Amerikaanse Bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

Ook maar even in deze categorie voor degenen die het gemist hebben hahahahahaha.

Wij zijn hier op HP terechtgekomen toen we op zoek waren naar een fokker voor onze toekomstige Amerikaanse Buldog (AB). Volgens de uitstekende site http://pupspuppy.come2me.nl behoort de AB tot de, bij broodfokkers, meest populaire rassen van dit moment. Wij hopen dat toekomstige AB eigenaren voordat ze een aankoop doen hier via Google terecht komen, net als bij ons. Mocht je op zoek zijn naar een AB, klik dan op bovenstaande link, en lees hieronder verder.

EEN AMERIKAANSE BULLDOG IS GEEN STANDAART HOND.

Sommige rassen zijn al vele en vele jaren gedomesticeerd en goed aangepast als huishond. Andere rassen zijn dit pas veel korter. Neem bijvoorbeeld Husky’s, en dus ook Amerikaanse Buldoggen. Een AB is dus gewoon heel erg hond. De bijnaam voor onze Mack is niet voor niets “varken”. Bovendien, waarom zou je in hemelsnaam een AB willen hebben.
Voor hun “mooie” platte bullenkop? Kan je beter een Engelse Buldog nemen.
Voor de hondensport? Zou ik voor een Duitse Herder gaan.
Om lekker met de honden van de buren in het park te ravotten, kom op zeg, dan is een Labrador veel leuker.
Of omdat een AB stoer is? Tja is die ook, maar een Pitbull is nog stoerder.
Bovendien, kijk hier maar eens http://www.dierenasiels.com Best wel veel AB’s komen in de asiels terecht, en dat is niet voor niets.
Het opvoeden van een AB is als het balanceren op een dun koord. Je kunt het beste een AB positief opvoeden, maar enkel positief werk ook niet, zo af en toe zal een AB toch ook (stevig)gecorrigeerd moeten worden.

Waar je ook rekening mee moet houden zijn de sociale aspecten van het hebben van een AB. Wij zijn mensen die redelijk maling hebben aan wat anderen van ons vinden, maar zijn er nu toch achter dat het soms vervelend is hoe anderen over onze hond denken. Voor sommigen is een AB een vechthond waar je ver vandaan moet blijven. Sommige dierenpensions zijn best terug houdend met AB’s. Dus als je van plan bent je AB tijdens de vakantie in pension te doen kan het best zo zijn dat je plaatselijke pension jouw AB niet wil hebben.

Waar je ook niet aan voorbij moet gaan zijn de kosten van een AB. Een AB met stamboom uit goede lijnen kost toch rond de 1000€, soms wat goedkoper, soms wat duurder. Een AB is een zware hond, en dat gewicht komt niet door lucht happen. Nee, de dames en heren Buldog lusten best een flinke portie voedsel. Ga je vanaf pup aldi/lidl voer geven valt het wel mee met de kosten. Geef je zoals ons ’s morgens goede brokken en ’s avonds KVV of vers hart, vlees of vis, dan kost dat niet niks. Hetzelfde geld voor medicijnen. Neem bijvoorbeeld een wormenkuur. De kuur die wij gebruiken werkt 1 pilletje per 10 kilogram gewicht. Dus een Jack Russel krijgt 1 pilletje, en een AB dus 4 of 5 pilletjes. Hoewel AB’s over het algemeen vrij gezond zijn is een dieren ziekenfonds voor een AB ook niet echt goedkoop. AB’s vallen in de duurste categorie.

Nog iets anders, de AB is geen FCI erkent ras. Dit kan wat nadelen hebben als je de showring met je hond in wilt. Je bent dan aangewezen op shows voor “rasloze” honden en/of voor speciale (Amerikaanse)Buldoggen shows. Hetzelfde geld voor een aantal hondensporten.

Als je bij de hondenrassen kijkt bij AB’s zie je best wel veel informatie, en komt prominent naar voren dat er 2 lijnen zijn, deze 2 lijnen kennen ook weer een aantal sublijnen. Voor onze gemiddelde Nederlandse AB’s is dit eigenlijk nauwelijks van belang. Beide lijnen zijn zo vaak door elkaar gebruikt dat het overgrote deel van de Nederlandse AB”s Hybride’s zijn, oftewel AB’s met zowel Classic als Standard bloed in zich. Dit is er ook de reden van dat AB’s zoveel verschillende verschijning’s vormen hebben. Van brede lage honden, die veel op Engelse Buldoggen lijken, tot veel hogere en atletische honden.

Je zal nu misschien denken, waarom hebben jullie er zelf 1 dan? Tja, we zijn gewoon verliefd op dit prachtige ras. We vinden de kop prachtig, net als het sterke lijf. Bovendien gaan wij er graag hele dagen op uit om te wandelen. Een AB is dan een uitstekende metgezel. Bovendien zijn AB’s vreselijk lief en knuffelen je het liefste half dood. Als je met alle nadelen weet om te gaan, en die zijn er best wel, is het een geweldige kameraad en een vriend voor het leven. Mocht je na het lezen van dit stukje beginnen te twijfelen, herinner je dan: Bij twijfel ……… niet doen.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amerikaanse Bulldog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel INKIEINKIE

Ja we hebben er zelf 2 bowie en annie echte knuffels en inderdaaad zijn er veel mensen die hun hond aanlijnen als ik er aan kom maar er zit echt geen spiertje kwaad in ze het enigste wat ze willen is spelen jammer eigelijk dat ze soms zo n slechte dunk van ze hebben

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amerikaanse Bulldog" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Onze kleine puber :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^