Pup van 6 weken naar nieuwe eigenaar.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ze hebben het hondje al dus ja...

Wij hebben onze Mechelaar ook met 6 weken gehaald ( andere type hond ik weet het )
Maar die doet het perfect is VEEL beter gesocialiseerd dan onze stamboom hond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup van 6 weken naar nieuwe eigenaar." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Kunnen we nu niet eens van elkaar accepteren dat de een er zo over denkt en de ander misschien heel anders?

Wat ik hier elke keer lees is dat de een nog eerder dan de ander wil dat zijn mening als de waarheid wordt beschouwd. Maar denken jullie je eens in dat het in elke nestje, in elke huisje en in elk hondje anders kan lopen dan dat ik hier allemaal gelezen heb?

Waarom zo bekvechten hier alleen maar omdat de een het gelijk wil van de ander. Dat de een het beter weet dan de ander.

ga niet oordelen over wat je niet weet hoe het is gegaan bij anderen, of dat honden aso of gestoord worden als ze iets vroeger het nest hebben verlaten. In het wild gebeurd het niet anders en als je het allemaal natuurlijk laat verlopen zul je zien dat het bij de een misschien al wel kan en bij de ander niet.

Ik heb nesten Bouviers gehad en ik heb het gezien dat het ene nest veel volwassener was dan het nest van mijn tweede teefje. En bij de een dronken ze al veel meer dan bij de andere. Waren ook wat sneller en zo. Tja, kan altijd. Ik de tijd dat ik mijn nestjes had was het heel normaal dat ze pas bij 10 weken de deur uit mochten. En dat deed ik dan ook, ook al konden ze veel eerder weg. Dus ja, je kan er eigenlijk niet veel van zeggen hoor. Het ligt geheel aan de situatie.

Maar we zijn het er over eens dat 5 a 6 weken toch wel iets te vroeg is.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

en of het te vroeg is!
tussen de 4 en 8 weken krijgen pups van de moeder hondentaal geleerd. heeft niks met socialisatie te maken, als je hond niet begrijpt wat een andere hond bedoeld kan je hem ook niet fatsoenlijk socialiseren omdat hij het niet snapt en er dus misverstanden kunnen ontstaan waardoor de hond er nog minder van gaat begrijpen.

hier het levende bewijs: fiefie
ze is met !4! weken bij de moeder weggehaald omdat de moeder de pups doodbeet! (mishandelde hond, gekkehuis, ik moest fiefie daar weghalen!) resultaat...fiefie begrijpt niks van honden... :'( goed gesocialiseerd maar snapt echt helemaal niks van de "taal" en ze snapt ook niet hoe ze moet zeggen dat ze geen zin in contact met andere honden heeft. ze begrijpt het gewoonweg niet en gaat blaffen uit frustratie en angst...

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Waarom geven erkende fokkers pas pupjes mee aan mensen na c.a. 8 weken ? Sorry hoor maar dat doen ze niet voor niets. Er kan wel gezegd worden, mijn pupje had ik toen ze 5a6 weken was en er is niets mis mee.. Als het goed is voor het pupje of als het niets zou uitmaken hoe oud een pup is, dan zouden de erkende fokkers hun pups toch ook eerder aan mensen meegeven. Zouden al deze fokkers het dan verkeerd hebben ? ;-) O-) :-D

honden page profiel corrycorry 3 doggies

honden foto van corry

mijn chowchow hadden wij ook op 6weken mee gekregen wat ook veel te vroeg was;maar het was onze 1ste hond en we wisten niet beter,hij heeft wel de eerste 6weken bij ons in bed gelegen,en in die tijd was nog mode permanent in het haar van mannen zetten wat mijn man had ;nu onze chow dacht zeker dat het de vacht van zijn moeder was en was s'nachts tussen mijn man z'n haren op zoek naar een tepel !!dat hij waarschijnlijk nog wou zuigen,nooit heb ik het nog gedaan bij m'n andere chows;heb ondertussen mijn 3de al,nadat mijn vorige zijn gestorven op 12 en 14jarige leeftijd,heb nu nog altijd eentje,nu om terug te komen op mijn eerste chow ,hij heeft z'n hele leven mensen aangevallen;voor ons deed hij alles maar niemand mog thuis komen of hij had ze vast ,zelfs een vreemde hond moest hij niets van hebben,alleen ons gezinnetje,en daarbij heb ik altijd gedacht dat het kwam van hem te vroeg uit het nest te halen, O-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" heeft niks met socialisatie te maken, als je hond niet begrijpt wat een andere hond bedoeld kan je hem ook niet fatsoenlijk socialiseren omdat hij het niet snapt en er dus misverstanden kunnen ontstaan waardoor de hond er nog minder van gaat begrijpen. "

Het heeft alles met socialisatie te maken!!
De moederhond socialiseert de pups namelijk, en wij eigenaren doen, als het goed is, de rest.




