tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max is nu bijna 11 maanden en vol aan het puberen.
Alleen komt er wat meer dominantie naarboven. Vooral tegen mij gericht. Als mijn vriend een ferme "nee" of "foei" zegt of dat Max naar de plaats moet dan is het geen probleem, maar als ik dat bij Max doe, dan krijg ik me toch een weerwoord van hem!!!

Hij begint te blaffen en te happen en me heel dreigend aan te kijken. Als ik hem negeer en weg wil lopen springt hij tegen me aan en blijft me terroriseren.

Als mijn vriend dan binnen komt en hij roept Max tot de orde is alles weer ok...

Mijn vriend is duidelijk de roedelleider en wij zijn nu blijkbaar aan het uitvechten wie plaats twee is.

Wat denken jullie en wat hier aan te doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Wat je kan proberen is dat als je vriend binnen komt eerst joiu begroeten en dan pas Max, en dat met alles eerst jij. Alleen aandacht als jij er om vraagt verder negeren. Waarschijnlijk is jou ferme nee minder indrukwekkend als die van je vriend en heeft Max het idee dat hij wel wat af kan dwingen bij jou. Je zou het om kunnen draaien, de positieve dingen heeeeel erg gaan belonen en de negatieve negeren.
Ik weet niet hoe je het nu doet, het zijn maar wat ideetjes
:-D

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hm, moeilijk.

Baco was een tijdje terug ook wat agressiever aan't doen tegen mij. Grommen, vies kijken, zelfs enkele keren naar mij gehapt. Heb hem op aanraden van iemand hier een keer bij zijn nekvel gepakt (Natuurlijk niet tot ie pijn hard maar eerder wat schrok) En denk dat dat nu zo een 2a3weken geleden is en geen 1x heeft Baco nog gegromt/gehapt of wat dan ook...



Ik las ook dat je een flesje kan vullen met steentjes ofso en als de hond je aanvalt/gromt/vies kijkt,.. Je het flesje op de grond moet laten vallen zodat hij schrik, miss een idee om dit eens te proberen?

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Laat je vriend zich er niet mee bemoeien. Dat is punt 1. Elke keer dat hij dat namelijk doet, hoe goedbedoeld ook, ondermijnd hij jouw gezag.

Ik zou zeggen als hij echt zo vervelend begint te doen, bij zijn halsband pakken en even in de gang (oid) apart zetten. Blijf zelf rustig! Als hij wat gekalmeerd is haal je hem terug en vraag je hem opnieuw naar zijn plaats te gaan. Of als je hem ergens op corrigeerde, dan vraag je een paar simpele commando's die hij zeker kent. Voert hij die netjes uit dan zeg je 'braaf' en dan ga je lekker verder je eigen ding doen. Doet hij dit niet, dan gaat hij weer even op de gang, net zo lang tot hij het wel netjes doet.

Verder kun je proberen om een cursus oid te gaan volgen, alleen jij en de hond. Op die manier leert hij dat hij ook naar jou moet luisteren en krijgt hij wat meer respect voor je. Ook leer jij hoe je beter op hem in kunt spelen.

Succes

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ bull,
Moet je eerlijk bekennen dat ik dat dus gisteren ook heb gedaan. Mijn vriend had dus Max op de plaats gelegd en ging toen douchen. Meteen nadat hij de kamer uit was begon Max mij weer uit te dagen. Happen en tegen me aan springen en als ik dan plaats zei begon hij weer te blaffen...
De maat was toen vol en heb hem in het nekvel gepakt zoals moeders dat voorheen ook altijd deed en een tijdje vastgehouden tot hij rustig was. Daarna geen probleem meer gehad. In ieder geval gisteravond niet meer O-) Ik weet dat deze methode niet de manier is, maar ik trok het niet meer....

Heb het daarna helemaal zelf gedaan. Mijn vriend heeft zich er niet meer mee bemoeit. Ik heb zelfs uit zijn voerbak gegeten voordat hij het zelf kreeg.

@ Meente,
Ik ben degene die alles met hem doet.
Ik loopt het meeste en ik ben degene die hem z'n eten geeft, en met hem traint buiten. Mijn vriend doet wel veel met hem maar ik doe echt het meeste. Daarom vind ik zo vreemd.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Je moet ook nooit jezelf weg laten blaffen want dan heeft hij je op je plaats gezet ipv andersom.
Wat je zou kunnen doen op dat moment dat als je denkt het niet te kunnen winnen van hem.
Dat je samen met je vriend naast elkaar gaat staan en hem samen commandeerd en naar hem toeloopt samen .
Rustig en kalm dus meer dwingend qua houding zoals honden dat afdwingen bij elkaar.
Ben je alleen met je hond en denk je het niet te kunnen winnen van hem moet je juist niets doen .
Want een commando niet niet overkomt is weer een overwinning voor hem.
En ga op andere dingen de puntjes op de I zetten met hem.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

