoeg is genoeg.

Wolf kreeg ik van mijn toenmalig vriend na het overlijden van mijn 2 honden vlak na elkaar. Hij kon niet meer de sport beoefen met Wolf dus vandaar dat hij toen bij mij kwam.

Bentley heb ik geboren zien worden en aan haar had ik al meteen mijn hart aan verpand. Bentley was een heel bang pupje en niet geschikt voor de hondensport dus de keus was voor mij heel makkelijk en is nooit meer weggegaan.

Sky is ook een zoon van Blitz en ook hem heb ik geboren zien worden. Hij had een slechte start en natuurlijk schept dat meteen een band. Mijn zoon was helemaal weg van Sky en ook hij is nooit meer weggegaan.

Blitz is de moeder van Bentley en Sky en was ook van mijn toenmalig vriend tevens was hij fokker van mechelse herders. Hij had besloten om te stoppen en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat hij Blitz zou verkopen en ergens als fokteef zou gaan dienen. Dus heb ik Blitz overgenomen van mijn exvriend.

Last but not least Bikkel(tje)
Bikkeltje kwam hier op HP voorbij en ik zag zijn foto en wist meteen dat hij hier hoorde. Binnen 1 week na het openen van het topic over Bikkel was hij bij mij. Wat een goed besluit is dat geweest, mijn vermomd mecheltje noem ik hem dan ook vaak. Samen met Sky de clown van het stel die je elke dag wel een paar keer doet lachen om zijn mooie streken.

honden page profiel JamieJamie 3 doggies

honden foto van Jamie

Wij hebben 3 honden

We hadden Brayza onze leonberger ze was 11 toen we dachten van we nemen er een leonberger pupjee bij dan kan die het goeie overnemen.
Dus gina kwam.
Brayza was bijna 12 en moesten we helaas in laten slapen.
Gina miste Brayza zo erg dat we besloten er een hond bij te nemen.eigenlijk weeer een leonberger.
Een herplaatser of pup maakte ons niet zoveel uit.
Bij ons liep er een newfoundlander pupje in het park die we eigenlijk wel leuk vonden.
Dus we keken even op de site waar het pupje vandaan kwam.gewoon uit benieuwdheid want jaa we wouden een leonberger.
En toen zagen we cailey als herplaatser staan ze was 5.5maand en heete cate.
We waren meteen stapel op haar.
Dus we hoefte er ook niet over na te denken of zei het werd of toch een leonberger.
Dus geinformeerd met de fokker en zo zijn wij de auto in gestapt om naar d'r te kijken.
In de auto waren we al naar een andere naam aan het zoeken,want cate vonden we een beetje raar klinken.
Maar er mocht ook niet teveel aan d;r naam veranderen dus werd het cailey.
Toen we daar aan kwamen kwam ze de hoek om en sprong zo boven op mij dus voor mij was het zeker dat ik wel zo leuke bruine beer in huis wilde.
voor de rest ook haha.
Dus zo kwam aciley er naar ongeveer3 jaar wou ik een eigen hond voor mezelf en dat werd dus een sint bernard pup genaamd Deejay.
Helaas had zei HD en pijn dus met 6 maanden hebben we het moeilijke besluit om haar in te laten slapen.
Dat verdriet was zo intens en zo groot.
Dat ik een paar maanden later een shih-tzu x maltezer pupje voor m'n verjaardag heb gekregen.
Dat nam het verdriet niet weg maar ze helpt me er goed door heen als ik het moeilijk hebt.
Nu dus 3 honden. :-D

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

2 zou er dolgaag een 3 de briard bijhebben maar dat gaat niet.

er zijn ook nog 3 kinderen die aandacht willen :-)

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

@Marit; echt 8..? Wow! Maar jullie hart zit er helemaal in! Respect! hihi

Wij hebben twee honden. Met één hond iets doen vonden wij minder leuk dan met twee honden. Maar twee honden zijn wel het meest wat ik wil. Erik zal graag 3 honden willen, maar dat zie ik niet zitten. Dat is teveel, gezien aandacht verdelen, dingen doen en financiën.

