ik wil een pup ben ik geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

loise (Gast)

hoi allemaal,

Ik ben 12 jaar en wordt in februari 13 ik wil echt heel graag een pup maar ik moet naar school meestal heb ik korte dagen het maximale dat ik op school ben is 6 uur maar dat is alleen als ik moet nablijven (niet dat dat vaak hoeft ofzo) O-) maar mijn ouders zijn dan meestal een uur of 2 thuis ik ben bereid om echt alles voor mijn hondje te doen voor zorgen uitlaten ik wil hem eventueel van mijn eigen geld gaan kopen enzo maar mijn ouders denken dat ik niet genoeg tijd heb en dat ik hem niet wil kammen ofzo maar ik zou zoals ik al zei alles doen nagels knippen op traing gaan borstelen uitlatyen (en poep opruimen natuurlijk) maar ik krijg ze er niet van overtuigd
de hond is maximaal 3tot 4 uur alleen maar zelfs dan kunnen de buren soms even oppassen of mijn oma ze hebben allebei honden
de hond die ik wil is een mopstaart help alsjeblieft
en als ik niet geschikt ben waarom dan niet? is 3 tot 4 uur te lang?
alsvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik wil een pup ben ik geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzanne & Micky!!Suzanne & Micky!!

honden foto van Suzanne & Micky!!

Hoi Loise,

Waar je ouders denk ik bang voor zijn dat zij uiteindelijk verantwoordelijk voor de pup zijn als jij er even geen zin in hebt. Jullie moeten allemaal achter de beslissing staan. Anders werkt het niet. Iedereen moet een hond willen en allemaal een baasje zijn voor de hond.
3/4 uur alleen in het begin is de lang voor een pup, maar als je dan opvang kan regelen is dat geweldig. Mijn pup kon vanaf 4/5 maand wat uurtjes alleen zijn. Ik hoop dat jullie er uit komen!

Gr suzanne

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat je een mopshond bedoelt?

ten eerste denk ik niet dat jij een hond zelf kan betalen. een goede gezonde hond kost veel geld, en als je hond ziek wordt, ben je zo honderden euro's kwijt aan dierenartskosten. ook goed voer en hondenschool kost geld. je zit zo op 50 euro per cursus.

ten tweede moet je heel veel opofferen als je een hond hebt, je kan niet na school naar een vriendin, je kan niet zomaar een dagje gaan winkelen, je kan niet zomaar gaan stappen vrijdagavond en dan zaterdag uitslapen. nu lijkt het allemaal nog wel leuk, en wil je sommige dingen nog niet eens doen, maar over een paar jaar wel, en een hond heb je niet voor 1 of 2 jaar, maar toch snel voor 8 jaar.
ook ga jij over een tijd studeren, en op kamers mogen vaak geen honden, wat gaat er dan met je hond gebeuren?

een hond moeten je ouders willen, en die moeten er ook voor willen zorgen, jij bent nu nog te jong om verantwoordelijk te zijn voor een hond. als je honden echt heel leuk vindt, kan je beter honden gaan uitlaten. dat heb ik ook gedaan toen ik jong was en nog geen hond kon hebben, en er zijn meer mensen op het forum die dat doen/gedaan hebben.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik wil net zeggen, zou knap zijn als je met je 12 jaar al een hond kan onderhouden!

Het zijn niet alleen de aanschafkosten hoor, ook de dierenarts moet betaald worden, de verzekering, de voeding, de cursus..

En de verantwoordelijkheid, ik denk niet dat een 12-jarige voor 100% voor een hond kan zorgen, laat staan een pup.

loise (Gast)

vriendinnen zijn geen probleem die wonen te ver voor mij ze wonen helemaal in Delft en ik in den haag over geld natuurlijk snap ik ook wel dat ik geen dieren arts kan betalen maar i spaar hier al zolang voor dat ik meer dan 500 euro bij elkaar heb :-D maar in iedergeval bedankt

