demon agressief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

in ons dorp wordt weer beweert dat mijn poolhond andere mensen bijt. alleen omdat ie in t begin nogal defensief naar andere honden was. en het een paar keer fout was gegaan. hij doet werkelijk waar geen vlieg kwaad. ik ben er helemaal klaar mee. oot met de buurman. constant als ik buiten aan t spelen ben hoor ik m mij napraten en dan er achteraan roepen wat een mafkees he:( ik ben er gewoon klaar mee.. heeft iemand tips om hier mee om te gaan want ik ben nu ten einde raad.. mijn vader wil dat ik demon een muilkorf omdoe terwijl dat helemaal niet nodig is.. en anders moet ie maar weg..

ik moet t ff van me afschrijven:(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "demon agressief?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

spelen met de honden haha dan

honden page profiel S&Y&SS&Y&S 3 doggies

honden foto van S&Y&S

Waarom ga je er niet mee naar cursus of zoek je in iedergeval contact met een gedragstherapeut. Dan kan je in iedergeval tegen die mensen zeggen dat je er mee aan de slag bent gegaan en dat t even duurt voor er resultaat is. Verder je hond aanlijnen waar het hoort en wanneer je andere mensen tegen komt om nare dingen te voorkomen.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

dit doe ik allemaal al. en k krijg overal te horen dat ras is niet te vertrouwen. terwijl het zo n lief beest is.. ik snap gewoon niet dat dit rond wordt verteld..

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

hoi hier nog zo een gek. :-) gewoon niks van aantrekken wat andere zeggen. iedereen zijn hobby maar bij de meeste mensen is het respect zoek. ga nog liever met honden om die begrijpen mij en ik hun en doe jij maar rustig verder ze kunnen mij de boom in :-D greeets

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Ouch, je bent slachtoffer van negatieve beeldvorming :'( Dat is best lastig te veranderen, maar het kan wel.

Ik zou in eerste instantie eens een goed en openhartig gesprek met je vader hebben. Het is al vervelend genoeg voor jou, als hij je niet steunt en je leeft met het idee dat Demon misschien weg moet wordt het helemaal zwaar. Dus ik zou zeggen: ga eens goed met je vader praten en geef aan hoe belangrijk Demon voor je is en hoe ver je al gekomen bent. Misschien heeft hij ook nog andere bezwaren tegen Demon. Sta daarvoor open, luister in ieder geval naar wat hij zegt en probeer daar wat mee te doen.

Het beeld in het dorp te veranderen kan je natuurlijk niet doen door met iedereen zo'n gesprek te hebben :-) Ze hebben geen goede eerste indruk van je, dus je begint met een achterstand die langzaam moet slijten. Probeer koste wat het kost nieuwe negatieve ervaringen te vermijden want dat versterkt het imago alleen maar. Als er een paar mensen zijn waarmee je goed op kan schieten (en Demon met hun hond als ze die hebben) loop dan af en toe een stukje met ze op. Maak een praatje en vertel eerlijk hoe Demon vroeger was, wat je eraan gedaan hebt, en hoe hij nu is. Misschien dat zei het tegen anderen doorvertellen. Of dat anderen het zien en dus zien dat het wel meevalt. Houd het vrolijk en luchtig en geef niet de indruk dat je ze perse wil overtuigen, laat ze zelf hun conclusies trekken uit wat ze zien. Neem in ieder geval niet de slachtofferrol aan. Mensen nemen veel meer aan van vrolijke, open mensen dan van mensen die alleen maar lopen te klagen.

Succes!

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Pff wat stom zeg!

Ik kreeg gistere ook weer de opmerking van de eeuw toen ik met Beer aan het trainen was. Ik gaf hem het commando zit, komt er een man langs en zegt: "Als je zegt bijt, bijtie dan ook?"

Ahrg!! Ik had eigenlijk "ja" moeten antwoorden :-)

honden page profiel NaomiiNaomii 3 doggies

honden foto van Naomii

@Hannie, had je idd ja moeten zeggen en dan wilt u eens proberen ? O-)

@claudia, pfff wat kun je soms moe worden van die mensen :'( ik zou zeggen roep je buurman erbij en laat hem de liefde van demon ook eens voelen weet ik veel nodig ze uit en laat wat dingen met demon zien en probeer ze ervan te overtuigen wat voor een geweldige hond dat is ;-)
veel succes ;-) :-D

Kitty Galore (Gast)

Dit is niet aanvallend bedoelt, maar doet Demon echt geen vlieg kwaad? Als baas zie je dat waarschijnlijk anders dan een buitenstaander.

mijn hond is al 2x aangevallen, door een Malamute hier in de straat. Resultaat, 2x een sneetje in zijn hoofd. Mijn hond( een half jaar oud, lag onderdanig op de grond, toen hij gebeten werd.

Volgens die mensen, heeft hij met niemand problemen, alleen met onze hond.
Nu sprak ik een vrouw, met een herder, die had dus ook problemen met de malamute. Had haar hond gegrepen.
Gisteren heeft hij een jack russel gebeten.

Eigenaren van de Malamute doen niets, behalve dat ze zeggen: Foei, lief doen O-)
Deze mensen hebben niet in de gaten, dat de Malamute steeds baziger wordt en een ander daar last van heeft.


Ik bedoel niet dat het bij jou zo is, maar kijk wel eerlijk naar je hond. Doet hij mischien dingen, die jij niet als verkeerd gedrag beschout, maar waar een ander zich toch aan ergert, of wat een ander angst inboezemt?