De eerste socialisatiefase: 3 - 12 weken leeftijd

Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van de pup. In deze periode moeten de pups de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen.

Nieuwsgierig
Ze maken kennis met van alles en iedereen en zijn onderzoekend en nieuwsgierig. In deze periode moeten de hondjes met een zo breed mogelijk menselijk als dierlijk publiek in aanraking komen.
Dit is dan ook de goede periode om met je pup naar een hondenschool te gaan!

Wennen aan prikkels
Ook moeten ze leren dat allerlei prikkels als bv. lawaai van auto's, treinen, apparaten enz. niet eng is. Dit proces wordt socialisatie genoemd. De 1e solcialisatieperiode moet rustig gebeuren, anders krijgt de pup een overkill aan informatie en kan hij dat niet op de juiste manier verwerken. Het is prima om de pup op de arm te nemen en rustig te laten wennen aan de nieuwe prikkel(s). U merkt snel genoeg of uw pup angstig of nieuwsgierig is. In het eerste geval is uw hond nog niet toe aan de prikkel. In het tweede geval is de pup klaar om op de grond op verkenningstocht te gaan. Als het nog wat angstig is negeer uw angstige pup en troost het niet, want dan versterkt u de angst. Breng in een later stadium de pup opnieuw met de prikkel in aanraking, na een paar keer zal de hond de prikkel als normaal gaan beschouwen en er niet meer angstig voor zijn.

De tweede socialisatiefase: 12 weken tot 6 maanden leeftijd

Deze fase wordt ook wel angstfase genoemd.

De nieuwsgierigheid die de 1e socialisatiefase kenmerkt, heeft plaatsgemaakt voor angst. De pup zal niet meer enthousiast de wereld tegemoet treden, maar juist terughoudend zijn en vluchtgedrag vertonen.

Het herstelvermogen na een vervelende ervaring is lang en in deze fase is de kans dat de pup blijvend bang blijft voor bepaalde dingen groot. De hond moet leren, dat alle dingen waarmee hij al ooit geconfronteerd was voorheen, nu ook niet gevaarlijk zijn en dat er dus niets nieuws onder de zon is wat dat betreft.
Het fnuikende van deze fase is dat uw pup weer gedesocialiseerd kan raken als deze het bovenstaande proces niet leert.

Anoniem (Gast)

nou cabasja
ik ben niet ingelogd nu,maar dat de moederhond de pups niet meer accepteerde was geen onzin heb het met eigen ogen gezien en ja ik weet waar ik over praat heb al vanaf mijn 17de honden dus ben niet gek weet wat ik heb gezien en dit was geen corectie wat de moederhond betreft.maar ja goed zijn altijd mensen hier die het beter weten he

anita

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Anita: natuurlijk kan het dat een moederhond ineens de pups niet meer accepteert en agressief wordt.... post-natale depressie.... komt ook bij mensen voor.... maar dit is een uitzondering.... het komt ook voor dat een moederhond komt te overlijden... en ook dan moet er een goede oplossing worden gevonden voor de pups....

maar.... gaat alles "normaal"... dan is 7 weken echt het minimum.... dat is niet voor niets in de wet opgesteld.... en wat mij betreft mag de wet ook wat aangescherpt worden naar verschillende rassen.... In noodsituaties is een heel ander verhaal....

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Dan is er nog altijd zoiets van moederhond van de pups te kunnen scheiden.
En dan kunnen de pups alsnog van elkaar leren. O-)

Ik vind het geen excuus om dan pups eerder weg te doen...

Ook als een moederhond dood gaat dan og vind ik persoonlijk dat de pups bijelkaar moeten blijev,maar goed ieder z'n mening.
het zal wel niet voor niks zijn dat de pups niet voor de 7 weken het nest mogen verlaten...

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Cabasja: helemaal mee eens!!!!! Ik was te kort door de bocht....

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Mee eens Cabasja!

@ Angela: ik denk dat de socialisatie van de nieuwe eigenaren heel belangrijk is voor het laten wennen aan nieuwe dingen. Maar ik denk dat de moeder en nestgenootjes heel belangrijk zijn voor het aanleren van de hondentaal. Wij als mens kunnen die niet leren aan onze hond simpelweg omdat wij die communicatie niet goed genoeg verstaan (tenminse, de meesten van ons).

