Hondenbelasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Je ziet ze overal.. Maar je merkt het vooral wanneer je her en der mensen in pakjes ziet lopen en bij elke deur het belletje hebben weten te vinden. Om te controleren of er wel hondenbelasting betaald wordt!

Nou hebben we het met Tyson netjes afgehandeld en was er dus geen probleem!(heeft een mooie penning aan zijn halsband) Tot ze hier vanmorgen aan de deur stonden en dus nog 2 andere hondjes zagen.

Heb ze uitgelegd dat het inmiddels alweer 6 maanden geleden is dat ik een aanvraag voor ze heb gedaan. En dat ik dus ook een bevestiging van de gemeente heb dat de aanvraag in behandeling is! Nu begonnen ze een hele discussie met mij aan, waarom ik het niet even eerder gemeld heb.. Werkelijk DIE discussie hadden ze dus beter niet kunnen voeren! Want heb ze filiaal de waarheid gezegd..Das mijn pakkie niet meer an zeg! Doe je werk maar beter:P Scheelt mij weer 6 maanden!

Hondenbelasting is duur! Maar vinden jullie dit in de regel wel nuttig? Als wij hier in de omgeving kijken! Hebben ze het hele bos omgebouwd voor honden! Nou had daar niet eens zoveel geld in hoeven zitten! want het bos was praktische al hondklaar. Maar waar moeten de mensen heen met de paarden? En een paar extra hondenbakken aan de kant van de weg! Och en de zakjes niet te vergeten.

Ik vind het belachelijk dat het zo moet! Want je mag tegenwoordig nergens meer met je hondje lopen! Alleen op de aangegeven plekken! Maar ik wil ook wel eens gewoon met mijn hond de stad in hoor! Maar ik vertik het om hem buiten vast te zetten!

Betalen jullie ook allemaal hondenbelasting? En vinden jullie het in jullie omgeving wel hondvriendelijk en begaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ladylady 3 doggies

honden foto van lady

wij betalen geen hondenbelasting :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hi Nynke,

1 ding: een gemeente hoeft met de opbrengsten van de hondenbelastign niks te doen voor de honden in haar gemeente..

Dat is zóó frustrerend..

Wij betalen in Utrecht 60 euro per jaar.. Ik doe het liever wel dan dat ik een boete riskeer. Maar de hondenpoep ruim ik alleen op als het op de stoep/ picknickplaats/ speeltuintje gebeurt. Valt het op een ander grasveldej of perkje? Laat ik het gewoon liggen. Ze mogen hier namelijk best wat vriendelijker zijn voor de honden - wat betreft uitlaatveldjes (prullenbakken om de poep in te gooien) enzo.

Ook loopt Daantje overal los - wat dus ook niet mag binnen de bebouwdekom. Nou, amehoela O-) ik doe haar niet aan de lijn hoor ;-)

Groetjes Marit

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Hallo Nynke.
Ja wij betalen ook hondenbelasting. Een paar jaar geleden baalde ik er ook zo van. Overal je hond vast. Poep opruimen(natuurlijk vanzelfsprekend). Verder niks. Sinds een paar maanden zijn er hier uitlaatgebieden, waar de hond dan ook los mag lopen. De gemeente zorgt dat er zakjes zijn en dat de prullemanden geleegd worden. Het ziet er leuk uit en ik hoop dat dat ook zo blijft. Verder is het recreatie gebied ook hond-vriendelijk gemaakt. Je hond mag zelfs daar nu vrij lopen en zwemmen. Dus als ze dit soort zaken ermee doen, kan ik me daar prima in vinden.
En paarden? Mensen hebben zo lang over honden gezeurd, misschien gaan ze dat nu over paarden doen(opruimplicht) en zakjes uitdelen. ;-) ;-) ;-)
Jannie.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hihi geef ik je groot gelijk in!!

