hoeveel zorg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mariska (Gast)

Ik zou graag wat willen weten.Mijn kids en ik willen een hondje.Liefst een wat ouder hondje.Mijn man wil het niet,want ziet alleen nadelen.
Hoeveel zorg heeft dit ras nodig?Zijn serieus om het te verzorgen,maar wat moet je nou als 3 voor zijn en 1 tegen.Het is echt een rotsituatie.Vooral als ik bedenk dat het over een paar maanden weer vakantietijd is.

Wie heeft er een tip?

Groetjes mariska

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveel zorg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mariska,

Het hangt van veel factoren af.

Nl. het ras, hoeveel tijd kun je er aan besteden, wil je ook naar training gaan.

Werk je ook? Hoe oud zijn je kinderen?

Kortom graag nog wat info voordat we goede info kunnen geven.

Groetjes van esther

mariska (Gast)

Hoi Esther,

cavalier willen we graag.Kan best wel veel tijd besteden.Nee geen training.
Ik werk zelf 4 dagen per week,maar heb tijd om uit te laten enzo.Mijn kinderen zijn 5 en 7en vooral de oudste wil erg graag verzorgen.De cavia verzorgt ze ook heel goed.

Mijn man is alle dagen thuis,maar wil dus niet uitlaten.Maar ik denk dat als er een hondje is dat ie het wel doet,want dat zei hij bij een cavia ook.

Groetjes mariska

P.s. Beankt voor je snelle reactie.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

IK HOOP VOOR JE DAT HIJ HET DOET.
HEB JE AL BEDACHT WAAR JE HAAR TEGEN DE TIJD GAAT BRENGEN ALS HET VACANTIE TIJD IS.
HET IS LEUK DAT JE OUDSTE ER WIL VOOR ZORGEN MAAR JE KUNT OOK NIET DE HELE ZORG OP HEM LEGGEN.
EN JE HONDJE MOET JE IEDERE DAG BORSTELEN VIER KEER PER DAG UIT LATEN MEESPELEN.
SOMS KUNNEN HONDEN OOK NIET TE LANG ALLEEN.
DENK ER MAAR GOED OVER NA.
WENS JE SUCSES. ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mariska,

Als jij 4 dagen werkt en je man is thuis maar die wil de cavalier niet uitlaten dan heb je een probleem.

En ik zou eerst zeker willen weten wat hij wil doen want het is het een heel risico dat hij niets met de hond wil doen en een hekel aan de hond gaat krijgen.

Een hond heeft liefde en aandacht nodig en als de hond in huis is en degene die thuis is hem niet wil verzorgen dat voelt een hond en daar gaat de hond op reageren.

Voor je werk en na je werk uitlaten kan maar dan moet het geen pup zijn want die trekt dit niet. En je oudste wil en kan je hond wel verzorgen maar dit is heel wat anders dan een hond.

Zelf heb ik 4 cavaliers en ben dus bekend met het ras. Ze zijn wel gemakkelijk en passen zich aan aan de situatie maar nogmaals voor mij zou het wel een must zijn dat je man er vierkant achterstaat. Cavaliers verharen wel en je man moet dus wel over de haren kunnen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van esther

honden page profiel ..

honden foto van .

Moeilijk hoor als je graag een hond wilt en de ander wil het niet.Eigenlijk kan natuurlijk niemand anders dan jij en je man daar uit komen.
Het zal een afweging zijn van hoe belangrijk is een hond in jou leven en hoe belangrijk is het geen hond willen hebben in zijn leven.
Heeft hij alleen geen zin in de zorg voor de hond.Dan lijkt het me toch dat je er een oplossing voor kan vinden.
Veel alleenstaande mensen hebben een hond.Dus dan zal je dat zo moeten regelen.
Je kan als je hele dagen van huis bent een uitlaatservices in huren die de hond ondertussen uitlaat.
Klinkt misschien gek omdat je man thuis is.Maar denk dat als hij echt tegen de verzorging van de hond opziet en tegen het uitlaten je deze dingen gewoon moet gaan regelen alsof je alleenstaand bent.Want perslot is het jou wens.