Beide socialisaties zijn heel belangrijk, maar ik ben van mening dat de hondentaal aangeleerd word in vooral de 6e, 7e en 8e week. Natuurlijk daarna ook nog, maar in de laatste drie weken leren ze genoeg taal om te weten hoe een hond zich gedraagt (en natuurlijk zit daar het hondeninstinct ook bij he ;-)). Als je ze eerder weg haal bij moeder en/of nestgenootjes, dan missen ze dus een (paar) week/weken uit een belangrijke leerperiode. En dan kun je een hond goed socialiseren met weet ik niet allemaal wat voor dingen, maar dan zal de hond vaak niet weten hoe te reageren met andere honden.

Tenzij je natuurlijk direct als je de pup gekregen hebt die ook 24/7 (of iets dat dicht erbij in de buurt komt) bij andere honden laat die de rest van de communicatie kunnen leren aan de pup. Bij gebrek aan moederhond en andere pups.

Maar ik denk dat als een pup te vroeg uit het nest gehaald is, deze vaak in meer of mindere mate gedragsproblemen vertoont.

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

zijn die kenissen van jou hellemaal van de ratten besnufeldt pups horen zeker 8weken in het nest te blijven liefst 10 weken persoonlijk :-D greeets

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Happy Jan.. 10 weken? geen haar op mijn hoofd die Border Collie pups 10 weken bij elkaar laat.. echt niet. daar worden ze allen gestoord van, en ik erbij.

Ik denk dat er goed PER RAS en PER NEST gekeken moet worden. Sommige rassen/nestjes kunnen met 7,5 week echt wel naar een nieuw baasje, andere doen het er beter op om ze pas met 8,5/9 weken weg te laten gaan.

honden page profiel ireenireen 3 doggies

honden foto van ireen

met Cabasja eens!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Maar goed Liesbeth...hoe is het met de pup??
Leeft die nog wel??
Want zoals eerder al gezegd is...de suikerspiegel bij een chi is heel belangrijk,deze kunnen ze moeilijk op peil houden,dat is ook 1 van de redenen dat de ch vaak pas met 12 weken weg gaan.....

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Het gaat tot nu toe goed, maar het kan zo omslaan bij zo'n kleintje.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Beetje positief denken helpt al een heel stuk.
Het hoeft niet verkeerd te gaan toch?

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Waar gaat het hier nu eigenlijk om? Volgens mij wat het beste is voor de pup. Ik heb een chihuahua die ik met 8 weken mocht ophalen. Nu wil ik er nog 1, maar ik haal absoluut geen chihuahuapup in huis die jonger is dan 8 weken. Ik wil me geen onnodige ellende op de hals halen. Zegt het spreekwoord niet : beter voorkomen dan genezen. Wat is er mis mee om tot 8 weken te wachten? Dan weet je in elk geval dat je je pup niet te vroeg bij de moeder vandaan hebt gehaald. (Ik spreek nu alleen over chihuahua's) Ik snap überhaupt niet waarom mensen zonodig een chihuahuapup van 6 weken in huis willen hebben. Kunnen ze niet langer wachten? Wil de fokker van de pups af? Je wilt toch absoluut geen risico lopen met zo'n kleine wurm. Hij/zij is de rest van zijn/haar leven nog bij je. Neem geen risico en wacht. En als de fokker je een chihuahuapup mee wil geven van 6 weken, zeg dan dat je wilt wachten of ga naar een ander.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

En Liesbeth, ik zou gewoon mijn mond houden. Maar mochten ze, om wat voor reden dan ook, weer eens van plan zijn om zo'n jonge pup aan te schaffen: Waarschuw ze dan vantevoren. Al ben ik bang dat als het nu goed gaat met hun pup, ze zullen zeggen: Vorige keer ging het toch ook goed. Nu maar hopen dat het goed gaat en goed blijft gaan met die kleine.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik weet uit ervaring hoe het is een hondje dat de
vroeg bij de moeder is weggehaald, in huis te hebben.
Mijn pas gestorven Luca kwam met 5 weken van de moeder.
Ik wist dit niet, dat hoorde ik pas bij de dierenarts.
Luca was meteen in het begin al ziek, huid en darmproblemen, gedragsproblemen naderhand, maar
het is goed gekomen.
Met Romeo heb ik meteen een erkende fokster benaderd
en het verschil was enorm.
Negen weken was mijn ventje, was al krantzindelijk,
totaal geen problemen met zijn gezondheid,
verklaringen dat mijn ventje geen ziektes heeft,
net als zijn voorvaderen.
Dat was echt een enorm verschil.
Ik betaalde voor mijn Romeo ook meer, dat was het
mij echt waard.
Als die mensen alleen naar de prijs kijken, weet ik
niet of het zo verstandig is, een hond in huis
te nemen voor deze mensen.
Je kunt een hond ook met veel liefde verkeerd opvoeden, verkeerd voer geven of misschien wel
niet naar de dierenarts gaan, omdat het te duur is.