Honden aan de lijn bordjes zie ik altijd over het hoofd! De mazzel zeg! En net wat je zegt! Poep waarvan ik weet dat de gemeente daar op moet ruimen laat ik lekker voor ze LIGGEN!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wij betalen ook hondenbelasting.Waar ze een paar verdwaalde bakken voor neer zetten en verder niets mee doen.

Als je,je hond aan of afmeld zijn ze er hier wel snel bij met geld terug geven of een acceptgiro sturen.Ze zijn niet echt vervelend dus.

Ze hebben het hier een poosje gehad over afschaffen.En ik dacht dat ,dat ook gebeurd was.Dus ik had Saba niet aangegeven toendertijd.Tot die man opeens na jaren aan de deur kwam ( moet je zien hoe goed ik mijn gemeentelijke lasten bekijk als ze binnen komen ...) en zei ... jullie hebben 2 honden en ik heel vrolijk,nee hoor 3.
Toen bleek dat dus wel te moeten worden betaald.
Maar ik heb geen boete gehad.Moest gewoon dat jaar ervoor betalen en het komende jaar.Dus dat was wel netjes.

Vervelend zijn die controleurs ook niet hier.Hij vroeg zelfs nog aan mij of ik hem bij deze dan maar op wou geven of niet.Als ik het niet deed dan kreeg ik wel boete anders niet.hahahaha moest ik erg om lachen en zei toen ... nou toe dan maar ,schrijf hem dan maar in O-)

Groetjes Marianne

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja dan zal je mij ook niet horen klagen als het gaat zoals bij jullie in de omgeving:P

Maar als je en nog een sjacherijnig MIJN huis in stapt en ook nog MIJN hondjes durft aan te raken. En vervolgens de discussie wil winnen om het feit dat IK laks ben.. Uhuhuh ja dan komt er wel enige temperament naar boven!

Ik heb ook een waarschuwing gekregen! MAar dan denk ik waarvoor dan? Ik hou die brief voor je snufferd! En dan krijg ik een waarschuwing omdat die honden nog geen penning dragen.. Pfff!!

Afschaffen daar wil ik graag voor tekenen:P

Hoe hoog is die boete eigelijk? Is dat in elke omgeving gelijk?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Het is hier hondvriendelijk omdat we eigenlijk rondom het dorp,wei,bos,hei en uiterwaarden hebben.Maar het onvriendelijke ervan is dat op steeds meer plaatsen de bordjes komen dat de hond daar ook vast moet.
Wat ik echt niet doe.Waarom zou mijn hond in een bos van kilometers en kilometers lang aan de riem moeten als die gewoon luisterd.Ze kunnen overdrijven hoor.

In het dorp zelf is het niet hondvriendelijk vind ik.

Groetjes Marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Nou dat is idd behoorlijk brutaal,dan gaan mijn haren echt ook overeind staan.Ik heb zo wie zo al een hekel aan die betweters.
Penning hoeft hier gelukkig niet.

Geen idee eigenlijk hoe hoog de boete is.Dacht eens gehoord te hebben 100% van de maanden/jaren die je niet betaald.Dus 1 jaar niet betalen is 2 jaar betalen.Maar weet niet of dat nog zo is.

Groetjes Marianne

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja precies.. Een bos waar honden vast moeten terwijl ze luisteren.. Je zegt het al! Als er gevaar dreigt te zijn. Natuurlijk als baas stel je de veiligheid voorop en doe je de hond aan de lijn. Ook al kan hij nog 100 keer los! Ik doe het althans wel..

Maar als we het dan inderdaad hebben over het bordje hier vast.. of hier is het losloopgebied en 200 meter verder moet je hem weer vast zetten omdat het dan geen losloop gebied meer is..