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

niet aanvallend bedoeld maar ga eerst eens bij jezelf kijken hoe demon met andere omgaat en vooral hoe hij er op af loopt...

Zodra jullie m goed onder controle hebben zal t beeld ook veranderen!

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ennnn t is ook vaak zo dat de andere honden misschien demon niet begrijpen ookkal bedoeld hij t goed... Poolhonden comuniceren anders he

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

hoe bedoel je ilse? jij hebt demon ooit vaker gezien.. hoe vind jij dat hij overkomt dan. het is idd zo dat we eerst niet goed wisten hoe we met m om moesten gaan. nu dat ik meer met m alleen bezig ben agat t gewoon stukken beter. is een castratie misschien en oplossing

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Mensen hebben dat idee niet zomaar gekregen natuurlijk. Misschien is hij nu verandert, maar het beeld dat hij defensief is blijft bij de mensen, tot het gedrag van Demon helemaal is omgeslagen naar positief. Dat ze zien dat hij netjes luistert en niet meer defensief is. Castreren helpt alleen als het probleem hormonaal is. Als je van begin af aan niet goed bent omgegaan met Demon omdat je niet wist hoe met hem om te gaan, zijn het waarschijnlijk gewoon gedragsproblemen en is het niet hormonaal. Een gt helpt dan beter.

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

@Claudia, die laatste opmerking van je daar snap ik helemaal niets van. Eerst zeg je, het gaat hartstikke goed hij doet geen vlieg kwaad, en nu vraag je of castratie misschien een oplossing is? Maar... voor welk probleem dan???

Of gaat het NIET altijd hartstikke goed? In dat geval moet je niet vreemd opkijken dat mensen je hond niet zo leuk vinden.

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Ben het geheel met angela eens niets verder aan toe te voegen ;-)

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

naar een andere reu bijv loopt hij vrij dominant op af en dat kan andere honden erg afschrikken en de mensen ook... Ookal is dat soms niet zo bedoeld zoals hij dat doet zit ook wel ee

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

het probleem is dathij overbechermt is naar rens toe. rens begint te keffen en demont vliegt er bovenop. dat gedrag vertoont hij niet wanneer hij alleen is. en daarom denken mensen dat hij agressief is. de laatete tijd zorg ik dat hij zijn aandacht niet bij de andere hond houdt. maar op mij. dat gaat super. maar vaak is t ook zo dat een andere hond losloopt en op demon afkomt en dat pikt ie niet. voora bij reuen is dat het geval. ik typ een beetje verwarrend omdat ik een beetje hopeloos aan t worden ben. het gaat juist zo goed nu met m. maar ik voel me niet meer prettig in de buurt. of in mijn huis

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Nou dat is wel naar voor je. Maar hoeploos worden gaat niet helpen bij de oplossing. Ik weet het, makkelijker praten heb ik zo ;-) Maar het is wel waar. Dus probeer je energie je focussen op mogelijke oplossingen, niet op hopeloos worden.

Je kunt ze los van elkaar uitlaten. Kost wat meer tijd, maar dan voorkom je dus het overbeschermende. En als je echt altijd zijn aandacht op jou kan houden, prima, dan is dat niet eens nodig. Of als Rens de trigger is, dan moet je misschien juist aan Rens gaan werken...

Als er loslopende honden aankomen niet in paniek raken, maar vriendelijk doch dringend aan de andere hondeneigenaar vragen of ze hun hond even aan kunnen lijnen. Als je daarna rustig aangeeft waarom (dus dat hij vroeger erg fel was naar andere honden, dat het nu al veel beter gaat, behalve als hij aan de lijn is en de ander niet) dan respecteren anderen dat meestal. In ieder geval veel meer dan dat je niets zegt en hun hond een snauw van Demon krijgt.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

net ging t met wandelen super. hij zag een teefje en dat ging echt heel erg goed. niet janken, netjes blijven zitten en ik vroeg of demon ff mocht snuffelen. het was een rottweiler teef van net een half jaar. hij vertoonde machogedrag maar was wel heel braaf.

met rens zijn we al bezig. dat gaat ook steeds beter. mijn vriend belde net op dat ie aan t spelen was met een andere hond.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Typisch het roodkapje-complex waar veel mensen last van hebben. Het lijkt op een wolf, dus is het eng. Ik kom dat ook regelmatig tegen en heb ook moeten vechten tegen vooroordelen.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ Claudia: hij vertoont machogedrag naar een 6 maand oude pup teef?
Dat is wel een beetje vreemd.
Reuen accepteren over het algemeen altijd een teef en zullen juist vaker onderdaniger zijn naar hen dan macho.

Als hij dominant gedrag vertoont:
-'demont vliegt er bovenop'
-'maar vaak is t ook zo dat een andere hond losloopt en op demon afkomt en dat pikt ie niet. voora bij reuen is dat het geval'

Kan ik me voorstellen dat mensen dat verwarren met agressief gedrag. Icm het feit dat je een grote hond hebt die meer schade kan aanrichten is het logisch dat sommige mensen bang zijn en verhalen gaan ophangen.
Jou taak is er voor zorgen dat hij niets kan doen en zich netjes gedraagt.
Dus aan de lijn houden, niet bij reuen laten, niet samen met Rens wandelen en blijven trainen op aandacht.

Na verloop van tijd gaan mensen inzien dat het alleen verhalen zijn.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

nee meer dat ie zich van zijn beste kant wou laten zien. weet neit hoe ik t moet omschrijve

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "demon agressief?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^