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

hallo allemaal ,ook ik heb een oepsnestje gehad en ik moet jullie eerlijk bekennen dat de eerste pup met 6,5 week naar de nieuwe eigenaar is gegaan,dat heb ik gedaan omdat die mensen hem zo graag wilde hebben en omdat de moeder niet veel van de pups moest hebben toen ze 6 weken oud waren,ze aten dan ook al vanaf 5 weken gewoon puppiebrokken,ik denk dat je gewoon geluk moet hebben want mijn pups zijn allemaal goede honden geworden,goed gesocialiseerd en waren krantzindelijk toen ze het huis verlieten,commando nee en zit konden ze al,en ik ben vanaf week 4 elke dag met ze naar het park gegaan om ze goed te socialiseren,dus ik denk echt dat het aan een hond zelf lig en aan de opvoeding die ze krijgen,hoe gaat een fokker ermee om?! je heb nestjes die het daglicht niet eens zien en je heb nestjes zoals die van mij die aan alle kanten gesocialiseerd worden........

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Moniek, het gaat er juist om dat de pupjes onderling in die laatste 2 weken heel veel van elkaar leren. Dat is een andere vorm van socialisatie, ze leren dan om een sociale hond te zijn. Spelen met je broers en zusjes..piept je broertje, dan stop je met bijten. Dat soort dingen leren ze de laatste twee weken in het nest. Als alle pupjes van je sociaal zijn naar andere honden toe dan heb je enorm veel mazzel gehad.
En vanaf 4 weken met ze naar het park? Terwijl ze nog geen enting of niks gehad hebben? Nooit doen! Naar buiten op die leeftijd is prima, maar niet daar waar andere honden komen.

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

na de eerste enting bij de dierenarts adviseerde mijn dierenarts om zoveel mogelijk te ondernemen met de pups,ik dacht ook dat het niet goed was maar hij zei dus vanwel,dus ze zijn vanaf 4 weken meegeweest naar de camping en het park,dit alles op advies van de da....................

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ik kan uiteraard niet oordelen over Chi's omdat ik geen raskennis daarvan heb..

Wij hebben onze Mechelaar Storm met 6 weken gehaald en onze Border Collie Yuca met 8 weken..

Een duidelijk verschil en wel eentje wat je niet zou verwachten.

Storm is een veel stabielere hond dan Yuca,

Storm opgegroeid in een kennel zijn eerste zes weken is ongelofelijk sociaal en nergens bang voor..bij Yuca hebben we hier VEEL langer de tijd voor nodig gehad..

Storm heeft het perfect gedaan met 6 weken en wij hebben er totaal geen spijt van,
hij is altijd een stabiele hond geweest zonder ook maar enig probleem...dus het hoeft zeker niet altijd slecht te zijn...Maar nogmaals...het gaat dan wel om een Mechelaar

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Op zich niets mis mee dat mechelaars uit werklijnen met 6 weken worden weggedaan.
Het is niet de gemiddelde huishond die Fifi moet heten en sociaal moet zijn .
Het is een werkhond die op specifieke eigenschappen zoals drift en bijt vermogen is gefokt.
Meestal heeft de moeder van zo'n nest het al gehad met haar pups op die leeftijd.
En vechten de pups elkaar onderling de tent uit.
Door hun karakter en ook verveling in dat nest omdat ze uitdagingen willen aangaan waarvoor ze gefokt zijn.
Het zijn meestal geen hondjes die op teamwork onderling gefokt zijn maar op solo met de baas.
Dus 6 weken is mooi met dit soort werkhonden.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Tja Kees,maar het gebeurd dan ook nog eens zo vaak dat deze werkhonden met 6 weken met particuliere meegegeven worden....
En dit zijn dan dus echt geen honden voor een gewone huishond!!!
Het is niet voor niets dat er zoveel mechels "gestoort" zijn....

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Ja dat gebeurd.
Maar er leven ook gezelschapshonden in kenneles en schuren.
Ik ging er even vanuit dat het een goede werkhonden fokker is met alleen afnemers die in de africhting zitten.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Ik ben wel benieuwd hoe het nu met de pup gaat...

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max 3 doggies

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

onze pup was ook net 6wk oud tevroeg weet ik
moeder kon ze al vanaf 3wk niet meer zogen omdat ze onstoken/gesprongen tepels had
nu inmiddels 9halve week oud gaat het goed met onze andere reu en katten en met ons natuurlijk
het is een heel sociaal nieuwschierig actief hondje
tot nu toe nergens bang voor
reageert heel goed op andere honden ,mensen enz

alleen hij bijt een beetje hard O-) maar dat zijn we aan het afleren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup van 6 weken naar nieuwe eigenaar." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Veel poepen van lamsribben
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^