Kan ik naar buiten met mijn pup in dit koude weer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VV

Hallo allemaal,

over een paar daagjes krijg ik mijn pup :-D (8 wk oud) en ik vroeg mij af hoe jullie ervaringen zijn met het naar buiten gaan als het vriest. Wandelen lijkt me dan niet echt goed hem en hoe doen jullie dat met plassen en poepen?
Graag hoor ik wat jullie vinden.

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan ik naar buiten met mijn pup in dit koude weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik ben met mijn pup (vorig jaar) gewoon naar buiten geweest om te plassen/poepen, grote wandelingen mogen ze toch nog niet doen. Desnoods optillen en neerzetten waar ze hun behoeften mogen doen en weer naar huis dragen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Welk ras is het?

Sowieso mag je met zo'n jong pupje nog geen lange wandelingen maken, dus dat komt goed uit met dit weer ;-)

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ik zou gewoon naar buiten gaan als ik jou was. Ze zou er toch aan moeten wennen, en net zoals Thera zegt, gewoon op de plaats zetten waar hij z'n behoefte mag doen.

honden page profiel VV

dank jullie voor de reacties.
Het is een franse bulldog en de fokker vertelde dat hij nog niet echt graag naar buiten ging door de kou. Hij wil dan nog niet lopen.
Maar misschien is het dan het beste om met een dekentje om met hem naar buiten te gaan en dan inderdaad maar neer te zetten. Hopelijk plast hij dan niet op mij ;-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

met een frans bulldogje zou ik wel een beetje opletten. onze aussie pupjes gaan met hun dikke vachtjes wel gewoon naar buiten. misschien kan je anders een klein dekje voor hem kopen?

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Gewoon mee naar buiten nemen, dan went hij eraan. Niet langer dan 10 min per wandeling (5 min voor iedere maand dat hij oud is) en vooral zorgen dat hij in beweging blijft.
Hij moet toch leren buiten te plassen.
Wij hebben sinds 2 weken een schapendoespup, nu 10 weken en de dag dat we hem kregen was het een aantal graden onder 0. Gelukkig maakt hem dat niets uit, ik zorg wel dat ik hem goed afdroog als we weer binnen zijn.
Heel veel plezier met je hond!

honden page profiel VV

bedankt voor de tips!
Ik zal maar gewoon gaan proberen met hem naar buiten te gaan, al is het maar voor een paar minuutjes. Hopelijk went hij dan snel. En als het zo koud is als vorige week (gevoelstemperatuur -12) dan blijf ik wel binnen ;-)
Omdat ze zo snel hun lichaamstemperatuur verliezen lijkt me dat beter..toch?!

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Gewoon voor zorgen dat je constant in beweging blijft, je pup mag zowiezo al niet veel lopen dus die 5 minuutjes iedere keer .. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan ik naar buiten met mijn pup in dit koude weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lola is het junimeisje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^