alleen zijn....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jackk (Gast)

wij hebben sinds zaterdag ook een jack russel pup van 10 weken. hij is echt heel snel leers.... wat mij heeft verbaasd na het lezen van heeeeeeeeel veel info over de jack. Het gaat allemaal best goed. Hij is nog niet zindelijk, maar als ik hem buiten zet of op een krant en zeg "plasje doen" dat doet hij altijd (ook al is het maar een beetje) zijn behoeftes.

De nachten waarvoor iedereen ons heeft gewaarschuwd zijn tot nu toe ook helemaal niet erg. Hij slaapt goed en jankt helemaal niet. Na zijn pasje doen een beetje simmen als hij terug de bench in moet maar is binnen 1 minuut weer ok.


Overdag volgt hij ons werkelijk overal. t liefst ook naar t toilet. Hij loopt heel de tijd een beetje te simmen (zo noem ik het maar, beetje piepen).

We stoppen hem zo nu en dan in in bench om toch even alleen te leren zijn. En soms negeren we hem ook zodat hij ook leert zich zelf te vermaken. Dat gaat ook steeds beter.
aar die eerste minuten (die steeds iets meer worden) zijn vast niet leuk voor de buren. Hij jankt dan echt heel erg. Ik zelf krijg er gewoon hartzeer van. Zou hem er meteen weer uit willen halen om te knuffelen. Ik lig momenteel ziek op bed en mijn vriend is werken en ik wil dus ook even gaan liggen voor mijn rust, maar merk dat ik heel erg bezig ben met hem. Hoe gaat het? piept ie nou? is hij wel gelukkig? dat soort dingen. Hij zit op die momenten in de bench (met veel speelgoed, mandje, kruik, shirt van mij, muziekje, kleedje over de bench en een kong) en moet zeggen dat als hij na die paar minuten piepen stil is is hij ook lang stil. Gister wel 2 uur, toen heb ik hem eruit gehaald voor zijn plasje. Moet ik hem als hij stil is weer op zoeken en laten merken dat hij het goed doet? of moet ik hem dan juist laten dutten? Ik ben er erg onzeker over zoals je leest.... ik wil het graag goed doen voor hem en ik wil ook graag dat mijn buren zich niet aan mijn hond hoeven te storen. Wie kan me gerust stellen? Hoe kan dit gaan lopen? word het minder of juist erger? Wat kunnen we nog meer doen? Hoe lang gaat het duren voor de kleine man zich goed gaat voelen?

Ik hoop dat jullie me een beetje gerust kunnen stellen (ik wil geen verlatingsangst kweken) en wat tips kunnen geven (hahaha k lijk wel een kers verse moeder die onzeker is over haar baby)!!!

thanks.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alleen zijn...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LadyLady

Heey, als wij de hond in de bench doen en we zijn in de kamer jankt ze aan 1 stuk door. Terwijl, als we er niet zijn gaat het 2 tot 3u goed.
Het oefenen heb ik gedaan met boodschappen doen. Hond in de bench, piepen natuurlijk, deur uitgaan. (Doet voor jezelf ook het minst zeer ;-) ) en de 1e keer sjees je dan de supermarkt door, snel naar je puppy, dan zijn ze meestal stil en laat je haar eruit.
Ze moeten leren dat je altijd terug komt.

honden page profiel LadyLady

Oja en je moet het wel opbouwen natuurlijk. Donia zat eerst zelfs voor de deur te piepen als ik maar eventjes naar de wc was.
Alles is natuurlijk nieuw voor ze, en jij bent de enige die ze warmte en veiligheid kan bieden. Zijn andere mams.

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Het is alsof ik mezelf 3 weken geleden hoor (lees :-) ).
Ik heb de fout gemaakt om mijn (inmiddels 12 weken oude) pup enkel alleen te laten wanneer ze sliep waardoor ze nog steeds niet goed alleen kan blijven wanneer ze wakker is.
Sinds eergisteren ben ik actief aan het oefenen om haar ook alleen te laten wanneer ze wakker is (met oefenen bedoel ik zowel haar als mezelf, mijn hart breekt wanneer ze jankt) en zit nu toch aan een goed half uurtje.
Speeltjes zoals een voerbal en kong helpen zeker, al was het maar omdat het pupje dan even niet merkt dat je weg bent.