Ik vind 2 honden heerlijk. Lekker met zn 2 wandelen, maar ook om en om. En ook aparte trainingen, met de één doen we andere dingen dan met de ander. En beide een ander soort van omgang, energie enzovoorts:-D En ze spelen heerlijk met elkaar en ze leren van elkaar. Geniet van beide!

Ze gaan wel eens uit logeren bij 'oma', mijn moeder vind de honden helemaal te gek. Soms is het wel lekker 'even maar 1 hond', maar ik mis de andere dan wel hoor!


Liefs,

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

wij hebben nu 2 honden
ik ga binnen kort op de wachtlijst voor een pup met stamboom
dit zal dan ongeveer nog 3 jaar gaan duren voor ik er dan een pup bij zou krijgen

ik wil een pup van een speciale dekreu en ben nog aan het kijken van welke teef omdat hij meerdere mooie dekt

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Tot nu toe heb ik altijd 1 hond gehad. Was ook genoeg met 2 jonge kinderen een part time baan buitenshuis en een man die 1 hond meer dan genoeg vind. Maar nu zijn de omstandigheden anders, mijn kinderen zijn al wat groter, ik werk weer vanuit huis in m'n eigen trimsalon en ik vind het heerlijk om met Charlie samen te wandelen, hard te lopen of om hem mee te nemen met de fiets. Charlie is inmiddels alweer 5 en over een paar jaar zal ik het toch wat rustiger aan moeten doen met hem en ik hoop dat hij net zo oud wordt als mijn vorige hond die 15 is geworden. Dus vooral voor mezelf, dan voor Charlie die er een maatje bij krijgt en voor m'n dochters die op een leeftijd zijn dat ze ook voor een hond kunnen zorgen komt er in 2011 een bobtailpup bij. M'n man vind het wat minder maar is inmiddels al aan het idee gewend. Tegen de tijd dat de nieuwe pup mee kan op lange wandelingen en met hardlopen is Charlie ook weer een jaar ouder. Dan kunnen ze mooi nog een paar jaar samen mee en als Charlie het wat kalmer aan moet doen heb ik nog een hond om mee te sporten. Tot nu toe kan Charlie met elke hond overweg dus ik denk dat hij het heel leuk gaat vinden om een maatje te hebben.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Hier zijn er 3, we hebben al eigenlijk zolang als we honden hebben (36 jaar) altijd 2 of 3 honden gehad, tot een jaar of 11 geleden. Toen hadden we alleen onze boomer Tammy, maar zij sliep alleen maar.
Intussen hadden wij ons verdiept in het ras van de witte herder en zo zijn we dus bij de witte uitgekomen. Onze eerste witte is gestorven bij een ongeluk. Daarna een witte herplaatser gehad en toen kwam onze Darcey via mp bij ons. Onze Bo is toen gestorven en we wilden wel weer een witte, dus toen is Luka erbij gekomen.
In juni hebben we Tammy moeten laten inslapen en toen hadden we zoiets van het blijft bij deze 2. Maar we hebben altijd teckels gehad en het begon dus weer te kriebelen, we hebben Ceasar er nu bij, dus toch weer 3!! En als het aan mijn man ligt komt er nog een teckel bij. Zou het ook wel leuk vinden, maar voorlopig even niet. Met onze 3 kan ik in 1x wandelen. Ga ook wel apart en dan is het te doen, met 4 is toch alweer lastiger qua tijd.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Wij hebben er twee, vooral om elkaar te plezieren eigenlijk. Ik vind het leuk om te zien dat een hond echt hondendingen kan doen zoals elkaars oren en ogen schoonlikken en zo. Zie ik zelf niet zo zitten :-)
Ik vind twee honden zo geslaagd dat ik waarschijnlijk nooit meer een hond alleen wil.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Wij hebben sinds kort een 2e hond. Leek ons leuk voor onze eerste hond. Die is een beetje bang voor andere grote honden en heeft zo een maatje. Gaat hartstikke goed, 't was even wennen, maar nu spelen ze heerlijk samen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom kiezen voor meer honden, hoeveel hebben julle er ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pups afspenen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^