pupy interesse

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Op dat punt ben ik het wel met Nienke eens, het is niet normaal dat een hond operaties nodig heeft om normaal te kunnen functioneren.

Helaas komt het bij Engelse Bullen veel voor dat ze aan de luchtwegen op poten geopereerd moeten worden. Daarom verwijs ik naar goede fokkers die de Engelse Bull weer in een gezondere staat willen terugfokken.

Overigens kunnen we een heel betoog houden hoe slecht het met de Engelse Bull gesteld is, maar er zijn heel veel rassen waar problemen voorkomen die soms geeneens operabel zijn.

Denk aan:
- Herders met HD (sowieso grote honden met HD)
- Boxers e.d. met kanker
- King Charles Spaniels, Chi's e.d. met Syringomyelia
- Terriërs en andere kleine honden met Patella Luxatie
- Border Collies met MDRI
- Etc...

Welk ras en welke veel voorkomende afwijking het ook is, het is kwalijk en niet goed te praten. Daarom ben ik fel tegenstander van fokken met ongeteste / ongeschikte honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pupy interesse" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

puzzle &pim



na heel veel verhalen te lezen ben ik het met je eens ,maar nu willen kennissen hun 2 engelese bulldoggen laten dekken met elkaar ....is dat ook dan zo slecht ??? naar mijn weten zijn ze gezond zijn 4 en 5 jaar oud en harstikke lief ,is dat dan ook niet goed omdat te doen ??

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik vind het altijd maar vreemd dat men het allemaal zo simpel en goedkoop mogelijk moet hebben.
Passen die teef en reu wel bij elkaar? Qua lijnen (voorouders)? Qua karakter, uiterlijk, gezondheid etc, vullen ze elkaars zwakke punten aan?
Ze zijn gezond, maar zijn ze getest? Dragen ze geen erfelijke aandoeningen met zich mee?
En iedereen vind zijn hond lief, maar je moet objectief kijken, is de hond zoals het ras behoort te zijn? Is hij echt stabiel en vriendelijk in alle situaties, dus ook op de kermis en als vreemde mensen erbij komen, ook naar kinderen van alle leeftijden etc.
Hebben ze geen allergieen? Geen last van benauwdheid, zijn ze niet vaak mank, overgeven, diarree? Ook niet als pup?
Goed fokken is verder kijken..

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

mexx


ik snap u niet echt over goedkoop !!!!!!het zijn mensen die 2 bullen hebben en zitten te denken om een nestje te doen .zijn super gezonde honden en doen dit in overleg met de da .....en over prijzen wordt hier niet genoemnd

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben het met Mexx eens: fokken is verder kijken. De kans dat je een hond koopt, en deze geschikt is en vooral een aanwinst is om mee te fokken, is niet zo groot. Laat staan dat beide honden geschikt zijn.

Ik heb een reu en een teef, beide krijgen complimenten van de dierenartsen voor hun gezondheid en toch is de teef totaal ongeschikt om mee te fokken. Uit testen blijkt dat ze een erfelijke afwijking heeft en ondanks dat iedereen haar geweldig vindt, is ze ook moeders mooiste niet. Kleine schoonheidsfoutjes en tevens nog zo fijn van bouw dat ik bang ben dat de dracht voor haar te zwaar zou zijn.

De reu is mooi, doet het goed op shows en zal binnen 4 maanden getest worden. Stel dat mijn teefje die afwijking niet had en ik wel met haar was gaan fokken, dan was deze combinatie ook niet ideaal geweest.

Bij fokken kijk je naar combinaties: is de teef wat zwaar, dan zoek je er een wat fijnere reu bij. Is het gebit wat minder van de teef, dan zoek je een reu met een perfect gebit, etc.

Daarbij laat je je hond testen op rasspecifieke afwijkingen. Een gewone dierenarts kan zeggen dat je hond "gezond" is, maar dat heeft niets te maken met of je hond drager is van iets. Dat kan je dierenarts niet van de buitenkant zien. Van de poten moeten foto's gemaakt worden, maar denk ook aan foto's van de thorax en het hart. Vraag na wat er bij Engelse Bullen belangrijk is.

4 en 5 jaar? Als de teef 5 jaar is, is dit oud voor een eerste nest. Weten zij dit? Hebben zij zich ingelezen? Weten zij dat er wellicht KI nodig is omdat het de reu en teef niet zelf lukt? Weten zij dat de teef een keizersnede nodig heeft? Allemaal dingen die je al lang hoort te weten voordat je ook maar aan het nestje dénkt.

Dus ja: het is wel degelijk de makkelijkste weg en bij niet geteste honden ook nog de goedkoopste. En het is zeker geen verantwoordelijk uitgangspunt. Niet voor de pups die eruit komen, niet voor de algemene gezondheid van het ras en ik ben bang ook niet voor de teef ook niet zolang er niet getest is en als zij inderdaad 5 jaar is.