Yeah.. overdrijven is echt een vak! echt een onnozel die het bedacht heeft:P O-)

honden page profiel anetteanette 3 doggies

honden foto van anette

Hier betalen wij geen honden belasting en van af ons erf lopen wij zo de natuur in waar de honden heerlijk los kunnen rennen en wandelen. Ik vind het belachelijk dat er honden belsting word gevraagt terwijl de paarden ook vaak op de weg of in het bos lopen en die poepen ook. Gaat de ruiter dan ook van zijn paard af om de ontlasting op te ruimen.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Haha anette dan heb je het heerlijk voor elkaar! Ik geef je groot gelijk! Maar hier bellen ze net wat te vaak aan. En ik riskeer liever geen boetes! Als we met zijn allen alleen maar hoefden te knipperen met onze vingers, om het daardoor af te laten schaffen stond ik vooraan in de rij.

Enne over de paarden gesproken.. Ik ben zelf een paardenvrouw. En ik heb letterlijk ALTIJD een veger en blik aan mijn zadel hangen. Puur om het feit dat ik veel over de weg moet als ik een boswandeling wil maken. En ik me doodschaam als ik het zou laten liggen. Maar toch stap ik liever in de paardenstront dan in het breiige hondepoep:P Alhoewel ik me er niet aan erger ofzo!

Maar in het bos laat ik het door de natuur verdelgen:P

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

Wat goed Nynke! Volgens mij ben jij de enige die dat doet. ;-) .

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Hoihoi,

Hier betalen we ook hondenbelasting en ook behoorlijk wat om dat de gemeente landgraaf een ontmoedigingsbeleid heeft wat betreft honden. Ze denken dus hier hoe duurder ze het maken hoe minder honden, maar het tegendeel is waar. Maar ze komen hier ieder jaar aan de deur om te controleren, poepbakken hangen hier en daar, vaak overvol!!! Hondenuitlaatplekken, moet ik een kwartier voor lopen, dus dat houden de honden niet vol. Ik loop het veld in een straat verder en daar laat ik de poep liggen, op straat ruim ik het wel op, dat doe ik al bijna 35 jaar en dat zal ik ook altijd blijven doen.We krijgen hier geen penningen, is wel zo'n 20 jaar geleden geweest, maar dat hebben ze afgeschaft.
Kan me vaak ergeren aan al die paardenpeop die hier ligt, wordt je betrapt terwijl je hond poept en je ruimt het niet op krijg je een fikse boete, maar van de paardenpoep wordt niks van gezegd.

Groetjes Annelies

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Nee maar daar ben ik het dan ook wel weer mee eens.
MAAR even om achter de paarden te staan O-) Paardenpoep die midden op de weg ligt, ontkom je niet aan:P geringe kleine kans dat je daar dus met je schoenen in komt te staan.

Ja hier hebben ze dus ook na dik een halfuur lopen eindelijk een bak waar je de poep kwijt kunt! Maar loop je godganze halfuur wel met het zakje in je hand..Nou sorry hoor als het niet hinderlijk is en ik verneem dat mensen daar niet gaan liggen zonnen in de zomer! Dan ruim ik het niet eens meer op! Behalve als ik weet dat het hinderlijk gaat worden

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

De paardenpoep ligt niet op straat maar op de veldwegen of op de fietspaden waar wij lopen ( geen trottoir) en dan is het wel hinderlijk. Niet alleen voor de wandelaars maar ook voor de fietsers die er komen.

groetjes Annelies

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ok ik zal niet meer in de verdediging schieten. Want als het hinderlijk is! dan ben ik het er ook niet mee eens.

als mijn paard moet poepen geeft ze dat aan door direct stil te staan. Dan probeer ik al zo snel mogelijk naar het gras te gaan! In de meeste gevallen lukt dat.. Maar soms moet ik eraf om de overige resten ook in het gras te claxoneren! En daar ben ik dan ook bereid toe!

Mijn honden poepen eigelijk alleen op straat als ze het echt niet meer op kunnen houden. Maar standaard gaan ze altijd het gras in. Omdat ze niets anders hebben geleerd als pup..