heb je uit zijn voerbak gegeten ? :-D :-D haha ik hoop dat het lekker was ;-)
Ik ken je frustratie wel hoor en vooral omdat jij degene bent die alles met hem doet. Hier heb ik dat ook gehad, ik snapte er niets van. Hier kwam het naast het puberen en uitproberen waarschijnlijk doordat de stem van mijn man veel kalmer maar indringerder was. Terwijl ik eigenlijk veel gefrustreerder, bozer, haastiger klonk omdat ik bijvoorbaad al dacht van daar gaan we weer ;-) Juist omdat ik er altijd mee bezig was en wist wat hij zou (kunnen) gaan doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Straalt er misschien van jouw vriend veel meer rust uit dan van jou?
Is je vriend misschien veel duidelijker naar hem toe?

Ik zou zeker geen strijd aangaan maar kalm en waardig blijven.

Ik zou van de gedachte afstappen dat er een strijd tussen jullie is.

Misschien als hij zo hyper doet hem eens met fluisterstem rustig sussen?

Ik zou weer even bij af beginnen, zeker geen commando's gaan geven als hij happerig is, maar proberen hem rustig te krijgen. Happen kan ook uit stress, opwinding of onzekerheid komen. Ik zou hem dan rustig toespreken (liever fluisteren) totdat hij gekalmeerd is. Ik zou me gaan concentreren op positieve dingen, denkspelletjes met hem doen om hem ook geestelijk moet te krijgen. En verder aandachtsoefeningetjes.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Als ik hem het commando "plaats" geef dan gaat hij wel op de plaats zitten of liggen, maar dan wel met een weerwoord zeg maar. En als ik dan wegloop dan sprint hij van de plaats af en begint mij te terroriseren. Dan kan ik wel rustig tegen hem praten en heb al wel geprobeert, maar helpt echt...

Ben echt ten einde raad....

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ben het helemaal met dobry eens :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zou als ik jou was Jan Fennell eens lezen. Je kunt er veel aan hebben, en met deze methode kun je vrij eenvoudig jouw positie tov je hond bevestigen.

Het leiderschap is iets wat steeds weer opnieuw bevestigd moet worden, daarom zijn bepaalde momenten in de dag heel geschikt ervoor. Zoals het begroeten, eten en spelen. ALs je op die momenten jouw leiderschap bevestigd zul je op andere momenten veel minder problemen met hem hebben.

http://www.janfennellthedoglistener.com/
http://www.hondenpage.com/hondenforum/30708/jan-fennel-methode.php

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Allereerst raad ik je absoluut af je hond fysiek te corrigeren, dus niet het nekvel te pakken. Je verhaal lezende, lijkt het me niet ondenkbaar dat je hond een fysieke reactie terug kan gaan geven. Je hond kan schrikken, te weinig vertrouwen hebben of er absoluut niet van gediend zijn en je al een knauw/beet geven voordat jij maar ook zijn nekvel te pakken hebt.

Een goede band met je hond is gebaseerd op respect en vertrouwen. Weet je hond wat je van hem verwacht? Hanteren jullie duidelijke regels? Respect krijg je alleen als je een evenwichtige, rustige en duidelijke houding aanneemt. Begin weer bij nul en begin met de roedelregels: de hond mag niet op de bank of op bed, jij gaat eerst door de deur, jij eet voordat de hond gevoerd wordt, jij geeft aandacht wanneer jij wil en de hond mag dit niet opeisen, etc.

Onderneem je dingen samen met je hond? Of is je vriend er altijd bij? Ga veel met de hond wandelen, het liefst op plekken met niet te veel afleiding. Tijdens de wandelingen doe je aandachtsoefeningen, begin eenvoudig en beloon goed. Laat je hond regelmatig zitten > belonen. Gaat dat goed, laat de hond dan ook af en toe liggen > belonen. Praat op een rustige maar duidelijke manier met hem.

Is hij rustig? Ga dan ook het betasten rustig opbouwen, dus aaien. Doe eerst de plaatsen die hij zelf al prettig vindt, bijvoorbeeld achter zijn oor. Met aaien kan je een goede vertrouwensband opbouwen, als je het maar rustig opbouwt.

Ben je weer thuis en is je vriend thuis? Maak dan eens afspraken wie de hond voert, de liefde van de hond gaat vaak toch echt door de maag ;-). Spreek af dat jij vaker degene bent die de hond een commando geeft, i.p.v. dat je vriend degene is die alles gedaan krijgt.

Maar pak niet meer het nekvel, zeker niet als de hond je niet vertrouwt of je als de baas ziet.