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Met het met Bijou eens.
aan liefde voor het hondje zal het niet ontbreken,maar de kosten kunnen hoog oplopen.
Dan is het wel zo verstandig dat je ouders er voor 200%achter staan.
De prijs van een verantwoordt gefokt mopshondje lopen al snel rond de 1000 euro!
Je bent nu pas 12 maar als je dalijk een paar jaartjes verder bent en met vriendjes en vriendinnetjes leuke dingen gaat doen,wordt het hondje al snel wat vergeten.
Ik ga mezelf maar na op die leeftijd ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

denk ook nog niet dat je op je 12de een hond in je eentje kan verzorgen. ik ben nu vierteen, mijn buurman is door een reden een paar dagen niet thuis geweest. de buurhond is toen bij mij in huis gekomen. Als een hond normaal hier komt dan zorgen ook mijn ouders er gewoon voor. Maar ik loop altijd met de buurhond dus ik was zeg maar hoofdverantwoordelijk, aangezien ik ook alles met hem deed. Ik stond s'ochtens vroeg op om hem uit te laten en als ik na een dag school weer thuis kwam, moest ik weer met hem gaan lopen. Daarna aan mijn huiswerk en vervolgens weer lopen en spelen natuurlijk. Dan eten, huiswerk en opblijven tot 11 uur want dan moet hij nog een keer uit, en dan slapen. Vrije tijd had ik nauwelijks, en 1 dag is dat leuk. Maar na een week was ik kapot. Ik ben nu veertien en heb verschillende uit en oppashondjes. Ga ook lekker met de honden van een ander lopen. Maar om nou zelf een hond te nemen, gaat niet lukken.

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Ik ben 15 en heb ook me eigen hondje.
Maar ik heb m van me ouders gekregen.
Ik moet er wel zelf uitlaten maar als ik op school ben laat me moeder d'r uit.of als ik weg ga.
En de andere honden laat ik ook uit als ik thuis ben.
Het verschil is dat ik hem heb gekregen,het komt dan wel omdat we mijn eigen hond met 6maanden in moesten laten slapen.
Daarom heb k dit hondje gekregen omdat ik me andere hond zo erg miste.
Maar je wil al gauw leuke dingen doen.
Wij hebben 3 honden dus als me moeder de grote honden uitlaat dan is het niet zo erg om er nog 1 meetenemen.
of je er nou met 2 of 3 loopt.en ik doe dat ook.
Maar ik denk dat je met 12 jaar toch niet voor alles op kan draaien.
bijvoorbeeld als je een teefje neemt en die word veelste vaaak loops,en je zou d'r moeten stiriliseren dan kan je dat niet betalen.
Ik denk dat je toch echt zou moeten wachten tot je ouders het ook willen mhoe moeilijk het ook is

loise (Gast)

natuurlijk willen mijn ouders ook mee betalen maar ik bedoelde het als voorbeeld ;p maar ik bedoel het voer enzo als die kleine dingen mijn ouders hebben genoeg geld
nog bedankt voor de reacties

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Natuurlijk is het goed dat je ook zelf spaart voor de dingen die je graag wil hebben.
maar aangezien mopsjes hele dure hondjes zijn,ben ik bang dat je voorlopig nog wel even door moet sparen.
En dan heb je alleen je pupje nog maar.
Er komen nog 2 entingen achteraan voordat hij een week of 13 is,en dat kost je ook ong 30 euro per prikje(als het niet meer is)
Maar als je het dan toch mag van je ouders,ga dan zeker naar een goede fokker.Mopsjes zijn ook vrij kwetsbare hondjes en je wil geen problemen met de luchtwegen en ademhaling,want lopen de kosten de spuigaten uit.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als je bedoelt dat je een mopshond wilt, kijk dan maar heel goed uit, als je ouders dat goedkeuren. Een goede mopshond is heel erg duur, zeker 1000 euro. Koop je een goedkope, dan wordt het op den duur duurkoop, want de kans op ziektes en nare afwijkingen si dan groot.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je hebt op deze leeftijd niet de tijd of het geld om voor de hond te zorgen. Je ouders moeten een hond willen en daar volledig (zonder jouw hulp) voor kunnen en willen zorgen. Als dit kan, dan kunnen zij een hond aanschaffen. Jij kunt er dan van meegenieten en eventueel mee wandelen of trainen. Als jij uit huis gaat, blijft het hondje bij je ouders.
Als ze dit niet willen, dan houdt het op en moet je wachten tot je op jezelf woont en genoeg tijd/geld hebt voor een eigen hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je zo goed Loise, maar als je ouders het eigenlijk niet echt willen, is het moeilijk om van je ouders toestemming te krijgen voor een hond.