Kijk verder om je heen. Dat die mensen kennissen zijn, maakt het alleen maar gecompliceerder wanneer je daar een pup koopt en deze niet gezond blijkt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Wat Mexx bedoelt te zeggen is dat de kans dat je eigen reu de ideale dekreu is voor bij je eigen teef nihil is. Een goede fokker gaat op zoek naar de perfecte match bij zijn teef en zal daarvoor regelmatig het hele land door moeten reizen, of zelfs naar het buitenland toe.

En inderdaad, wat Puzzle en Pim ook al zeggen, vraag wel even bij de rasvereniging na wat de goede leeftijden zijn voor een dekking. Want 4 of 5 jaar voor een eerste nestje is wel oud, zeker bij een ras wat zoveel risico's geeft als de Engelse bulldog.

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

ik begrijp wat jullie bedoelen en zal het zeker aan hun zeggen ,weet niet of zij zich al zo erg in heb verdiept
weet wel dat hun bij een goede bullen specilist lopen die zal hun daar toch ook wel op wijzen


en nee ik neem niet meer zomaar een pup omdat het kennissen zijn

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Het feit dat je hier je vragen stelt (en ze mogen kritsch zijn hoor ;-)) laat al zien dat je je wilt verdiepen, dat vind ik heel goed. Ik hoop dat het je lukt om een goed beeld te vormen en een goed adresje vindt waar je een pup kunt gaan kopen.

Succes!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Oeh het kwam verkeerd over.. Ik bedoelde dus dat ik niet snap dat men niet verder gaat reizen en meer moeite gaat doen om de echt goed passende reu te vinden. Waarom altijd de reu van de buurman of kennissen, dat komt op mij over als we willen graag een nestje maar het moet niet extra geld gaan kosten en meer reistijd en een langere zoektocht worden.

Niet elke DA (bijna geen enkele gewone) heeft verstand van fokken en erfelijke testen, vandaar dat als iemand zegt: mijn DA zegt ze zijn gezond. Dat ik daar nu niet echt vertrouwen in heb.
Kijk bv naar de witte herder, er kunnen honden met HD-C en een defect MDR1-gen vrolijk elk jaar bij de DA langskomen en niemand die zal zeggen dat de hond niet gezond is.. Tot de hond onder narcose gaat of een ander ontworm middel en de hond sterft, of dat ineens de hond slechter loopt na enkele jaren en blijkt dat de heupen slecht zijn.

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

weet wat je bedoelt ,ik heb geluk of nou ja geluk
heb al een bull gehad door omstandigheden gekregen van me nicht super beest hoor echt waar ,was gewoon me 1e kind.weet nu een beetje waar ik op moet letten en dat ga ik ook zeker doen

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ga sowieso naar een fokker die enkel en alleen bullen fokt. Fokkers die meerdere rassen fokken houd ik persoonlijk niet van. Een bull fok je er niet even bij want het is een ras dat echt de nodige aandacht vraagt en dat doe je er niet even bij.

Het is inderdaad niet zo dat alle bullen ongezond zijn maar het ras is van nature geen gezond ras. Het is vatbaar voor een aantal kwalen en de fok is ook nog niet je van het omdat er niet genoeg regels zijn die controleerbaar zijn en waar de fokkers zich aan moeten houden. Doordat het ras (nog) niet sterk is loop je altijd een risico of je nu bij een gezonde fokker een pup koopt of bij een ongezonde fokker.
Echter......om het risico te verkleinen is het goed om naar een serieuze fokker te gaan en in 9 van de 10 gevallen is dat wel een erkende fokker die aangesloten is bij 1 van de 2 rasverenigingen.

Hoe weet je dat je te maken hebt met een goeie fokker?? Ga er heen en wees kritisch. Laat je niet leiden door emoties maar kijk goed met wat voor fokker je te maken hebt. Hoe zitten de dieren erbij, hoe praat ze over het ras, dat zijn dingen die heel veel zeggen.
Een mooie site of een vriendelijk woord zegt geen fluit, dat zijn verkooptrucjes.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Enne.....de prijs ligt rond de 1750 euro....tis veel geld maar accepteer het.

En wat betreft die kennissen van je...het kunnen 2 gezonde bullen zijn maar desondanks kun je een hoop ellende fokken door ze zomaar te kruisen. Je weet inderdaad niet uit wat voor lijn ze komen en dat is allemaal echt wel belangrijk om te weten bij dit ras. En ik ken Walter Strikkers, hij zal zeker gezegt hebben dat het gezonde honden zijn maar hij heeft absoluut niet gezegt dat ze er mee moeten gaan fokken. Absoluut niet!!!

honden page profiel estheresther

honden foto van esther

dank je wel sanne ,

ga zeker goed zoeken ,weet nu dat ik niet bij iedere fokker zomaar iets moet kopen ....dat is me nu wel duidelijk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pupy interesse" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Melkklierontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^