Een oudere hond is dan zeker beter omdat die dus ook meestal zindelijk zijn.Dus die last heeft hij ook niet.
Verder zorgen dat je oplossingen vind voor als jullie evt op vakantie gaan.

Maar dat is natuurlijk alleen een oplossing als hij gewoon de zorg voor een hond niet ziet zitten.

Succes ermee

Groetjes Marianne

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.Hij heeft absoluut geen hekel aan honden,maar meer de dingen die erbij komen.Hij vroeg idd ook over vakanties.Nou ik heb al veel van de wereld gezien en vind et leuker om leuke dingen ook met de hond te doen en er zijn ook plekken waar een hond mee naartoe kan.(sommige huisjes van landal b.v.)Ik zal hem nooit in een asiel brengen,omdat we op vakantie willen.Daar heeft de hond niet om gevragad.Zal altijd bij kennissen zijn.(hoewel ik denk dat we he erg gaan missn als we weg zijn)

Hij zei bij de cavia ook dat hij niet wilde en niks zou doen en als het ene keer uitkomt dat mijn dchter de bak niet kan verschonen omdat ze op school is,doet hij het ook.
En uitlaten.Ik heb het idee dat je dan meer buien komt dan normaal en ook een doel hebt om naar buiten te gaan.(je bent niet alleen)

Groetjes Mariska

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Ik heb er geen hekel aan om met regen de honden uit te laten. (En het regent heel vaak hier!!)Het is wel altijd moeilijk als ik alleen ben met de kids, die neem je niet zo makkelijk mee in de gietende regen. Mijn man zal never nooit de honden uit laten in de regen. Zelfs de straat niet uit! Hij zou ze desnoods een hele dag laten wachten. Mijn man klaagt vaak ook over verantwoordelijkheid en altijd dat gedoe rond een dagje weg zonder honden, vakanties enz.. Gelukkig kan Joepje overal wel terecht, maar Lux gewoonweg niet, hem brengen we altijd naar het pension. 's Avonds laat is het ook vaak een gedoe, omdat niemand eigenlijk meer naar buiten wil met ze. Van mijn dochtertjes van bijna 4 en bijna 9 kan ik niets verwachten. De oudste vind het leuk, maar de echte verantwoording ziet ze niet. Ik moet haar vaak echt naar buiten sturen om "haar" hond Joep uit te laten. In het begin is het allemaal leuk. Er is gewoon zoveel te doen voor de kinderen, soms hebben ze er geen tijd voor of gewoon weg geen zin.
Maar toch! Voor ons allemaal wegen de lusten zwaarder dan de lasten. Het is gezellig, het geeft ontspanning en de nodige beweging. Ik zou niet zonder honden willen!

Ik kan niet oordelen over een ander. Ik weet wel dat de verantwoordelijkheid voor een hond van te voren vaak zwaarder weegt, dan het moment wanneer je hem hebt. Dan komen de negatievelingen vaak toch tot inkeer is mijn ervaring!

Succes!

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

weet je mannen moet je om je vingers heen winden zodra het hondje er een maal is vindt hij het ook wel leuk en als een van je kinderen zegt papa ga je mee hondje uitlaten dan lijkt mij dat sterk als hij dat niet doet. Bij mijn broer en schoonzus is het andersom mijn schoonzus wilde nooit geen hond mijn broer en de vier jongens wel nou hebben ze een hond en wie wandeld er altijd mee je raad het nooit mijn schoonzus. lolllll :-D

Anoniem (Gast)

ja rianne ik denk dat het hier ook zo is,maar hoe wind je een man om je vinger als het om een hond gaat?
Hij vroeg ook waar hij heen moet als we op vakantie gaan.Geen idee,want is moeilijker om nu te zeggen dan als die hond er is.