Ziva volgde mij in het begin ook overal naartoe, dat is nu wel afgenomen. Ik denk dat je pup langzaam vertrouwen moet krijgen in je.


Heel veel succes!

Jackk (Gast)

Wat super lief dat jullie zo snel reageren. Ik vind het erg fijn jullie ervaringen en tips te lezen. Het zal wel goed komen. T is echt een schatje. Hij leert ook heel erg snel hebben we gemerkt. Als jullie verder nog een tip te binnen mogen schieten hoor ik dat erg graag van jullie. Ik ben er allemaal nog erg onzeker over.

thanks

Jackk (Gast)

gelukkig het gaat echt al super veel beter. Wat ik jullie wel wil vragen! Hoeveel moet een pup van 10 weken (1, 8 kg) drinken? Onze jack drinkt heel veel en plast ook erg veel. Hij drupt ook heel veel. Is dat normaal of is er iets mis? Grtjs

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat voor voeding krijgt hij?

Jackk (Gast)

Sinds deze week royal canin puppy volgens de da goed voer toch? Wat hij bij de fokker kreeg weet ik niet (dit heeft hij nog wel tot en met maandag door zijn nieuwe voer gehad hier).

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als hij drupt tijdens het lopen is dat niet zo goed.

royal canin bevat veel chemische toevoegingen en conserveermiddelen die kankerverwekkend zijn. maar denk niet dat dat de oorzaak van het druppen is.

van brokken gaan honden wel altijd meer drinken.
maar als het goed is moet je binnekort weer naar je dierenarts voor de 12 weken enting, dus bespreek het dan even. als je je erg veel zorgen maakt kan je ook al eerder gaan

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik denk ook aan een blaasontsteking, omdat druppelen niet goed is, en vanwege het vele drinken en plassen.

Royal Canin is inderdaad geen goede brok, bijna geen vlees, heel veel graan en veel conserveringsmiddelen.

Ik zou je aanraden een brok te geven met geen graan, of weinig graan, of KVV (rauw vlees).

Vaak zit er veel zout in brokken, en is dit een reden om veel te gaan drinken, wat er natuurlijk ook weer uit moet.

honden page profiel BaileysBaasjeBaileysBaasje

honden foto van BaileysBaasje

Eerst dachten we dat Bailey ook piepte/jankte omdat ze verplicht in de bench moest. Later bleek ze haar runderoor uit de bench gemikt te hebben en er niet meer bij te kunnen!
Toen we het er weer in deden, was ze meteen rustig.
We kunnen haar al 3 uur alleen laten. Het slimste is om het - als het qua plannen uitkomt - te doen na het uitlaten als je haar voer in de bench geeft. Wij zijn vandaag 3 uur weggeweest, maar hebben haar met haar vers vlees maaltijd en nieuwe speelbal in de bench gelaten. Dat gaat prima! (xe is net 14 weken geworden).

Jackk (Gast)

weer super bedankt voor de reacties! Daar schrik ik van! Ik dacht echt dat royale canin goed was. Op zoek naar iets anders dus! Tja onze eerste eigen hond das allemaal erg spannend hé!;-)
ga maandag even een plasje afgeven bij de da even op blaasontsteking laten checken!

Thanks nogmaals.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Goed plan! Neus eens rond bij het onderwerp ''voeding'', daar kan je veel leren.

Misschien ook leuk om je aan te melden voor dit forum?

honden page profiel GemmaGemma

honden foto van Gemma

Goed plan, ik heb me dan ook meteen aangemeld!
Super bedankt voor al jullie reacties. Het gaat heel goed met onze pup. Het was idd een blaasontsteking en met een antibiotica kuurtje verholpen. Het alleen zijn gaat ook steeds beter. Hij kan zichzelf goed vermaken en ik kan weer rustig naar het toilet:-)!!!

Thanks allemaal!!!

honden page profiel GemmaGemma

honden foto van Gemma

ps. ben trouwens Jackk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "alleen zijn...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dyios & Ayla..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^