KVV, NRV en brok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

ik heb een vraag aan de mensen die er wat meer verstand van hebben :-)

sinds 3 weken heb ik er een 'Husky' reu bij van nu 7.5 maand. de vorige eigenaar had hem op Hills puppybrok zitten, maar tevreden over zijn ontlasting en de prijs van het voer per kg was ik niet. dus heb ik hem een week pens KVV gegeven en ben toen over gegaan naar (tot nu toe) Smuldier KVV in combi met FF He brokken. zijn ontlasting is met de KVV beter, maar met de brokken nog aan de zachtere kant. hij krijgt momenteel 3 x per wk KVV en 4 x per wk brokken. nu wil ik eigenlijk proberen over te stappen naar 3 dagen KVV, 1 dag vuile pens, 1 dag NRV en 2 dagen brokken. Maar nu de vraag of dat wel goed is? en hoe moeten de menu's er dan ongeveer uit komen te zien?

qua brokken ben ik er nog niet uit. mijn JR doet het overal wel prima op. die kan ik zo over zetten, maar de Hus is wel gevoelig wat betreft voer...

qua KVV wil ik Smuldier, Lotgering en de vlees/botmixen van Richard mixen.

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV, NRV en brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Waarom van alles wat? Je hond krijgt dan zoveel verschillende soorten voer in 1 week, dat is zowiezo niet goed. Waarom niet volledig op KVV overstappen met daarbij een aantal dagen NRV? Of nog beter, volledig op NRV overstappen..

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ik heb Sam al sinds een pup van 8 weken volledig op KVV probleemloos.
Geef een enkele keer FF als ik per ongeluk vergeten ben KVV uit de vriezer te halen.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Je kunt het beste een keuze maken.
Of kvv met brok combineren.
Of kvv met NRV/Barf combineren.

Allemaal combineren is op zich wel mogelijk, maar dat is niet handig bij een hond die nog niet gewend is aan het verteren van botten.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou geen NRV geven als je ook nog brok geeft.
Het is of KVV met brok of KVV met NRV.
Waarom uberhaupt nog brok? Als je een keer een dagje weg gaat, kun je de hond ook laten vasten, of 's avonds laat eten geven of 's morgens vroeg (1x per dag voeren).

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

nu wil ik eigenlijk proberen over te stappen naar 3 dagen KVV, 1 dag vuile pens, 1 dag NRV en 2 dagen brokken

Dat kan, maar het is beter om de brokken achterwege te laten. Voor het verteren van bot moet het maagzuur zuur zijn en wanneer de hond brokken eet, wordt het maagzuur minder zuur. Zoals Paulala al zegt kun je wel brokken met kvv combineren, want bij kvv is het bot gemalen. Maar beter nog is kvv met NRV/Barf-producten te combineren.

Hoe zo'n menu er dan uit moet zien? Als je naast drie dagen kvv en 1 dag vuile pens nog drie dagen NRV zou geven, kun je bijvoorbeeld 1 dag vleesbot (bv parelhoenkarkas) met spiervlees (bijvoorbeeld paardenvlees) geven, 1 dag vleesbot met orgaan en nog 1 dag spiervlees. Je kunt het beste NRV-producten geven van diersoorten die niet in de kvv zitten. Hoeveel je van de NRV-producten moet geven, kun je berekenen met de NRV-percentages: 60%-70% spiervlees, 15%-20% bot en 15% orgaan.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Je benoemd het zelf al , de ontlasting is beter op kvv . Waarom dan nog brok en nog zoveel wisseling van voer ? Ik heb niet heel veel verstand van de Husky maar ik meen eens te hebben gelezen dat de Husky best een gevoelig maag/darmstelsel heeft . Ik zou zeggen of een goede kvv .... carnivoer bv of haaksbarf of nrv . Je hond zal er een veel betere weerstand door krijgen en ook veel minder gevoelige darmen . Ik heb hier o.a een herplaatser van 9 ,toen ze kwam scheet ze ook ranzige stinkende slappe hopen , ik heb haar eerst overgezet op ook kvv dat ging al veel beter en nu 100 % barf en ze heeft nooit geen diaree of ranzige hopen meer .

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Ja, dat klopt daar dacht ik ook al aan. Maar 1 a 2 x per week ben ik er niet op de 'voertijden'. aangezien we hier 2 honden hebben en ík hier een mede eigenaar heb van de JR die erop staat ze en op brok blijven en samen gevoerd worden (discussies win je niet binnen een tijdsbestek van 10 jaar ;-) )het is al heel wat dat ik ze nu beiden gedeeltelijk op kvv heb staan. daarom blijf ik dan toch maar op brok en kvv, iig voorlopig dan. daarnaast vind ik het ook zonde om ze van de brok af te doen terwijl ik er nog 14 kg heb staan ;-) deze moet dus sowieso nog op.

misschien ga ik dan als deze zak op is over op NRV/Barf en kvv ipv kvv en brok

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

Boris krijgt elke dag smuldier en heeft een stevige ontlasting, zijn vacht is mooi en hij groeit goed, dus wij geen brokken meer. :-)
groetjes en succes, Ina.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als ik het goed bedrijp, wil je je eigen honden brok blijven geven omdat een andere eigenaar wiens hond samen gevoerd wordt met jouw honden per se brok wil blijven geven? Het lijkt me prima als die hond op brok blijft, maar je mag toch zelf wel bepalen wat je je hond geeft? Ik heb hier geen vaste voertijden. Jij kunt je hond voeren wanneer je wel thuis bent, 's morgens, 's middags, 's avonds. Het maakt niet uit wanneer je hond te eten krijgt.

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

kijk mij is altijd geleerd dat die dieren rond hetzelfde tijdstip eten moeten hebben. maar ja, ik ben ook veel meer in de paarden thuis wat betreft al dat voer... ;-) wat betreft 'goede' hondenvoeding en weer meer richting de 'natuur', daar ben ik net mee begonnen. vandaar dat ik om jullie mening vraag. maar neej, die JR is gedeeltelijk van mij, de Hus compleet. ik kan natuurlijk ook de JR de brokken blijven geven (totdat de zak op is dan wel,want zij kan alles hebben en t geld groeit me helaas niet op de rug, dus ik zoek een fijn voeder dat niet torenhoog zit wat betreft de prijs, aangezien ik van mening ben dat je ook goed kunt voeren voor ietsje minder geld-> wat natuurlijk niet betekent dat het niks mag kosten. maar veel geld uitgeven terwijl het anders kan daar ben ik niet voor) en de Hus gewoon overzetten op NRV/Barf en kvv. als het niet uit maakt wanneer ze te eten krijgen scheelt dat weer. en eigenlijk vind ik het ook gewoon leuk om bezig te zijn met voeding en er steeds meer over te leren.

trouwens, heeft het enige invloed dat je eens op een dag voert? zit daar verder wat de hond betreft een verschil in? aangezien er zat mensen zijn die meerdere keren per dag voeren.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

1x Voeren is meer natuurlijk; een hond heeft een maag die uitzet. Wolven eten in het wild zo'n 3-4x per week. Hun maag is gebouwd op het verteren van grote hoeveelheden vlees, zodat de wolf in karige tijden ook kan overleven als hij een paar dagen geen eten krijgt. De hond heeft nog hetzelfde verteringsstelsel als een wolf. Je kunt dus als je vers vlees geeft (niet bij brok) rustig 1x per dag voeren, of zelfs vastendagen invoeren.

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Okay, weer wat geleerd...dan gaan we daar in de toekomst mooi naartoe werken

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV, NRV en brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Donderdag!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^