wat je wel kan doen , om je goede wil te tonen, ga eens vragen of je in een asiel mag helpen, ook heel leuk en zwaar. dan weet je precies wat een hond inhoud, ook daar zal je poep moeten ruimen, en uitlaten.

je ouders kunnen dan zien dat je wil er is. :-D

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Rolf, mijn zoon van 11 jaar, wilde heel erg graag een hond. Dus stelde hij mij die vraag ook vaak.
Ik was zelf al een tijd bezig om uit te vinden of er mogelijkheden zouden zijn om een hond/pup te kopen, moeilijk daar ik full time nachtdienst draai, maar na de vraag van mijn zoon hebben we goed doordacht besloten om er 1 te kopen.
Odie, onze mopshond pup, is voor mij een soort kado!!
Maar alle dingen die ik met Rolf afgesproken had in de verzorging van de pup liepen toch anders.
Ik wist dit van tevoren, dus had ik ook niet op zijn aandeel in de zorg gerekend.
Ik heb aardig wat ervaring bij kinder en jeugdzorg opgedaan om eigenlijk van tevoren te weten dat een kind/puber onder 16 jaar niet alleen voor een hond kan zorgen. Ook de kosten zijn hoger dan je denkt, voor Odie heb ik zeker al hetzelfde betaald dan voor onze zomervakantie en die was 3 weken naar een 5 sterren resort in Turkije, maar dat is ook niet zo belangrijk voor mij.
Belangrijk is dat mijn hondenpup, de schat, alles heeft wat hij nodig heeft, en dat is meer dan je denkt. Als je alles wilt geven wat noodzaak is naar mijn idee. Ik heb bv met de DA doorgesproken hoe de dierenverzekering werkt als jou hond ziek zou worden of een ongeluk krijgt. Ik heb voor Odie een spaarrekening geopend en daar 3000,- op gestort zodat er nooit een twijfel zou kunnen zijn over de mogelijke kosten, mocht het helaas zo zijn dat hij een ongeluk krijgt. Ze, de DA, vertelde dat het soms zo erg is dat baasjes niet kunnen betalen voor de nodige hulp voor de hond op dat moment.
Ze vertelde over een hele lieve baas die door werkloosheid de kosten voor de DA niet meer kon betalen en dat zo erg vond!
Vandaar dat het zo belangrijk is om samen, met je ouders, te beslissen om een hond te willen hebben maar daar ook samen voor te zorgen, met alle dingen waar aan je misschien nu nog niet denkt.
Veel succes, en probeer anders bv bij de uitlaatdienst, als deze bestaat bij jullie in de buurt, mee te mogen rijden om zo een beetje honden tante te kunnen zijn. Misschien is dat een idee.
Pootje van Odie!!

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Een hondje is echt niet alleen maar leuk, ben nu 14 en wilde alleen maar een hond, ik heb er nu een en het is wel leuk. Maar hij poept/plast de eerste dagen in huis, je zal best wel eens kapotte schoenen enzo vinden, en je moet voor een pup er ongeveer om half 6 uit en s´nachts een keertje, ik was en ben bereid alles te doen voor mijn pupje, maar de eerste dagen zijn echt geen dolle pret hoor!


x Hannah

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

ik cind je nog te jong ik zlou wachten toto je wat ouider bent succes

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Lieve Loise, wat je ook besluit, denk over 1 ding goed na:

Als het goed is zal je hondje 12 tot 15 jaar leven (daar gaan we voor, toch???). Dat betekend 12-15 jaar dat je je hond goed moet verzorgen, door weer en wind je hond iedere dag 4 x flink moet uitlaten en dus ook 's avonds rond 22:00 O-) !!!

Maar 1 ding weet ik wel, dat je nu al een hele grote hondenvriendin bent :-D . En dat je dit blijft, zelf al moet je misschien nog een paar jaar wachten.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Je ouders moeten eigenlijk het meeste doen met de hond, want jij bent op school en over een paar jaar ga je studeren.
Een hond is niet voor even, die kunnen wel 15 jaar worden.

