Alles uit de kast voor de les?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Even misschien een raar vraagje:

We hadden gisteren weer les met Romi en iedereen moest afzonderlijk zijn hond uit de auto halen en ermee op het oefenveldje komen. Dan moesten we wat tussen de andere cursisten wandelen die overal verspreid waren en nadien mocht de hond ook los en dan weer tussen iedereen door wandelen die dan ondertussen ook moesten rondstappen. Nu deed Romi dit echt schitterend, zo goed zelfs dat de leraar zei dat het voor Romi nog wat moeilijker mocht omdat we zo'n goeie binding hebben en moest ik af en toe bij iemand gaan staan en moest ze toch de aandacht bij mij houden. 1 keertje ging het bijna mis omdat ze wou blaffen maar ze deed het toch niet dus was ook weer zeer goed gedaan. Ze bleef de hele tijd op ongeveer 1 meter van mij of zelfs minder. Maar niet omdat ze bang was want je zag duidelijk dat ze ontspannen was.
Als alle honden aan de beurt waren geweest overliepen we even de les en vroeg de leraar aan iedereen wat ze vonden dat nog beter kon en of er iets was dat ze fout deden.
Bij mij vroeg hij dat niet hij zei gewoon dat het allemaal super was en dat hij vond dat ik het goed deed en de hond zelfs nog beter. Ik was natuurlijk super trots maar nu komt eigenlijk mijn vraag.
Als we met Romi ergens naartoe gaan dan doet ze het nooit zo goed als op de les, ze durft heel hard door trekken ook al staan we dan stil als ze dit doet en zal ook wel eens blaffen naar mensen. Nu is ze totaal niet agressief naar mensen maar gewoon sommige mensen is ze toch een beetje op haar hoede en durft ze eens blaffen. Op zich niet zo erg maar mensen schrikken dan wel eens.

Weet er iemand van jullie misschien waarom ze op de les zo super is maar ergens anders toch die kuren heeft?
Mij lijkt het alsof ze op de training alles uit de kast haalt om te tonen dat ze het goed doet maar nadien zoiets heeft van ja doe nu maar lekker alleen verder :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alles uit de kast voor de les?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Zou ik ook wel willen weten, maar volgens mij is het prestatiedrang hahahaha alsof ze het weten dat ze daar moeten presteren :-D Die van mij doet precies hetzelfde hahaha

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Ja dat vind ik ook, net alsof ze er van geniet dat iedereen bewonderend naar haar zit te kijken :-D
Niemand gelooft me als ik zeg dat het ook wel eens anders is :p

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Op de les wordt ze gewoonlijk met steeds dezelfde mensen en honden geconfronteerd die ze ondertussen kent en ook hun reacties. Daarbij doet iedereen op de les zijn best om zijn hond bij zich te houden en de aandacht vast te houden.
Daarbuiten wisselen de honden en mensen elkaar af en kan ze de situatie minder inschatten net als jij. Je hebt vaak mensen die een beetje anders reageren meer oeps-situaties waar je snel op moet inspelen enz! Ook de honden wisselen elkaar af en zijn vaak niet of minder bekend zo ook hun reacties. Vandaar dat je hond en jij ook vaak wat onzekerder overkomt! Ook dit is te trainen door je hond het gevoel te geven dat hij in iedere situatie bij jouw veilig is!! Het is gewoon weer eeen stapje verder !! Oefen in eerste instantie weer aan de lijn want dit is dan weer jouw verbinding met de hond en stapje voor stapje verder tot je dit ook weer los kunt oefenen! Eerst rustige omgeving en steeds meer afleiding zoeken . Gaat dit goed en heb je voor jouw gevoel grip op de hond kun je weer los gaan proberen!Succes! :-D

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

hahahahahahaha geweldig toch :-)
Wij zijn gister met basiscursus 1begonnen en ze deed het ook best goed..en die gaan we zeker halen want ze heeft straks weer in de gaten wat er verwacht word maar zodra we thuis de auto uitgaan..trekt ze weer dr eigen pad..snoepjes stemmetjes of wat dan ook..maakt niet uit hahaha

leuk dat het bij andere dus ook zo gaat :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Hier ook zo een. Hjj doet het vaak geweldig op de les (behalve toen we laatste een loops teefje in de groep hadden, toen werd hij plots doof O-) O-) O-) )
en thuis is hij ineens alles vergeten! Die kunsjes doen vind ie geweldig, kijk eens, kan ik goed hè, maar als het erop aankomt is hij het kwijt.

Ik denk dat het een stukje dominantie is om een comando gewoon te negeren. Hij weet het donders goed, maar besluit af en toe gewoon om zijn ding te doen. Ik ben nu heel erg daaraan aan het werken met Fedor, en merk al direct verschil. Er zijn zonder dat ik het had gemerkt toch echt wel wat dingetjes ingeslopen waarbij hij de boel naar zijn hand heeft gezet. Daaruit voortvoeiend komt dat hij beslist of hij iets wel of niet doet.

Misschien kun je Jan Fennell eens lezen, hier werkt het nu weer super goed, binnen twee dagen heb ik al een ander hond.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/30708/jan-fennel-methode.php

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Ik laat haar zowiezo nooit los hoor als we ergens anders zijn dan oefenveldje, en moest dat niet afgesloten worden zou ik het daar ook niet doen. Ik zou geen moment gerust zijn :-)
Was niet echt over los zijn ofniet maar meer dat er zo'n groot verschil is. De mensen kent ze niet echt want we halen elkaars hond niet aan tijdens training en nadien wachten ze gewoon in de auto.
wat je wel hebt buiten de training is mensen die proberen Romi haar aandacht naar zich toe te trekken door geluidjes te maken of dergelijke, want ik doe ook altijd heel hard mijn best om de aandacht bij mij te hebben als we zo wandelen. Ook met clicker en nu ook met de stem belonen om het klikken uit te stellen.
Andere honden weet ik zowiezo dat ze daarop reageert maar dit was dus een oefening zonder honden, anders mocht ze ook niet los want ze is bang van andere honden wat zich vertaald in stoer doen :s
Het zal inderdaad oefenen worden en hopelijk zal ze op de duur overal zo haar best gaan doen :-)

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

bovenstaand bericht was voor annelies :-)

@ Missy: ja ben ook wel blij om te horen dat er nog mensen zijn met zo'n eigenwijze hond :-D
Wij hebben basiscursus afgerond, met diploma :p was ik ook heel trots op natuurlijk. En zijn nu met vervolgcursus bezig de 2de les was het nog maar gisteren dus nog veel tijd om te oefenen :-)
Maar aan deze cursus hangt geen diploma vast denk ik.
Romi weet het ook perfect vanaf we daar uit de auto stappen is ze voorbeeldig en weet ze perfect wat ze moet doen :-)

@ Zonnetje: Ja daar had ik ook al aan gedacht dat ze het gewoon negeert maar aan de andere kant is ze best wel onderdanig, ze wacht bv uit zich zelf aan de deur tot wij erdoor gaan zonder dat we dat echt aangeleerd hebben. Gaat ook lekker op haar rug liggen voor ons dus denk ook wel dat ze zich dan overgeeft.
In sommige dingen heeft ze inderdaad al een eigen willetje en probeert ze haar eigen zin door te drijven :-)
Ga het tekstje vanavond eens doorlezen, ben nu eigenlijk aan het werk :p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Alles uit de kast voor de les?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: voorbereiding agility les
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^