Chico gaat standaard de struiken in.. haha alsof ie zijn eigen stront wil verstoppen:P O-)

honden page profiel de2mechelaarsde2mechelaars

honden foto van de2mechelaars

Ook wij betalen hondenbelasting terwijl we de honden in de losloopgebieden laten poepen en plasse,wat je vervolgens ook zelf weer mag oprapen wat veel mensen niet weten.
Dit alleen vind ik al schandalig.Wat ik nog schandaliger vind is dat hoe meer honden hoe meer je moet betalen.Vreemde regel Als je een kind hebt betaal je voor een tweede kind toch ook niet meer voor de luiers.Nee ik vind de hondenbelasting schandalig en begrijp niet dat hond 1 48 euro kost en hond 2 94 euro en hond drie 145 kortom de logica snap ik niet en zal ik nooit snappen

honden page profiel shanyshany

honden foto van shany

Wat een gezellige topic ahaha ik vind het wel interesant. Tijdje geleden had ik ookal een vreemde man in een pak voor me deur. Mijn hondje was met mijn zus op vakantie maar toevalig betaalde wij toen der tijd geen hondenbelasting. Dus de man in de pak belt aan ik maak open en hij vraagt me hebben jullie een hond nou ik van uhmm uhmm op dit momment niet nee uhmm toen zei hij oke is goed ging hij er weer vandoor. pff dat koste me bijna een boete. O-) Het is inderdaad zo dat in ieder stad de belasting prijs verschillend is.

ps. de verhaal is over mijn vorige hond Caddy (maltezer werd 11 1/2 jaar)

honden page profiel ..

honden foto van .

hahahaha je loog niet eens met .. op dit moment niet :-D

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hahaha mazzeltje..

Dit is ons idee van Gemeente Leeuwarden!

Voor wie
Wanneer u als inwoner van de gemeente Leeuwarden één of meerdere honden in uw bezit heeft, dan moet u hierover hondenbelasting betalen. U bent als burger verplicht bij de gemeente aangifte te doen van het hebben van een hond. Dit kan tevens door het formulier 'Aangifte hondenbelasting', welke u vanaf deze pagina kunt downloaden. Veranderingen die in de loop van het jaar optreden dient u schriftelijk aan de gemeente door te geven.
Als uw hond overlijdt of wordt verkocht meldt u dit bij het team Belastingen. Daarbij moet u een verklaring van de dierenarts of van de nieuwe eigenaar meesturen. U krijgt dan vermindering van de aanslag over het resterende deel van het jaar. Verhuist u naar een andere gemeente dan heeft u ook recht op vermindering. Aanschaf en overlijden van een hond moet u dus zelf doorgeven aan het team Belastingen. Dit kan tevens door het formulier 'Afvoering bestand hondenbelasting', welke u vanaf deze pagina kunt downloaden.

Waarom
Soms is het onduidelijk waarom er wel belasting wordt geheven op honden en niet op andere huisdieren, die ook eventueel overlast kunnen veroorzaken, zoals katten en duiven. Het antwoord is heel simpel. De Gemeentewet geeft een opsomming van de belastingen en rechten die een gemeente mag heffen. Het heffen van een belasting over andere dieren dan honden is niet toegestaan.

Controle
Het blijkt uit de praktijk dat niet alle honden worden aangegeven. De gemeente voert daarom periodiek controles uit. Als bij zo'n controle blijkt dat er geen aangifte is gedaan kan er een naheffingsaanslag worden opgelegd.

Kortom deze stinkerds hebben letterlijk NIKS beters te doen!