Mooiste zou zijn als we een hondje als loge konden krijgen een weekend ofzo om te kijken hoe het gaat,maar ja ik weet het niet.Mijn dochter heeft ook een plaatje van een cavalier op haar hyves.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou toch echt pas een hondje nemen als je man er ook achter staat. Je kan nu wel denken dat hij het, als het er eenmaal is, wel leuk vindt, maar stel dat hij bij zijn mening blijft? Wat dan? Hondje weg en nog meer verdriet? Wat je niet kent mis je ook niet, heb je het hondje eenmaal in je armen gehad, dan is het verdriet nog veel groter.
Ik heb één keer een pup aan mensen verkocht waarvan ik later hoorde dat hij helemaal geen hond wou. Helaas hoorde ik dat later pas, anders hadden ze van mij echt geen pup gekregen. Het stel is uiteindelijk gescheiden en toen die vrouw ook niet meer voor haar zorgen kon kreeg ik de hond, gelukkig, terug en heb haar herplaatst bij een stel die haar beiden heel graag wilden hebben. Toen ik de hond terug kreeg, was ze net zo depressief als het vrouwtje. Want reken maar dat honden het voelen als ze niet gewenst zijn. En of dat zo'n leuke situatie voor de hond is?

Mocht je toch een hondje nemen, je zegt dat je niet naar training wilt, doe dat nou juist wel. Ga naar puppytraining, en later naar gehoorzaamheidstrainingen. Laat zien aan je man dat je het meent, dat je heel serieus bent over je nieuwe huisgenoot en hobby en zorg er met training voor dat het een goed luisterend, sociaal hondje wordt. Des te meer kans heb je dat je man het uiteindelijk wel leuk vindt. En neem nooit, maar dan ook nooit een hond voor de kinderen. Na een jaar vinden ze andere dingen veel leuker dan de hond uitlaten of verzorgen.

mariska (Gast)

Mijn man zou NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOit de hond weg doen.Het is geen dierenhater ofzo.
Maar wij zijn die mensen niet.Wij kiezen bewust wel of niet voor een huisdier en denken er goed over na.En wij gaan echt niet scheiden om zo`n reden.En niet gewenst is wel heel zwaar,hoor!
En wij willen juist geen puppy om 2 redenen:ze zijn dan al zindelijk en omdat ik dan niet de complete aandacht kan geven.
En trouwens oudere honden hebben ook recht op een fijn huis.

En de hond komt nooit alleen voor de kinderen.Hebben we met de cavia ook niet gedaan.We wilden het alledrie en mijn dochter verzorgd haar.

je klinkt wel erg negatief over mijn man,hoor!

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Vroeger toen ik klein was (nog maar heeeeel kort geleden dus.. O-) ) wilde wij (mijn broer, zus en ik en mijn moeder) ook een hond, mijn vader vond het maar niks. Eigenlijk precies jullie situatie.
Na een hele tijd is er toch een hond gekomen (mijn broer en ik waren 10, mijn zus 13).
Mijn vader is ook geen hondenhater. Hij zegt altijd; 'ik heb niks tegen, maar ook niks met honden"
En hoewel wij dachten dat dat wel zou veranderen als er eenmaal eentje was, helemaal niet.
Wij zijn inmiddels al lang het huis uit en ze hebben nog steeds honden (nu 2 zelfs). Als mijn moeder thuis is zijn ze altijd los, als ze niet thuis is zijn ze altijd in hun hok te vinden, zelfs wanneer mijn vader wel thuis is. (nou is mijn moeder wel veel thuis hoor).
Maar hij is dus nog steeds helemaal niet veranderd in zijn 'hondenstandpunt'. Dus als je man dat nu ook aan geeft, denk niet te snel dat hij daar in wel zal veranderen.....
Wil overigens niet zeggen dat het niet zou kunnen hoor. Bij ons ging het prima!

mariska (Gast)

