Vacht veranderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dj en Spike (Gast)

Hallo Allemaal,

Omdat wij nog midden in de verbouwing zitten en op moment geen vriezer hebben, kunnen wij helaas nog niet overstappen op kvv. Ik heb me zoveel mogelijk verdiept in brokken. Ben begonnen (destijds onwetend) met Royal Canin, daarna nog een merk geprobeerd en zit nu op taste of the wild sinds 3 weken. Nu merk ik zo'n groot verschil in de vacht van Spike. Hij had een hele mooie dikke flosstraart en zijn vacht was behoorlijk dik. Het valt me zo op dat hij nu een flosje heeft van een staart en dat hij een minder dikke vacht heeft. Ook heel veel haarverlies in huis. We vinden hem ook wat magerder geworden. Hij eet op zich zijn normale hoeveelheid redelijk goed op. Mijn vraag is: zou het aan de voeding kunnen liggen? Is hij ziek? Of is het juist de verandering van pup naar volwassenheid. Nu is Spike 13 1/2 maand oud.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vacht veranderd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Dat kan zeer zeker aan de voeding liggen.Ik zou dus per direct stoppen met dit voer en wat anders gaan proberen.Royal Canin is gewoon goed voer waar eigenlijk alle honden die ik ken het erg goed op doen.Wij zelf voeren Bento Kronen Nutricional Balance Lam&Rice.Maar eigenlijk moet iedere Premiumbrok volstaan.

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Het zou ook zeker de verandering van vacht van pup naar volwassenheid kunnen zijn. Ik weet niet wat voor een ras het is, maar wij hebben newfoundlanders en die gaan tegen die leeftijd ook volledig uit de vacht. Bij ons oudje was het destijds zelfs zo erg dat je gewoon op haar huid kon kijken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja dit kan zeker aan de voeding liggen. Wellicht ook stress van de verbouwing en rui.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Het lichaam van je hond lijkt te ontgiften. Dit kan gebeuren waneer je van voeding wisselt. Royal Canin zijn vrselijk dure rokken en van slechte kwaliteit. Geldverspilling.

Je geeft nu van wat ik gelezen heb hier op het forum een goede brok. Je hond gooit de afvalstoffen die hij binnen heeft gekregen van de slechte brokken uit zijn lijf. Dit gaat na een aantal weken over. Tevens is het de ruiperiode voor veel honden.

Zoalg het enkel haarverlies is en je hond niet kaal wordt kan dit dus gewoon gebeuren. Je zult zien dat er snel een mooie gezonde en glanzende nieuwe vacht voor terug komt!

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Super bedankt allemaal. Het is een witte herder lang haar. Stelt me gerust deze berichten. Ik ben inderdaad van Royal Canin overgestapt ivm samenstelling van de brokken. Ik hou het in de gaten.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Het kan aan verschillende dingen liggen, de overgang naar ander weer naar volwassenheid, de stress van de verbouwing, het ontgiften etc. De kans dat hij een slechte vacht krijgt door ene goede voeding is nihil :-D

Je had onze Mexx eens moeten zien toen hij overging op volledig NRV, al zijn vacht viel uit en dat in december.. En nu??
Een volle en zelfs glanzende vacht (een witte vacht die je kan zien glanzen :-D).

honden page profiel Dj.Dj.

honden foto van Dj.

Heee Mexx, bedankt voor je berichtje! Er is gelukkig nog hoop dat Spike z'n mooie witte glanzende vacht terug krijgt, hahahhaha. Ik ben gerustgesteld.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vacht veranderd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gekken Engelsen!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^