Overigens kost het hier:
Voor één hond: €70,00
Voor de tweede hond: €105,00
Voor de derde en volgende hond: €140,00
Voor een kennel: €210,00
(per jaar, prijspeil 2009)

honden page profiel shanyshany

honden foto van shany

Deze pup wat ik nu heb die moet ik ook nog inschrijven waar kan ik de prijslijst vinden van regio Rotterdam-Zuid?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Volgens mij kan je dat van deze site wel plukken!

http://www.rotterdam.nl/smartsite.dws?Tekstmode=1&id=229&goto=2086675&style=4312

Al zou ik het zo lang mogelijk uitstellen natuurlijk:P hahaha ik bedoel.. Als je ze nu al zo makkelijk kan laten doen zeggen dat je geen hond heb. En ze gaan er net zo rap weer vandoor! ik bedoel maar... O-)

honden page profiel shanyshany

honden foto van shany

ahaha, ja ik ga het ook niet meteen doen. Ik ga proberen het vol te houden tot de pup 1 jaar is. O-) Tenminste 8 maanden maar zo te zien zal het me wel lukken O-). Want de man in pak :p loopt hier niet al te vaak rond heb hem maar 1 keer aan de deur gehad.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

De pest bij ons is. Dat iedereen hier in de buurt wel een hond heeft. Erg gezellig natuurlijk. Al zie ik daar trouwens nog niet eens de helft van op straat.

Dus als ze gaan controleren dan is het standaard wel 3 keer in de week:s

Voordeel ervan is dat ze je wel waarschuwen haha! Stoppen gewoon briefjes bij elkaar in de brievenbus!

Nu heb ik niks te vrezen natuurlijk! je gaat het redden tot ie 1 is! hahah

En anders zeggen dat het je eerste keer is.. En doen alsof je dom bent! Dan kom je er mischien met een waarschuwing vanaf! hihih

honden page profiel shanyshany

honden foto van shany

Bedankt voor de site. Nou, € 115,68 per jaar daar zal ik zeker wel even mee wachten. Nou eerlijk gezegd begrijp ik die kosten helemaal niet van de jaren dat ik hier woon heb ik in mijn wijk maar 1 keer de poepruimer gezien verder is ie nergens te bekenen wel laf hoor. Maar ja het moet wel want een boete dat is geen pretje.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Per hond dat bedrag!!!??? dan komen wij er hier nog goed vanaf met 70 euro per hond..

Ja ik weet niet of het jullie wel eens opgevallen is! Maar hier hingen plakaten tegen de bushokkies!

POEPRUIMERS GEZOCHT! HAHA voor meer info kunt u bellen.. bla bla

Eerlijk is eerlijk respect voor de mensen die het uberhaubt overwegen. Want ik heb er nog geen EEN gezien! Ja of het moeten strafwerkers zijn..

honden page profiel shanyshany

honden foto van shany

hahaha inderdaad. Ik zal ze gewoon zeggen dat ik de hond pas 1 week heb en van plan was om hem inteschrijven ookal is de pup 1 jaar ze hebben geen bewijs dat ik de hond langer heb. hmmm tenzij mijn buren er wat van zeggen maar daar moeten ze niet op rekenen. O-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Dan nog is het hun woord tegen het jouwe:P

Jaaaa smoesjes zat!! je hebt nog een jaar om je er eens flink in te gaan verdiepen hahaha!! In de tussentijd zal ik ook wel met een steengoed smoesje komen! Als ik hem weet geef ik hem door hahaha!

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

hier in onze gemeente valkenburg a/d geul, zijn ze alles behalve hond vriendelijk.
Hondenbelasting is hoger dan in omliggende gemeenten, en we krijgen er niets voor terug.
Geen losloopgebieden, uitlaatplaatsen, geen poepbakken of zakjes...

Dus ben je aan het wandelen en ben je zo netjes de poep op de ruimen loop je de rest van de wandeling met een lekker lauw zakje in je hand :'(
Want als je het in een van de weinige gewone prullebakken durft te gooien kun je rekenen op een mooie boete...

Als ik ga verhuizen dan zoek ik eerst uit waar mijn honden wel welkom zijn. ;-)

Groetjes Joke
van Sammy en Lady

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenbelasting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^