Hyperactief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joyce BeumerJoyce Beumer

honden foto van Joyce Beumer

Vraagje, wat te doen?:

Sinds 2 jaar wonen wij in een huurgedeelte van een boerderij. De mensen van de boerderij hebben een Rottweiler teef van ruim 3 jaar. En is/wordt altijd gezien als bedrijfshond. Slaapt op de deel en mag niet binnen en krijgt verder weinig aandacht.
Sinds dat wij er wonen is die hond heel erg veranderd want ze krijgt van ons wel aandacht en liefde die ze niet echt van haar baasjes krijgt. Als wij er zijn, dat is niet heel veel want werken beide fulltime en ook 's avonds vaak van huis, is ze bij ons of ligt ze voor ons huis. Dus wel het teken dat ze het leuk vindt bij ons.
Nou is ze de laatste tijd steeds vaker te 'gek' in de kop.
Hoe moet ik dat dan oplossen? We proberen haar dan ook wel eens te negeren als het 'te' wordt. Maar als je op de bank zit en ze neemt een aanloop en zit bij je op schoot, dan kun je haar niet negeren. Als we haar dan weer van de bank afduwen en straffen (keer in het nekvel pakken) is het net of het niet overkomt. Ze wil gewoon constant maar spelen en gek doen. Het is nog een jonge hond en mag ook best spelen maar het moet een keer klaar zijn en ook een keer rustig gaan liggen. Nou doen we haar als straf naar buiten maar krijgen niet echt het idee dat ze er anders van wordt.
Hebben jullie advies, wat te doen?

Hoor t graag van jullie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hyperactief" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Een hond mag nooit je aandacht eisen. Wil de hond op je schoot kruipen, dan sta je rustig op en draai je je van haar weg. Niet boos worden, want dan wordt je hond alleen onzeker of gespannen. Je moet haar leren dat jij aandacht geeft wanneer het jou uitkomt, jij bent immers hoger in rang. Ik denk dat dit gedrag voortkomt uit onzekerheid. Het is dus zaak consequent maar rustig met haar om te gaan.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Onze hond krijgt het ook wel eens in zijn bol en als ik hem dan in haar nekvek pak word ze juist nog feller, dus niet doen. Bij ons is het negeren, rug toedraaien, zelfs al staat ze bij je rug op. Werkt bij onze hond verreweg het beste. Stug volhouden, sukses!

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Dat naar buiten doen is wel straf, maar misschien werkt het, wel veel aandacht geven als ze doet wat jij wel goed vindt. Maar het is jullie hond niet en dat maakt het moeilijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hyperactief" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Luna aan de Duck
^