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Ik ben het helemaal met Puzzle en Pim eens. Je kunt de "strijd" niet winnen door die met hem aan te gaan, alleen door voldoende respect te verdienen zodat hij echt vindt dat jij boven hem staat. Rust en kalmte lijken me het devies.
Een paar dingen die me opvielen in je verhaal:
- negatieve aandacht ook aandacht is en dus een beloning voor de hond. Negeren is een sterkere "straf" dan een foei. Loop liever rustig weg, doe de deur achter je dicht en laat hem even alleen. (Belangrijk is wel dat je vriend hem dan geen aandacht geeft als hij binnen is!)
- gebruik naar de plaats sturen liever niet als straf.
- vergeet als je met hem traint niet dat het een puber is, dus verwacht niet teveel van hem, houd het simpel. Het is een periode die je door moet komen en het liefst met zoveel mogelijk successen. Dus oefeningen die tot mislukken gedoemd zijn liever vermijden.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik ben degene die zo goed als alles met hem doet. Niet mijn vriend. Max wil altijd met mij mee.. Buiten ben ik Max altijd aan het trainen en luisterd naar mij als het om zit, af, blijf, poot etc etc gaat uitstekend.
Het is alleen als ik hem corrigeer dat hij het niet pikt, verder luisterd hij uitstekend. Buiten ook... hij kan absoluut niet zonder ons.. dan raakt hij in paniek. het is echt alleen bij een correctie

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Als hij niet zonder jullie kan, wil niet zeggen dat hij jou ook als ranghogere ziet. ik denk dat hij daarom een correctie niet pikt. Als jij zorgt dat je echt leider bent zal hij dat niet meer doen.

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

ik heb laatst gezien hoe hij deed maar volgens mij is het dat hij je gewoon wilt uittesten,,

en naar mijn mening corrigeerde je hem wel goed alleen hij deed er niks mee O-)

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Tsja als het echt alleen bij een correctie is, en als Romée zegt dat je hem goed corrigeerde maar hij er niks mee deed, dan denk ik twee dingen:

1) Waarom heeft ie in de eerste plaats een correctie nodig? Kan je niet iets doen om het ongewenste gedrag te voorkomen zodat er uberhaupt geen correctie nodig is?
2) Als hij niets met de correctie doet, dan is die dus helemaal niet goed! Het heeft niet het gewenste effect en schaadt alleen maar de relatie tussen jou en je hond lijkt me. Ik zou de "correctie" echt veel liever in de negeerhoek zoeken. Je hond totaal negeren tot hij wel weer het gewenste gedrag vertoont, of je armen over elkaar en omdraaien, of desnoods de kamer uitlopen

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

In de nekvel grijpen vind ik een ongelooflijk slecht advies, hiervan word het waarschijnlijk alleen maar erger.

Kalmeringssignalen is al als tip gegeven, zou ik zeker iets mee doen.

Daarnaast is het belangrijk dat je volhoud, rustig blijft en hem compleet gaat negeren als ie zo naar je blaft en op springt.

Bijou heeft in haar puberteit ook het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald, als ze op haar plaats moest dan bleef ze daar hooguit 2 seconden liggen, en achter mij aan rennen, in mijn been hangen, uitdagen etc.

Rustig blijven is heel belangrijk, ook al kook je binnen van boosheid.

Bij Bijou heeft het rustig blijven en volhouden zeker gewerkt!
Het heeft iedere dag 2 uur geduurd voordat zij op haar plaats ging en daar ook bleef, maar ik kreeg haar uiteindelijk wel waar ik haar hebben wilde.
Zonder correcties.

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

hij werd wel wat rustger maar het was meer dat als ze hem op zijn plaats stuurde dat hij het niet deed..

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Waarom moet je hem corrigeren dan..??
Ik corrigeer nooit..!!
Ik ga geen gevecht aan, er IS geen gevecht tussen mijn hond en mij..

Jij hoort dit ook niet te hebben met Max..!!

Er is gewoon één plek waar Max hoor en dan in onderaan die ladder..

IK zou zeggen zet de bench eens neer en leg hem weer eens geregeld in de bench..


Hoeveel rust krijgt de hond..?
Wat doe je met hem overdag..
In de avond..
Geestelijk ..?
Lichamek..?

Wanneer doet zich een probleem voor..??

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max gaat wel op zijn plaats liggen, maar wel met een weerwoord en inderdaad wat chihuahualove zegt sprint hij er meteen weer af en begint in de broekspijp of in je trui te hangen. Als ik hem dan een ander commando geef, dan doet hij dat wel uitstekend.

