behendigheid- moeite met de wip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel momo

honden foto van mo

hallo allemaal. ik doe samen met mijn friese stabij, jeska aan behendikheid. sinds kort gebeurt dit binnen en hierdoor hoor je een harde klap van de wip als er ee hond over heen gaat. mijn hond is hier heel bang voor en kruipt het liefst onder de bank met staart tussen de poten wanneer ze ziet dat er een hond richting wip gaat. ik probeer dit op te lossen door brood te geven wanneer een hond over de wip gaat. dit helpt een beetje

het grootste probleem echter is dat mijn hond alle sprongen weigert die richting wip staan. ze is heel erg timide tijdens de lessen. normaal wil ze altijd met de bal spelen maar dat wil ze dan zelfs niet meer. ze durft zelf ook niet zo goed over de wip.
mijn trainer weet geloof ik ook niet zo goed hoe dit opgelost moet worden

iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behendigheid- moeite met de wip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Wat raar dat je trainer niet weet hoe dit opgelost moet worden..

dat brood geven lijkt me geen goed idee. je hond wordt bang als er een hond over de wip gaat.
als je dan brood geeft dan beloon je dat bange gedrag toch juist?

honden page profiel momo

honden foto van mo

ja da van dat brood zat ik ook al aan te denken, maar het is lastig, want normaal zou ik gewoon met mijn hond gaan spelen en haar proberen besig te houden en zo ervoor te zorgen dat ze het niet merkt wanneer ze die hond over de wip hoort gaan, maar ze is behoorlijk timide onder de les, dus d8 ik: ik asocieer die klap van de wip met wat eten. ik weet niet of het goed is >:

maare ik krijg vrijdag prive training van mijn trainer en dan gaan we de wip oefenen, maar het grootste porbleem is voornamelijk dat ze bang is voor die klap wanneer die andere honden erover heen gaan, en ik weet niet hoe ik dat moet oplossen, en ze is nauwelijks de eerste sprong over te krijgen als er een wip in het parcours staat. egt vet lastig.
ook moelijk om haar te motiveren als ze niet wil spelen. een stukje vlees of brood krijgt haar ook niet altijd over de sprong heen

honden page profiel momo

honden foto van mo

maar ik denk dat mijn trainer wel met een oplossing komt hoor. Ze weet vast wel wat ze moet doen, alleen is het lastige dat zo'n les 3 kwartier duurt. dat is wel lang als mijn hond bang is voor de wip. dus wil ik het wel in 1 keer goed aanpakken, anders moet ik misschien mijn les inkorten en dat zou zonde zijn.

als iemand nog tips voor me heeft, ik kan het wel gebruiken =D

oh ps: als dat brood geen goed idee is, heb je dan misschien een ander idee voor me? :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Heeft je hond in het algemeen wel plezier in Behendigheid?
Of is het echt alleen de wip?

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

heei klopt binnen maakt de wip veel geluid....
Wij leggene r altijd een kleedje onder dan ;-)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Tsja, het is natuurlijk ook wel eng omdat de klap in een ruimte galmt. Dus het komt ineens van alle kanten. Probeer anders eens om met iets lekkerders te belonen: worst, kaas, kip etc.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hey die tip van Iris lijkt me niet slecht, praat er eens met je trainer over.

honden page profiel momo

honden foto van mo

he thnq vlle tips, m'n trainer was al van plan om er wat onder te leggen, maar we wisten nog niet egt goed wat. dempt een deken goed? mijn hond heeft voor de rest wel plezier in behendigheid, maar door die wip, wil ze meteen bijna niets meer doen, omdat ze dan bang is dat ze daarna ook de wip moet doen. daar wil ze egt niet bij in de buurt komen, maar iig thnx voor alle tips :-) moet wel goed komen

honden page profiel CleoCleo

honden foto van Cleo

Aan allebei de kanten een stukje schuimrubber, dat is niet duur en kan je kopen in matras, en stoffeerwinkels. Als het schuift kan je er een stukje antislipmat onder leggen ;-)

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

Wij hebben gewoone en dubbelgevouwen deken.. ;-)

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Ik zat ook aan een stukje schuimrubber te denken, lijkt me voor iedereen wel prettig :-).
Let je nu het binnen is wel goed op de poten van je hond, de landingen worden zo wel heel hard. Op gras is altijd beter.
Wij hadden altijd een winterstop als het te nat en glad werd buiten

honden page profiel momo

honden foto van mo

h thnx for the tips. ik ga dat schuimrubber wel voorstellen als er geen andere oplossing komt. normaal gingen we in de winter naar binnen, maar dat was in een schuur op een boerderij, maar de hele sgool is verplaatst. eerst hadden we somers les op een grasveldje, maar vanaf nu zitten we waarschijnlijk zomers en swinters bijna altijd binnen >: het is op een industrie terrein en er is niet genoeg gras om het terrein heen ben ik bang >: helaas, maar ik zal goed op haar pootjes letten, want mijn hond heeft al van die gevoelige pootjes.

honden page profiel momo

honden foto van mo

het gaat al een stuk beter : D

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

Fijn ;-D

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Je kan misschien ook vragen of ze geen tennisballen onderaan de wipplank vastmaken?

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes

honden foto van Nicole en de woefkes

er was ook een keer zo'n soort topic op het agility forum, toe werd dit filmpje aan geraden. moet je maar even kijken en misschien kun je bij de eerste stap er een kleedje of zo onder leggen.

http://www.youtube.com/watch?v=W1KXLbFkxzY

veel succes met je training ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

Bij het aanleren van de wip zijn wij als eerste begonnen met de wip alleen op de grond de laten klappen en de hond te leren niet bang te hoeven zijn van het geluid. Dus eerst van een paar meter afstand duwde de trainer de wip op de grond en precies op dat moment klikte ik met de clicker (mijn hond vond het geluid van een neer komende wip ook heel eng). Naarmate dat beter ging, steeds dichter bij en de klap van de wip ook steeds wat harder. Daarna zijn we de hond gaan uitdagen om die klap zelf te veroorzaken dus wip stukje boven de grond en dan de hond met zijn voorpoten de wip op de grond laten duwen en dan klik + beloning. Op die manier zijn we van achter naar voren gegaan met de wip om deze aan te leren en ondertussen gaat ze er vrij goed over heen (het kantelen vind ze enkel nog wat eng maar dat komt ook nog wel goed).

Je kunt dit ook thuis oefenen door bv een deur dicht te "klappen" (eerst zachtjes en dan steeds harder) en haar belonen voor het niet reageren opdat geluid.

Hoop dat ik het zo duidelijk heb uitgelegd en dat je er wat mee kunt.

honden page profiel momo

honden foto van mo

he bedankt voor de reacties :-D egt heel fijn. we hebben vrijdag prive getraind met de wip en wanneer de wip laag staat gaat ze er graag over heen. we hebben ook getraind dat mijn hond een parcourtje liep en iemand anders zachtjes de wip liet klappen. daar schrok ze nog wel een beetje van. maar toen we zaterdag training hadden, was ze al een stuk minder bang. ik werkte idd ook met de clicker. wanneer de klap kwan: click! nu heeft ze er minder moeite mee. en ze gaat nu ook iets makkelijker over de eerste sprong heen, omdat 1 van onze trainers op de wip ging zitten met een bakje met wat worst O-) gaat egt een stuk beter en bedankt voor jullie hulp : D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "behendigheid- moeite met de wip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: paardjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^