Mijn man zet hem niet in ene hok de hele dag.En ik ken mijn man natuurlijk het beste.
Het is echt een rotsituatie,zeg!pfff.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik ben wat negatief, omdat het ook zo op me overkwam. Hij wil gewoon geen hond, zo ik het begrijp en ik vind dat je er samen achter moet staan, anders gewoon niet doen. Misschien iets te negatief, maar uit de paar regels die je schrijft kan ik verder niets opmaken.
Een herplaatser is dan in ieder geval een beter idee, maar houd er wel rekening mee dat herplaatsers vaak wel wat slechte ervaringen hebben gehad. Je kan een herplaatser het beste via de betreffende rasvereniging zoeken, die kunnen je vaak eerlijke en goede informatie geven over de voorgeschiedenis van het hondje. Dat is veel beter dan bijvoorbeeld via marktplaats. Mijn ervaring is dat daar vaak niet eerlijk gezegd wordt waarom het hondje weg moet.
Succes in ieder geval en sorry, ik bedoel het niet zo negatief, ik waarschuw alleen maar.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Mariska de keuze is natuurlijk aan jullie en hier zullen een aantal mensen zijn die vinden dat je het niet moet doen als je man er niet achter staat en een aantal die vinden dat je het gewoon kunt doen, moeilijk dus.

Wat ik je wel wil meegeven is dat je ook niet te licht moet denken over een herplaatser. Ik heb zelf ook 2 herplaatsers, 1 op 4 jarige leeftijd gekregen en 1 toen hij 8 maanden oud was. De kans is dat je herplaatser ook niet zindelijk is of door de stress van het nieuwe huis weer gaat plassen enzo. Een oudere hond heeft vaak al bepaalde gewoonte's aangeleerd gekregen en sommige daarvan zul je er niet altijd uit kunnen krijgen. Als je een herplaatser in huis haalt moet je rekening houden dat je de eerste paar weken ook heel veel aandacht aan deze hond zal moeten geven, misschien wel net zo veel of meer als aan een pupje.

Je kan natuurlijk ook een heel lief, makkelijk enz hondje treffen, maar dit zal je pas weten als je hem in huis hebt.

In ieder geval succes met jullie keuze!

mariska (Gast)

Nienke,ik begrijp wle dat je het goed bedoeld hoor,alleen het kwam over alsof je me man zo goed kent.Het is goed.Bedankt voor je advies,want ik neem alles mee.
En ik denk dat ik me goed kan voorstellen hoe een herplaatser kan zijn,want ik heb 2 adoptiekinderen.(ook soort "herplaatsers"dus)
De ene was 9 maanden en andere 13 maanden.Ik weet kinderen is iets anders dan onden,maar in dit geval komt er wel wat overeen,omdat allebei al een achtergrond hebben.

mariska (Gast)

We zijn aan het denken om eerst eens als oppas een hondje op te vangen voor we zelf evt aanschaffen.Mijn man heeft in ieder geval gekeken naar het plaatje.langzaam maar zeker.....hoop ik.

honden page profiel ..

honden foto van .

Wie weet gaat hij nog een grote hondengek worden :-D
Wel leuk een oppashondje.Misschien trekt hem dat net over de streep.

Succes ermee.

Groetjes Marianne

honden page profiel mariska heringmariska hering

jammer alleen dat niemand op laat passen.Zo komen we er niet achter hoe het in de praktijk is.
Mijn vriendin heeft een hond van 14 jaar en die gaat gewoon elkjaar mee op vakantie.Zou ik ook leuk vinden.

Nou ja geduld hebben maar.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Misschien kan je eens een briefje ophangen in de supermarkt of dierenwinkel dat je eens een keertje oppassen wil?

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Mannen draaien altijd wel bij! zo was de mijne ook ;-)

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Hier wilde manlief ook geen hond, ik heb altijd meerdere honden gehad en toen mijn man ocverleden was heb ik drie jar zonder gezeten, wat een ramp. Op een keer liepen we ergens en kwamen we een pup tegen die hij zo leuk vond dat hij zei, als ik ooit een hond zou willen dan wil ik zo iets (vizsla)Maar hij is allergisch dus hadden we nooit gedacht dat er uiteindelijk er drie zou krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoeveel zorg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^