Heb echt alles geprobeerd hoor mensen. Rustig blijven, negeren en waarom Max een correctie nodig heeft, en met correctie bedoel ik dat niet fysiek in eerste instantie, is omdat hij bovenop je springt voor aandacht. Dat kan Romee bevestigen. En dan blijft hij doorgaan met sarren. Totdat de maat vol is en je hem vriendelijk vraagt om naar de plaats te gaan en dat negeert hij en begint je nog meer uit te dagen totdat hij echt het bloed onder je nagels vandaan haalt....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dat herken ik compleet, daarom wilde ik mijn ervaring graag met je delen, en ook hoe het bij mij minder is geworden en hoe ík weer de ''baas'' geworden ben.

Hoe lang heb je het rustig blijven en negeren volgehouden?

Niet beschuldigend bedoelt hoor, maar ik weet dat als het na 2 dagen niet lukt dat je dan gauw weer een andere methode probeert.

Ik heb het echt dagenlang volgehouden, daarna nog wekenlang ervoor gezorgd dat ik de baas was, en dat ik de grenzen bepaalde.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Vertel eens wat je met hem doet overdag..?
Heeft hij een bench..?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Moet heel eerlijk zeggen dat het rustige er snel af was........... O-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Wij zijn overdag aan het werk en zit hij 's ochtends in de bench... Dan slaapt hij en is er niks aan de hand. Ben ik thuis dan is het de lieverd zelve... Maar zodra wij met z'n tweeen thuis zijn 's avonds begint de ellende. Lijkt wel of hij helemaal hyper wordt van het feit dat de hele "roedel" thuis is als jullie begrijpen wat ik bedoel?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als ik naar je pagina kijk en daar lees..
Zie ik al waa ik een beetje bang voor was ..
Max een zelfbewuste hond, da's duidelijk..

Weet heel goed waar hij staat..

Jij hebt te veel toegestaan en te veel leuk en gauw goed gevonden, gelachen om zijn malle frasten...

Nu heeft hij een status bereikt en die was hij niet van plan op te geven..

Maar je zal er aan moet gaan werken..
Dit gaat anders een écht probleem worden..

Ik lees graag wat je met hem doet..
Wanneer hij rust heeft e.d.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat doet hij dan als je met z'n tweeen bent..

Wat doet je man/vriend..?
Wat doe jij...??

Waar is Max..

Wat doe je voor bezigheden als je thuis bent 's middag's..?

Vertel eens wat...!!!

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Er kwam toch ook al meer dominantie naar boven ten opzichte van andere honden? Dat was jij toch laatst met dat topic dat die zomaar aanviel..

Ik denk dat het pakken van zijn nek juist averechts werkt. Sommige honden pikken die correcties gewoon niet, buiten het feit dat ik het gewoon niet nodig vindt.

Jij bent de baas en dat moet je laten merken. Niet alleen de leuke dingen zoals het trainen en het uitlaten.. Ook echt de baas zijn!

Succes!!!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ lisa..
Dat uitvallen was puur angst in het donker. Daar ben ik nu achter. Ik ben de honden tegen wie hij uitviel gaan opzoeken in het park overdag en toen was er totaal niks aan het handje en meneer heeft ook zelfs met de honden gespeeld. Allemaal reuen trouwens.

In een roedel is Max totaal niet dominant en verre van agressief. Hij vlucht liever als het erop aan komt.

@ Ilja
Mijn vriend doet als hij thuis komt eerst mij begroeten en negeert Max dan ook. Daarna praten we even over de dag en ook dan wordt max nog niet aangehaald. Pas als Max rustig is dan mag hij komen en dan gaat mijn vriend even met hem stoeien en spelen met de bal.
Ik ben dan met het eten bezig en krijgt Max ook zijn eten.
Na het eten wil Max meestal aandacht van een van ons begint die dan zeg maar op te eisen dmv de bal brengen of op je te springen. Als je daar dan geen gehoor aan geeft gaat hij blaffen. Dat is dan als het teveel wordt het moment waarop we hem naar de plaats sturen om even af te koelen.

Overdag als ik alleen ben dan is hij heel rustig en lief. Dan ben ik bijvoorbeeld aan het strijken of aan het schoonmaken en ligt hij op z'n kussen of in de bench. Dan vindt hij alles prima en loopt ook niet te etteren.
Meestal even lekker rennen in het park en dat geldt ook voor 's avonds want dan lopen we bijna elke avond met een hond of 4 a 5. Lekker spelen met elkaar op het veld.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ik denk dat je wat preciezer moet zijn in wat je met de hond doet...hoe laat staan jullie op? hoe laat en hoe vaak en hoe lang wordt er met de hond gewandeld. hoe vaak krijgt de hond rust etc. echt alles wat de hond meemaakt op een dag...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede plaats uitvechten met mijn hond!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoektand van mijn puppy afgebroken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^