In je eentje kun je niet voor de hond zorgen, dus je ouders moeten het écht willen.

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas

honden foto van      Evelien & Midas

Tuurlijk een hond is heel leuk maar het is echt een hele verantwoordelijkheid en vooral als je 12 bent! Als je een hond wilt kopen (en je hebt voorkeur voor een bepaald ras) Moet je heel veel geld klaar hebben voor zo'n hondje. en bovendien zijn dat niet alleen de kosten. wat dacht je van voer, dierenartskosten etc. ik denk dat het een te grote verantwoordlijkheid is. Een puppy is heeel erg veel werk. en ik denk dat het beter is dat als je later op jezelf woont een hond neemt.

Want iedereen moet het ermee eens zijn. anders gaat het simpelweg niet! ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Het volgende is absoluut niet lullig bedoelt:
Waarom neem je geen konijn? Ik heb met mijn konijn clickertraining gedaan en je kunt ze ook behendigheid leren, ondertussen hoef je ze niet uit te laten, zijn ze makkelijk zindelijk te maken en kosten ze niet zo veel.
Nogmaals dit bedoel ik serieus, ook al denk je misschien van niet. Kijk maar eens op youtube, dan zie je konijnen allerlei kunstjes doen. Succes!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Thera, een konijn is wel wat anders dan een hond...
Als haar ouders zelf ook een hond willen zou het wel kunnen.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik weet dat een konijn totaal anders is, maar als de ouders nee blijven zeggen, is een konijn een optie. Natuurlijk is een hond nog leuker! Anders had ik er geen...

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Thera, ja dat is waar.
Of anders een kat ofzo, ook leuk

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Kan ook ja, maar met katten heb ik geen ervaring ;-)

loise (Gast)

hoi iedereen ik wil jullie erg bedanken voor alle reacties ik snap nu waar het aan ligt en ik hoop dat als ik wat ouder wordt misschien een hond krijg ik weet nu tenminste dat hetmet de tijden eventueel zou kunnen maar dat het ligt aan het geld daar heb ik nooit echt goed over na gedacht een ding is zeker ik ga heel hard sparen ;-)

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Ik ben 18 en wilde zo graag nog een puppy(mijn moeder ook hoor daar niet van).
Me moeder had toen we onze hond net hadden even geen werk maar nu werkt ze elke dag van 9 tot 6 en aan mij de taak om de hond te voeren,borstelen en uit te laten e.d.
In het begin erg leuk en vooral in de zomer maar soms is het erg zwaar hoor als ik me niet lekker voel en heb een lange schooldag achter de rug en vooral met dit weer.
Dus weet waar je aan begint.
Misschien kun je je buurhond of van famillie ofzo af en toe verzorgen of uitlaten zodat je aan je ouders laat zien dat je het aankan en het echt wilt?

honden page profiel

honden foto van

Misschien hebben je ouders bang dat het een bevlieging is en dat je er niet voor blijft zorgen zoals je nu vertelt. Als ze zien dat je erover bezig blijft en je er veel voor inleest zien je ouders misschien dat het wel zou lukken ;-) succes !

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Mijn zoon was een jaar of 14 toen hij om een hond vroeg,dat vonden wij geen goed idee. We hadden al ervaring met het verzorgen van een konijntje. Zijn idee was om hard te gaan lopen met een hond, dat deed hij al veel. Toen wij 4 jaar later een hond aanschafte, dachten wij die mag lekker mee rennen. Hij heeft het een keer gedaan, de hond was inmiddels aan hardlopen toe. Hij kwam op 50 meter van ons huis wonen met zijn vriendin en zei tegen dezelfde hond 'ik kom je elke avond halen gaan we rennen' Hij heeft het een paar keer gedaan, daarna was het over. Hiermee wil ik zeggen wacht een paar jaartjes, je bent best wel jong om alles te kunnen overzien,en komt nog veel bij kijken. meer dan je denkt.
Ik hoop echt dat je ooit je eigen hond zal krijgen en dat je er heel veel plezier van mag hebben.Groetjes Irene.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik wil een pup ben ik geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn kanjer in de sneeuw!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^